Shakhtar maakt transfer van 50 miljoen officieel: ‘Veel succes gewenst'

Vrijdag, 5 februari 2016 om 07:30Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:34

Alex Teixeira vervolgt zijn loopbaan in de Chinese Super League. Shakhtar Donetsk maakt vrijdagmorgen via de officiële kanalen bekend dat de aanvallende middenvelder voor liefst vijftig miljoen euro aan Jiangsu Suning is verkocht. “Shakhtar Donetsk en Jiangsu Suning FC hebben een akkoord bereikt inzake alle benodigde formaliteiten voor een transfer van Alex Teixeira naar de Chinese club”, zo laat de Oekraïense topclub in een statement weten.

/

De transfersom is geen geheim: Shakhtar erkent dat er met de overgang van de 26-jarige Braziliaan een bedrag van vijftig miljoen euro is gemoeid. “Shakhtar wil Alex bedanken voor zijn periode bij de club en wenst hem succes bij zijn nieuwe club.” De aanvallende middenvelder uit Brazilië maakte in januari 2010 voor circa zes miljoen euro de overstap van Vasco da Gama naar Oekraine, waar hij in 222 officiële duels goed was voor 89 goals.

Shakhtar-coach Mircea Lucescu erkende donderdagavond in gesprek met L’Equipe al dat Teixeira aan een Chinese club was verkocht. Een transfer naar Engeland leek de voorkeur van de Braziliaan te genieten, maar Liverpool weigerde aan de financiële eisen van de Oekraïense club te voldoen. “We zeiden: ‘We kunnen dit spelletje niet meer mee blijven spelen’. We hebben biedingen gedaan, daar kan ik niet veel over zeggen, maar de bedragen waren serieus en realistisch”, zo vertelde Jürgen Klopp afgelopen week op een persconferentie.

Teixeira mag zich voorlopig de duurste aankoop aller tijden van een Chinese club noemen, al is het maar de vraag of hij heel lang op de eerste plaats zal staan. Jackson Martinez was namelijk afgelopen woensdag tot de duurste voetballer aller tijden in de Chinese voetbalgeschiedenis gebombardeerd. Guangzhou Evergrande betaalde 42 miljoen euro aan Atlético Madrid. Teixeira zal bij Jiangsu collega van onder meer Ramires en Trent Sainsbury worden.

<

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op
Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door stakkevdb)

En de 50 mil van liverpool was niet voldoende? Zonde om hem naar china te zien gaan

5 februari 2016 om 07:55

Nee volgens mij boden ze rond de 35 a 40 en shaktar wou perse 50 hebben.. dus ging de deal niet rond

5 februari 2016 om 09:01

Nope, 50 geboden maar ze hielden vast aan 65..

5 februari 2016 om 09:53

Dat meende ik ook gelezen te hebben dat ze dat toch nog hadden geboden, smerig spelletje vind ik dit. Ik had hem graag naar liverpool zien gaan

5 februari 2016 om 09:57

Als ze dat hadden geboden was hij wel naar liverpool gegaan.

5 februari 2016 om 07:57

Voor dat geld 3 jaartjes in china spelen word niemand slechter van.. zou het ook gedaan hebben als ik hem was. Daarna kan je altijd nog naar europa

5 februari 2016 om 08:18

Lekker afbouwen in Europa. Kromme gedachtegang..

5 februari 2016 om 08:50

Hij is nu 26... kan daarna makkelijk nog 4 jaar europa spelen... verdiend nu genoeg om zn hele familie en generatie een mooie toekomst te bieden..

5 februari 2016 om 09:39

Dat deed hij bij Shakhtar natuurlijk niet

5 februari 2016 om 15:17

Alsof je na 3 jaar China nog op 't niveau in Europa mee kunt.
Misschien bij de wat kleinere clubs, maar of je daar nou zo blij van wordt.

Ik weet niet wat hij precies betaald krijgt aan salaris. Het moet dan wel serieus hoog zijn. Alsof je met - 2 - 4 miljoen ofzo op top niveau spelen zoveel slechter af bent. En dan ga je vast nog een paar jaar langer mee op niveau.

Maargoed, ik weet de cijfers niet, dus meer dan gissen is 't niet.

Liverpool had toch ook een bod van 50 miljoen gedaan? Waarom zou je zo'n jongen niet daar heen laten gaan? Maarja kan hij wel flink cashen

Dit slaat dus helemaal nergens op. Die gast had naar Liverpool gekund. Als hij nou nog een half jaar had gewacht zou hij waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn geweest. Tsja, keuzes hè?

Wow dit had ik echt niet verwacht.

Nou, de Chinese competitie begint steeds meer vorm te krijgen. Het zijn niet eens spelers op hun retour die erheen gaan.
Ik geef de spelers ook geen ongelijk om erheen te gaan. Lekker eten, mooie cultuur en uiteraard is het geld ook niet mis.

Voetbal is verder booming op het moment in China en met een bevolking van boven de miljard, en ook nog eens de vele Chinezen die in het buitenland wonen en Nutrilon kopen, heb je veel potentiële kijkers. Kan je veel inkomsten over genereren qua merchandising en wedstrijden op de tv. Kan zomaar zijn dat China een topcompetitie worden.

5 februari 2016 om 08:03

hoezo lekker eten? wat je bij de nederlandse chinees krijgt is heel anders dan wat je daar te eten krijgt

5 februari 2016 om 08:05

Daarom. Hier zijn Surinaamse Chinezen

5 februari 2016 om 08:13

Ja, het is authentieker dan wat hier verkocht wordt.

5 februari 2016 om 08:19

Exact

5 februari 2016 om 09:02

Dus hij kan nooit zelf in azie zijn geweest? Man man man.....

5 februari 2016 om 08:07

Geen ongelijk? Nou dat eten is de moeite niet waard om voor te verhuizen en een communistische staat met vieze industrie, armoede onder grote delen van de bevolking en overbevolking is ook bepaald geen mooie cultuur. De Chinese muur en de verboden stad zijn mooi, maar om daar voor daar te voetballen. Nee het is puur geld.

5 februari 2016 om 08:12

Ooh, jij bent er kennelijk geweest om zo te oordelen? Het gros van de mensen die er geweest is, is positief over hun ervaring met China.
China is gewoon groeiende en aantrekkelijk om heen te gaan.

Verder begrijp ik niet wat overbevolking met cultuur te maken heeft.

5 februari 2016 om 11:08

Lekker eten vind ik altijd het beste argument. Die eet alleen nog maar de beste babi pangang hoor. Terwijl hij in Oekraïne al die jaren alleen maar gefrituurde rattenstaarten naar binnen kon spelen. Nee, ik snap hem wel. Cultuur interesseert ze ook helemaal niks. Het enige argument is geld. Prima verder, maar ga dan niet al die onzin er bij zoeken. Of zit van Marwijk ook in Saudie Arabië voor de wonderschone cultuur en de heerlijke kebab?

5 februari 2016 om 17:00

Oekraïne is ook niet bepaald het beloofde land en Liverpool is ook Rio De Janeiro niet. Bekijk het vanuit het standpunt van zo'n jongen: hij is Braziliaan, dus voor hem is Engeland, Oekraïne en China allemaal één pot nat. Hij is ver van huis in een klimaat dat het zijne niet is om te voetballen voor geld. Dus waar doe je dat best? Waar je het meeste geld kan verdienen. Ik kan het hem totaal niet kwalijk nemen.

Chinese voetbal zit vol met geld.. treft ADO net de ene Chinees die dat niet heeft

Overigens deze zin: Teixeira zal bij Jiangsu collega van onder meer Ramires en Trent Sainsbury worden.

Hilarisch.. Ramires én..... Trent Sainsbury

Haha chinese overheid wil wereldkampioen worden dus hop honderden miljoenen overheid subsidies. Echt lullig voor landen die echt iets willen op bouwen en al zelfs 25 jar bezog zijn zoals Japan, Zuid korea, Australië en de Vs. Wat die chinezen doen slaat nergens op en de fifa moet ze een halt toe roepen want dit gat nrgens over.

5 februari 2016 om 07:59

Alsof er in die landen geen overheid subsidies zijn geweest, om het voetbal te promoten? De Mls lag als het goed is eerst op zijn gat. De overheid heeft er ook aan bijgedragen dat de competitie nu redelijk is, best goed bekeken wordt en nog steeds groeiende is.

China trekt eenmaal hogere bedragen uit om de competitie te verbeteren en daar is niks mis mee.

5 februari 2016 om 11:17

Niks mis mee? Ik heb geen idee hoeveel geld de Chinese overheid bijdraagt aan deze onzin maar ik ga er eigenlijk vanuit dat dit door rijke zakenmannen gefinancierd wordt. Dat hoop ik ook, de Chinese overheid kan het geld wel beter besteden dan het in een bodemloze put gooien.

5 februari 2016 om 15:36

De overheid doet helemaal niks met de Mls, dat is allemaal van 1 privaat bedrijf.

5 februari 2016 om 12:26

Gelukkig voor het Aziatische voetbal steek alleen Guangzhou er boven uit in Azië. De afgelopen 5 jaar zijn er maar 2 keer 2 teams uit China doorgegaan in de groep. Alleen Guangzhou heeft de kwartfinale en verder bereikt, verder geen een Chinese ploeg. Korea is vooral in de top aanwezig de laatste 5 jaar en Japan zit daar ook tussen. Korea is in het algemeen beter net als Japan qua competitie, maar met Guangzhou heb je een soort allesheerser wat zonde is, maar verder presteert geen enkele andere Chinese ploeg in tegenstelling tot Japanse en Koreaanse ploegen.

Wow ze hebben blijkbaar yens teveel.. ik vraag mij af hoe het kan dat die clubs zoveel geld te besteden hebben? Heb hier nog niks gelezen over grote sponsordeals, uitgaande transfers, prijzen e.d. Dat geld moet toch ergens vandaan komen? Hebben ze een stinkend rijke eigenaar ofzo

5 februari 2016 om 08:00

Yen is japan.....

5 februari 2016 om 08:20

Renminbi's te veel bedoel je..

Nou nou. Veel succes gewenst daar xD.

Kansloos van die chinesen, di helpt niets. Absurd wat die overheid doet. Voetbalspelers subsidieren.

Zeg je dat je naar West-Europa gaat wil om jezelf in de kijker te spelen voor het WK, ga je naar China...

5 februari 2016 om 09:40

Nou dat is interessant want dit artikel zegt niets over een akkoord tussen texeira en die chinesen. Is dit wel rond?

"Ik wil heel graag naar Liverpool komen, mijn zaakwaarnemer zal er alles aan doen om mij daar te krijgen." Liverpool heeft gezegd vd zomer terug te komen, maar goed.. lekker cashen in China, potentiele topvoetballers in die met midden 20 al naar China gaan, die moeten lekker weg blijven uit de Premier League, ordinaire geldwolven.

5 februari 2016 om 08:06

Zo ben je beetje zuur? Bij Shanghai kan ie iig kampioen worden.

5 februari 2016 om 08:12

Nah niet zuur, maar ik begrijp het niet.. hij zal bij Shaktar de afgelopen 6 jaar ook geen slecht salaris hebben gehad, dan kan je maar de PL en staan veel clubs voor je in de rij, en dan ga je naar China.. nou sorry dat ik het zeg maar dan heb je dus echt geen ambitie. Maakt mij niet uit of het nu Teixeira is of een ander.. als Costa naar China was gegaan of Pogba oid dan had ik het zelfde gezegd.

5 februari 2016 om 09:03

Dit zei die ook over Chelsea en Juventus toen die interesse hadden. Daarbij is het een Zuid-Amerikaan dus aan zo'n uitspraken niet veel waarde hechten. Overigens ben ik het wel volledig met je eens. Ik ben Juventus fan maar zou hem ook graag bij Liverpool zien. Nu is zijn carriere over.

Chineze competitie maar in FIFA 17 denk haha?

5 februari 2016 om 12:30

Als ze nog een aantal top verdedigers en keepers kopen, dan kan je echt een lekker squad maken. Want ze hebben tot nu toe alleen maar top middenvelders en top aanvallers gekocht. En voor de verdediging Sainsbury (pec Zwolle), Gil (corinthians), Lukimya (werder Bremen) en Gulum (besiktas) en daar wordt je nou niet blij van. Daarnaast geen één keeper uit de Europese competitie gekocht. Je kan dan echt een gekke team maken als ze dat nog gaan doen.

Qls je vroeger transfeerde voor 50 miljoen was je hands down de aller beste ter wereld. Nu wordt dat betaald voor iemand die zich niet eens heeft bewezen in een grote competitie, belachelijk

5 februari 2016 om 08:19

Als*

Daar hoor je nooit meer wat van kiest voor het geld niet voor zijn carrière

Volslagen idiote beslissing. Laat hem dan maar gaan ja, arrogant ventje.

Wat boeit het nou of hij in Europa of China voetbalt. Zijn beide niet zijn.thuisland, hij mag zodra hij zijn land verlaat gewoon voor het geld gaan want ook in Europa komen die mensen alleen voor het geld. Dat dit al 40 jaar gebeurt maakt Europa nog niet het beloofde continent voor zo een jongen. Als het nou een transfer vanuit bijvoorbeeld Santos ofzo was, zou het een ander vefhaal zijn. Maar ja, europeanen blijven egoistisch.

Werd er gisteren niet beweert dat er geen spelers naar China zouden trekken die in hun bloei van hun carriere zitten? Kijk eens aan, daar gaat de volgende al. Ik zie overigens dat het merendeel om Zuid-Amerikaanse spelers gaat. En laat dat nu net de gouden vijver zijn waar veel topvoetballers vandaan komen. Waar ze vroeger meestal naar Portugal, Nederland of andere kikkerlandjes trokken, gaan ze nu naar het grote geld in Rusland. En nu China zich intensief mee bemoeit wordt het financieel voor die spelers ook aantrekkelijk. Gezien veel Zuidamerikaanse spelers uit een niet rooskleurige financiele situatie zitten, zijn ze ook makkelijk te porren voor het grote geld. Dus ja, in dit tempo is het echt een kwestie van tijd voordat de Chinese competitie op een redelijke niveau komt te staan. En vanaf dat punt kunnen ze weer doorgroeien. Dit proces gaat nog wel jaren duren, maar het heet dan niet voor niets een investering. Resultaten zijn pas op te merken op de lange termijn.

Haha! Hoe gek kan het lopen. En wij met z'n allen maar denken dat de Major League Soccer het nieuwe grote ding zou worden waar spelers naartoe zouden gaan. Gigantisch vergist! China snapt nu ook dat met geld alles te koop is! Ben benieuwd waar dit naartoe gaat id toekomst en wat dit betekent voor het voetbal internationaal.

Mensen zeuren dat hij arrogant is mensen zeuren dat hij dom is misschien heeft hij een zwak voot china of het cultuur of wou hij helemaal niet naar engeland... en koos daarom china hij heeft er een reden voor maar mensen gaan direct haten..

5 februari 2016 om 13:10

Ja idd een liefhebber van de chinese cultuur. Verder ook nog 40 miljoen andere redenen.

Waar moet dit heen met het voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shakhtar Donetsk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Desna279
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
TetêMiddenvelder152
Alan PatrickMiddenvelder144
MarlosMiddenvelder132
Marcos AntonioMiddenvelder132
M. SolomonMiddenvelder133
T. StepanenkoMiddenvelder120
A. TrubinKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Shakhtar Donetsk.

7 fans
Coach, 75 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren