Besiktas maakt sprong richting Fenerbahçe dankzij prachtgoal Sosa

Woensdag, 17 februari 2016 om 20:52Matthijs van Laar

Na de kleine misstap van afgelopen weekend (2-2) heeft Besiktas de jacht op koploper Fenerbahçe weer volop hervat. De topclub uit Istanbul had het woensdagavond weliswaar niet eenvoudig tegen Mersin Idmanyurdu, maar een prachtige vrije trap van José Sosa bracht verlossing. Besiktas komt daardoor op één punt van Fenerbahçe en heeft ook nog een wedstrijd tegoed.

Vanwege dichte mist begon de wedstrijd in Istanbul een half uur later dan gepland. Het leek invloed te hebben op de spelers van de thuisploeg, die het lastig hadden met de nummer voorlaatst van de Süper Lig. Zo lastig zelfs, dat de Zwarte Adelaars lange tijd voor de tweede keer op rij af leken te stevenen op puntverlies. Een uitspatting van Sosa bleek echter genoeg voor de thuisploeg.

De Argentijn mocht zeventien minuten voor tijd aanleggen voor een vrije trap en toonde zijn klasse. Zijn perfect geplaatste schot belandde in de bovenhoek, buiten het bereik van de grabbelende doelman Muammer Yildirim. Besiktas hield die kleine marge vast en had zelfs nog verder kunnen weglopen. Olcay Sahan verzuimde echter om een perfecte voorzet van Ricardo Quaresma te bekronen: hij raakte de paal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door clutch)
17 februari 2016 om 21:00

Zeker...

Sosa wat ben je weer belangerijk voor ons. Hij heeft al meerdere punten al gepakt voor ons.

17 februari 2016 om 21:36

Besiktas deed er alles aan om te winnen. Mersin kwam om te verdedigen. De ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning heeft gewonnen.

Was een heel moeilijke wedstrijd tegen een mersin die heel goed verdedigde maar geen aanvalende kwaliteiten hadden. Jose dank u wel voor die geweldige freekick. Daarna hebben we 3 grote kansen gehad en konden we de wedstrijd helemaal afmaken omdat mersin begon te aanvallen. tosic voor de 1 ste keer was hij redelijk en was hij niet de slechste speler op het veld. Gokhan tore momenteel speelt ongeloofelijk slecht laat de tempo van de wedstrijd dalen. voor de rest was ik heel teleurgesteld in onze spel in de 1 ste helft maar de 3 punten zijn binnen

Is dit die Sosa die in het verleden bij Bayern speelde?

17 februari 2016 om 21:04

Ja mijn beste vriend het is die sosa

17 februari 2016 om 21:06

Zonde dat hij zo afgezakt is maar toch mooi dat hij bij jullie goed speelt en punten pakt voor jullie, zoals ik hierboven lees!

17 februari 2016 om 21:22

Als je bij Besiktas voetbalt ben je niet afgezakt? wat zijn dat voor nare reacties
Hij speelt goed en is belangrijk voor ons, ik durf te wedden dat hij bij Dortmund ook kan spelen met alle respect.

17 februari 2016 om 21:32

Als je kijkt naar de potentie die Sosa had kan je toch wel concluderen dat hij ietwat is afgezakt. Dit is geen belediging naar Besiktas. Bayern pikte hem niet voor niets op bij Estudiantes. Het is er nooit volledig uitgekomen, maar bij Besiktas is hij nuttig genoeg.

Slechtste wedstrijd van het seizoen. Totaal geen beleving bij de spelers, vooral in de eerste helft. Die dikke mist speelde zeker een rol, maar je kan toch wel wat meer strijd tonen? Op deze manier ga je geen kampioen worden. Töre en Oguzhan spelen de laatste twee wedstrijden echt zwak, als ze naar een topcompetitie willen moeten ze echt meer laten zien. Sosa kan ons niet iedere week redden, die man heeft tot nu toe al 3 wedstrijden in zijn eentje gepakt.

Mersin is gewoon een ploeg die we ook met 4 of 5-0 er van langs moeten geven, dus ik ben echt niet tevreden met deze magere 1-0. Vooraf dachten we dat onze centrale duo voor de problemen zou zorgen, maar Necip en Tosic deden het heel goed. Aanvallend lieten we het afweten. Gomez scoort weer niet, tweede wedstrijd op rij. Dat zijn we niet gewend van hem.

Hoe dan ook, de 3 punten zijn binnen, je kan niet iedere week mooi voetbal laten zien. Ik ben geïrriteerd door het spel, maar ik zou nog geïrriteerder zijn als we punten hadden verloren tegen Mersin. Dat kan niet gebeuren in de titelrace.

17 februari 2016 om 21:06

Goeie observatie broeder gokhan en oguzhan moeten gewoon wakker worden de volgende 2 wedstrijden kunnen ons seizoen beinvloeden en moet iedereen goed spelen. Hopelijk kan gomez weer beginnen te scoren.

17 februari 2016 om 21:08

Ik heb geen normale bal gehad dus hoe moet ik scoren? Gomez baalde wel van zijn wissel maar hoe hij juichde bij de 1-0 zegt genoeg. Is bezig met het team en niet met zichzelf zoals Rvp

Ozzy vond ik tegen Basaksehir meevallen maar was vandaag nergens, Sosa ook niet echt trouwens op zijn vrije trap na..

En Gokhan Tore is een schim van zichzelf, ik weet niet waar die met zijn hoofd zit.. Na die rode kaart bij Turkije is hij hopeloos uit vorm, ook al scoorde hij de winnende tegen Gs

Hoogtepunt van de wedstrijd: Weergaloze vrije trap van maestro Sosa, de zoveelste al.. Belangrijke 3 punten zijn binnen.

Verder een wedstrijd om heel snel te vergeten want echt niemand haalde zijn niveau, ook Senol Gunes niet. Na een delay van een half uur door de dichte mist konden we eindelijk aftrappen maar in de 1e helft gebeurde er helemaal niets, leek wel een lange warming up.

Daarna een enorme tactische blunder van Gunes om meteen na rust met 2 spitsen te gaan spelen. Eerste helft was balbezit 70-30 maar waren de spelers niet in goede doen.. Nu gingen we 4-4-2 spelen en werkte het systeem niet meer en bleef Mersin makkelijk overeind..

In de 65e minuut maakte Gunes zijn fout goed door weer 4-1-4-1 te gaan spelen maar helaas was IK de dupe. Daarna ging het weer beter lopen en hadden we constant balbezit maar konden pas scoren door de vrije trap van Sosa. Omdat we verzuimden de wedstrijd te beslissen ( Olcay van 1 meter op de paal) bleef het nog spannend maar we hebben de hele wedstrijd geen kans weggegeven en Tolga had niks te doen.. In dat opzicht hebben Necip en Tosic hun werk voldoende gedaan..

Gelukkig kunnen we tegen Genclerbirligi weer met Alexis en Marcelo achterin spelen

17 februari 2016 om 21:40

Vorige week haalde ook niemand zijn niveau, vandaag alweer niet. Misschien dan toch voortaan geen grote mond meer hebben met: BJK is de beste club met geweldig voetbal en weet ik veel wat voor onzin. Ze hebben veel geluk gehad vandaag.

17 februari 2016 om 21:47

Geluk? Wat is hier geluk aan? We waren niet goed, maar verdienden nog steeds de overwinning.

17 februari 2016 om 22:16

Wie heeft gezegd dat vorige week niemand zn niveau haalde ruitertje? Jullie bakken er al heel het seizoen niks van en winnen wedstrijden met pijn moeite en hulp van arbitrage.. Tegen Antalya 2 weken terug werden jullie zoekgespeeld.. HOE kom je dan hier praten over Besiktas dat geluk zou hebben.. Zowel vandaag als afgelopen zondag verdienden we te winnen.. ook al waren we niet goed..

We hebben jullie geslacht en Gs ook dus wat kom je hier praten jongetje.

Als ik alle goede wedstrijden aanvallen en goals van dit seizoen moet opnoemen van ons ben ik morgen nog niet klaar, kijk alleen al naar het verschil in doelsaldo tussen Besiktas en Fener..

Bedtijd knul, je begint te ijlen tijd om te slapen

17 februari 2016 om 22:30

Het is zo grappig dat je zegt dat Fener dankzij arbitrage wint en er gelijk na opnoemt dat jullie ons 'geslacht' hebben. Nota bene in deze derby kregen jullie hulp van de scheids. Bovendien drukten we jullie volledig op eigen helft in de eerste helft en had Fener gerust kunnen winnen. Je club wint na eeuwen weer 2 derbies en jij gebruikt de term 'slachten'. Je bent echt hilarisch.

17 februari 2016 om 22:47

BJK heeft meer stenen dan bekers verzameld de afgelopen 94847 jaar. Of was je dat vergeten? Hoeveel derby's hadden jullie de afgelopen jaren van GS en FB gewonnen? Oké dan.

Besiktas is nog altijd de 3e club van Turkije. Gedraag je dan ook aan het formaat van je club en ga dus niet te hard van stapel lopen, maar hou je rustig.

En zelfs dit jaar, een seizoen waarin de grote 2 broers weer zwak zijn, kan BJK met moeite kampioen worden. We zitten vlak achter jullie en BJK moet nog naar Kadikoy. Jullie leuke droom wordt helaas weer verpest door FB. Europees liggen jullie er ook al uit en in de Turkse beker als het goed is ook. Dus ja 0 prijzen weer voor Bjk.

17 februari 2016 om 22:50

@ clutch

Een ploeg die niet goed speel verdiend nooit de overwinning. Nou was jullie tegenstander ook alles behalve geweldig en was een gelijkspel veel eerlijker geweest. Wij spelen ook nooit goed en winnen dus ook onverdiend eigenlijk, maar dat geef ik ook toe en jij zegt juist: We waren niet goed, maar verdienen nog steeds de overwinning. Sorry, maar dan kan ik je dus echt niet serieus nemen. Met een vrije trap in de 73 ste minuut met geluk langs Mersin komen getuigt niet echt van overtuigend spel. BJK is gewoon weer aan het kloten, vooral door de afwezigheid van die 2 beren achterin. Ik denk dat de derby al beslist is. Kadikoy is een ware hel voor iedereen in Turkije alleen weten bepaalde fans dit nog steeds niet denk ik.

17 februari 2016 om 23:25

Ok slachten is wat overdreven Forza maar dat kwam omdat onze Ruiter weer eens onzin kwam uitkramen..

We spelen geen wedstrijd thuis de laatste jaren dan is het ook wat moeilijker om een derby te winnen he? Kijk maar wat een verschil het is als jouw clubje uit speelt of thuis..

Ons stadion is bijna af, dan ga je weer merken hoe het is om uit tegen Besiktas te spelen..

En hoezo heeft de scheids ons geholpen? Elke derby de laatste 3 jaar hebben die scheidsrechters ons geflasht, ook tegen jullie bij dd 2-2 toen de bal van Volkan duidelijk uit was.. Jaar ervoor onzinnige 2e geel voor Olcay en een judoworp op Demba Ba in de 16 maar geen pingel.. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Scheidsrechters hebben jullie na de winterstop gewoon in de race gehouden met belachelijke pingels en rode kaarten voor de tegenstander anders stondeb jullie nu een straatlengte achter..

17 februari 2016 om 23:30

We waren niet goed, maar nog steeds beter dan Mersin, is dat zo moeilijk om te begrijpen? Als je beter bent dan je tegenstander, verdien je het wel om te winnen.

Hoezo zijn we aan het kloten door de afwezigheid van Rhodolfo en Ersan? Mersin heeft geen een kans gehad deze wedstrijd, we hadden het juist aanvallend moeilijk. Ik heb het gevoel dat je je reacties altijd typt zonder er bij na te denken, want het is heel onlogisch wat je allemaal zegt.

17 februari 2016 om 23:47

Mariogomez, ik dacht al dat je over de goal van Rvp zou beginnen. Wel of niet uit? Dat maakt niet uit want vlak voor die aanval had Ersan zijn tweede gele kaart moeten krijgen. Ersan wordt die avond trouwens meerdere malen gespaard. Dan was die polemiek ook niet ontstaan. Ook staat Ersan bij de 1e goal buitenspel en mocht deze niet tellen. Bij de 2-2 stand wordt Rvp onterecht teruggefloten wegens buitenspel. Dus ja jullie zijn die wedstrijd dik geholpen. Je kan de samenvatting terugkijken als je wilt. Voorgaande jaren ga ik niet eens praten. Voor je het weet eindigen we in het seizoen 2004/05. En blijkbaar is geen stadion hebben geen excuus, want dit seizoen hebben jullie wel gewonnen van ons en van Galatasaray. Waarom de voorgaande jaren niet? Jullie excuses zijn op. Dit seizoen moet het gebeuren. Fener is nog actief in Europa en speelt in de competitie niet al te beste wedstrijden. Galatasaray heeft zichzelf ko gespeeld door bestuurlijke blunders. Dus als jullie dit seizoen ook niet meer de titel pakken, dan weet ik het ook niet meer.

18 februari 2016 om 00:58

BJK fans en logica... De aanval begint van achteren. Jullie hebben zo'n slechte verdediging en backs, dat er totaal geen aanvallen via de verdediging wordt opgezet. Kijk naar de back spelers van Fener en hoe belangrijk ze aanvallend zijn. Gokhan en Caner zitten continu voorzetten te strooien en lopen heen en weer alsof het niks is. En de bjk backs zitten heel de wedstrijd verstoppertje te spelen. Ersan en Rhodolfo hadden ook een goeie inspeelpas naar de middenvelders toe, die het spel weer verder verdeelden en kijk wat voor middelmaat er nu in de verdediging rondloopt. Met zo'n defans krijg je 4 goals om je oren van een club als FB. Maar dat zullen jullie die dag pas beseffen.

18 februari 2016 om 11:55

Waar heb je gelezen dat we met Necip-Tosic gaan spelen tegen Fenerbahce? Het wordt gewoon Marcelo-Alexis en Marcelo heeft een betere pass in de voeten dan Rhodolfo en Ersan samen. Dus als het om de inspeelpass gaat, zitten we wel goed. Waar het mij nu meer om gaat is de, in Fifa termen, chemistry tussen onze twee centrale verdedigers.

Aanval begint inderdaad van achteren, maar dat had vandaag niks te maken met ons spel. De eerste 65-70 minuten leek het nergens op, daarna begon het opeens wel te draaien. Hadden we toen een andere verdediging? Nee. Overigens is Ismail net zo veel in de aanval betrokken als Caner en Gönül dat zijn bij Fener. Beck is aanvallend minder, maar dat compenseert hij met zijn verdedigende werk. Hij is gewoon geen aanvallende back.

Was even zweten maar eind goed al goed . Goed dat we nog enkele klasbakken als sosa in de team hebben weten te houden. Verder zie ik dat tore al 4 weken niet meer in vorm is , we hebben hem echt wel nodig als we kampioen willen worden.

Alleen eerste helft gezien, want het was echt een zaadpot. Al met al een belangrijke zege voor Besiktas. Hierbij gefeliciteerd Besiktas-fans !

Umit Ozat heeft van Mersin een taai ploegje gemaakt. Ze hebben lange tijd verdedigt op een manier die je ziet bij Boliviaanse en Peruaanse clubs die tegen Argentijnse clubs spelen. Zonder nadenken de bal naar voren rossen en hopen op die ene kans. Het is dan de geniale Sosa die zijn team bij de hand neemt. Olcay en Oguzhan hadden ook veel pech. Ben benieuwd hoe lang Besiktas dit gaat volhouden. Gefeliciteerd eagles.

17 februari 2016 om 21:39

Hoezo volhouden? we spelen 5 keer mooier en beter dan fener. Jullie mogen best van geluk spreken, omdat jullie zeker wel 10 wedstrijden met 1-0 hebben gewonnen. Ik kan me wedstrijden herinneren dat was echt om te janken. Ik kan het echt niet verklaren hoe fener zoveel punten heeft behaald.

17 februari 2016 om 21:47

Als je slechte wedstrijden ook wint word je kampioen. Ik hoop dat wij Bursa pakken en de week daarop thuis tegen Besiktas officieel koploper worden.

17 februari 2016 om 22:10

Er-man. Het antwoord op mijn vraag en de reden waarom ik deze vraag stel is helemaal niet zo moeilijk te raden. In recente jaren hebben we allemaal gezien dat Besiktas een mooie lijn had en deze steeds niet kon doortrekken om uiteindelijk kampioen te worden. Daarom vraag ik me (terecht) af hoe lang jullie dit kunnen volhouden. Hierboven ga je ook al onterecht de verdediging in alleen omdat je denkt dat iemand negatief is over je club. Chill 'm een beetje. Ik zeg niks verkeerds.

17 februari 2016 om 21:41

Of hoelang fb het gaat volhouden, dit jaar heeft bjk meer kans dan fb om kampioen te spelen . Bjk heeft niet voor niets spelers als beck en rhodolfo aangetrokken , bjk miste leiders en ervaren spelers vorig jaar deze 2 heren waren beide kapitein voordat ze bij bjk kwamen. De balans is beter en de groep speelt volwassen.

17 februari 2016 om 22:13

Dat is ook een vraag hoe lang Fener het vol zal houden met wedstrijden in Europa en de beker. Maar hier gaat het over Besiktas. Vandaar mijn reactie op deze manier.

17 februari 2016 om 21:42

Vergeet niet dat fener dit jaar heel vaak heeft gewonnen met maar telkens 1 goal verschil.

17 februari 2016 om 22:46

@forzafener ik zeg je alvast als jullie niet weten te winnen van Bursa heeft een eventuele overwinning de week erop tegen ons weinig nut. Genclerbirligi is een taaie ploeg maar Deli Ibo is daar de trainer! en in Turkije kennen we allemaal 1 regel en dat is: Tegenstanders die een trainer van de top 3 heeft verliezen altijd tegen hun cluppie.

17 februari 2016 om 22:52

Dat is de regel in Turkije maar je vergeet de allerbelangrijkste regel die overal geldt: wedstrijden worden pas gewonnen als ze gespeeld zijn. Dus het maakt niet uit wie er in Bursa of Kadikoy wint. Je hebt nog genoeg andere wedstrijden om verliespunten weer in te halen.

Waarom speelt Besiktas zo vaak in een ander stadion???

17 februari 2016 om 21:49

Ze hebben op dit moment geen stadion en spelen hun thuis wedstrijden in het stadion van Basaksehir (in Istanbul)

17 februari 2016 om 22:42

Haha broer zo lijkt het echt alsof we geen stadion hebben. @ Feyeverton onze stadion is inmiddels voor zn 60% af denk ik, krijgen dus een gloednieuwe stadion met de beste ligging ever.

Heb de hele wedstrijd gezien maar had gelijk al geen zin door de mist maar nog erger de zoveelste aanslag en dit keer weer in Ankara. Daarom ga ik het heel kort houden.
Weinig kansen gehad, prachtige vrije trap en Mersin die helemaal geen kans heeft gehad, dus de 3 punten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Besiktas8445
5.Sivasspor6511
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
C. LarinAanvaller3819
A. HasićAanvaller82
C. TosunAanvaller33
U. YuvakuranKeeper60
E. BilginKeeper00
Javi MonteroVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Besiktas.

Turkije
13 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren