Prachttreffers bij overwinning Fenerbahçe; Van Persie deelt in feestvreugde

Vrijdag, 12 februari 2016 om 20:53Gijs Freriks

Fenerbahçe is weer een stapje dichter bij het kampioenschap gekomen. De Gele Kanaries rekenden vrijdagavond moeiteloos af met Kasimpasa, dat een helft lang met een man minder speelde. Robin van Persie droeg met één doelpunt bij aan de 3-1 overwinning in het Ülker Stadion. Hij werd na 72 minuten vervangen.

Van Persie maakte alweer zijn veertiende doelpunt van het seizoen. De aanvaller benutte in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop nadat Volkan Sen een tik had gekregen van Titi. De Braziliaanse verdediger van Kasimpasa werd bovendien met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd en daardoor was de tweede helft nog maar een formaliteit. De score was geopend door Diego Ribas, die na een prachtige aanval met een schot de korte hoek vond.

Van Persie had er overigens al eerder 1-0 van kunnen maken, maar de Oranje-international liet na 10 en 26 minuten goede mogelijkheden liggen. In de tweede helft slaagde het Fenerbahçe van Vítor Pereira er lange tijd niet in om de score op te voeren: Diego stuitte bijvoorbeeld op de doelman en een inzet van Van Persie werd voor de lijn weggekopt. Alper Potuk maakte er na 76 minuten na een mooie panna echter alsnog 3-0 van en Sanharib Malki deed vervolgens wat terug.

Robin van Persie zorgde vanaf elf meter voor de 2-0 tegen Kasimpasa, maar de 1-0 van Diego was werkelijk een BEAUTY!

Wat een aanval van Fenerbahçe!!!

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 12 februari 2016


Poll

Welke club speelt dit seizoen beter voetbal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door clutch)

Terechte overwinning van Fenerbahce. Mooi spel, vooral de eerste goal was mooi samenspel. Weet iemand trouwens of Fener volgende week uit of thuis speelt tegen L.Moskou?

12 februari 2016 om 21:07

Thuis.

12 februari 2016 om 21:13

Mooi spel? Het was iets beter vergeleken met de laatste weken maar mooi niet natuurlijk.. Wel terechte overwinning

12 februari 2016 om 21:22

Fener speelt dinsdag thuis

Fenerbahce beter voetbal? Serieus....

Dit is een hele bijzondere dag voor de Fenerbahce fans. Robin van Persie start en scoort, Alper stuurt die arme verdediger naar de Dekamarkt bij die golazo en mariogomez, onze goede broeder, geeft in de livetopic toe dat de penalty terecht was. Oh happy day!

12 februari 2016 om 21:30

Ja ben je blij jongen? Ik zeg gewoon wat ik zie en terecht is terecht, maar dat mag ook wel na de lachertjes van de voorgaande weken. Jullie hebben jullie bonuspunten al gehad dit jaar

12 februari 2016 om 21:41

Wij hebben de bonuspuntjes zogenaamd al gehad. Jullie hebben alle excuses al gehad. Geen stadion, de bond, de crisis, de blessures, het klimaat. Als jullie dit seizoen ook niet kampioen worden, dan weet ik het ook niet meer. De strijd hier onder de leden is in ieder geval al vermakelijk.

12 februari 2016 om 21:45

Jullie mogen als laatste zeggen dat wij lachertjes krijgen. Hoeveel lachertjes hebben jullie gekregen?

13 februari 2016 om 01:45

Nouja , onze problemen zijn nog niet uit de wereld geholpen hoor.. nog steeds geen stadion, nog meer blessures dan eerst, scheidsrechters fluiten in het algemeen gwn slecht.

Fener speelt beter voetbal dan Besiktas? Fener heeft dit seizoen zo vaak gewonnen met een doelpunt verschil en ze spelen niet eens zo mooi voetbal, laat staan dat ze beter spelen dan Besiktas.

12 februari 2016 om 21:25

Waar komt dit vandaan? Ik zie niemand hierover wat zeggen. Of is er een reactie verwijderd ofzo?

12 februari 2016 om 21:28

The poll Forza, hilarisch

12 februari 2016 om 21:29

Kijk naar de poll bro.

12 februari 2016 om 21:36

Lol die polls lees ik nooit. Maar ze hebben wel succes. Doel is om aandacht te trekken en jullie happen allemaal massaal.

Verdiende overwinning van Fener tegen een heel droevig Kasimpasa dat duidelijk Derdiyok en Scarione miste.. Het eerste schot binnen de palen was pas in de 38e minuut en dat was ook meteen een goal van Diego, maar had nooit door mogen gaan omdat voorafgaand Hasan Ali een duidelijke overtreding op Adem maakte..

Voor de rest vond ik Bulent Yildirim niet slecht fluiten, ook de penalty was terecht na een lompe actie van Titi.. Volkan was de bal al kwijt en die pino gaat daarna op zn enkel staan.. Yess, eindelijk een pingel die terecht is dus hoeven we daar niet over te discussieren :-) maar dat de vergunningaanvraag voor penalty's is verstrekt in de 2e seizoenshelft is duidelijk.. Van Persie benutte hem, en dat was ook het enige wat hij goed deed.. Wat is hij achteruitgegaan zeg.. 5 miljoen per jaar voor wat hem is gewoon een grap..

Daarna was de wedstrijd gespeeld en kwamen er nog 2 leuke goaltjes maar met 11 tegen 10 liet Fener ook bar weinig zien.

P.s. Die Veysel Sari is gewoon door Gs gekocht voor 4 miljoen euro, wat is die gast slecht zeg dan lijkt Serdar Kurtulus nog een wereldspeler.. Fener kwam de eerste helft constant langs zijn kant omdat hij het niet kon bijbenen.. Een beter voorbeeld van het falende technische beleid van Gs kun je niet geven..

Wij moeten nu zondag ook winnen van Basaksehir om de 4 verliespunten voorsprong op Fener te behouden.. Lastige tegenstander maar ik verwacht dat we de klus gaan klaren met ons aanvallend spel..

12 februari 2016 om 21:35

Ja lieve schat, als je door mooi voetbal kampioen werd, dan zou Arsenal elk seizoen de titel pakken in de Premier League. Dus je eerste stukje slaat helemaal nergens op. Over Van Persie moet ik je ook even corrigeren. Het eerste doelpunt komt mede dankzij hem en hij liet af en toe leuke dingen zien. Niet van topniveau, maar ook niet zo drama zoals jij aangeeft. Het is uiterstmate knap van je dat je toegeeft dat de penalty terecht was. Even dacht ik dat dit een fake account was. Maar vervolgens lees ik verder en kan je het weer niet laten om in een topic Galatasaray te bashen en dan denk ik: oh wacht, hij is de oude! Succes tegen Basaksehir.

12 februari 2016 om 21:44

Bayern, Barca, Real, City, clubs die heel veel investeren, goed voetballen en ook prijzen pakken. Arsenal wordt geen kampioen omdat ze drie concurrenten hebben die honderden miljoenen uitgeven en Wenger daar principieel tegen is.

Fener is verplicht om hun supporters goed voetbal voor te schotelen als je kijkt hoeveel ze hebben geïnvesteerd. Om zo te voetballen hoef je echt niet 50-60 miljoen uit te geven. Dat kan je ook bereiken met Selcuk Sahin en Bekir Irtegün.

12 februari 2016 om 21:47

Je kan ook kampioen worden met spelers als Selcuk en Bekir. En daarmee heb ik mijn punt gemaakt: mooi voetbal staat niet garant voor een ster op je borst. Wel vermakelijk, maar doe mij maar het rugbyvoetbal van Ersun Yanal. Past meer bij mijn smaak en bovendien kan je er ook titels mee winnen.

12 februari 2016 om 22:10

Dat eerste stukje ging over die poll he Forza, waar zeg ik dat mooi voetbal garant staat voor succes?

Maar verschuil je es een keer niet joh, jullie hebben honderd miljoen gespendererd jullie salarishuishouding is 5x hoger dan bij ons en jullie hebben in heel het seizoen maar bar weinig laten zien.. Ik zeg toch niet iets wat niet klopt? Jullie hebben steeds van die truucjes nodig om de punten binnen te halen.

Bij ons zijn ze op een ander niveau bezig, er wordt echt gestreefd naar goed voetbal op lange termijn. In plaats van steeds zo gepikeerd te reageren kun je dat ook gewoon beamen.. En ja als ons stadion af is kunnen we eindelijk weer spreken van thuis spelen..

En van Persie, kom op man.. 5 mil per jaar voor een paar pingels binnen te schieten en sjaggo op de bank te zitten. Vandaag ook gewoon zeer matig, ik geloof niet dat jij daar tevreden over bent..

12 februari 2016 om 22:28

Je eerste stuk laat zien alsof je beweert dat mooi voetbal je kampioen maakt. Lees maar terug. Het leest echt zo. En ik ben nooit gepikeerd. Je kent me langer dan vandaag. Ook ontken ik nergens dat Besiktas goed beleid voert. Ik heb er respect voor, alleen dat ophemelen iedere keer snap ik niet echt. Ja, mooi beleid, maar waar blijven de resultaten? Overigens laten wij met drama voetbal toch wat meer zien dan jullie. En dan bedoel ik niet dat we koploper zijn met een paar meer wedstrijden gespeeld. Maar wie is er door in Europa? Wie staat er niet op de rand van uitschakeling in de beker? Wie heeft de meeste potentie in het elftal eenmaal als beide teams vol in vorm zijn? Iets meer respect voor een directe concurrent voor de titel. Zeker Besiktas heeft geen recht van spreken als het aankomt op het laatste woordje te hebben. Over Robin: die man hoeft maar even in vorm te komen en de man in je naam staat in zijn schaduw. Natuurlijk spreken de statistieken anders en is Gomez momenteel beter. Maar we hebben nog een lange race te gaan. Bid maar gauw dat Gomez zijn kruisbanden niet afscheurt.

12 februari 2016 om 22:57

Hahaha jij bent echt gepikeerd maat , wat een tirade.. Ja man jullie waren geweldig in Europa.. en we rollen Konya gewoon op in de return hoor dat weet jij goed genoeg als we gewoon onze basiself opstellen eh Molde Fk

Ik hou het hierbij want die grootpraat van jou in je laatste post is echt lachwekkend, en nergens op gebaseerd. Fijne avond bruur

12 februari 2016 om 23:20

Ik ben nooit gepikeerd. Het enige wat mij doet pikeren, is als de garnalenkroket bij de lokale visboer niet goed gebakken is. Het is geen grootpraat. Dat doe jij altijd. Ik druk je op de feiten. Dat jij vindt dat dit grootpraat is, is aan de ene kant ook weer goed. Nu weet je hoe mensen tegen jou aankijken. truste koc

13 februari 2016 om 00:42

Forzafener,

ik begrijp jou, je wilt koste wat kost die 4e ster. Maar ik ben iemand die ook vermaakt wil worden als hij twee uur lang voor de buis zit te kijken naar een paar gasten die achter een balletje aan rennen. Ik zat Denizli te bekritiseren, zelfs nadat hij ons kampioen had gemaakt, omdat het helemaal nergens op leek.

Als je 16-17 bent, wil je dat je team hoe dan ook wint, zodat je stoer kan doen tegen de boys op school. Maar ik ben nu 25, dan wil ik wel dat ik waar voor mijn geld krijg. Misschien denk ik te romantisch. En je kan ook kampioen worden met Selcuk en Bekir, dat heeft Fener bewezen. Maar wat ik wilde aangeven is dat je daar dus geen 50 miljoen voor hoeft uit te geven. En als je dat wel doet, moet je als supporter toch wat meer eisen van je ploeg.

Ik denk dat iedere FB-supporter Ersun graag terug ziet keren. Behalve Aziz natuurlijk. Zoals ze zeggen, geen enkel succes blijft onbestraft in Turkije.

13 februari 2016 om 00:45

Je zegt iets wat niet klopt. Ga nogmaals even controleren hoeveel geld Fener heeft uitgegeven en kom daarna zeggen dat je gelijk hebt

13 februari 2016 om 00:53

Ik begrijp jou ook broer. Alleen mooi voetbal en de discussie erom heen voer ik als we te ver afdalen van ons einddoel of als ik me verveel. We staan eerste, draaien nog in Europa en ook in de beker zijn we actief. Zolang er resultaat is, klaag ik niet over de eindstand. Heb ik een hekel aan Aziz? Ja. Ben ik tevreden over Vitor? Nee. Ben ik blij al winnen we 1-0 met oerlelijk voetbal? Ja. Punt is duidelijk.

13 februari 2016 om 10:54

Murat de souza, jullie eigen voorzitter heeft dat bedrag genoemd. Moet je niet naar mij komen beste vriend.

12 februari 2016 om 21:40

Niet veysel maar tarık is gekocht voor 4 miljoen. Veysel kwam voor een half miljoen ofzo. Dit maakt het trouwens niet minder erg hoor. Beide spelers zijn waardeloos.

12 februari 2016 om 23:01

Ja Gs is op zn zachtst gezegd geen kei in het scouten van een rechtsback :-)

Ik heb na lange tijd weer eens de moeite genomen om Fener te bezichtigen. Ik ben na één helft gestopt, omdat een 2-0 met één man meer even voorspelbaar is als de einde van een Turkse yesilcam film.

Ik heb speciaal gelet op Ozan. Ik zei een jaar geleden dat deze jonge zeer beperkt is en dat ik zijn talent maar niet zie, helaas kan ik mezelf nog geen ongelijk geven. Wat een Mehmet Topuz 2.0. Geen spelinzicht, geen passing, alleen boereloopvermogen. Er was één mooie aanval waarbij hij kon steken op Gönül, maar dan gaat hij de bal aannemen en een kapotte voorzet geven. Komt gewoon voetbalintelligentie te kort.

Gefeliciteerd Fener-fans.

12 februari 2016 om 21:44

Volgens mij ben je zijn overgewicht vergeten. Die jongen heeft al duidelijk het nachtleven in Istanbul ontdekt. Is zichtbaar dik. Hopelijk kunnen we hem binnenkort naar China posten. Wat vond je van Hasan Ali Stoep? Die jongen maakt een mooie ontwikkeling door laatste tijd.

12 februari 2016 om 21:56

Als ik Ozan z'n gezicht zie, dan denk ik altijd dat z'n hoofd vast heeft gezeten in een rond object. Als je een gezicht tekent in de maan, dan heb je Ozan z'n gezicht.

Hasan Ali maakte een mooie actie. Bal links en zelf rechts erom heen, puike actie. Zelfvertrouwen is blijkbaar gegroeid. Wie had gedacht dat hij Caner eruit zou spelen ? Hij krijgt iig meer kans.

12 februari 2016 om 22:04

Klopt. Hij mist alleen de beste eigenschap van Caner. Zijn agressie (positieve gedeelte). Hasan Ali vind ik een beetje te lief af en toe. Moet meer een bijtertje worden. Maar inderdaad, zelfvertrouwen doet heel veel met een speler. Caner mag van mij vaker banken. Walgelijk dat onnodig geel pakken.

12 februari 2016 om 21:46

Ben ik het met je eens, Ozan is schandalig slecht. En het ergste is nog wel dat hij basisspeler is onder Terim. Fatih spoort echt niet als hij een bolle bankzitter van FB als basisspeler op het EK laat spelen.

12 februari 2016 om 21:49

We weten allemaal dat Terim zo zijn vriendjes heeft in de selectie. Ozan is er een van: jong, dom, beleefd en een ja-knikker. Hup in de basis.

13 februari 2016 om 00:07

Had je dat al een jaar geleden gezien? Nee wow jij bent goed man. Waarom word je geen scout? Of ben je dat al? Pff iedereen ziet dat ozan niet kan voetballen. Mensen die zichzelf hier ophemelen jonge..

3 puntjes! Blij en we kunnen weer verder. Nu hopen dat Bjk puntjes laat liggen.

Er was mij trouwens nog iets opgevallen, althans meer een gevoel/vraag van mij: Hebben jullie soms ook dat je denkt van......met wie zou Rvp nou opschieten bij Fener ? Hij lijkt mij een eenzame vedette die zich niet helemaal in de groep mengt. Soms zie ik hem ook in zn uppie het publiek applauddisseren.

12 februari 2016 om 22:06

Denk Nani. Gezamenlijke United periode. Maar ook niet meer dan dat. Lijkt inderdaad een buitenbeentje. Maar de echte vraag is: is dit bij Arsenal, United en Oranje anders geweest?

12 februari 2016 om 23:00

Bij Arsenal en United niet hoor.

12 februari 2016 om 23:00

Bruno Alves

Vond de penalty mooi ingeschoten. Fener hoort gwn met wan pörsii te beginnen. Alleen snap die kritiek op fernandao niet helemaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


728 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Attila SzalaiVerdediger90
Luiz GustavoMiddenvelder91
B. Osayi-SamuelMiddenvelder91
F. KadıoğluMiddenvelder82
E. ValenciaAanvaller82
M. GümüşkayaMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

1674 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren