AA Gent leeft nog na bizarre laatste tien minuten tegen VfL Wolfsburg

Woensdag, 17 februari 2016 om 22:37Erik van Dam • Laatste update: 23:29

/

AA Gent ligt weliswaar op de grond, maar is nog zeker niet kansloos voor een langer avontuur in de knock-outfase van de Champions League. De Buffalo’s kenden woensdag een avond met twee gezichten tegen VfL Wolfsburg: de Duitsers namen door toedoen van Julian Draxler (tweemaal) en Max Kruse een riante 0-3 voorsprong, waarna AA Gent wakker schrok en zich in de laatste tien minuten nog terug wist te knokken tot 2-3. De return in de Volkswagenarena is daarmee nog zeker geen gelopen zaak.

AA Gent finishte in de groep verrassend als tweede, maar had het woensdag voor rust al lastig met die Wölfe. Er lag veel ruimte op het middenveld en Vieirinha was de eerste die het na acht minuten mocht proberen, maar hij schoot de bal achter. Daarna kwam er een prima kans voor Thomas Foket, die in vrije positie aan mocht leggen. De rechtsback van de Belgen schoot alleen veel te hoog en liet de mogelijkheid onbenut. Halverwege de eerste helft drong VfL Wolfsburg weer aan en probeerde Maximilian Arnold teamgenoot Max Kruse te bereiken, maar Stefan Mitrovic zat er net tussen.

/

De Serviër bofte daarbij dat zijn kopbal rakelings langs het eigen doel ging en dat hij de bezoekers dus niet ongewild in het zadel hielp. De wedstrijd zakte vervolgens wat in en kende weinig spraakmakende momenten, al schreeuwde heel Gent wel om een strafschop toen Dante de aanstormde Laurent Depoitre tegenhield: de scheidsrechter gaf geen krimp en dat was terecht. Net voor het sluiten van de eerste helft pakte VfL Wolfsburg de leiding na een uitstekende actie van Draxler. De dure middenvelder draaide heerlijk weg bij Foket en ging op avontuur, waarna hij de combinatie zocht en vond met Vierinha.

Met een uitstekende schuiver in de verre hoek zette hij zijn team op 0-1 en snel daarna brak de rust aan. In de tweede helft stichtten de Duitsers vroeg gevaar met een counter en kwam AA Gent niet verder dan een speldenprik van Depoitre. In principe was er nog weinig aan de hand voor de Belgen, maar acht minuten na rust schoten ze zichzelf lelijk in de voet. Neto gaf een te korte terugspeelbal naar achteren, waarna Draxler ertussen sprong en Mitrovic poortte. Lasse Nielsen probeerde al slidend nog iets uit te halen, maar Draxler bleef kalm en lobde de bal mooi over Matz Sels heen (0-2).

/

Luttele minuten later kreeg Kruse het stadion helemaal stil toen hij de derde maakte voor Wolfsburg: Vieirinha speelde Christan Träsch vrij en die zette voor op Kruse, die van dichtbij de trekker overhaalde. Diezelfde Kruse raakte daarna ook nog eens de paal toen hij de zestien meter binnenging en met binnenkant links de linkerpaal raakte. Na die vervelende minuten hield AA Gent verdere schade buiten de deur en leefde het ineens compleet op: tien minuten voor tijd maakte het de 1-3. Voormalig sc Heerenveen-middenvelder Sven Kums trok van links naar binnen en vond de verre hoek, waardoor er toch nog iets te juichen viel voor de fans in Gent.

Even daarna dwong Foket doelman Casteels nog tot een redding en de druk nam nog verder toe. Net voor het aanbreken van de blessuretijd kopte Kalifou Coulibaly een goede voorzet vanaf links binnen bij de eerste paal en daarmee is de uitgangspositie in elk geval wat minder slecht te noemen. Als Hein Vanhaezebrouck zijn team scherper laat beginnen op 8 maart, kan AA Gent mogelijk nog voor een mirakel zorgen en verder komen. VfL Wolfsburg houdt echter de beste papieren om het karwei straks voor eigen publiek helemaal af te maken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door afca_babel)

Eigen schuld van Gent. Laatste kwartier speelde zoals ze in de groepsfase speelde en creëerde ze meer kansen dan Wolfsburg in de hele wedstrijd. Toch nog dat ze 2-3 hebben gehaald. 2 mooie doelpunten van Draxler, maar man of the match voor mij toch Kums. Elke keer verstuurde die heerlijke pases al bij 0-3 maakt de 1-3 waardoor Gent geloof krijgt en stuurt een heerlijke cross waaruit de 2-3 komt. Wat een voetballer

17 februari 2016 om 22:48

Die heerlijke cross was niet van Kums zie ik nu maar dat maakt niet uit want hij gaf er een hele wedstrijd vele andere.

17 februari 2016 om 22:53

Laten we ook niet vergeten dat Wolfsburg veel minder druk op de bal zette het laatste kwartier. Wolfsburg vonden het prima dat Gent de bal had en wilden hen gewoon rustig laten rondtikken. Daar vergisten ze zich in de inzet en het geloof van Gent en daar verdient Gent zeker een compliment voor maar laten we niet doen alsof ze dat helemaal zelf in handen hadden en helemaal zelf hebben geforceerd

17 februari 2016 om 22:55

Dat is de ene kant van het verhaal, maar je zag ook dat Wolfsburg het allemaal wel best vond op het einde en op 60% speelde. Het mes snijdt aan twee kanten.

Daarom blijf je dus hoge pressing zetten op Gent tot de arbiter affluit.

Alles kan nog leuke pot was dat zeg

Kums vind ik echt een goede speler. Bij Heerenveen vond ik het een 'meh', maar daar in Gent speelde hij echt goed. Super harde werker en kon hem niet op één fout betrappen.

Ik vond het echt een superleuke wedstrijd, want Gent kwam in die laatste 10-13 minuten echt heel goed terug. Wolfsburg thuis wordt lastig, maar als het hun lukt om dat wat ze in die 10-13 minuten gedaan hebben in 90 minuten te doen, dan gaat Wolfsburg echt een vervelende avond tegemoet. Ik ga zeker weer kijken!

17 februari 2016 om 22:56

Het grootste probleem is dat hij bij Heerenveen eerder als 10, als ik het me goed herinner, werd gebruikt. En in Nederland heb je dan eerder veel volume nodig in je spel.

17 februari 2016 om 23:06

Naja hij speelde niet eens heel slecht in Heerenveen, maar het was meer van dat het maar één van de elf was, dus een 'nuttige speler' was. Maar nu neemt hij echt de hele ploeg op sleeptouw en strooit hij met passen dat gewoon echt goed aankomt. Dat doelpunt was ook een knap staaltje techniek.

Als Timmy Simmons het lukt om in de 1. Bundesliga staande te houden bij Nurnberg, dan lukt Kums het helemaal. Ik vind hem nu al een stuk beter dan Simons in zijn PSV tijd. Want hoe hij coacht en echt bezit over een goede inzicht, dan kan je het wel redden daar.

Depoitre speelde slecht vind ik. Hij was echt onzichtbaar, bij Coulibaly kwam er veel meer dreiging uit en die goal was knap binnen gekopt.

17 februari 2016 om 23:21

Sven Kums werkt gebruikt als centrale/controlerende middenvelder bij Heerenveen, meestal met Djuricic op de 10. Mogelijk sneeuwde hij onder door diens creativiteit.

Dit lijkt me een verlopen zaak gezien de uitslag. Jammer voor Gent, deze tegenstander bood mogelijkheden. In de competitie draait Wolfsburg niet.

Had eerlijk gezegd wel meer verwacht van Gent.. Nu wordt het wel erg lastig uit in Wolfsburg.

Heerlijk dat Gent nog 2 doelpunten kan maken. Ik zag persoonlijk wel een strafschop in die laatste actie maar het was zeker twijfelachtig en dan snap ik dat de scheidsrechter dat niet durft. We moeten realistisch zijn, Gent lijkt ondanks een fantastische avond gewoon uitgeschakeld. Misschien was het beter geweest als ze in de europa league waren uitgekomen, daar hadden ze imo wel hoge ogen kunnen gooien. Ook al was het natuurlijk mooi om nog eens een Belgische ploeg te zien doorstoten naar de laatste 16 in de cl. (laten we niet vergeten dat Gent natuurlijk wel enorm voordeel had bij de nieuwe poule indeling, vorig seizoen hadden ze in pot 4 gezeten ipv pot 2...)

Voor de 2Be kijkers onder ons, wat doet Herman Brusselmans daar ins hemelsnaam? Ik weet dat we in Belgie dun in de analisten zitten en het vaak over de grens moeten gaan zoeken ed maar komop zeg?

17 februari 2016 om 22:54

Idd belachelijk dat Brusselmans er stond. Verder was het naar mijn mening absoluut geen pingel in de laatste minuut. Eerder een overtreding van Nielssen(?) als andersom.

17 februari 2016 om 22:59

Tja in mijn ogen hield die verdediger hem met zijn rechterarm vast en gebeurt de fout omdat Nielssen uit die greep probeerde te komen. Ook was er ergens nog een duwtje van een Wolfsburg speler in de rug. Maar zoals ik zei, was allemaal heel onduidelijk en dus ook logisch dat hij niet fluit

17 februari 2016 om 22:58

Ze willen liever 'spektakel' dan echte analyses. Daarom dat Brusselmans en Jan Mulder en dergelijke vaak worden opgeroepen. Die trekken blijkbaar kijkcijfers...

17 februari 2016 om 23:01

Mulder of Boskamp ofzo snap ik. Die brengen misschien nog wat humor, al ben ik hen ook wel beu ondertussen. Maar dit slaat alles vind ik.

18 februari 2016 om 00:27

Brusselmans heeft toch jarenlang in het programma Extra Time (en voorganger) gezeten? Hij weet uiteindelijk wel iets van voetbal (heeft in zijn jeugd nog op een degelijk niveau zelf gevoetbald). Zo bizar is het dus niet dat hij uitgenodigd wordt als 'zijn' AA Gent in de knockout fase van de Champions League staat. Hij was ook serieuzer dan ik hem ooit in Extra Time zag, waar hij echt voor de humoristische noot moest zorgen.

Ik hoorde Aimé Antheunis in ieder geval veel meer onzin verkopen dan Brusselmans.

Was nog ff bang dat mijn toto de prullenbak in kon maar gelukkig kwam het niet zo ver.

17 februari 2016 om 22:55

Wat heb je gespeeld?

Veel bewondering voor Gent om nog zo terug te komen. De terugmatch wordt heel moeilijk maar in voetbal weet je nooit.

Al met al zeker niet slecht van gent om als nog met 2-3 terug te komen. Het is al een heuse prestatie van ze dat ze knockout fase hebben bereikt. Chapeau Gent

Draxler , wat een topper ! Gent gewoon kansloos totdat Wolfsburg zich gewonnen dacht.

Al bij al verdiende Gent eigenlijk niet te verliezen wat mij betreft. Over de hele wedstrijd gezien waren ze zeker de evenknie van Wolfsburg. En dat zonder zelf echt top te spelen. Het enige verschil tussen beide teams is dat Wolfsburg twee-drie Europese klassespelers heeft die het verschil maken op dit niveau (draxler en Dante, die echt fantastisch verdedigde vandaag). De rest van het team is niet sterker dan Gent.

Het enige wat ik jammer vond, is dat Gent te weinig opportunistisch speelde (tot minuut 75). Op dit niveau moet je op doel durven trappen als je in de buurt van de zestien komt. Tot aan het laatste kwartier had Casteels nog geen enkele bal moeten pakken. Tegen een team als Wolfsburg moet je, zeker als underdog, je geluk proberen afdwingen.

17 februari 2016 om 23:32

Maar jong ! Gent werd helemaal gek gespeeld door Wolfsburg . Geen enkele doelpoging tot aan de 75e minuut. Gent mag blij zijn dat ze het ( wolfsburg was al op weg naar huis) nog een beetje dragelijk konden maken

18 februari 2016 om 00:31

Weggespeeld vind ik een verkeerde woordkeuze. Zo goed was Wolfsburg eigenlijk ook niet. Ze waren heel erg efficiënt en hebben een aantal idiote persoonlijke fouten in de Gentse verdediging kunnen afstraffen. Tot de 0-1 vond ik het zelfs vrij gelijk opgaan.

In het laatste half uur was Gent veruit de betere verder. Natuurlijk zal Wolfsburg op het moment van die 0-3 gas terug genomen hebben, maar zelfs na de 2-3 werden ze nog altijd weggespeeld door Gent.

Wat hebben ze daar in Belgie met Asare gedaan? bij Utrecht was hij altijd 1 van de aanvallendste middenvelders (meestal zeikant, soms op 10) en nu is het opeens een verdediger in de champions league note bene?

wel leuk voor gent natuurlijk dat ze het zo goed doen de laatste jaren!

1 goal maken en 90 minuten lang verdedigen in Duitsland en Wolfsburg lekker uitschakelen. Ik gun het die Belgen zeker! 2e helft totaal andere Gent gezien. Ik weet niet wat ze genomen hebben in de kleedkamer, maar als ze zo spelen, heeft Gent echt een grote kans op die ene doelpunt.

18 februari 2016 om 06:47

Gent moet twee keer scoren en Wolfsburg mag niet tegenprikken.

Echt ieder jaar weer een verrassing in de CL. Zo hadden we Basel die Man. Utd en Chelsea aan het zwijgen kreeg in vorige edities. En nu AA Gent die het geweldig doen bij hun debuut in de CL. Hier kunnen we Ajax nog wat van leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AA Gent

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AA Gent260
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
R. YaremchukAanvaller2918
P. BaletteUnknown
S. BolatKeeper280
O. BukariAanvaller254
L. DepoitreAanvaller222
A. NiangboAanvaller181
Voor de complete selectie: Clubpagina AA Gent.

7 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren