Transfer van 50 miljoen euro op komst: ‘Ja, we hebben hem verkocht’

Donderdag, 4 februari 2016 om 21:38Daniel Cabot Kerkdijk

Het lijkt erop dat Jackson Martinez slechts enkele dagen de duurste aankoop ooit van een Chinese club zal zijn. Alex Teixeira is naar verluidt op weg naar Jiangsu Suning, zo verzekert de Franse sportkrant L’Equipe donderdagavond. Het toonaangevende dagblad verzekert met Shakhtar Donetsk-coach Mircea Lucescu te hebben gesproken. “Ja, het klopt. We hebben Alex Teixeira aan een club in China verkocht”, zo wordt de Roemeen geciteerd.

/

Lucescu gaf enkele dagen geleden nog aan dat er van een transfer geen sprake was en daarbij zou Teixeira geen trek hebben in een transfer naar de Super League. Een transfer naar Engeland genoot zijn voorkeur, maar Liverpool weigerde aan de financiële eisen van de Oekraïense club te voldoen. “We zeiden: ‘We kunnen dit spelletje niet meer mee blijven spelen’. We hebben biedingen gedaan, daar kan ik niet veel over zeggen, maar de bedragen waren serieus en realistisch”, zo vertelde Jürgen Klopp afgelopen week op een persconferentie.

Volgens L’Equipe zal de 26-jarige Teixeira voor vijftig miljoen euro naar Jiangsu Suning worden getransfereerd, al werd eerder beweerd dat Liverpool ook bereid was om dat bedrag neer te tellen. Shakhtar zou op dat moment vast hebben gehouden aan de vraagprijs van 65 miljoen euro. De aanvallende middenvelder uit Brazilië maakte in januari 2010 voor circa zes miljoen euro de overstap van Vasco da Gama naar Oekraine, waar hij in 222 officiële duels goed was voor 89 goals. Bij Jiangsu kan hij ploeggenoot van onder meer Ramires en Trent Sainsbury worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door sirius)

Het begint er steeds meer op te lijken dat ADO de enige Chinees in huis heeft gehaald die geen geld heeft!

Wat een bedragen worden er opeens in China betaald zeg, niet te geloven.

4 februari 2016 om 21:47

Hahahaha
Toch raar, wilde Texeira niet heel graag naar Liverpool? Ruikt een beetje naar mensenhandel op deze manier...

4 februari 2016 om 21:52

Ja helaas wel

4 februari 2016 om 21:54

Mensenhandel ?

4 februari 2016 om 22:02

Texeira wil naar een club die nog meer betaald dan Shakhtar. Dat lukt hem nu.

4 februari 2016 om 21:49

Economische bubbel he... Zo beginnen die.

4 februari 2016 om 22:14

Uiteindelijk gaat het toch allemaal mis. Spelers worden steeds meer waard en er komt een moment dat zelfs die oliebaronnen het niet meer kunnen betalen.

4 februari 2016 om 22:14

Uiteindelijk gaat het toch allemaal mis. Spelers worden steeds meer waard en er komt een moment dat zelfs die oliebaronnen het niet meer kunnen betalen.

4 februari 2016 om 23:12

Dat wordt nu al jaren geroepen, maar dat gaat echt niet gebeuren... clubs hebben steeds meer te besteden. Kijk bijvoorbeeld naar Real Madrid, die leggen zonder probleem 100 miljoen voor Bale op tafel, 80 voor James, etcetera, maar financieel gezien is de club gezonder dan ooit. Gaat alleen maar erger worden komende jaren, let maar op

6 februari 2016 om 00:44

Het gaat zeker nog erger worden ja. Maar uiteindelijk zit er geen limiet op de waarde van spelers. Op de clubs zit wel degelijk een limiet, maar die is alleen nog niet bereikt. Ik zeg niet dat het over vijf jaar gebeurt, maar er gaat een moment komen dat het mis gaat.

4 februari 2016 om 23:16

Ahahahahha die is een goeie gahahahah

5 februari 2016 om 17:05

Haha je hebt helemaal gelijk. Wat een bedragen zeg. Ze hebben wel veel geld daar in china. Misschien wel verstandig om daarheen te emigreren en rijk te worden 😜

Dit zou zo jammer zijn. Lijkt me echt een hele goede speler had hem graag wekelijks in de premier league willen zien spelen.

Zo zie je maar dat nu zelfs de topclubs in China kunnen concurreren om spelers met clubs als Liverpool. Zodra de Chinese voetbalbond hun regel schrapt dat elke Chinese club maar 5 buitenlanders (waarvan 4 buiten Azie) in hun selectie mag hebben dan hoort het over 10 jaar bij de grootste competities van de wereld.

4 februari 2016 om 21:57

Met deze snelheid reddden ze dat binnen een paar jaar al, niet die 10 van jou. Link met de transfers deze periode. En dat is voor ons dan nog de winterperiode waarin veel minder gebeurt.

4 februari 2016 om 22:00

Gaat niet alleen om transfers he. Dat is slechts een onderdeel. Gaat ook om organisatie, infrastructuur etc. Daar gaat zeker 10 jaar over heen om die van topkwaliteit te krijgen, niet die paar jaar van jou. Dat is onmogelijk.

4 februari 2016 om 22:31

Klopt, maar waar geld is, is meer.
Je kunt spelers halen voor 50 miljoen, maar dat geldt ook voor managers, trainer, bestuursleden etc.
Die kun je ook allemaal binnenhalen en anderen laten opleiden etc.

4 februari 2016 om 23:20

Haha zo werkt dat natuurlijk niet. Je kan natuurlijk niet zomaar overal de beste stafleden vandaan halen en dat alles dan gelijk loopt, dat is een proces wat velen jaren duurt. Neem bijvoorbeeld Manchester City, dat heeft ook een aantal jaren geduurd voordat zei echt een topclub waren. En dan heeft Manchester City op die Chinese clubs natuurlijk een enorme voorsprong omdat ze al actief zijn in een topsportklimaat. De topmanagers en topspeler willen toch eerder naar de Premier League.

Neem bijvoorbeeld ook de stadions die eigenlijk allemaal aan flinke renovatie toe zijn of zelfs nieuwbouw. Dat is ook een proces wat zeker 10 jaar gaat duren.

Neem die buitenlanders regel, daar zit een bureaucratie aan vast waar de paard de hik van krijgt, dat zijn geen regels die je zomaar van het ene op het andere jaar kan aanpassen.

Ik zeg al jaren dat de Chinese competitie alles heeft om uit te groeien tot een grote, maar daar gaat tijd over heen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Qatar, Brazilië en Mexico.

5 februari 2016 om 07:39

Ben het met Rugu eens (al vergis jij je over het afschaffen van die 5+6 regel, in China is dat binnen 1 maand veranderd, geen bureaucratie he ), je kunt ze niet vergelijken met een City of PSG. Die clubs mogen uitkomen in het meest vooraanstaande bekertoernooi (CL). Je hebt meer dan 1 land nodig om bv. de Aziatische CL aantrekkelijk te maken. Niet alleen voor voetballers, maar ook voor marketeers etc. Dan pas kan er ook echt een verdienmodel worden opgezet. Nu krijgen die clubs grotendeels subsidies of giften van individuen. De inkomsten komen niet uit dikke sponsorcontracten.

5 februari 2016 om 17:01

Wellicht over die regel heb je gelijk. Echter heeft de Chinese voetbalbond een heel duidelijk beleid uitgestippeld over hoe ze het Chinese voetbal willen upgraden. Ze willen dat voetballer met de Chinese nationaliteit beter worden zodat China als voetballand zich net als bijvoorbeeld Japan en Zuid Korea structureel voor grote toernooien kan plaatsen.

In mijns inziens is het denk ik beter om de buitenlandersquota te verhogen naar bijvoorbeeld 7 a 8 waardoor het niveau van het voetbal verder omhoog kan en waardoor dus Chinese spelers dus ook beter worden. Immers geldt in het voetbal, hoe hoger het niveau, hoe beter spelers worden. Ik zie de Chinese voetbalbond die richting echter niet snel op slaan. Vandaar dat ik denk dat het wel een tijdje gaat duren voordat die regel is afgeschaft.

Verder klopt het inderdaad wat je zegt over hun structurele inkomsten, daar is nog veel werk voor ze aan de winkel. Echter is China natuurlijk wel een land bij uitstek waar dat gerealiseerd kan worden.

5 februari 2016 om 17:37

Zeker, alleen het echte grote geld ga je niet binnenhalen uit China alleen. De Aziatische CL moet aangevuld worden met clubs uit andere landen buiten China. En China mag dan potentieel hebben, daarbuiten is het toch karig bedeeld. Japan en Australië? Maar daar staat voetbal niet op 1.

5 februari 2016 om 18:29

Australië denk ik sowieso niet. Als je ziet dat sterspelers daar hier niet meekunnen dan zegt dat genoeg. Australië heeft natuurlijk voor hun doen gouden jaren gekend met onder andere Kewell, Viduka, Emerton, Cahill, Bresciano, Schwarzer etc. Dat waren gewoon topspelers die in Europese topcompetities makkelijk mee konden. Nu is dat niet meer zo. En volgens mij komt er ook weinig door.

Japan is altijd een degelijk voetballand, maar ook hun beste spelers gaan altijd snel naar Europa.

Ikzelf zie wel potentie in landen als Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Daar loopt toch ook behoorlijk wat kwaliteit rond en zijn ook prima landen om in te leven. Probleem blijft alleen dat de echte rijke Arabieren die flink willen investeren tot noch toe zich vestigen in Manchester of Parijs.

Echter hebben de oliestaten ook door dat de olie ooit op raakt. Vandaar die staten druk bezig op zich op allerlei gebieden waaronder sport meer in de picture te zetten. Hoezo niet je eigen competitie wat op-pimpen? Volgens mij heeft Qatar een begrotingsoverschot van meer dan 100 miljard, aan geld geen gebrek daar.

Andere optie is Rusland, ik weet niet hoe de verhoudingen zich op politiek gebied de komende jaren gaan ontwikkelen, maar die Russen zijn denk ik eigenwijs genoeg om als Azie meer op de kaart staat over te stappen naar Azie.

Het zal me niet verbazen als er in de toekomst een wereldcompetitie komt met sterkste/rijkste clubs. Het begint aan te komen bijv. EK 2020 over heel Europa en CL-tour in V.S dus alles draait om het geld.

Het lekker met die Chinezen. En bij ADO met negen dat die Wang ben geld zou hebben... Geld is er echt wel, dat is het probleem niet. Ook al sust dit verder los van die situatie.

4 februari 2016 om 21:54

*staat

4 februari 2016 om 22:14

Je verhaal klopt voor geen meter?

4 februari 2016 om 22:22

Haha moest om deze reactie ff flink lachen en heb hem meerdere keren gelezen.

4 februari 2016 om 22:32

Haha kan er zelf ook wel om lachen ja nu ik het lees, autocorrect was agressief vanavond.

Heb je 50 miljoen te besteden en dan koop je deze man. Niks ten nadele van hem hoor, maar tegenwoordig is echt iedereen blijkbaar 40-50 miljoen waard.

4 februari 2016 om 22:11

Je kan je beter afvragen waarom een 26-jarige spits met redelijk veel waarde voor zijn club, redelijke speler die alle (top) clubs nog kan uitkiezen in Europa, gaat voetballen in China?!

Zonde. En nu Chinese clubs al met zulke bedragen gaat smijten is de hele marktconform opgeblazen. Als dat al niet was gebeurd door clubs als Real en Barca.

4 februari 2016 om 22:17

Kan me voorstellen dat het aantrekkelijk is voor een speler als je in China 4x zoveel kan verdienen. Daarnaast is het best mooi wonen in China.

5 februari 2016 om 00:00

Prachtland. Mooi wonen. Veel verdienen, weinig belasting. Als je daar 1 of 2 jaar speelt kan je altijd nog terug (net zoals Rusland). Of je nou 1 jaar bij Liverpool geen prijzen wint, minder verdient en 80% aan de belasting afstaat of een jaar in China lekker gaat genieten. Niet iedereen denkt per se aan wat het beste voor zijn voetbalcarriere is.

Als hij bij Liverpool zou floppen kan hij ook nooit meer aan de bak bij een topclub. In China kan hij - lijkt me - weinig fout doen en dan kan hij altijd nog naar Liverpool.

Snap dit niet.. ben je 26 en dan ga je naar China, Terwijl als die 5 maanden wacht wss Liverpool en Chelsea op de stoep staan.

4 februari 2016 om 22:09

Tja, voor veel Brazilianen doet een grote voetbalcarrière er niet toe. In China kan je gewoon meer geld verdienen en waarom zou je dan wachten tot je 32e. Misschien krijg je die kans dan niet meer

4 februari 2016 om 22:22

Daar heb je een punt, want de Chinezen betalen bedragen a la Messi's salaris voor spelers die half zo goed zijn. Wat zou jij doen als je uit een arm gezin komt en dus de hele familie zo een upgrade van hier tot ....ja ja... Tokyo kunt geven

4 februari 2016 om 22:36

Tokyo is de hoofdstad van Japan

Maar ik ben het met je eens. Het is je werk.

4 februari 2016 om 22:37

Ag Teixeira voetbalt al 6 jaar bij Shaktar en is al lang en breed binnen.. heeft minimaal 10 miljoen op zijn rekening momenteel, en kan bij Liverpool gewoon 7/8 op jaar basis gaan verdienen. Met tekengeld en bonussen kan die dik 30 miljoen gaan verdienen.

5 februari 2016 om 00:40

Ja en in China waarschijnlijk meer

Waarom zou je als je in de bloei van je carrière zit naar china gaan? Iemand met een klein beetje ambitie zou dat toch nooit doen. Het is veel geld natuurlijk maar in de europese top zal hij ook wel een aardig bedrag verdienen waarbij je nog in een goede competitie speelt.

Vreselijk jammer dat deze speler niet de stap maakt of zal maken naar een grotere Europese club en competitie. In de Europees verband heb ik hem regelmatig zien spelen en daarin maakte hij een goede indruk op mij en ik had gehoopt dat hij de afgelopen transferperiode of aankomende zomer de stap zou maken naar een club als Liverpool, Chelsea, Atlético Madrid of iets dergelijks, maar helaas kiest hij dus (zo goed als zeker) voor het geld.

Maar misschien gebeurt er bij Alex Teixeira hetzelfde als bij Willian destijds. Die presteerde ook erg goed bij Shakhtar Donetsk en vertrok tot verbazing van velen toen naar Anzhi Makhachkala voor zo'n 40 miljoen (ze hadden toen 'n rijke eigenaar), maar uiteindelijk kwam hij 'n half jaar later alsnog bij Chelsea terecht, omdat Anzhi financiële problemen kreeg en aangezien Didier Drogba en Nicolas Anelka ook in China hebben gespeeld en daar weer vrij snel vertrokken vanwege het feit dat ze hun salarissen niet op tijd kregen en natuurlijk van alles wat er met die Chinees bij ADO speelt (ja, ik weet dat het een ander voorbeeld is), sluit ik niet uit dat Teixeira binnen 'n half jaar tot 'n jaar dan weer terugkeert naar een Europese club, al is dan wel afwachten hoe z'n niveau en alles is, aangezien, ondanks alle investeringen (zoals Jackson Martinez, Fredy Guarin, Gervinho, etc) het niveau niet bijster hoog zal zijn.

4 februari 2016 om 22:54

Nou weetje wat het is, China wilt in 25 jaar de WK winnen en daarom pompen ze geld in alles wat met voetbal te maken heeft, zodat het niveau wordt opgekrikt en zodat ze kans maken.

Jammer ik keek er echt naar uit hem op de Europese velden te bewonderen. Dacht echt dat Manchester united een leuke club voor hem was.

Helaas is het waar dat Alex Teixeira naar China gaat. Had hem graag in Engeland zien voetballen.

4 februari 2016 om 22:52

Laat al die wannabe voetballers lekker naar China vertrekken.

5 februari 2016 om 01:10

Money talks broer ..

Neeeee dit mag niet. Guarin en Jackson mogen ze hebben, die zijn afgetest. Maar Alex Teixeira is een toppertje die hetzelfde kan als Douglas Costa, Willian, Fernandinho etc.. Die mag echt niet naar China!

Pfff zo jammer, want het is echt een topspeler die makkelijk op 10 kan spelen bij bijv. Chelsea.

Wanneer komen die chinezen in nederland shoppen?
Ze mogen Fischer "1 van de grootste talenten in europa" meenemen voor 30 mil
En het ander groot talent Boilessen voor niet minder dan 20 mil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shakhtar Donetsk

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Desna279
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
TetêMiddenvelder152
Alan PatrickMiddenvelder144
MarlosMiddenvelder132
Marcos AntonioMiddenvelder132
M. SolomonMiddenvelder133
T. StepanenkoMiddenvelder120
A. TrubinKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Shakhtar Donetsk.

7 fans
Coach, 75 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren