‘Superboeren’ ruiken bloed: ‘We moeten zorgen dat Vitesse in die put blijft’

Vrijdag, 19 februari 2016 om

De Graafschap heeft de smaak te pakken na de winterstop. De promovendus pakte al acht punten en heeft de laatste plaats op de ranglijst overgedragen aan SC Cambuur. Zondag speelt De Graafschap in eigen huis tegen Vitesse, voor veel supporters de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Voor Robin Pröpper is het duel sowieso bijzonder: hij is in Arnhem geboren en hij werd opgeleid bij Vitesse.

/

“Maar ik moest daar weg. Dus ik wil nu laten zien dat je van Vitesse kan winnen”, laat hij weten aan Omroep Gelderland. Vitesse is zoekende onder de nieuwe trainer Rob Maas en daar wil Pröpper gebruik van maken. “Wij moeten zorgen dat ze in die put blijven en wij de weg omhoog inslaan.”

Overigens merkt Pröpper dat de derby leeft bij de fans. “De supporters roepen: ‘Als we maar van Vitesse winnen, dan is het seizoen goed’.” Ploeggenoot Dean Koolhof, terug van een zware blessure, wijst op de volgepakte Vijverberg. “Als het publiek erachter staat en ze maken veel geluid, dan is het voor Vitesse-spelers niet fijn om in een volle Vijverberg te spelen.”


Poll

Denk je dat De Graafschap wint van Vitesse?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door dran1985)

‘als we maar van Vitesse winnen, dan is het seizoen goed’. Wat een sneue mentaliteit. Laat De Graafschap er eerst maar eens voor zorgen dat wedstrijden tegen Vitesse geen uitzondering maar regel worden. Want dat was de afgelopen jaren toch vooral het geval. Niemand in Arnhem en omstreken overigens die daar wakker van ligt.

Maar ik geloof dat ze er zelf ook niet zoveel vertrouwen meer in hebben. Het valt me op dat dit het eerste eredivisieseizoen in héél lange tijd is waarin de Vijverberg lang niet altijd vol zit.

19 februari 2016 om 15:53

Ik betwijfel ook ten zeerste of dat echt zo is. Ik denk dat De Graafschap-supporters meer waarde hechten aan overleven in de Eredivisie dan die ene overwinning op Vitesse.

19 februari 2016 om 16:09

De reden dat De Vijverberg de afgelopen wedstrijden niet helemaal vol zat, heeft niets met vertrouwen van supporters o.i.d. te maken n.a.v. dit seizoen. Dit heeft te maken met het dal waar we aan het uit komen zijn.

19 februari 2016 om 22:48

Als we maar van vitesse winnen... Hmmm het is niet zo dat ik deze wedstrijd als een wedstrijd tegen n*c zie als vitessenaar. Rare snuiters die boeren.

20 februari 2016 om 22:26

Morgen vrijwel uitverkocht. Onderschrijft hoe de derby in Doetinchem leeft.

Weet je wat zo opmerkelijk is: veel Vitesse-supporters hebben een zwak voor de Graafschap. Tijdens de laatste thuiswedstrijden werd er constant door een groot deel gejuicht als op de digitale borden werd aangegeven dat de Graafschap scoorde. Ik vind het jammer dat dit niet in de media is verschenen, dus bij deze..

OT: Hopelijk kan Vitesse zakelijk winnen bij de Graafschap en laat het zich niet aftroeven in de duels. Laat Kashia maar centraal spelen en v/d Werf op de back. Die heeft meer body dan Diks.

19 februari 2016 om 16:10

Inderdaad haha, wij zien de graafschap als het schattige zusje. Voor vitesse fans is deze wedstrijd net zo speciaal als een wedstrijd tegen pak em beet cambuur. Enige derby in gelderland is vitesse - N.E.C. voor zowel vitesse als n.e.c. is de graafschap niet zo speciaal geloof ik

19 februari 2016 om 16:25

Ik kan niet voor iedereen spreken maar ben het er in principe wel mee eens. Als NEC-supporter vind ik De Graafschap een hele symphatieke club, lekker nuchter en een leuk stadion. Totaal geen rivaliteit wat dat betreft. Dat ligt hier in Nijmegen mbt Vitesse wel anders, daar is soms een hele primitieve rivaliteit jegens Vitesse. Maar die hele discussie wou ik niet oprakelen. Ik hoop dat De Graafschap zich uiteindelijk weet te handhaven, is opzich een leuke awayday.

Ach, dat ze zich daar nog 3 dagen lang lekker druk om mogen maken in Doetinchem. Ik zie het al voor me, hals over kop die wedstrijd beginnen, rode kaart pakken en het wordt gewoon zakelijk 0-2. Vanuit Arnhem geen enkele manier van rivaliteit, eerder medelijden.

19 februari 2016 om 15:55

Medelijden? Dit is nieuw, vertel.

19 februari 2016 om 16:00

Dat jullie geen echte rivaal hebben. Nec wil jullie rivaal niet zijn, wij niet. Dus proberen jullie er maar een te forceren. Dan lijkt het voor jullie nog een derby, terwijl het voor ons gewoon een wedstrijdje is.

En net zoals hierboven wordt aangegeven, een deel van het publiek juicht zelfs als jullie weer een x gescoord hebben, uit medelijden.

Maar succes met jullie gemaakte rivaliteit

19 februari 2016 om 16:26

Rivaliteit is van beide kanten, anders spreek je niet met elkaar af in Sonsbeek park

19 februari 2016 om 16:28

Ik vind deze reactie echt totaal overbodig. Als je het zo brengt lijkt alsnog wel of je een bepaalde haat jegens de Graafschap hebt. OT: Volgens mij is het een beetje Heerenveen Cambuur in het extreme. Cambuur leeft veel meer voor die wedstrijd dan Heerenveen. Al leeft H'veen nog wel enigzins op waar Vitesse klaarblijkelijk al helemaal lak heeft aan enige rivaliteit met De Graafschap

19 februari 2016 om 16:32

@maxvitesse

Wat een arrogantie zeg, ''maar een wedstrijdje''.

Misschien is die manier van denken wel een van de redenen van al die lege plekken in jullie stadion.

Hadden jullie supporters maar wat meer passie, dan was het niet zo'n dooie bedoeling in jullie stadion.

19 februari 2016 om 16:35

Met maar een wedstrijdje bedoelde ik een wedstrijd als zovelen. Voor ons maakt het als supporters niet uit of er nu de graafschap, Az of cambuur op het programma maakt. Ik wilde er alleen duidelijk mee maken dat de graafschap geen extra haat gevoelens naar boven brengt.

19 februari 2016 om 16:37

Ach ga weg man, een stel rellende idioten zijn niet de meetlat van alle vitesse supporters, ik kan je vertellen dat 90 van de vitesse fans gewoon het beste voor heeft met de graafschap

19 februari 2016 om 16:55

Ben het wel een beetje met flip eens wat betreft de passie bij onze supporters, vooral de laatste tijd is het gewoon een dooie boel, dat kun je echt niet gaan ontkennen. De zuid-tribune zit tegenwoordig niet eens meer vol en geluid komt er helemaal niet meer vandaan. Het is zelfs zo erg dat er tegen feyenoord niets kaarten worden verstrekt op de noord-tribune. Vanwege de veiligheid zeggen ze bij vitesse. bij zo'n wedstrijd kunnen we op de noord wel wat extra fans gebruiken voor de sfeer. Dan kun je toch lekker sparren met het uitvak wat mijn inziens de sfeer weer ten goede komt! Wat betreft de wedstrijd van zondag denk ik dat we met 0-3 winnen. Het is een gevoel. Met een volle vijverberg met een mooie sfeer hopelijk.

19 februari 2016 om 17:09

Ik denk eerder dat ze willen voorkomen dat er feyenoorders naast het uitvak gaan zitten. Qua zang is het de laatste jaren wel minder maar ik zie genoeg passie. Ligt er mss aan waar je staat en met wie je omgaat

19 februari 2016 om 17:19

Feyenoord supporters zaten altijd op de oost of west tribune verspreid, dan moet je daar ook geen kaart verkoop plaats laten vinden. Dat zou een slap excuus zijn. Je ziet toch zelf ook wel dat het met het jaar minder wordt met de sfeer wat ik echt klote vind. Tegen nec heerste er een lekker sfeertje vond ik. Bijna 20000 man, vol uitvak, heerlijk! Dan is de overgang naar een pakweg heerenveen en excelsior wel heel groot.

19 februari 2016 om 17:27

Maar de fanatiekste supporters zitten op zuid en noord, dus het risico dat het daar uit de hand loopt is groter dan op oost en west lijkt me. Dat is zeker zonde. Maar ik zie wel een stijgende lijn ten opzichte van toen vivo er nog niet was bijvoorbeeld. Als iedereen die zich eraan stoort zich inzet voor meer sfeer dan komt het zeker goed. Alleen zeiken ze in arnhem liever op alles.

19 februari 2016 om 17:39

Die sfeeracties voor de wedstrijd zoals het steunen van onze captain die zijn natuurlijk geweldig, dan is het super om te zien dat we een echte vitessenaar blijven steunen. Uiteindelijk kunnen we blijven discussiëren. Maar over een ding zijn we het waarschijnlijk eens, namelijk dat het stadion te groot is voor een goede sfeer!

19 februari 2016 om 20:43

Helemaal mee eens !

19 februari 2016 om 20:44

Flip chelsea *

19 februari 2016 om 17:11

Absoluut niet met je eens. Ik heb geen medelijden met de Graafschap. De meeste clubs hebben nou eenmaal maar een rivaal. Toevallig is dat Vitesse - NEC. Heeft Utrecht niet ook een hekel aan Ajax, maar andersom valt dat wel mee? Of ADO? Ik vind de Graafschap een leuke club, maar medelijden hebben is onzin. Je klinkt vreselijk arrogant zo.

20 februari 2016 om 01:49

Dat kan. Ik vind de gemaakte rivaliteit maar een zielige bedoeling en krijg er medelijden mee. Ik vind het leuk voor ze dat ze niet meer laatste staan, maar lig geen nacht wakker van de graafschap.

Wat een onzin. Denken ze dat Vitesse in de put zit? Laat ze maar lekker komen, dit gaat een overwinning voor Vitesse worden 0-2. Echt overdreven om zo te reageren, doen ze in Nijmegen ook altijd, als we maar van Vitesse winnen is het seizoen gered. Nou daar blijf je niet door in de eredivisie .
Voor mij geldt een leuke pot voetbal te zien.

19 februari 2016 om 16:41

Fijn dat jij weet hoe wij in Nijmegen tegen de wedstrijd aankijken. Ik kan je verzekeren dat de meerderheid uiteindelijk de stand op de ranglijst belangrijker vindt dan winnen van Vitesse.

De eenzijdige derby.. Vitesse fans vinden over het algemeen, de Graafschap een leuk ploegje.
Niets geen derbygevoel in Arnhem.

een groot aantal Vitessesupporters waaronder ik heeft idd een zwakke voor de graafschap.
bij hun hebben we toch iets meer het gevoel gelderland vs de rest dan de rivaliteit die we hebben met de nijmegenaren.
misschien komt het door de nuchterheid van de superboeren, al denk ik dat de meeste geewoon liever doetinchem uit bezoeken dan uren de trein ingaan voor een keertje cambuur _0_

Volgens mij liet Pröpper duidelijk zien waarom hij was weggestuurd in de thuiswedstrijd van vitesse... hoe durven ze alleen voor deze wedstrijd iets extra's te geven,terwijl je vecht tegen degradatie...

19 februari 2016 om 16:24

Dat heeft hij niet alleen in de wedstrijd in Arnhem bewezen.

Alsof er een opgewonden schoothondje tegen je been aan staat te rijden. Even vervelend, maar na een klein corrigerend tikje gaat die weer onderdanig in zijn mandje liggen.

19 februari 2016 om 17:03

Jezus wat een vergelijk. Heel kleinerend naar de graafschap toe. Erg volwassen.

19 februari 2016 om 17:54

Ben je boos omdat je maar 50 vlaggen mee het uitvak in mag nemen terwijl je er 400 gemaakt hebt? Zo klink je tenminste wel.

Ik als Vitesse supporter heb ook absoluut niks tegen De Graafschap, leuke club, hoop voor ze dat ze erin blijven. Maar laat de punten zondag mooi naar Arnhem gaan...

Max je lijkt wel een Amsterdammer wat een air zeg voor een arnepper

19 februari 2016 om 16:39

Ga jij nou maar weer fijn tijdens een wedstrijd de graafschap - nec liedjes over Vitesse zingen, ben jij ook weer blij

19 februari 2016 om 17:06

Zolang ze bij ons antinekliedjes zingen terwijl we tegen Southampton of Heerenveen spelen kun je mss hier beter niks over zeggen.. On: toch wel zin in deze pot. Hoewel de meeste vitessesupporters geen derbygevoel hebben vind ik deze wedstrijd toch wel met wat leuker dan ado of cambuur uit. Hopelijk beginnen onze mannen en onderschatten ze de Graafschap niet. Anders kan het nog een lastige middag worden als zij er vol op klappen

Het afspreken in sonsbeek heeft niets met sonsbeek te maken, als we zo gaan beredeneren zijn er meerdere rivalen.

Ik heb liever dat Propper gewoon niet bij elk tegendoelpunt betrokken is ipv grote teksten uit te spreken week na week.

En Arnhem Doetinchem niet serieus nemen? Dat is altijd nog minder erg dan in heel Nederland niet serieus genomen te worden

Persoonlijk heb ik geen hekel aan vitesse. Het is meer wat de club vitesse geworden is waar ik, en met mij vele graafschap supporters, een hekel aan hebben. Een stal voor talent van grotere clubs, een huurlegioen met weinig tot geen binding met de club. Een club die zonder overname door russen of ondersteuning van de gemeente al lang failliet was geweest. Een stadion met een dak ("mooi weer voetballers" en half lege tribunes. Ik verheug me in ieder geval op weer eens een bomvolle vijverberg!

19 februari 2016 om 17:48

Ik word toch wel moe van dit soort berichten. Er zitten standaard minimaal 16 a 170000 mensen in het stadion. Grote wedstrijden 20000 plus. Als het standaard vol zat waren het weer succes supporters geweest. Daarnaast moet je eens kijken wat de beste 11 van vitesse is. Er staat namelijk maar 1 (soms 2) huurspeler in. Solanke/baker. Je hebt geen eigen mening en praat mensen na. Als je geen onderzoek doet, maar wel met conclusies komen die niet kloppen, gaat er iets mis.

19 februari 2016 om 18:01

In de topwedstrijden, dus niet de Graagschap bv, zitten er over de 22000 man, dat wil zeggen dat het alle supporters van Nec en de Graafschap bii elkaar is?

19 februari 2016 om 19:09

Waarom overdrijf je zo, tegen de kampioen zaten er nog niet eens 17000 mensen in het stadion. Of is dat geen topwedstrijd? My bad.

20 februari 2016 om 11:16

I rest my case.. Half leeg is misschien overdreven maar los van 2/3 wedstrijden per seizoen zit het gelredome nooit vol. Daarnaast is vitesse altijd heel gul met het uitdelen van gratis kaarten om de leegte op te vullen. De club heeft gewoon te weinig binding met de achterban door de dingen die ik eerder al genoemd heb.

Vitesse is het Ajax van Gelderland? Wij hebben ook een aantal van die types op de tribune die roepen dat het seizoen ook weer goed is wanneer we van Ajax winnen. Hoewel ik nul liefde voel voor die club (ik heb zelfs moeite om voor Ajax te juichen in Europa) betekend het niet dat daarmee het seizoen is gered wanneer je van ze wint.

Come on De Graafschap. dan pakken wij ze de 29ste maart wel !!

19 februari 2016 om 23:02

Prima, dan pakken wij 3 april de winst

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren