‘Ik had nog wel tien jaar goed geld kunnen verdienen in Kazachstan’

Donderdag, 18 februari 2016 om

Georgi Zhukov speelde vorig seizoen Champions League-voetbal met FK Astana, maar koos vervolgens bewust voor een avontuur in de Eredivisie. De 21-jarige middenvelder laat zich door Standard Luik verhuren aan Roda JC Kerkrade.

/

“Ik had nog wel tien jaar bij Astana kunnen blijven en er goed geld kunnen verdienen, maar dan zou ik niet de speler kunnen worden die ik wil zijn. Ik mis de stad Astana wel, maar in Kazachstan word je onvoldoende uitgedaagd en ligt het tempo laag. Dat is funest voor een jonge speler”, aldus de in Kazachstan geboren Belg in gesprek met Vesti.

Zhukov speelde reeds tegen onder meer Galatasaray en Atlético Madrid, maar vindt de Eredivisie ook ‘niet makkelijk’: “Daardoor kan ik hier niet even snel uitblinken. Het tempo is waanzinnig in Nederland. Je moet hier veel meters maken en nadenken”, aldus Zhukov, zoon van een Russische vader en Zuid-Koreaanse moeder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door meliora)

Jezus een half Rus half zuid-Koreaan Die geboren is in België

18 februari 2016 om 09:13

Nee het is een in Kazachstaan geboren Belg.

18 februari 2016 om 10:11

0% kazachstaans bloed dus hij heeft gewoon gelijk.

18 februari 2016 om 11:25

Nee, om ergens geboren te worden hoef je geen bloed van dat land te hebben. Veel vreemder vind ik het dat ie de Belgische nationaliteit ook heeft. Dan moet ie er toch lang hebben gewoond.

18 februari 2016 om 10:29

Geboren in Rusland, heeft de Belgische nationaliteit maar heeft ook een Kazachs paspoort. Hij heeft z'n hele carriere in de Belgische jeugd gespeeld, daarna 1 jaar in Kazachstan en nu dus bij Roda.

Kuitenbijter. Hij speelt momenteel als box to box middenvelder, maar ik zie hem persoonlijk liever in een blok centraal op het middenveld. Aangezien we volgend seizoen maar over 7 volwaardige selectiespelers beschikken lijkt het me geen overbodige luxe om Zhukov ook voor volgend seizoen te huren. Hij is een directe versterking voor Roda JC, maar in mijn ogen nog niet rijp voor een basisplek bij Standard Luik.

Overigens zie ik het contract van Jordy Buijs ook graag verlengd worden. Een verademing ten opzichte van Gibril Sankoh.

18 februari 2016 om 09:35

Geld is bij roda het probleem, das jammer maar ze komen er wel weer zolang ze maar in de eredivisie blijven, zullen ze steeds meer en betere spelers kunnen halen en talenten huren van ajax en psv...

18 februari 2016 om 09:51

Roda is enkele maanden geleden overgenomen waardoor alle schulden in een keer afgelost waren. Dus het overige en opgebouwde budget kan gebruikt worden voor spelers!! Dus het geld zou niet zo'n probleem zijn! Maar we moeten niet meteen van stapel lopen!!

Bij Roda vallen mee twee spelers in positieve zin op.. Deze kerel en Milec (als ik het goed zeg). Die twee blijven meters maken, voor dreiging zorgen aanvallend en verdedigend staan ze ook prima. Leuke spelers om naar te kijken!

18 februari 2016 om 10:15

Helemaal mee eens, milec valt me in het bijzonder op!! Verdedigend en aanvallend goed. Je krijgt hierdoor ook meer dreiging naar voren!

18 februari 2016 om 15:30

Klopt, vooral met Milec is het soms genieten. Speelt hard, maar wel fair en is tot nu toe in verdedigend opzicht amper te passeren geweest. Aanvallend doet hij het ook goed, en acties lukken bij hem vaak alleen al omdat hij ze met 100% overtuiging ingaat. Ik denk dat hij moeiteloos in de subtop van de Eredivisie mee zou kunnen.

Dit is 1 van de meest gedreven spelers in de selectie van roda jc. Alleen heeft hy in ze tijd bij astana beetje stilgestaan.

Ik vind hem zeker een waardevolle speler voor Roda. Milec, Buijs en zeker Inceman zijn welkome versterkingen. Allemaal goede spelers die wat mij betreft mogen blijven als ze zo doorspelen.

Zhukov was ook een speler in het rijtje Gullon, Inceman en Milec, maar heeft toch dubbel en dwars aangetoond een versterking te zijn voor Roda. Veel loopvermogen, handig, sterk met de bal aan de voet en zeer wendbaar. Ik zou hem graag eens centraal zien spelen i.p.v. op de zijkant. Mag van mij in ieder geval terugkomen volgend seizoen, want ik denk niet dat hij nu al goed genoeg is voor de basis van Standard Luik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

24 jaar
0 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Real Madrid is bereid lang te wachten voor de peperdure Kylian Mbappé. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren