Arsenal wint na vier wedstrijden weer eens en herovert plek in de top drie

Zondag, 7 februari 2016 om 16:27Matthijs van Laar

Arsenal heeft na vier wedstrijden zonder winst zondagmiddag weer eens de volle drie punten gepakt. The Gunners zagen gisteren Manchester City al onderuit gaan tegen Leicester City en wisten dat zij bij een overwinning op Bournemouth weer op de derde plek terecht zouden komen. Arsenal scoorde in de eerste helft twee keer snel achter elkaar en hield Bournemouth daarna succesvol van het lijf, al had de thuisploeg genoeg mogelijkheden om wat aan de 0-2 eindstand te doen.

/

Arsenal was in de openingsfase al dicht bij een doelpunt toen Alexis Sánchez alleen voor keeper Artur Boruc opdook, maar Steve Cook kon er nog net een voet tussen krijgen. In de fase daarna kwam Bournemouth steeds beter in de wedstrijd, voordat de bezoekers na bijna 25 minuten spelen een dubbele mokerslag uitdeelden. Eerst legde Olivier Giroud de bal met het hoofd terug op Mesut Özil, waarna de Duitser van vlakbij keihard binnenschoot.

Een minuut daarna was het weer raak; Aron Ramsey vond een vrijstaande Alex Oxlade-Chamberlain, die vanaf de zijkant met een lage schuiver via de binnenkant van de paal binnenschoot. Bournemouth drong daarna aan en werd gevaarlijk via Harry Arter, maar Petr Cech had een antwoord op zijn inzet. Vlak daarop kreeg ook Marc Pugh een aardige kans. Zijn inzet werd echter geblokt door Héctor Bellerín. Arsenal kreeg de boel daarna weer meer onder controle maar kon niet voorkomen dat Cech vlak voor rust nog een keer moest ingrijpen na een schot van Adam Smith.

/

Smith was na de rust meteen weer dichtbij een doelpunt, maar zijn schot ging net naast het doel van Arsenal. Bournemouth was in het begin van de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en zette de bezoekers onder druk. De thuisploeg gaf echter ook veel ruimte weg, waar Sánchez na bijna een uur spelen bijna van profiteerde. Hij dook alleen op voor het doel van Boruc, maar kreeg de bal niet langs de keeper.

Vlak voor tijd leek het er even op dat Arsenal de voorsprong nog verder zou uitbreiden, maar Ramsey stuitte op Boruc. Aan de overkant moest Cech nog een laatste keer ingrijpen na een goede aanval van de thuisploeg. Cook en Arter slaagden er echter beiden niet in om de keeper te passeren. Arsenal staat qua punten nu weer gelijk met Tottenham Hotspur, op vijf punten van koploper Leicester City. Volgende week ontmoeten die twee elkaar in het Emirates Stadium.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door samcro)

Eindelijk weer eens winnen, ondanks dat het Bournemouth is. Jammer dat er niet meer gescoord is, wou graag Alexis een doelpunt zien meepikken. Het doelsaldo moet echt opgekrikt worden.

Ramsey was weer slecht vandaag, die moet echt nodig banken. Ook jammer dat Ozil zolang geen assist heeft gegeven. Uiteindelijk blij met de punten en weer een clean sheet voor Cech!

7 februari 2016 om 16:42

Ik vond Ramsey niet zo slecht spelen, hij had af en toe rare trekjes maar was wel overal te vinden. De motor van de team.

7 februari 2016 om 17:17

Vond Ramsey de enige bij Arsenal die echt goed presteerde vandaag, snap niet dat er elke keer weer kritiek op hem is

7 februari 2016 om 17:23

Kritiek op ramsey is wel terecht, maar beide goals begonnen wel bij hem.. dat mag niet vergeten worden

7 februari 2016 om 17:19

Klopt, maar heeft ook een paar wedstrijden niet gespeeld in Januari. De vorige wedstrijd tegen Southampton had hij ongeveer 10 kansen gecreëerd. Die assits komen vanzelf weer.

7 februari 2016 om 18:50

Hahaha dit is typisch. Wanneer er geen druk is op Arsenal. Dan kunnen ze wel winnen. Maar zodra er ook maar enige vorm is van spanning, dan is Arsenal niets meer dan een big game chocker. Jullie hadden dit jaar echt moeten winnen. Maar jullie hebben het verpest. Ik voorspel ook dat United boven Arsenal zal eindigen.

7 februari 2016 om 18:56

United zal echt niet hoger eindigen dan Arsenal, maar anders heb je gewoon gelijk. Arsenal is al jaren een big game choker, al 4de jaar op rij doen ze het de ene seizoenshelft top en andere mindere. Zal zo blijven.

7 februari 2016 om 19:32

Haha Matthaus, wat heb jij weinig verstand van voetbal. Arsenal is volgens verschillende voorspelsites titelfavoriet nr 1. En als je big games enkel definieert als verloren wedstrijden, dan is elke club een big game choker.

7 februari 2016 om 19:56

Er is sprake van een tendens. Arsenal verstijft structureel van angst in cruciale momenten. Wanneer er geen spanning is, dan kan Arsenal lekker voetballen. Je hoeft geen GM in schaken te zijn om dat in te zien.

7 februari 2016 om 19:59

Klopt mee eens. Dat komt omdat Arsenal steeds technische blessuregevoelige spelers halen. Dit was echt het jaar om kampioen te worden, maar toch gaat Arsenal het verpesten.

7 februari 2016 om 20:15

Cruciale momenten, zoals tegen Bayern, Olympiacos en City dit jaar? Er is een goede kans dat Arsenal tekort komt dit jaar, dat kan komen door het gebrek aan een goede vervanger voor Coquelin en, zoals jij zegt, teveel blessuregevoelige spelers, maar het wijten aan verstijfing op cruciale momenten is dit seizoen niet hard te maken.

7 februari 2016 om 20:39

Och Matthaus, ben je er weer? Elke keer kom je weer met hetzelfde riedeltje aanzetten. Waar was je de afgelopen 4 wedstrijden trouwens? Arsenal verspeelde punten en jouw big game choke verhaal is geen 1x langsgekomen. Begon het toch een beetje te vervelen om het continu te blijven herhalen?

7 februari 2016 om 21:30

Juist nu de druk zo hoog is ivm met dat Leicester heeft gewonnen van Man City hebben ze niet gechocked. Juist nu hebben ze zelfs met slecht spel gewonnen, wat nodig was. Juist nu hebben ze niet gefaald.

7 februari 2016 om 23:09

Big game chocker? Net zoals tegen Bayern (thuis), Olympiakos (uit), Man Utd en Man City (thuis), Leicester City (Uit) dit seizoen en vorig jaar tegen o.a Utd (cup), Man City (uit), Liverpool (thuis)?

7 februari 2016 om 23:30

@mattheus

Niet alleen dat, er klopt gewoon iets niet met of wel de medische staf of de manier waarop Wenger training geeft. Welbeck was nooit geblesseerd bij United en bij Arsenal meteen een paar maanden. Kan je ook brute pech noemen, maar daar lijkt het niet op. Elk jaar zelfde verhaal, maar dit jaar verneuken ze het extra doordat er een kans is om kampioen te worden.

8 februari 2016 om 00:59

Ondertussen vergeet je wel dat Coq veel sneller dan verwacht terug is, dat een groot deel van de spelers fysiek flink gegroeid is en dat overall de blessures verminderd zijn tov vorige jaren. De medische staf is verbeterd, alleen is dat niet zoals in FIFA dat je een speler kunt upgraden en dat het dan ook meteen effect heeft, dat heeft tijd nodig.

8 februari 2016 om 01:01

Dat er nog mensen de moeite nemen om die kapotte LP van repliek te voorzien.

8 februari 2016 om 07:34

@ Samcro De spelers die er nu staan kunnen niet om met de druk die is ontstaan. Jij gaat het nog wel meemaken. Ik kom er later op terug. Dan wil ik wel dat jij je openlijk aangeeft dat je er naast zit. Jij ziet ook heel goed dat Ozil al 4 wedstrijden achter elkaar geen assist heeft gegeven. Dit komt onderandere door het feit dat hij is overbelast. Jullie hadden voor hem, en voor Alexis een vervanger moeten halen. Geld was er.

8 februari 2016 om 07:37

@ soccero Wat een onzin. Arsenal staat al 5 punten achter en het is duidelijk over voor dit seizoen. Daarom is de druk juist minder dan wanneer Arsenal eerste staat. Gebruik je hersens man.

8 februari 2016 om 07:39

Oh zeker wel. Steeds wanneer Arsenal eerste staat of uitkan lopen op de concurrentie verstijft Arsenal van angst.

8 februari 2016 om 07:42

@ Stan juventus Ga je nu selectief winkelen? Leer eerst lezen man. Het gaat me om de competitie en niet om de CL. onlangs stond Arsenal eerste en verspeelde City punten. Wat deed Arsenal? 4-0 verliezen van Southampton. Zo zijn er nog zat andere voorbeelden.

8 februari 2016 om 09:02

Matthaus, ik wil jouw reacties iedere keer langs me heen laten gaan, maar jij blijft ze qua hilariteit iedere keer verbeteren. Ozil had tegen Soton 10 kansen gecreëerd, maar hij geeft geen assists meer omdat hij overbelast is. Echt, hoe kom je er toch op?

Je zegt dat Arsenal het voor dit jaar kan vergeten, maar je bent zelf wrschl vergeten dat Liverpool een paar jaar terug 5 punten los stond met 3 wedstrijden te spelen en het alsnog verknalde voor zichzelf.

Echt jongen, blijf het maar houden bij je standaard riedeltje over big game chokers, dat maakt t voor mij makkelijker om jou te negeren en de kans dat jij jezelf voor lul zet is ook een stuk kleiner.

Niet echt overtuigend. Geen idee waarom Flamini alweer mag spelen, maar hoop gewoon dat het is zodat Coq volledig fit is tegen Leicester. Brengt veel meer in. Ramsey moet er gewoon uit, desondanks dat hij aan de basis lag van 2 goals voegt hij echt niets toe.

Hopelijk is Cazorla snel terug, samen met Coq op het middenveld en op de flanken Ox/campbell. Al bij al werd het tijd dat we eens scoorden na zolang droog te staan.

Edit: Al twee clean sheets met Gabriel, hopelijk blijft die gewoon op het veld en rot Mertesacker verder weg op de bank.

7 februari 2016 om 16:44

Klopt helemaal, ik keek echt ervan op toen ik weer Flamini in de catacomben zag. Voor de rest duo Koscielny en Paulista is veel beter dan met Mertesacker. Hopelijk deze lijn doortrekken naar volgende week en hopelijk kunnen we de achterstand op Leicester naar 2 punten halen.

7 februari 2016 om 16:50

Ik denk gewoon iedereen. Met alle respect voor Flamini, hij geeft zich helemaal als hij speelt, maar komt gewoon te kort. Mag weg met Arteta en Mertesacker deze zomer. Elneny als backup is meer dan genoeg voor Coq. Paulista en Koscielny zijn veel dynamischer en hebben ook snelheid genoeg om hun fouten te corrigeren, Mertesacker niet. Zie wedstrijd met Chelsea.

Hopelijk winnen we nu gewoon alles, zeker de belangrijke matchen tegen Leicester en Spurs.

7 februari 2016 om 16:56

Albaniangooner, vind je niet dat Wenger met Cambell in de spits moet proberen tegen Leicester City want ze hebben Huth en nog een beer staan en met Campell heb je een dynamischer speler in de 16 oke weliswaar geen body maar wel met schot en snelheid. Giroud is weliswaar sterker en groter maar creert verder heel weinig. Verder met Coquelin beginnen ipv Flamini en je maakt kans tegen Leicester.

7 februari 2016 om 18:54

Neen hoor, als je Giroud eruit haalt is Arsenal min of meer onthoofd. Je hebt geen aanspeelpunt van voor en moet dus afhankelijk zijn van steekpasses naar Campbell, niet altijd een zekerheid tot goals en Campbell is niet sneller dan Walcott, kan je evengoed hem steken.

Laat Giroud maar staan, wint veel duels, en kan de bal goed ophouden en kaatsen waardoor Arsenal kan aansluiten. Tegen verdedigers als Morgan en Huth ga je Giroud meer dan nodig hebben anders win je zeker geen kopduels of vrije trappen in aanvallend opzicht.

7 februari 2016 om 16:48

Waarom moet Ramsey uit de basis? Als ik Wenger was zou ik Ramsey op de rechtsbuitenpositie zetten, Sanchez linksbuiten en centrum Cazorla en Coquelin.

7 februari 2016 om 16:52

Ramsey heeft al zo vaak gespeeld op rechts gespeeld en deed niets anders dan naar binnen komen en het spel klein maken. Gaat gewoon niet, hij moet eraf. Is gewoon uit vorm. Op rechts zet je een echte flankaanvaller zoals Campbell, Ox of Walcott.

7 februari 2016 om 23:11

Wie zou je nu dan op cm naast Coquelin willen zien?

7 februari 2016 om 23:31

Gewoon Cazorla. Coquelin doet het vuile werk en levert de bal bij Santi in, die dan het spel kan dirigeren samen met Ozil. Bij moeilijke uitmatchen speel je gewoon wat defensiever en vervang je Cazorla door een fysiek sterke Elneny.

8 februari 2016 om 01:03

Met Ramsey op rechts en Cazorla cm speelden we onze beste wedstrijden. Bellerin was de grote uitblinker destijds, juist omdat Ramsey ruimte maakte voor hem.

Het was opnieuw enorm matig van Arsenal's kant. Het spel is eigenlijk al slecht sinds de overwinning op City in december. Vandaag in ieder geval weer een keer gewonnen, vooral met dank aan Cech en wat slap inschieten van Bournemouth. Eigenlijk een klein wonder dat die niet gescoord hebben.
Als ze volgende week weer zo spelen tegen Leicester, dan ga je net als City er hard af.

7 februari 2016 om 16:52

De vorm is er gewoon niet meer sinds Cazorla er niet meer bij is, ik hoop dat we tegen zaterdag gewoon winnen. Laten we gewoon Cambell in de spits zetten en Giroud een keer banken want vind Cambell echt 1000x beter spelen dan Giroud.

7 februari 2016 om 17:49

Cambell in de spits gaat ook niet werken ben ik bang. Hij werkt zich een slag in de rondte, dat is ook zijn kracht, maar in de spits zijn toch wat andere kwaliteiten nodig.
Ik denk dat we alleen van Leicester kunnen winnen als we ze pakken met hun eigen spel, net zoals in de heenwedstrijd. Een voorhoede met Walcott, Alexis en Campbell en dat snelheid benutten.

7 februari 2016 om 16:57

Het spel is slecht sinds het verlies bij west brom. Toen cazorla eraf ging hij is gewoon zo nodig en wordt enorm gemist op het middenveld bij arsenal. Het js om te huilen flamini in de basis. Hij kan echt niet meer.

7 februari 2016 om 17:09

Maakt veel domme fouten zoals die sliding met 2 benen, kom op man dat kan toch niet in voetbal.

7 februari 2016 om 17:42

Hij kan het gewoon niet meer belopen. En eens in de zoveel tijd gooit ie inderdaad zo'n rare tackle eruit alsof er niks aan de hand is. Snel uit de eerste elf

Goede eerste helft, fijn dat Ox heeft gescoord. Hopelijk gaat ie nu weer presteren. 2e helft was niet zo heel boeiend meer helaas. Nu gewoon winnen tegen Leicester en dan word het gat weer minder!

Volgende week hopelijk winnen tegen Leicester en dat domme puntverlies is weer een soort van hersteld! COYG

7 februari 2016 om 22:52

Ben bang dat de titel vergooid is de laatste reeks wedstrijden.. Er komen nu nog zat hele moeilijk potten aan. Leicester thuis moet je pakken wil je nog wat betekenen in de strijd. Maar daarna komen onder andere nog Man United uit (doet Arsenal altijd slecht) en Spurs uit (enorm goede vorm). Ik ben er niet van overtuigd dat dit nog in te halen valt. Dan komt de CL er ook nog bij.

Eindelijk weer drie punten, gelukkig. Hopelijk weer 3 punten tegen Leicester aangezien wij een van de ploegen zijn die dit seizoen van Leicester heeft gewonnen.

8 februari 2016 om 00:32

Ja dan had city ook gewoon moeten winne eergister en da deden ze ook nie de zwakkelingen

Nou, gelukkig. Zijn ze ook niet de underdog tegen Leicester thuis. Of klopt dat niet Wenger?

Goed dat Arsenal weer eens wint, al is t tegen bournemouth. ondanks de overwinning was het spel nog erg matig helaas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder325
B. LenoKeeper350
G. XhakaMiddenvelder311
A. LacazetteAanvaller3113
P. AubameyangAanvaller2910
N. PépéAanvaller2910
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

230 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 juni
Sydney van Hooijdonk staat op het punt om een meerjarige verbintenis te tekenen bij Bologna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren