VVV-Venlo deelt NAC forse tik uit; bizar spektakelstuk in Emmen

Vrijdag, 26 februari 2016 om 21:56Gijs Freriks • Laatste update: 22:06

VVV-Venlo staat heeft zich steviger op de tweede plaats van de Jupiler League genesteld. De Limburgers boekten vrijdagavond een knappe 4-3 zege op NAC Breda en hebben nu 55 punten na 27 speelronden. FC Eindhoven rekende af met Telstar (2-1) en staat met vijftig punten op de derde plaats. Bij de wedstrijd tussen FC Emmen en Almere City FC vielen liefst elf doelpunten: 5-6.

/

VVV-Venlo - NAC Breda 4-3
Sjoerd Ars opende het bal in De Koel, want hij scoorde na achttien minuten na een schitterende actie van Mats Seuntjens. NAC kon echter niet lang van die voorsprong genieten, want na vijf minuten kopte Kristaan Hagen raak uit een hoekschop en de verdediger maakte op slag van rust ook de 2-1. Doelman Jelle ten Rouwelaar hield NAC na rust met enkele reddingen op de been, maar was na een uur kansloos op een lob van Gianluca Nijholt. De Parel van het Zuiden deed via Ars vervolgens weer wat terug, maar een punt zat er niet in voor het team van Marinus Dijkhuizen. Jonatan Opoku tekende voor de 4-2 en de tegentreffer van Haagen (e.d.) kwam voor NAC te laat.

/

FC Eindhoven - Telstar 2-1
In de eerste helft kreeg zowel Eindhoven als Telstar enkele goede mogelijkheden en de thuisploeg was het dichtst bij de openingstreffer, maar Jinty Caenepeel raakte de paal. Na ruim een uur spelen sloeg Telstar toe: Tarik Tissoudali lobte de bal over Ruud Swinkels heen. Eindhoven kwam echter niet veel later weer langszij: Anthony van den Hurk kopte op aangeven van Dario van den Buijs binnen. Chiro N’Toko tekende met en kopbal uit een hoekschop vervolgens de 2-1 tegen de touwen voor Eindhoven en daar bleef het bij.

/

FC Emmen - Almere City FC 5-6
Emmen en Almere maakten er een waar spektakel van en het eerste woord was aan De Zwarte Schapen: Ricardo Kip schoot na negen minuten prachtig binnen. Na een rode kaart voor Kaj Ramsteijn benutte Marnix Kolder vervolgens een strafschop voor de 1-1 en Kolder en Kip zorgden daarna voor een 2-2 ruststand. Jens Jurn Streutker kreeg ook rood en daardoor was het weer tien tegen tien. In de tweede helft scoorde Pelle van Amersfoort al gauw twee keer en na de aansluitingstreffer van Raymond Gyasi completeerde Kip zijn hattrick voor de 3-5. Emmen leek door goals van Erixon Danso en Boy Deul toch nog een punt te pakken, maar Soufyan Ahannach maakte er 5-6 van.

/

Achilles’29 - Jong PSV 3-2
Omid Popalzay opende met en prachtige knal na een klein kwartier de score, maar Sam Lammers trok de stand na een half uur gelijk op De Heikant. In een op en neer golvende wedstrijd zette Freek Thoone Achilles vervolgens weer op voorsprong en Mehmet Dingil maakte er na een klein uur 3-1 van. PSV was de tweede helft nog zo goed begonnen, maar maakte na de treffer van Dingil geen aanspraak meer op een punt of meer. In de absolute slotseconde deden de gasten nog wel wat terug: Andrija Lukovic maakte er 3-2 van.

/

RKC Waalwijk - Helmond Sport 2-2
Helmond probeerde direct druk te zetten, maar kreeg na negentien minuten de 1-0 om de oren: Jordy Thomassen schoot na een hoekschop in tweede instantie raak. Gillian Justiana tekende vervolgens voor de gelijkmaker en na ruim een uur op de klok was het weer de beurt aan RKC: Thomassen speelde zich knap vrij en krulde de bal in de verre hoek. De gasten gingen op zoek naar de gelijkmaker en vonden die in de persoon van Gevero Markiet: 2-2. Kevin Visser had daarvoor al een goede mogelijkheid om zeep geholpen.

/

Fortuna Sittard - FC Oss 3-0
Fortuna verkeert in zware financiële problemen, maar op het veld ging het vrijdagavond meer dan uitstekend. De Limburgers begonnen fel en kregen na ruim een uur spelen loon na werken: Lars Hutten maakte er met een omhaal na een inworp 1-0 van. Jens van Son had de marge daarna kunnen verdubbelen, maar mikte naast. In de tweede helft viel die 2-0 via Hutten (’63) alsnog en Oss kon daar niets meer tegenover stellen. Fortuna liet twee minuten voor tijd nog een goede kans op de 3-0 liggen, maar Van Son trof even later na een voorzet van Hutten alsnog doel.


Poll

Wie eindigt hoger in de Jupiler League, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door davedh)

Wat een geweldige pot van VVV had zeker 8-4 kunnen zijn. Al het commentaar op Ten Rouwenlaar week op week wat een wedstrijd ook van hem vandaag. Kunnen de mensen die zeiden dat NAC makkelijk promoveert dat nog eens even willen beargumenteren:^)

26 februari 2016 om 22:57

100 mee eens, NAC bagger, jelle geweldig. Had 10-2 voor vvv. Vvv speelde zeer sterk en in de tweede helft werd NAC vaak helemaal weggespeeld. Als vvv zo door gaat, promoveren ze zeker naar de ere, hopelijk qordt NAC constanter want dit is echt drama.

Dit had makkelijk 7-2 kunnen zijn, alleen Ten Rouwelaar en Ars waren bij NAC goed. Dit NAC heeft helemaal niks in de eredivisie te zoeken, ze werden compleet weggespeeld door vvv.
Ik hoop dat VVV via de nacompetitie promoveert, met dit spel moet dat erin zitten.

26 februari 2016 om 22:13

Als NAC-supporter volledig mee eens. NAC is zo wisselvallig als het weer en VVV lijkt steeds beter te gaan spelen. Ik geef jullie een goede kans als jullie zo doorgaan, dus complimenten. NAC moet met deze ploeg en deze instelling niet eens willen promoveren. Dat is de bittere waarheid.

Ik kan me niet voorstellen hoe gek de supporters van Almere wel niet zijn geworden na die 6-5. Eerst een grote voorsprong weggeven en dan nog ff in de blessuretijd 6-5 maken. Supporters van Emmen zullen niet heel blij zijn denk ik.

26 februari 2016 om 22:30

Die hadden het ook niet verdiend om ook maar een punt te pakken. Wat een ongelooflijk slechte wedstrijd

27 februari 2016 om 10:04

Je scoort 6x en maakt dan geen aansprak op een punt? Zal ik maar even vertellen wat er echt gebeurde dan, aangezien jij een andere wedstrijd heb bekeken.

Almere kwam terecht op voorsprong (begonnen sterker) door prachtig doelpunt. Krijgen daarna een penalty tegen (was vanuit het uitvak volgens mij terecht, rood beetje overdreven) en 1-1. De 2-1 voor Emmen was geheel terecht, maar wel gelukkig via de rug van een Almere verdediger. Daarna was het eigenlijk wachten op de 3-1, al waren er niet echt uitgespeelde kansen aan de kant van Emmen. Een doorgebroken uitbraak van Van Amersfoort word gestopt door jullie verdediger, terecht rood. Kip knalt die bal er prachtig in. Rusten met 2-2. Als dit de hele wedstrijd was geweest dan had ik je misschien gelijk gegeven, maar er moet nog een helft worden gspeeld.

Na de rust komt Almere door 2 prima en vooral snelle uitbraken op 2-3 en 2-4. Terecht, want Emmen was fysiek wel op het veld maar zat qua gedachte nog aan de thee in de kleedkamer. Daarna ging Emmen wat beter verdedigen en kwam het tot aanvallen toe, vooral via de kant waar bij ons Quasten stond te verdedigen was er steeds een man meer en via Kolder probeerde Emmen de wedstrijd weer in handen te nemen. Leek ook te lukken met de 3-4. Maar Almere kreeg ook zijn kansen en al snel was het weer 3-5 (had ook al 2-5 en 2-6 kunnen staan). Daarna was het vooral Emmen en riep Almere het op zich zelf af dat Emmen weer zou scoren. Dat gebeurde dan ook en 2 minuten later staat het 5-5 (4-5 was overigens prachtig in het hoekje). Stand waar beide teams denk ik wel recht op hadden. Dat Almere dan in de laatste minuten 5-6 maakte kwam vooral omdat Almere geen genoegen nam met de 5-5 en Emmen wel. Na de 5-5 heeft Emmen geen echte kans meer gehad en vonden jullie het wel genoeg. bij Almere was dat niet zo. Ik had met 5-5 kunnen leven, maar Almere had wat dat betreft juist meer recht op de overwinning dan Emmen. Dat dat dan een beetje gelukkig is bij Ahannach dwing je misschien ook wel af, net zoals jullie geluk hadden met die klutsgoal en de 2-1.

Heb in mijn leven nog nooit zo'n wedstrijd meegemaakt. Verdedigend aan beide kanten drama, aanvallend nog best mooie goals gezien. Strijd aan beide kanten. Zoals gewoonlijk Bax met zijn rode kaarten. En natuurlijk fijn om de 3 punten te pakken

Zo 5-6 aardig gek!!!

Wat speelde NAC een zwakke wedstrijd. Verdedigend zo matig. VVV zet ook goed druk,maar had van NAC toch wel veel meer verwacht. 8-2 had zomaar gekund.

Het gaat nu tussen Sparta en Vvv. We komen elkaar niet meer tegen, dus geen fouten maken, en het is eindelijk feest in Rotterdam-west

Dijkhuizen weet nu denk ik wie hij wel en niet tijdens de play offs moet opstellen...

Trots Trots Trots op dit VVV wat een pot voetbal van mijn club, echt ongelooflijk!!! Nac supporters, wat een slappe hap!!! Sorry maar niets in te brengen vanavond behalve ten Rouwelaar dan, hij heeft jullie gered voor de afstraffing. Forza VVV

26 februari 2016 om 23:06

Klopt helemaal

Ongelooflijk dat ik ga zeggen dat ter rouwelaar de beste man op het veld was, ondanks de 4 tegen treffers. Waanzinnige goede pot van vvv.

26 februari 2016 om 22:56

Dat zegt wrl al heel veel genoeg dat een keeper de beste speler was terwijl hij er vier om de oren kreeg.
Ronduit slecht dus van de rest.

26 februari 2016 om 22:59

Mijn welgemeende felicitaties aan VVV en de supporters uit Venlo.
Maar, dit was geen waanzinnige goede pot van vvv, maar een hemeltergend slechte pot van Nac.

Daar waar VVV inzet, drive, passie en Noad toonde, deed NAC werkelijk helemaal niets. 3 mensen die wilde van Nac, tegen 11 van Vvv.

26 februari 2016 om 23:28

Misschien bekijk ik het vanuit een vvv hart, maar ik heb heerlijk genoten van m'n cluppie

27 februari 2016 om 00:39

Terecht, vvv speelde inderdaad erg goed en speelde NAC helemaal zoek. NAC speelde natuurlijk ook zeer slecht maar vvv heeft t verzuimd met afmaken mede dankzij een uitblinkende jelle. Anders zou het zeker dubbele cijfers zijn geweest

Zou deze speelronde in de jupiler league niet de meest doelpuntrijke ronde ooit kunnen zijn in de geschiedenis? Bij elke wedstrijd tot nu toe veel goals!

Ik denk ik zet is een keer mn bet op Emmen. Denk je even na die rode kaart en 2-1 achteruit te gaan leunen. Staan ze na rust in 8 minuten 2-4 achter. Werkelijk ongelooflijk..

Keihard balen want ik kon toch een flink bedrag winnen. Na die 5-5 ging mn hart even sneller kloppen. Scoren zij em weer.

Maar goed, erg jammer maar vallen en opstaan

26 februari 2016 om 23:14

Misschien volgende keer toch op Almere City wedden? Levert misschien ook wat meer op

26 februari 2016 om 23:23

Ik wilde eigenlijk eerst over 2.5 doen. 0.10 verschil. Maar toen ik zag dat Emmen de laatste tijd weinig tegendoelpunten kreeg dacht ik dat dat misschien niet zo slim zou zijn.

Had ik op Almere gezet had ik 5x meer gewonnen hahaha

26 februari 2016 om 23:27

Statistieken zeiden vanavond niet zoveel. 1ste gevoel is toch vaak het beste gevoel. Volgende keer meer geluk.

26 februari 2016 om 23:30

Dat was ook waarom ik verloor. Ik had dinsdag al besloten om op Emmen te zetten. Daarom drukte ik ook op Emmen.

Ik heb hard getwijfeld maar na die statistieken gezien te hebben ging ik maar voor Emmen dus.

Helaas. Morgen weer opnieuw proberen haha

Geweldig! Weer 3 punten in de tas.

Wat een pot.....Jelle in Oranje.....ander s was het met gemak 9-3 geworden....
Dit VVV gaat hoge ogen gooien in de playoffs. Wat een genot om naar te kijken!

Van Amersfoort komt op stoom. Ideale opvolger bij az van Janssen als die vertrekt naar PSV of Ajax van zomer. Jammer dat hij geen kans heeft gekregen bij Heerenveen. Is veel beter dan die veerman of te vrede. Is denk voor 8 ton op te pikken of zo.

Leuk voor Steijn, die is toch een beetje vervelend bij ADO weggegaan, zou het leuk vinden als die de ere haalde met Vvv, weer 6 punten voor Den Haag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.NAC Breda6-3
18.Telstar6-6
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder71
O. VelanasMiddenvelder71
P. KestensAanvaller71
N. OlijKeeper70
A. KosiahAanvaller70
R. SeuntjensAanvaller76
M. AdilehouVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
21 fans
Aanvaller, 40 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren