Strijdlustig Cambuur gaat in laatste elf minuten onderuit

/

SC Cambuur heeft in de eerste wedstrijd zonder Henk de Jong het tij niet kunnen keren. De Friezen begonnen goed aan de wedstrijd tegen FC Utrecht en kregen in de eerst helft ook een aantal goede kansen. Na de rust leek de tank echter leeg en liet de ploeg zich steeds verder terugdringen. Het duurde even voordat Utrecht hier van wist te profiteren, maar in de laatste tien minuten liepen de bezoekers uit naar 0-2. Het is alweer de zesde nederlaag op rij voor de Friezen.

Cambuur begon de eerste wedstrijd onder leiding van Sipke Hulshoff fel en liep binnen het kwartier al tegen de eerste gele kaart op, toen Kevin van Veen hard door ging op Mark van der Maarel. De strijd die de Friezen in de wedstrijd legden betaalde zich na ruim 25 minuten spelen bijna uit toen Van Veen een vrije trap richting de kruising schoot, maar Robbin Ruiter nog net bij de bal kon. De keeper van de Domstedelingen kon tien minuten later nog een keer aan de bak bij een goed schot van Jack Byrne en de daaropvolgende corner, die Marvin Peersman bijna in het doel kopte.

/

In de laatste tien minuten van de eerste helft kreeg Utrecht meer grip op de wedstrijd, al kreeg het vlak voor rust wel een tegenvaller te verwerken; Yassin Ayoub kreeg in het begin van de wedstrijd al een stevige beuk op zijn ribben en moest zich vlak voor rust laten wisselen. Zijn vervanger Andreas Ludwig liet zich meteen zien met een goede actie, maar zijn schot eindigde naast het doel van Leonard Nienhuis, die in de eerste helft nauwelijks in actie hoefde te komen.

In de tweede helft leek het felle begin Cambuur een beetje op te breken; de ploeg liet het initiatief aan de bezoekers en zakte ver in, met enkel Rai Vloet en Van Veen als vooruitgeschoven pionnen. Na bijna een uur spelen betaalde de Utrechtse druk zich bijna uit, maar een kopbal van Ramon Leeuwin kon van de lijn worden gehaald. Die kans gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen en Utrecht drong verder aan. De ploeg kwam bijna op voorsprong via Sébastien Haller, maar de Fransman kreeg zijn hoofd niet tegen de bal. Een goed schot van Nacer Barazite werd vlak daarna gekeerd door Nienhuis.

De keeper moest een kwartier voor tijd weer aan de bak bij een vrije trap van Timo Letschert, vlak nadat Bas Nijhuis aan de andere kant niet aan een penalty voor Cambuur wilde. Ruim tien minuten voor tijd viel de treffer voor Utrecht dan toch: Ludwig gaf de bal goed voor en Van der Maarel tekende met een knappe kopbal voor de eerste treffer van de wedstrijd. Haller verdubbelde vijf minuten later de voorsprong door een corner van Barazite binnen te koppen. FC Utrecht staat nu qua punten gelijk met NEC en ziet Feyenoord nog maar één punt boven zich.

Minuut 12: de fans van SC Cambuur zijn de opgestapte Henk de Jong nog niet vergeten! Staande ovatie en spreekkoren! #camutr

(Video via @MarkCaldenhoven)

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 12 februari 2016

Eindigt SC Cambuur onder de rode streep?

1
2

Wat een zaad wedstrijd. Heerlijke 3 punten en snel vergeten. Draak van een pot zoals ik zei, Cambuur speelde (begrijpelijk) puur om niet te verliezen en dan krijg je uiteindelijk de deksel op de neus. Bovendien hadden ze de scheids ook niet tegen, heb wel 3 kaarten gezien die een andere kleur hadden kunnen hebben. En lachman had er aan het einde ook afgekund na een vieze overtreding op barazites achillespees (2e geel). Lijkt me echt een vrij nutteloze trainerswissel want de eerste 30 minuten was er "strijd". Zag meer ellebogen en rare slidingen dat goed voetbal en mannelijke duels winnen en daarna was het klaar. Laatste dingetje: ik zei het al meteen, maar belachelijk dat Peterson verhuurd is, Joosten is echt nog een pleintjes voetballer, elke dribbel de bal onder z'n voet door halen en 0,0 rendement. Peterson presteert gewoon goed bij Roda en had m er graag bij gehad. Ligeon,strieder, letschert en ludwig speelde sterk, de rest zwaar onvoldoende. Snel vergeten en door. Forza Utreg

12 februari 2016 om 22:02

Niks gezien, maar blij met de punten. Hopelijk redt Cambuur alsnog het vege lijf, gun ik ze wel!

12 februari 2016 om 22:05

Ik kan je vertellen dat je jezelf heel wat ergenis bespaard hebt. Spel lag veel stil, zeuren van beide kanten. Cambuur die de bus parkeerde nadat ze als dwazen over het veld aan het rennen waren. Het publiek dat alleen maar zat te krijsen om kaarten en "hartstochtelijk" met het team meeleefde en vervolgens bij de 2-0 massaal naar huis gingen.

12 februari 2016 om 22:31

De 2-0 vond plaats in de 87e minuut. Is toch logisch dat je dan bij zon zaadpot direct naar huis gaat?

12 februari 2016 om 22:40

Tja..... Ben ik niet met je eens, als je de eerste helft als bezeten kan schreeuwen en doen kan je ook na de wedstrijd applaus geven naar de spelers voor hun strijdlust de eerste 40 minuten.

13 februari 2016 om 02:22

nou 1e helft ging in een hoog tempo hoor en veel strijd van Cambuur met wat ellebogen op de rand of er net over speelde, en Ayoub kwam nog goed weg door geel te krijgen voor een duw

Uiteindelijk raakte het bij Cambuur op en ging Utrecht gas geven en haalde verdiend de 3 punten

12 februari 2016 om 22:15

Nutteloze trainerswissel? De jongbis er zelf mee opgehouden en de assistenten hebben het overgenomen. viel wel mee toch dat cambuur speelde om niet te verliezen. Helaas kunne ze momenteel niet beter.

Zoals je zegt, ze kunnen niet beter. Dus waarom van trainer wisselen?

12 februari 2016 om 22:17

Wanneer de trainer omtslag neemt kiest de club er toch niet zelf voor om van trainer te wisselen.

12 februari 2016 om 22:24

wat ik heb gelezen is dat de jong uiteindelijk besloten heeft zelf te gaan. Maar het lijkt me meer dat beide partijen het er mee eens waren dat er een andere trainer moest komen, maar dat is alleen maar suggereren natuurlijk. Anders heb je inderdaad gelijk

12 februari 2016 om 23:46

Als van Gaal nu zou opstappen zou je eenzelfde theorie kunnen afsteken. Het verschil tussen ontslagen worden en opstappen is in mijn ogen wel een degelijk verschil.

13 februari 2016 om 02:24

Peterson was tegen Ajax met 2x balverlies direct schuldig aan de 2 goals van Ajax, raakte bij Roda zelfs even zijn basisplaats kwijt, Peterson prima acties maar mist zelf teveel kansen en bij utrecht is Barazite gewoon beter en doet Joosten het goed die is fysiek sterker,

Uiteindelijk wint de ploeg die bleef voetballen het van de ploeg die als een dolle stier over dit veld tekeer ging. Wat een kansloos spel bij Cambiur. Op deze manier lopen die dolle iedere wedstrijd na 40 minuten op hun tandvlees.

12 februari 2016 om 22:06

Ik heb mij vooral geërgerd aan het spel dat Cambuur in de eerste helft speelde. Heel smerig waardoor velen spelers van de FC nu een blessure hebben ( Ayoub, gebroken rib). De tweede helft hadden had Utrecht wel geluk met dat Nijhuis de Penalty niet gaf. Waar ik mij vooral aan heb geërgerd is het cambuur publiek dat merenmalen met " k*nker" schelde. Ik hoop dat de Knvb hier wat aan doet overigens.

12 februari 2016 om 22:19

Cambuur speelde inderdaad over het randje, maar dat van Ayoub was geen overtreding.

En dat gescheld met de ziekte zal vast ergens zijn geroepen, maar nooit massaal. Als je wilt dat de Knvb daar tegen optreedt, dan kan je iedere club elke wedstrijd straffen. Of denk je dat dat woord nog nooit in Utrecht is gevallen?

12 februari 2016 om 22:27

Moeten fans van Utrecht nodig zeggen.

12 februari 2016 om 23:07

nou ik kan jullie een ding zeggen er word in utrecht genoeg geroepen maar het woord k*** al jaren niet meer

13 februari 2016 om 00:02

Je hebt zeker al een paar biertjes op of niet?
Net alsof jij iedereen in Utrecht spreekt, of zo'n geweldig gehoor hebt alsof je iedereen in het stadion kan horen.

13 februari 2016 om 01:07

En wat heb jij dan op? Jullie uit supporters zingen al tijden ******* Utrecht als jullie bij ons op bezoek zijn. Er wordt genoeg gescholden, maar zoals gezegd massaal dat woord nee

13 februari 2016 om 08:29

Ach, laten we met z'n allen als supps niet roomser zijn dan de paus. Gebeurt aan beide kanten altijd wel iets..

12 februari 2016 om 22:42

Zat zojuist de samenvatting kijken maar Cambuur gaf wel weinig weg en verdiende meer. Jammer coor ze dat ze geen Penalty kregen. Op dit moment lijkt alles tegen te zitten.

12 februari 2016 om 23:41

Cambuur verdiende meer? Jammer dat ze geen penal kregen? Het lijkt tegen te zitten?

Ze mogen blij zijn dat ze met 11 man de wedstrijd eindigen bedoel je!

13 februari 2016 om 07:37

Utrecht ook, Ayoub had ook rood moeten hebben en Booymans zocht ook het randje op

Begrijp dat Cambuur 'strijdt' tegen degradatie, maar dat namen ze toch net iets te letterlijk. Heb een aantal smerige overtredingen en ellebogen gezien. En Nijhuis heeft gefaald om rood uit te delen. Daarom voelen deze 3 punten nog beter, want zulk 'voetbal' hoort niet beloond te worden. Een knappe overwinning waar we het traditioneel lastig hebben: ik ben er blij mee!

Boymans hield zijn ellebogen anderzijds ook niet dichtbij zijn lichaam, om het zo maar te verwoorden. Cambuur speelde inderdaad te hard, maar dat is gezien de situatie waarin we zitten begrijpelijk. En Nijhuis, tja, past de regels toe zoals het hem uitkomt. Slechtste man van het veld.

Wel echt mooi dat het van plek 3 t/m 9 zo spannend is. Utrecht ging namelijk als nummer 9 dit duel in en staat nu (met een wedstrijd meer gespeeld uiteraard) 5e. Hopelijk blijft het voorlopig zo spannend, dat zou erg leuk zijn.

De trainerswissel betaalde zich duidelijk niet uit, wellicht bij Foeke wel.

13 februari 2016 om 02:26

Foeke zei voor de wedstrijd op Fox sport dat hij Cambuur ziet degraderen, nou lekker hoopvol dan om hem aan te stellen

Slechte wedstrijd. Cambuur heeft heel hard gewerkt, maar hebben gewoon een matige elftal. Utrecht heeft het nog niet in uitwedstrijden. Tegen mindere ploegen op papier gaat het ook slecht. Ook omdat ze in zulke wedstrijden Utrecht spel moet maken

De tweede goal van Utrecht laat de werkwijze van Ten Hag zien. Hij stuurde bij de hoekschop, waar de 0-2 uit voorkomt, een aantal man naar voren voor de goal. De meeste trainers zouden de 0-1 koesteren.

Belangrijke punten voor FCU gezien het programma dit weekeinde.

Heracles - AZ
Vitesse - Heerenveen
Groningen - Ajax
Zwolle - Feyenoord
Nec - PSV

cambuur wordt met de week slechter. ongelooflijk wat slecht weer. zit helemaal niks meer in

12 februari 2016 om 22:30

Onzin, het had zomaar 3-0 bij ruat kunnen staan, alleen staat Ruiter goed te keepen. Dan zit alles tegen in een seizoen.

12 februari 2016 om 22:41

Ja joh tuurlijk, 4-0 bij rust. Cambuur speelde Utrecht compleet van de mat. haha

Zit het tegen omdat FC Utrecht een keeper in de goal zet? Begrijp je niet...

12 februari 2016 om 23:00

Er zat veel strijd in bij Cambuur, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ze een goal zouden maken laat staan drie

13 februari 2016 om 00:19

Neem er nog 1.. snap dat je nu creatief moet zijn met excuses zoeken maar deze gaat nergens over. Of tel je de 1ste vrije trap van van Veen ook mee.. O nee, die ligt in de bonkefeat

13 februari 2016 om 01:47

we hoeven het niet goed te praten. dit cambuur is pure armoede

13 februari 2016 om 08:54

@ nrvier hahaha wat een onzin. Die commentator zei op een gegeven moment "wie bij Cambuur moet een goal maken. Alle Cambuur spelers bijelkaar die nu op het veld staan hebben in totaal 6 goals gemaakt in de eredivisie" en dan kom jij hier zeggen dat ze 3-0 bij de rust hadden moeten voorstaan? 2 afstandschoten (waaronder 1 vrijebal) en een kopbal? dat is 100% kansen benutten , dan had Cambuur nu op de eerste plaats gestaan ipv. de 17e. Wat wel bij rust had moeten staan, zijn 9 spelers van Cambuur, want normaal hadden er 2 met rood af moeten gaan. En eentje nog na de rust, had Cambuur met 8 man de wedstrijd uit moeten spelen en waarschijnlijk met een nulletje of 4, 5 verloren. De scheidsrechter heeft Cambuur gespaard gisteren.

13 februari 2016 om 12:54

Vergeet je Ayoub zeker? Die had er ook. met rood af gemoeten. Verder schreef ik kunnen, dus niet moeten. En Nijhuis heeft Cambuur een duidelijke penalty onthouden

Tja nadat Ogbeche werd weggehaald was er geen houden aan, de beste speler die garant staat voor doelpunten naar de directe concurrent, dan wordt het heel moeilijk met het slechte materiaal dat er verder rond loopt.
Dat zag De Jong ook in en hoe jammer het ook is, stapt hij dan op. Hopelijk vindt hij snel weer een club in de Eredivisie wamt het is wel een aanwinst als trainer.

Wat een schopploeg dat Cambuur, had de eerste helft zo maar 2 x rood moeten wezen. Hadden ze gesnoven met zijn alleen, die Barto kwam als een idioot op Joosten af, en blesseerde zichzelf aan zijn hoofd, hoe dom kan je voetballen. Verdiende overwinning maar wel eentje die we maar snel vergeten moeten, de wedstrijd was niet best.

13 februari 2016 om 00:08

Sorry maar Cambuur is nooit een schopploeg geweest, nu alleen omdat de wanhoop nabij is.. Ze gaven 200% en daar ben ik blij mee. Die van Barto was ongelukkig. Maar de ellebogen waren vies.

13 februari 2016 om 08:59

Om je heen schoppen naar alles wat in een rood/wit shirt loopt is niet 200% geven, maar als een kip zonder kop jezelf voorbijlopen en opspelen voor de rest van de wedstrijd. Wat ook duidelijk zichtbaar werd in de 2e helft. Het geschop van Cambuur was alleen om tegenelkaar te kunnen zeggen dat "we alles gegeven hebben" wat jezelf voor de gek houden is. Met deze instelling gaat Cambuur bijna alles verliezen de rest van de competitie, omdat ze a) tegen veel schorsingen gaan aanlopen, b) zichzelf uit de wedstrijden gaan spelen en c) zichzelf gaan blesseren zoals Barto gisteren deed.

13 februari 2016 om 11:17

Gelukkig speelt utrecht altijd oogstrelend voetbal haha.

14 februari 2016 om 11:19

Vind je zelf ook niet dat er een verschil is tussen oogstrelend voetbal en gewoon blind rammen?

Geweldige pot....!! Veel strijd en druk in de eerste helft, waarbij de FC in de tweede helft de overhand nam, en op basis daarvan verdiend won. Nu kijken of ze het de komende weken, met twee thuiswedstrijden, kunnen volhouden.