Het vergooide talent

Het was een donkere nacht op 8 juni 2012 in Bedfordshire. Normaal zijn deze zomernachten warm, maar deze niet. Deze nacht was de koudste van de afgelopen jaren. Andrew had zijn telefoon op de bar liggen naast zijn glas. Dat hij onrustig oogde zagen ook zijn vrienden. Jack wilde nog een opmerking maken over wat er aan de hand was. Maar ook hij wist dat Andew beter niet gestoord kon worden als hij ergens mee zat. Daarnaast speelde Rusland tegen Tsjechië op het EK. Rusland was op dat moment gehakt aan het maken van de Tsjechen wat veel aandacht trok. Andrew speelde met het glas in zijn handen, terwijl hij met een schuin oog naar het grote scherm keek. Hij had bij Stoke City ook weleens gezeik gekregen door zijn alcoholconsumptie. Deze avond kon het hem echter niks schelen. Zijn telefoon trilde voor de laatste keer, dit was voor hem het teken om de pub te verlaten. Hij pakte zijn vest en verliet de kroeg. Nog voordat Jack zich omdraaide viel de deur van de pub met een klap dicht.

Terwijl hij in het donker op weg was naar zijn vriendin voelde hij alles stevig draaien. Naarmate hij meer aan de situatie dacht begon hij steeds sneller te lopen. Dat had hij vaker als hij boos was. Hij had zijn emoties niet altijd even goed in bedwang. “Wie denkt dat wijf wel dat ze is, mij zo voor paal zetten”, mompelde hij tegen zichzelf. Terwijl hij door Bedfordshire wandelde zag hij het kleine pleintje waar het allemaal begon. Hij herinnerde zich de eerste keer dat hij met zijn oude kicksen de witte bal langs de keeper schoot en een ereronde maakte. Toen speelde hij al met veel oudere jongens. Het is niet makkelijk om te ontsnappen uit de wijk. Dat wist iedereen. Juist om die reden waren zijn ouders en broers zo trots op hem.

Hij sms’te dat hij bijna op de afgesproken plek was. Hij kreeg terug dat het geen zin had om samen een relatie te hebben als hij haar toch niet vertrouwde. Dit maakte hem nog woedender en zonder na te denken stormde hij terug naar de pub. Terug in de pub keken zijn vrienden hem verbaasd aan. “Gast je hebt twee doelpunten gemist, waar was je?” Hij antwoordde dat hij weer problemen had met Megan en dat hij geen zin had in verdere uitleg. Hij bestelde nog een biertje en keek verder naar de wedstrijd. Hij zag Kerzhakov een wanhopig schot lossen van net buiten de zestien meter. Hij lachte naar het scherm en wist dat hij het beter kon. Het was vorige week toen hij de beslissende goal maakte tegen Manchester City -19 om zo door te bekeren in de FA cup. Hij herinnerde zich de euforie die toen vrijkwam. Onder meer door dat doelpunt kreeg hij naar alle waarschijnlijkheid een vast contract bij het eerste team van Stoke City.

Net toen Andrew gekalmeerd was kwam Megan de pub binnengestormd, ze begon meteen tegen hem te schreeuwen. Andrew liep met haar mee naar buiten, waar een ernstige ruzie uitbrak. “Zonder vertrouwen heb je geen relatie Andrew, ik hou van je, maar jij ziet het niet.” Hij wist maar al te goed dat ze loog, hoe kon ze hem dit aandoen. Vol van emotie liep Andrew naar binnen en vroeg de huissleutels van een van zijn vrienden. Hayden gaf zijn sleutels en zei: “Niet in mijn bed hè”, lachte hij. Zonder het vertonen van een enkele glimlach liep hij terug naar buiten, pakte Megans hand en trok haar mee richting Haydens huis. “Wij gaan zo eens heel goed praten en je gaat naar me luisteren!”, beet hij haar toe.

Ze zaten aan de keukentafel en keken elkaar aan. “Als jij niet wilt begrijpen wat ik voor je voel dan is het beter om deze relatie te stoppen Andrew, snap dat dan”, zei Megan. Andre wilde maar niet naar haar luisteren. “Jij snapt er helemaal niks van, ik ben niet degene die vreemd gaat, je ziet hem meer dan dat je mij ziet.” “Nee dat is niet zo, Andrew ik ben er klaar mee, ik ga.” Nog voordat ze drie stappen had gezet duwde Andrew haar tegen de koelkast aan en pakte het eerste beste voorwerp wat hij kon vinden. Zonder na te denken stak hij het beetgepakte broodmes tussen haar longen. De eerste tien steken waren het zwaarst. Ze probeerde weerstand te bieden, maar tevergeefs. Overmand door woede bleef hij steken. Als Andrew had geteld zou hij rond de zestig zijn uitgekomen. Pas na de laatste steek kwam hij weer bij zinnen. Hij keek eerst naar zijn bebloede handen en daarna naar het lichaam van Megan. Hij rende naar buiten terug richting de pub.

Onderweg naar de pub begon hij te ontnuchteren. De felle straatlantaarns schenen hem in zijn gezicht. Wanneer hij knipperde zag hij de stadionlichten van het Britannia Stadium voor zich. Hij hoorde het geluid van bijna 28000 juichende supporters die zijn goal vierden. Het was de winnende goal tegen Manchester City. “Andrew, Andrew, Andrew”, hoorde hij. Toen hij bij zinnen kwam schudde zijn vrienden hem door elkaar. “Andrew waarom zit je onder het bloed, wat is er aan de hand?” “Ik denk dat ik haar vermoord heb jongens”, stamelde hij. “Maar ik hield echt van haar, mijn god wat heb ik gedaan.”

Het was 7 september, dit keer een hele slechte dag, heel Bedfordshire ademde verdriet. Dit zou de dag zijn dat Andrew zijn straf zou krijgen. Hij keek de rechter aan die hem vertelde dat hij het leven van Megan had ontnomen. Ze zou nooit haar 18e verjaardag kunnen vieren of haar examens kunnen halen. Andrew keek nog één keer achterom naar haar familie, terwijl met de klap van de hamer zijn straf werd beklonken.

(Andrew Hall zou uiteindelijk levenslang krijgen voor de moord op zijn toen 15-jarige vriendin. Vrijlating zou mogelijk zijn na een minimale zitting van tien jaar.)

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door psvfan1988)

Kippenvel. Jammer dat VZ deze CE post tezamen met meteen nog 2 Ce's, want een stuk als dit verdient het om zo lang als mogelijk op de FP te staan.

Over je CE zelf, erg goed geschreven. Je bevangt de emotie en de rauwheid in dit verhaal als een ware schrijver van thrillers. Ik denk dat jij met wat inzet en tijd te spenderen zo een thriller kan schrijven, als je dit namelijk kan doen met een beperking van 1000 woorden, denk dan eens aan de mogelijkheden die je hebt richting een boek.

Nee echt één van de meest beklijvende verhalen die ik hier al mogen lezen heb, het was me een eer en een plezier om dit te lezen.

De sterren doen er eigenlijk niet veel toe maar je kan wel al raden hoeveel je er krijgt van me. Top kerel!

7 februari 2016 om 15:16

Ik sluit me aan bij Alexdelpiero10, prachtig verhaal! Bij dit soort stukken is het jammer dat de rubriek Clubexperts zo verstopt zit op de frontpage. Bizar verhaal ook, nog nooit eerder van gehoord.. Ik dacht halverwege, waar gaat dit liefdesverhaal heen Totdat hij opeens het mes pakte..

Om dan toch even positieve feedback te geven, vielen me een paar dingetjes op die (in mijn ogen) beter konden. Doet niets af aan inhoud van het verhaal, maar ik denk ik noem het toch even op om in de toekomst bij na te denken.

- In je 3e alinea begin je heel veel zinnen met 'hij', kan misschien iets varierender om het verhaal nog beter te laten lopen.
- In je laatste alinea spring je van 8 juni naar 7 september, maar dat had je voor mijn gevoel mooier aan kunnen geven. Door nu weer te zeggen: 'het was 7 september', klinkt het als een apart verhaal ofzo. Je had misschien aan kunnen geven dat je in het verhaal naar die nieuwe datum gaat. Zovan: 'het is inmiddels een paar maanden later, 7 september om precies te zijn'.
- Aansluitend op m'n vorige punt, je zegt: 'dit keer een heel slechte dag'. Maar die vorige dag waar de rest van het verhaal over gaat was eigenlijk ook al een slechte toch?

Dit waren dingetjes die mij opvielen tijdens het lezen van het stuk. Maargoed, zoals ik al zei, het stuk is gewoon erg mooi en daarom krijg je 5 sterren.

7 februari 2016 om 18:25

Haha dankjewel Sambazzz! Wat betreft je kritieken heb je helemaal gelijk. Dat hij was me inderdaad niet meteen opgevallen. De overgang van data had ook wat duidelijker gemogen inderdaad. Dat laatste is een schoonheidsfoutje. Ik dacht dat ik in het begin van het verhaal had benadrukt dat het wel een goede avond te was qua weer, maar ook daar zit ik naast haha. Desondanks bedankt voor de complimenten!

7 februari 2016 om 18:23

Dankjewel voor de complimenten! Altijd fijn om te horen en zeker van de zelf ook wat betere schrijvers!

Ik heb inderdaad wel vaak dat ik wat woorden moet weghalen haha. Ik ben wel bezig met een boek, maar dat heeft een ander onderwerp dan voetbal helaas

Dankje voor de grootste complimenten, hoop er binnenkort ook weer één van jouw hand te mogen lezen.

Prachtige clubexpert, ik ging helemaal op in het verhaal. Met name de opbouw naar de 'climax' was voor mij echt grandioos. Tot het einde van het middenstuk wist je namelijk niet waar het op uit ging lopen en daardoor werd ik erg nieuwsgierig naar het vervolg. Verder sluit ik me aan bij de heren hierboven en veel succes met je boek Staw.

11 februari 2016 om 13:37

Dankjewel! Leuk om te horen dat je het mooi vond. Op een paar schoonheidsfoutjes na ben ik ook tevreden. Ik hoop dat mijn boek ook wat wordt, moet echter eerst wat meer vrije tijd vinden haha.

Lang geleden dat ik zo'n goede CE heb gelezen hier op de pagina. Het is misschien niet het correcte woord, maar het is 'mooi' geschreven, over zo'n tragisch onderwerp.

11 februari 2016 om 13:38

Dankjewel! Mooi om te zien dat ik mensen kan 'raken' met mijn onderwerpen!

Moet toegeven zelden een Clubexpert te lezen, maar op aanraden van The Man deze toch gelezen. Wat een geweldig stuk proza waar je in wordt gezogen, vooral omdat het zo'n heftig verhaal is. Hulde voor dit stuk!

11 februari 2016 om 16:16

Dankjewel peerk! Fijn om te horen dat je voor mij een uitzondering maakt en dat het is bevallen. Zou wat zijn als het vervolgens zou tegenvallen haha!

Zeer goed geschreven stuk en zoals hierboven ook al benoemd erg spannend. De spanningsboog blijft strak staan tot aan de moord. Eerlijk is eerlijk, hiervan heb ik nog nooit wat gehoord dus wist ik niet waar dit naartoe ging.
Vind het vooral knap dat je de gedachtegang van Andrew goed weet te vatten.

Zeker een inspiratie om zelf dit weekend maar eens te kijken of ik een stukje kan schrijven.

Een prachtig geschreven stuk over een onbekend onderwerp. Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal en het was voor mij tot op het laatst een verrassing waar het verhaal heen zou gaan.

Ik vroeg mij af wat voor speler Andrew Hall is en of hij erg talentvol was? Op het internet kon ik weinig vinden en vooral in het Engels. Aangezien dit niet mijn favoriete taal is hoop ik dat jij een antwoord hebt.

Het is een hele tijd terug dat ik op deze pagina te vinden was maar ik dacht zal weer eens wat Ce's lezen.
Ik ben begonnen met deze CE en was direct bevangen door het verhaal en je schrijfstijl.
Het is echt in "thriller" stijl geschreven en als ik zie hoe dit je af gaat dan ben je in mijn ogen best talentvol.
De spanningsboog blijft zich opbouwen tot het "moment Supreme".

Ik heb nu nog vier tabbladen open staan van Ce's die ik wil lezen maar of dat überhaupt nog zin heeft weet ik niet want dit overtreffen wordt erg lastig!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Polen

FIFA ranking: 19
26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. ŚwiderskiAanvaller30
W. SzczęsnyKeeper30
J. BednarekVerdediger30
B. BereszyńskiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Polen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Polen.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren