EA Sports krijgt ‘persona non grata’ niet permanent uit FIFA 16

Vrijdag, 4 maart 2016 om 11:48Erik van Dam

/

Adam Johnson begon het seizoen 2015/16 nog als prof bij Sunderland, maar werd ontslagen toen duidelijk werd dat hij zich schuldig had gemaakt aan ‘seksuele omgang’, in dit geval zoenen, met een meisje van vijftien jaar. De twee spraken met elkaar af zodat Johnson wat shirts zou signeren, maar daarbij ging hij te ver. EA Sports heeft geprobeerd Johnson uit de populaire game FIFA te halen, maar dat lukt niet.

The Sun deed navraag bij EA Sports of Johnson uit het spel kan worden gehaald. Het bekende productiebedrijf liet weten dat men daar wel een poging toe gedaan heeft na Johnsons ontslag bij zijn club, omdat hij niet langer prof is. “We hebben deze maand een teamupdate doorgevoerd om Johnson er uit te halen, maar vanwege technische problemen lukt het niet hem uit iedere versie te halen.”

Johnson is in de meeste edities van FIFA dus nog gewoon in te zetten en het ziet ernaar uit dat de Engelsman pas vanaf de volgende versie, FIFA 17, echt niet meer in de game aanwezig zal zijn. Er hangt hem een gevangenisstraf van vijf tot tien jaar boven het hoofd: deze week bevond de rechtbank hem schuldig aan minstens één aanklacht van ‘seksuele omgang met een minderjarige’.Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door fcbayer33)

Pff je bent prof je, hebt veel geld. En dan met een minderjarige zoenen..

4 maart 2016 om 11:54

Veel geld en een minderjarige zoenen, ik zie niet hoe die 2 gerelateerd zijn.

4 maart 2016 om 11:59

Als in de mooiste vrouwen heb je binnen een paar minuten in je bed en dan ga je rotzooien met een kind?

4 maart 2016 om 11:59

zijn punt ook denk ik. hij had beter een escort of iets dergelijks kunnen huren. nu heeft ie niks meer

edit: tyefout

4 maart 2016 om 12:12

Als je met een kind gaat rotzooien dan zit er iets mis in je hoofd dat geld en mooie vrouwen niet kunnen oplossen.

4 maart 2016 om 12:13

Sommige meisjes van 15 zien er echt wel ouder uit en kunnen ook al heel mooi zijn. Doet er verder niets aan af, omdat Johnson wist dat ze 15 was.

4 maart 2016 om 12:13

Juist want Adam heeft alleen verantwoordelijkheid hier, als hij haar nu verkracht heeft is het een ander verhaal.

Maar nu was het mutual, wie heeft hem eigenlijk aangeklaagd? Dat meisje?

Als dat zo is, heeft ze gewoon schuld naar haar daad.

4 maart 2016 om 12:46

Juridisch gezien is wat hij heeft gedaan verkrachting. Of het mutual is, is niet relevant omdat zij jonger dan 18 is en voor de wet gelijk is aan een kind. Hierdoor maakt hij gebruik van een verwachte machtspositie en wordt mutual van tafel geveegd. Ook wordt er juridisch gezien in veel landen geen onderscheidt gemaakt tongzoenen en seks op dit gebied. De wet stelt dan: "ieder seksueel binnendringen van iemand anders lichaam valt onder verkrachting". Tongzoenen valt hier ook onder.

4 maart 2016 om 12:48

Liquidfire: Altijd dezelfde smoes weer. Dat meisje is een KIND, die voetballer is een volwassen MAN. Kinderen kunnen de domste beslissingen maken. Daarom bestaan er wetten voor kinderen (ook voor strafrecht). Het is in dit geval aan de volwassen persoon om te zeggen dat zoenen of sex absoluut niet kan vanwege haar leeftijd. Doet hij dat niet, dan is hij schuldig, klaar punt uit.

4 maart 2016 om 14:54

Er is toch wel een degelijk verschil tussen aanranding en verkrachting mbt minderjarigen, ook juridisch gezien.

4 maart 2016 om 22:25

Dat was blijkbaar meer een uitdaging voor hem maar echt onbegrijpelijk ook al ben je geen voetballer.

4 maart 2016 om 12:12

Ik denk dat hij nog wel te vinden is in FIFA 15 😅

4 maart 2016 om 19:05

Wat een idioot die johnson.

Goh, EAsports en technische problemen... wat is nieuw. Vraag me wel af waarom The Sun hem er per se uit willen hebben dat ze navraag gaan doen. Hebben ze er baat bij?

4 maart 2016 om 13:31

Niemand leest de The Sun voor de artikelen, dus ze zoeken nu wanhopig naar andere manieren om zelf in het nieuws te komen. Een tijdje terug ook al een ruzie met Van Gaal uitgelokt, als je je dat nog kan herinneren.

4 maart 2016 om 13:32

Omdat The Sun die kerel tot aan de grond toe kapot wil maken. Die voorpagina foto ging ook al nergens over die van een dag na het oordeel. Wat een verschrikkelijk akelige krant is dat.

Nou snap ik het idee wel, maar is 5 tot 10 jaar gevangenisstraf voor zoenen met een meisje van 15 wel in proportie?? De 12-15 jarigen van deze tijd zijn een stuk 'verder' dan pak 'm beet 10 jaar geleden.. Als hij nou echt met dit meisje naar bed was geweest zou je een kleine straf nog wel begrijpen maar dan is 5 tot 10 jaar toch ook nog veel te veel?? Vragen.. vragen...

4 maart 2016 om 11:58

Het is zelfs meer dan bepaalde straffen voor verkrachting in Engeland, absurd.

4 maart 2016 om 12:31

In veel landen (blijkbaar ook in Engeland) is het wettelijk zo geregeld dat tongzoenen gelijk staat aan verkrachting en hier dus geen onderscheidt tussen gemaakt wordt. Hij zal dus aangeklaagd worden voor verkrachting van een minderjarige. Of het nu zoenen of daadwerkelijke sex is, is juridisch niet relevant. Het gaat om het binnendringen van een ander lichaam. Tot enkele jaren geleden was de wet in Nederland ook zo.

4 maart 2016 om 14:05

@ Curly volgens mij sla je hier de spijker op zijn kop, maar is het niet zo dat er ook orale seks is geweest (of in ieder geval naar gevraagd zou zijn).

Tja eerlijk is eerlijk moet je gewoon leven naar de wetten van het land waar je in opgeroeid. Vaak genoeg worden moslims erop gewezen dat het zo geldt in Nederland dus waarom zou dat niet zo in Engeland zijn, native of niet.

Schuldig bevonden aan tenminste een aanklacht, dus er spelen er nog meer waardoor de straf zwaarder lijkt dan hij nu is.

4 maart 2016 om 14:56

@West Ik meen begrepen te hebben dat hij eerder deze week vrijgesproken is van de Orale seks aanklacht. Dat meisje zou daar ook aangifte tegen gedaan hebben maar daar blijkt niets van waar. Dus in zoverre kan je je afvragen hoe geloofwaardig dat meisje verder is.

4 maart 2016 om 14:56

Dan kan de aanklacht wel hetzelfde zijn, maar bij de uitspraak van de straf word daar echt wel rekening mee gehouden, dat begrijpen jullie hopelijk toch ook wel?

4 maart 2016 om 15:34

Dominator bedoel je verkrachting mbt tong of penis? In het engels rechtsboek worden die 2 als evenredig gezien, dus is er voor hun geen verschil.

Maar de intentie, uitgedrukt via app/sms, voor orale seks is ook nog eens grooming dus ook daar kan hij nog voor veroodeeld worden.

Al met al zal hij over een paar maanden terugkijken naar zijn leven als meneer met zichzelf weet te scoren in Fifa 16 en denk god, wat ben ik een eikel...

4 maart 2016 om 17:25

Ja maar bij uitspraak van de strafmaat word daar geen rekening mee gehouden wil je zeggen? Of het nou alleen een tong was itt een penis, dat het hetzelfde artikel van het strafboek is wil niet zeggen dat er in de uitspraak van de straf geen rekening mee gehouden word.

4 maart 2016 om 11:58

Voor seks lijkt me die straf sowieso terecht. Voor zoenen vind ik het ook te zwaar gestraft. Het blijft echt heel dom en ook gewoon slecht wat Johnson heeft gedaan.

4 maart 2016 om 11:58

Beetje overtrokken. Bij een verkrachting vind ik het wat anders maar daar was hier toch geen spraken van?

4 maart 2016 om 12:00

Dat meisje wou zelf volgens mij ook. Natuurlijk zit Johnson dan nog steeds fout door het met een minderjarige te doen, maar een meisje van 15 weet echt wel waar ze mee bezig is. Bovendien zegt ze geen nee.

4 maart 2016 om 12:07

Dat meisje was een zeer groot Sunderland fan, en Johnson was een held voor haar. Hij misbruikte dus zijn machtspositie om dingen met haar te doen. Het was ook overigens helaas meer dan zoenen.

4 maart 2016 om 12:16

Juist, dan nog zijn ze beiden schuldig. Als zij net zo hard terugflirt? Ik lees nergens dat hij haar geforceerd heeft te zoenen, alleen dat er gezoend is.

4 maart 2016 om 12:36

In veel landen geldt: tongzoen tegen de wil = verkrachting. Omdat zij minderjarig is en hij misbruik maakt van zijn machtspositie als voetballer, is het tegen de wil van het slachtoffer. Of zij het op dat moment goed vind, is juridisch niet interessant.

4 maart 2016 om 12:56

Hoezo is de wil niet interessant? Als een meisje iemand wil zoenen vanwege zijn faam of skills is dat toch niet bizar veel anders dan wanneer ze iemand wil zoenen vanwege zijn uiterlijk? Gast moet natuurlijk met z'n tengels van kinderen afblijven, maar wat nou als dat meisje het op het moment zelf helemaal geweldig vond? Moet hij dan 5-10 jaar achter de tralies wegens 'verkrachting'?

4 maart 2016 om 13:08

Omdat zij minderjarig is en dus volgens de wet een kind. Van kinderen wordt verwacht dat zij niet alles kunnen overzien en daarom worden ze tegen zichzelf beschermd. Stel ze was niet 15 jaar, maar 7 dan kan ze het nog steeds helemaal geweldig vinden. Ik denk dat je het dan een compleet ander verhaal zou vinden en het niet relevant vindt of ze het nu wel of niet geweldig vind (tenminste ik hoop wel dat je dat vind). De wet maakt geen onderscheidt tussen een 7 jarige en een 14 of 15 jarige, dat onderscheid ligt pas bij 18 jaar. Dit geldt overigens niet alleen op het gebied van sex, maar dat terzijde. Wettelijk gezien is gewoon iedereen onder de 18 een kind.

4 maart 2016 om 11:59

Ja vond ik ook. En een jaar vind ik toch wel normaal. Hij zal sws geen leuke tijd hebben in de gevangenis

4 maart 2016 om 11:59

Natuurlijk is dat buiten proportioneel.. Een flinke taakstraf lijkt me voldoende! Alsof meiden van 17 het vies vinden om met iemand van 19 het bed in te duiken?! 19 is in dit geval hetzelfde als 29. Gaat echt nergens over dit proces!

4 maart 2016 om 12:01

Ja klopt en hoe vaak komt het wel niet voor dat een meisje van 16 jaar gewoon een relatie heeft met iemand die rond de 22/23 is. Gebeurt zovaak tegenwoordig.

4 maart 2016 om 12:30

Voor iemand die zichzelf Analyse noemt gaat je ''analyse'' compleet scheef. Ten eerste is het betreffende meisje geen 17 maar 15. Het is maar een verschill van 2 jaar, maar wel het vershil tussen iemand van de middelbare school of Hogereschool. Daarnaast doe je alsof 19 hetzelfde is als 29 wat compleet absurd is.
Ben het wel met je eens dat de straf te hoog is.

4 maart 2016 om 12:01

Ja 15 jaar dan heeft een groot gedeelte al seks gehad, weet er te weinig vanaf om er wat van te zeggen maar het is inderdaad wat overdreven daar in Engeland, snap wel als het een paar jaar minder is bijvoorbeeld 12 maar 15 dan wippen en blowen /snuiven ze er al op los.

4 maart 2016 om 14:44

Het is wel meer dan zoenen geweest. 3de base heeft hij wel gehaald met haar.

4 maart 2016 om 15:47

Inderdaad. Stel dat hij tien jaar krijgt, dan zit hij maar twee jaar korter vast dan de Utrechtse serieverkrachter als hij vervroegd vrij komt. De straffen zijn hier te laag, maar tien jaar voor het zoenen van een minderjarige is te lang.

Jammer dat hij dit heeft gedaan, want hij speelde nog redelijk goed bij Sunderland. Hij kon misschien nog zelfs mee naar het EK, maar ja, als je dit hebt gedaan, dan verdien je gewoon niet om überhaupt een voetbalshirt aan te trekken.

Gaat denk ik tussen zitten bij een premium gold pack die ik vanmiddag open maakt...

4 maart 2016 om 11:55

Maak*

4 maart 2016 om 12:05

Was een zeer waardevolle speler voor Sunderland. Heeft ze een paar keer persoonlijk gered tegen degradatie en heeft ook een aantal derby''s tegen aartsrivaal Newcastle beslist. Zonde dat hij zo in de fout is gegaan.

4 maart 2016 om 12:12

Ja klopt, maar het is techisch ook gewoon een goede speler. Maar ja, jammer.

Serieus? Maken ze hier nou een nieuws artikel van?

4 maart 2016 om 12:14

Komkommertijd. Je moet wat.

Je hebt een mooie carriere, verdient gruwelijk veel geld, en zijn vrouw is ook geen lelijkerd. Wat bezielt je dan om een minderjarige te zoenen of wat dan ook?!?! Onbegrijpelijk helemaal als je de straffen kent in Engeland.

5 tot 10 jaar cel? Dat meen je toch niet? Criminelen die mensen vermoorden komen zelfs soms na 10 jaar alweer vrij. Natuurlijk keur ik dit gedrag niet goed van Johnson. Maar ze doen net als of die een moord gepleegd heeft. Hij heeft zelfs niemand verkracht. En tegenwoordig lijken al die 15/16 jarigen al rond de 18/19 jaar. Dus vind dit toch zwaar overdreven, deze straf.

4 maart 2016 om 12:09

Wat een grote rol heeft gespeeld in deze zaak is dat hij haar leeftijd meerdere keren heeft gevraagd en zelfs heeft gegoogled naar 'age of consent', waarna hij dat dus heeft genegeerd en toch zijn ding deed. Dit toont dat hij vrij bewust was van de wet, en hem toch verbrak.
Als hij het niet wist en verder niet op zoek ging, zou het veel minder kwalijk zijn geweest.

4 maart 2016 om 12:17

Waarom ligt alles aan Hem? Dat meisje heeft toch net zo hard teruggeflirt?

4 maart 2016 om 12:59

Officieel kunnen mensen onder de 16 nooit consent geven, ookal willen ze het dan nog zo graag, het word toch gezien als verkrachting.

4 maart 2016 om 14:19

Omdat ze volgens de wet simpelweg een kind is. Als jij een dochter van 6 had die gezoend werd en 'meedeed' zou je gewoon om de doodstraf vragen omdat ze nog niet bevoegd is om dat te beslissen tegenover een idool van haar. Volgens de wet in Engeland is dat meisje in elk opzicht een kind. Wat zij dus doet is niet relevant, hij moet als volwassene van haar afblijven.

Zoenen met een 15 jarige... Heftig zeg, dat je daar 5-10 de cel in voor moet. Met die make-up van tegenwoordig zien ze er allemaal 5 jaar ouder uit.

4 maart 2016 om 12:09

Hij was ook beschuldigd van andere dingen..

4 maart 2016 om 12:13

Maar is hij daar ook daadwerkelijk schuldig aan?

Heel apart, dat dit door technische problemen niet mogelijk zou zijn. Het lijkt me toch zo simpel als het verwijderen van Adam Johnson uit de spelers database?!

Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat Johnson de zwaarste straf krijgt voor wat die gedaan heeft van pedofielen en moordenaars zijn de ergste mensen die er zijn. Maar wat een een triest meisje is dat 'slachtoffer'. Die heeft ook gewoon met d'r volle verstand aan alles mee gedaan. En om dan nu alles tegen hem te gebruiken terwijl je een jaar geleden nog zo graag bij hem in de auto wilde stappen is gewoon triest. Nogmaals, Johnson verdient een zware straf vanwege het aan een minderjarig meisje zitten (wat hij precies heeft gedaan weet ik niet), maar wat een triest meisje dat ze nu ineens alles tegen hem gebruikt terwijl ze op dat moment met alles instemde. En als je 15 bent ben je ook niet achterlijk, dan kan je bepaalde keuzes zelf wel maken.

4 maart 2016 om 12:06

Die meid vertelt wss tegen iedereen die het wil horen vol trots dat ze heeft gerotzooid met een bekende profvoetballer. Ach ja, het blijft een 'kind', dus straf verdient Johnson zeker, had hij maar moeten nadenken.

Het is duidelijk dat niet iedereen het verhaal kent. De Heer Johnson wist dat ze 15 jaar oud was. Hij vroeg zelfs duidelijk aan haar om al hun gesprekken te blijven verwijderen. Ook is het niet alleen bij zoenen gebleven, hij is schuldig gevonden aan seksuele handelingen met haar, niet alleen het zoenen zoals zo vele van jullie denken!

Duidelijk dus dat hij het verdient. Onwetend was natuurlijk een heel ander verhaal, maar terwijl je een vriendin hebt + kind, vreemdgaan met een meisje van 15. manmanman

4 maart 2016 om 12:34

Hoe weet jij dit allemaal dan? En als ik het goed begrijp, is hij nog niet schuldig bevonden aan meer dan zoenen. Of wil jij mensen oordelen op slechts beweringen?

4 maart 2016 om 12:59

Hij is ook op vingeren schuldig verklaard.

Ik probeer sex met 15 jarige meisjes niet goed te praten hoor want het is best wel sneu maar die meisjes doen er wel van alles aan om er als 20 uit te zien. En de natuur zelf vindt dat meisjes van 15 volwassen zijn. Om dan iemand 5 tot 10 jaar gevangenisstraf te geven omdat ie een 15 jarig meisje heeft gezoend is zwaar overdreven. En pedofielen vallen op kinderen die nog niet volgroeid zijn dus dat is dit niet.

Nu lijkt het net of ik voor sex ben met 15 jarige meisjes haha maar ik bedoel alleen maar te zeggen dat ik me best kan voorstellen dat je gewoon een keer heel dom bent geweest en 5 jaar in jail nogal overdreven is als er alleen maar een beetje gezoend werd.

4 maart 2016 om 16:26

Ik probeer het niet goed te praten......gevolgd door twee alinea's vol met pogingen om het goed te praten. Johnson heeft heel bewust sexuele handelingen verricht met een minderjarig meisje. En al die idiote 'en zij dan' reageerders moeten zich inlezen in de werking van het brein. Het kunnen overzien van de consequenties van je gedrag is het laatste wat je hersenen leren. Dit is afgerond om en nabij je 18e. Jullie verwachten dingen van dit kind die zij niet kan waarmaken. De enige die alle consequenties kon overzien was de volwassene in dit verhaal. Hij heeft zich zelfs ingelezen in de wet voordat hij de overtreding beging! Een harde straf is zeker op zijn plaats.

4 maart 2016 om 18:01

Ik bedoel alleen maar te zeggen dat als je een keer dom bent en met een 15 jarig meisje aan het zoenen bent die zich ouder voor doet dan ze is dat 5 tot 10 jaar gevangenisstraf nogal overdreven is. Als het hem er bewust om ging om meisjes van die leeftijd te scoren dan is het een ander verhaal. Hier wordt zoenen dus al genoemd als sexuele omgang. Ik ken meisjes die zijn 24 maar zien er uit als 16. Ik ken ze ook die 15 zijn en zien eruit als 20. Als die gast zelf wist dat ze pas 15 was ja dan is het eigen schuld dikke bult. Maar dan vind ik 5 tot 10 jaar nog overdreven. Als het nou om een veelpleger ging ok.

4 maart 2016 om 19:09

Hij wist dat ze minderjarig was. Hij heeft een kind sexueel benaderd. Een kind.

Wat een zware straf voor zoenen met een minderjarig meisje. Ik vind het natuurlijk belachelijk wat johnsen gedaan heeft, maar in Nederland kan je veel ergere dingen doen en er met een veel lichtere straf vanaf komen.

Dames van 17 zoenen vaak zat tijdens uitgaan met iemand van 25+ sommige mensen gaan zelfs als 23 jarige man met een meisje van 15 dat ik steedsvaker zie.. kan het niet begrijpen maar zie t wel meer.. en daar is niks mee aan de hand

Is zoenen juridisch gezien een sexuele handeling?
Bill Clinton is er ooit mee weggekomen dacht ik...
I did not have seks with that Lewinski women...

Blijft natuurlijk wel triest.

4 maart 2016 om 16:45

Lewinski was niet minderjarig.....

4 maart 2016 om 19:43

Maar het was meer dan zoenen...

Ik wil echt niet goedpraten hoor, maar met een flinke laag make up is een meisje van 15 echt niet per sé een klein kind. Ik betwijfel dan ook ten zeerste dat Adam Johnson een pedofiel is. De straf is mijns insziens ook buitenproportie.

Het is natuurlijk fout wat hij gedaan heeft, maar de beste man is geen kinderverkrachter ofzo, kom op zeg.

4 maart 2016 om 13:39

Ben het met je een dat 15 jarige tegenwoordig heel wat ouder uitzien. Maar Johnson heeft bekend dat hij wist dat ze 15 jaar was

4 maart 2016 om 16:46

Met een laag make up wordt iemand niet plotseling ouder, hoor.

Los van het feit of het wel of niet kan wat hij heeft gedaan, waarom hoor ik niemand over de reden dat hij er niet uit kan worden gehaald? ' technisch niet mogelijk' even serieus wat voor bull shit is dat? We leven in 2016 niemand kan mij zeggen dat iets technisch niet mogelijk is laat staan een speler uit een spel halen dus gaat helemaal nergens over. FIFA en EA zijn volgens mij 2 handen op 1 buik dus een heel zwak excuus. Niet dat ik het erg vind dat hij er nog in zit, maar de reden waarmee ze het willen afdoen is de zwakste ooit. Iemand met me eens?

Ik ben 16. Een vriend van mij van 17 heeft 1 maand geleden nog een 27 jarige vrouw gefixt toen was er niks aan de hand. En nu een 28 jarige man een 15 jarig meisje zoent, niet eens verkracht, en de media komt erbij en dan wordt er 5 tot 10 jaar geeist... slaat nergens op, veel te zware straf. Dat meisje is gewoon een slet en nu moet die gozer straks de gevangenis in. Ook al is het natuurlijk triest dat die Johnson niet iemand van zijn eigen leeftijd probeert/kan te krijgen

4 maart 2016 om 16:49

17 maakt ook niet uit hier, dus je vergelijkt een legale situatie met een illegale. En 'dat meisje is gewoon een slet' is misschien wel het meest trieste wat ik hier vandaag gelezen heb. Johnson was de volwassene hier.

Het is zeer tragisch wat er gebeurt. Vijftienjarige meisjes zijn lichamelijk en psychisch al lang en breed volwassen, vaak is dit al het geval als ze dertien zijn. Alleen volgende de wet is het een minderjarige. Aan de kant van Johnson is er geen sprake van pedofilie. Hij heeft nota bent met haar gezoend, geen sprake van verkrachting of aanranding. Als hij hier voor de bak in draait zou dat een grote schande zijn.

4 maart 2016 om 16:51

Je moet even leren over de ontwikkeling van de hersenen. Vijftienjarige meisjes zijn niet volwassen. Hoe volwassen ze zich ook voordoen.

Hoe is die johnson gepakt,heeft dat meisje aangifte gedaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sunderland

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
G. LeadbitterMiddenvelder194
J. ScowenMiddenvelder190
C. MaguireAanvaller193
C. WykeAanvaller1910
M. PowerMiddenvelder172
L. BurgeKeeper170
D. GrahamAanvaller140
Voor de complete selectie: Clubpagina Sunderland.

Engeland
0 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren