Superreeks Koeman beëindigd door Hiddink, Leicester dankt invaller

Leonardo Ulloa heeft zich zaterdagmiddag onsterfelijk gemaakt bij de fans van Leicester City. De Argentijnse spits nam als invaller de late en enige treffer tegen Norwich City voor zijn rekening, waardoor het elftal van manager Claudio Ranieri dit weekend hoe dan ook alleen koploper blijft van de Premier League. Ronald Koeman ging met Southampton voor het eerst in lange tijd onderuit: het Chelsea van Guus Hiddink boog in de slotfase in St Mary’s een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.

/

Leicester City - Norwich City 1-0
De maanden van de waarheid zijn aangebroken voor Premier League-koploper Leicester City, dat twee weken geleden zijn laatste wedstrijd verloor bij Arsenal. Norwich City-thuis leek de ideale gelegenheid om de draad weer op te pakken, maar de bezoekers toonden zich een veel taaiere opponent dan gedacht. Met iets meer precisie hadden the Canaries zelfs met een voorsprong kunnen gaan rusten. Cameron Jerome liet echter een grote kans op de 0-1 liggen. Leicester stelde daar voor de pauze in aanvallend opzicht teleurstellend weinig tegenover en was eigenlijk alleen echt dreigend na een goede actie van Riyad Mahrez.

Echt goed werd het ook na de pauze nooit bij de thuisploeg, maar John Ruddy werd nu wel een paar kaar serieus op de proef gesteld. Zo moest de doelman van Norwich diep gaan om een harde knal van Jamie Vardy te keren en was hij niet veel later een sta-in-de-weg voor Marc Albrighton. Het leek er echter niet in te zitten voor the Foxes, die na een bijna dodelijk schot van Nathan Redmond zelfs nog ontsnapten aan een late achterstand. In de allerlaatste minuut bracht invaller Ulloa het King Power alsnog in extase: de Argentijn tikte binnen op aangeven van Albrighton en zorgde daarmee voor drie punten die later in de titelstrijd wel eens van cruciaal belang zouden kunnen blijken.

/

Southampton - Chelsea 1-2
Een Southampton in topvorm ontving het langzaam opkrabbelende Chelsea, dat vorige week nog een dikke zege boekte in het FA Cup-duel met Manchester City. Beide teams deden weinig voor elkaar onder in de eerste helft, maar de beste kansen waren wel voor de thuisploeg. Charlie Austin en Shane Long lieten echter na om vroegtijdig de ban te breken, waar Oscar en Diego Costa namens de bezoekers mogelijkheden lieten liggen. Op slag van rust vond Long echter alsnog het net. De Ier profiteerde optimaal van een slordige kopbal van Abdul Rahman en kon zo doorlopen richting Thibaut Courtois. De Belgische sluitpost werd met een handig wippertje geklopt.

Chelsea voerde na de rust het tempo op en trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe. John Obi Mikel (kopbal) en Diego Costa (vrije volleykans op aangeven van Eden Hazard) lieten echter nog na om doelman Fraser Forster voor het eerst sinds 9 januari te kloppen. Die prachtige reeks werd een kwartier voor tijd echter alsnog beëindigt door Cesc Fàbregas. De Spanjaard leek met zijn voorzet een teamgenoot te zoeken, maar Forster reageerde niet attent genoeg en zag de bal in de verre hoek vallen: 1-1. Het betekende zijn eerste tegentreffer in 708 minuten. De bezoekers uit Londen zochten daarna nadrukkelijk naar meer en kregen dat ook. Willian (schot naast) en Oscar (redding Forster) misten nog, maar vlak voor tijd kopte Branislav Ivanovic uit een hoekschop de winnende 1-2 tegen de touwen.

/

Stoke City - Aston Villa 2-1
Het toch al zware seizoen van Aston Villa leek na een paar minuten alweer een dramatische wending te krijgen, toen Jores Okore bijna zijn eigen doelman verraste, maar Mark Bunn redde uitstekend. Na een verder matige eerste helft, sloeg het noodlot na rust weer toe voor Villa. Ashley Westwood beging een overtreding en Marko Arnoutovic benutte de strafschop feilloos. De oud-FC Twente-spits was enkele minuten later nog eens trefzeker. Eerst kopte hij een voorzet in de lucht, waarna hij deze zelf binnenwerkte. Philipp Wollscheid dacht nog binnen het uur ook 3-0 te maken, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Leandro Bacuna bracht de spanning tien minuten voor tijd terug met een goed gemikte uithaal. Het vervolg van de bezoekers bleef echter uit, waardoor de club uit Birmingham een nieuwe nederlaag mag bijschrijven.

Watford - AFC Bournemouth 0-0
De twee promovendi maakten er een heerlijke openingsfase van. De beste kansen waren voor Watford via Odion Ighalo, maar de spits kwam steeds niet goed uit met zijn passen. Na een verder matige eerste helft, werd het na de thee een stuk leuker. Max Gradel kwam na een goede combinatie in scoringspositie, maar vanaf een meter of elf mikte de Ivoriaan van Bournemouth over. Even later moest Heurelho Gomes wel aan de slag en tikte hij een poeier van Harry Arter uit de hoek. Watford kreeg zijn grootste kans met dank aan Nordin Amrabat. De vleugelaanvaller bracht Ighalo kopte geheel vrijstaand over. Na een snel genomen vrije trap had de Nigeriaan opnieuw een grote kans, maar ditmaal schoot hij over. Aan de overzijde bleef zijn collega-spits Gradel vrolijk meedoen aan het missen van kansen, zodat beide ploegen met een punt genoegen moesten nemen.