Degradatiekandidaat ontkent opzettelijke schorsingen voor Bayern-uit

Maandag, 15 februari 2016 om 17:08Peter Nusselder

Volgens trainer Dirk Schuster van Darmstadt 98 is het puur toeval dat zijn team komend weekend, als het uitduel met Bayern München op het programma, liefst vijf spelers moet missen vanwege een schorsing. De degradatiekandidaat neemt het een week later op tegen concurrent Werder Bremen.

De nummer dertien van de Bundesliga verloor afgelopen weekend met 1-2 van Bayer Leverkusen en tijdens die wedstrijd werden zes Darmstadt-spelers op de bon geslingerd; opmerkelijk was dat vier van die gele kaarten in de laatste tien minuten werden geïncasseerd. Aytac Sulu, Jérôme Gondorf, Marcel Heller, Peter Niemeyer en Konstantin Rausch zijn zodoende geschorst voor het treffen in München.

Ervan uitgaande dat Darmstadt waarschijnlijk toch zou verliezen en het er een week later echt om gaat tegen het als zestiende geklasseerde Werder, komt dit Schuster en zijn ploeg niet slecht uit. Van opzet is echter geen sprake, beweert de coach: “Die kaarten hebben niets te maken met de wedstrijd tegen Bayern. Het maakt niet uit wanneer je geschorst bent, het was gewoon een erg hectische slotfase”, geeft Schuster aan in de Duitse media.


Poll

Denk je dat er opzet in het spel was bij Darmstadt 98?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door west1988)

Best grappig. Dat is het probleem ook in de BuLi. De meeste ploegen durven niet tegen Bayern of Dortmund te voetballen al is het daar wel wat minder

15 februari 2016 om 17:26

Tegen dortmund gaan juist de meeste ploegen plankgas... (hamburg als beste voorbeeld daarvan haha) Bayern houden ze zich in en worden als lamme schapen naar de slachtbank geleid.

15 februari 2016 om 19:57

Dat is gewoon het verschil aan kwaliteit tussen Dortmund en Bayern. Bayern geeft de tegenstander weinig kans doordat de bal heeft

15 februari 2016 om 20:40

Juist kunnen ploegen dan zeer gevaarlijk zijn door counters tegen bayern. Ze laten extreem veel ruimte achterin, dat zag je bijvoorbeeld goed tegen Bochum in de eerste helft. Die maakten daar gebruik van en kregen 2 a 3 uitstekende kansen. Het Dortmund van Tuchel speelt ook veel dominanter en meer op balbezit dan het was onder Klopp. Dat zie je aan de statistieken dat de spelers onder Klopp veel meer kilometers maakten dan ze onder Tuchel doen. Dus ben het niet zo met je eens dat Bayern veel meer de bal heeft als Dortmund.

Zou ik ook doen, ze hebben de punten hard nodig.
En een slimmigheidje mag best, toch?

15 februari 2016 om 19:05

Nee dat mag niet. Zijn al vakers spelers voor geschorst geweest.

Dit mag toch helemaal niet? Ik heb het eerder gehoord dat spelers die expres gele kaarten pakken voor niet 1 maar 2 wedstrijden worden geschorst. Waardoor het hele plannetje in duigen viel.
Wat ik ook terecht vind, je bedonderd de boel gewoon en pleegt competitiefraude.

15 februari 2016 om 17:32

Het probleem is: hoe toon je aan dat de schorsingen opzettelijk zijn. Hoe vanzelfsprekend het ook kan zijn, je moet glashard bewijs hebben om iemand daarvoor extra te kunnen straffen.

15 februari 2016 om 17:49

bij real madrid tegen ajax was het gewoon duidelijk opzet maar ik twijfel bij deze wel heel opmerkelijk hahaa

15 februari 2016 om 18:30

Ja klopt ik moest ook gelijk aan die wedstrijd in Amsterdam denken.

15 februari 2016 om 19:57

Haha ja maar die spelers werden toch 2 wedstrijden toen geschorst?

16 februari 2016 om 11:33

Wazmetjou, die wedstrijd bedoelde ik ook! Volgens mij waren het Alonso en Ramos en werden ze langer geschorst of heeft de Uefa het onderzocht of ze konden schorsen

Vervolgens deed Barcalona met Valdes en Busquets hetzelfde doordat ze de wedstrijd tegen Levante misten en wel tegen Real konden spelen.

15 februari 2016 om 17:44

Dat is pure nonsens. Dat moeten ze het aantal kaarten maar aanpassen. Of een andere straf. Als je een shirt uittrekt doe je dat ook bewust, en pak je bewust geel. Moet je dan ook 2 wedstrijden geschorst worden? Elke kaart moet even zwaar wegen imo

15 februari 2016 om 18:41

Ja en nee. bij gele kaarten sowieso, maar je hebt rode kaarten en rode kaarten. Je kan rood hebben omdat je aan iemand zijn shirt trekt als ie doorgebroken is, of je kan iemand totaal de vernieling inschoppen, daar mag wat mij betreft zeker wel een andere straf op staan.

15 februari 2016 om 18:50

Het gaat hier ook duidelijk niet over doodschoppzn maar over het opzettelijk pakken van gele kaarten

15 februari 2016 om 19:10

Hoezo is dat competitievervalsing? Het is toch ook gewoon slim. Alsof Darmstadt met deze spelers erbij ineens 5x zoveel kans maakt tegen Bayern. Wanneer hij ze op de bank had gelaten, hadden er ook weer genoeg mensen geklaagd over competitievervalsing, want er worden spelers op de bank gehouden die normaal spelen. So what? Dit hoort er gewoon bij. Voetbal is oorlog wordt er vaak geroepen en in tijden van oorlog wordt nou eenmaal alles eraan gedaan om die oorlog te winnen

16 februari 2016 om 12:14

Omdat je doelbewust een veel zwakker team het veld op stuurt! Of ze die wedstrijd nu verliezen of niet, Bayern zal (mogelijk) een nog makkelijkere wedstrijd hebben. En dus ook rust aan belangrijke spelers kan geven en niet voluit hoeven te spelen.
Vervolgens spelen Dortmund, Schalke 04, en wolfsburg wel tegen het beste elftal van Darmstadt 98. Dat is dus competitievervalsing.

Het is gwn slim om te doen. Ik begrijp het echt wel, je vergroot gewoon je kans op succes binnen de regels van het spel.

Je kunt ze ook gewoon niet opstellen tegen Bayern.. wat een gezeur

Hahaha en dan roepen dat je van niets weet. Ja tuurlijk moet je dat zeggen maar het is wel duidelijk zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Darmstadt 98


1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. MehlemMiddenvelder223
S. DursunAanvaller2210
F. PlatteAanvaller141
A. SeydelAanvaller141
M. SchuhenKeeper230
C. KlausKeeper00
M. BaderVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Darmstadt 98.

0 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren