Scheidsrechter stuurt treuzelende ballenjongens met rood van het veld

Donderdag, 4 februari 2016 om 12:30Gijs Freriks

Ballenjongens worden geacht om een uit het veld geraakte bal zo snel mogelijk op te halen en terug te geven aan de speler, maar dat gebeurt niet altijd. Eden Hazard schopte in januari 2013 een treuzelende ballenjongen en José Mourinho sprak in maart 2014 een ball boy van Crystal Palace vermanend toe.

Tijdens de wedstrijd tussen AC Ajaccio en Olympique Nimes van afgelopen maandag maakten de ballenjongens het volgens de scheidsrechter wel heel bont. De vierde official vond de twaalfjarigen hun taken wel heel erg langzaam uitvoeren en informeerde de scheidsrechter, die direct besloot om de twee ballenjongens met een rode kaart weg te sturen.

“Het was bizar om de teleurgestelde gezichten van die kinderen te zien. Iedereen in het stadion was erg verrast”, zo wordt een supporter geciteerd door Europe1. Ajaccio won het duel overigens met 2-0 en staat op de dertiende plaats in de Ligue 2. Nimes staat voorlaatste.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door fcda)

Pff, beetje die kinderen een trauma bezorgen.
Duidelijk geen kindervriend die Alexandre Castro.
Ze hadden ook een coordinator aan kunnen spreken die die kinderen weghaalde.

4 februari 2016 om 12:46

Trauma? Als je zo makkelijk n trauma krijgt dan zullen ze t nog zwaar krijgen in hun leven. Prima oplossingen, ballenjongens weg, extra tijd erbij..

4 februari 2016 om 12:48

Je hebt het over zo'n groot voetbalbelangentoestand. Dat ze dan kinderen inzetten als ballenjongen...

4 februari 2016 om 13:12

Jezus wat lul je nou man. Wat moet je dan? Professionals inhuren om als ballenjongen te fungeren? Die jongens vinden dat geweldig om te doen en 99% van de keren gaat het gewoon goed.
Dat voetbalbelangentoestand waar jij het over hebt moet ook niet te groot gemaakt worden. Het gaat om miljoenen maar voetbal moet een plezier sport blijven en niet een economisch zakenveld (die richting gaat het op deze manier wel op). Kappen daarmee!

5 februari 2016 om 00:49

Je bent echt raar, weet je dat?

4 februari 2016 om 13:28

trauma ..... man toch ga weg !
misschien die kinderen de beginselen van respect en fair play bijbrengen , dat zou pas nuttig zijn !

4 februari 2016 om 14:39

Maar helaas, veel clubs leren die ballenjongens om er zolang mogelijk over te doen om de bal aan de tegenstander te geven.

4 februari 2016 om 16:15

Zulke onzin lees je niet vaak, wie voor de neus van duizenden mensen voor miljoenen euro's aan schade te berokkenen heeft heus geen trauma van een rode kaart hoor lol.

Stel je voor, een verkrachter of een moordenaar moest een dagje in de cel zitten, beschouwd het na afloop als een trauma XD.

Vaak heeft de trainer dit vooraf tegen die jongens gezegd. Of via via doorgegeven dat ze bij een goede stand rustig aan moeten doen. Simeone maakt hier ook gebruik van in de thuiswedstrijden van Atleti, moet je maar eens opletten.

4 februari 2016 om 12:46

Bij Osasuna ging men ook altijd meerdere ballen het veld ingooien.

Goed dat er tegen opgetreden wordt. Is gewoon een vorm van spelbederf en competitievervalsing. Maar de jongens zelf kunnen er niets aan doen natuurlijk, die worden gewoon geïnstrueerd. Daar moet je iets aan doen!

Ik snap niet dat de tijd niet gewoon stil wordt gezet als de bal uit is. Bestaat in een klap geen tijdrekken meer.

4 februari 2016 om 12:50

Als de scheidsrechters werkelijk het aantal niet gespeelde minuten als extra tijd bij zouden trekken, heb je zo 20 minuten per helft te pakken.

4 februari 2016 om 14:42

Dat klopt. Maar zou dat zo erg zijn? Al tel je minimaal 30 minuten pure speeltijd per helft, dan heb je toch meer gezien dan met al dat tijdrekken. Met vrije trappen, hoekschoppen, doeltrappen en inworpen ben je in de gemiddelde wedstrijd al 15 minuten kwijt. Laat staan als er tijd gerekt wordt of er van alles gebeurd (opstootjes, kaarten vragen etc.).

Bij basketbal doen ze het ook zo.

Daar heeft die scheidsrechter toch niks over te vertellen? Als de ballenjongen treuzelt, moet hij er meer tijd bij trekken. In feite had hij dan de aanvoerder eruit meoten sturen toch...

4 februari 2016 om 14:45

Nee, je kan iedereen die betrokken is bij de wedstrijd (voor een club uiteraard) van het veld sturen. tijdrekken valt onder spelbederf. Als een wisselspeler zoiets zou doen, zou die ook rood krijgen.

Ik ben er dan ook voorstander om de ballenjongens een andere opdracht te geven. IPV ballen aan de spelers te geven, de ballen terug te leggen op vooraf gesproken plaatsen. Een veld is tussen de 100 en 105m dus pakweg om de 15 meter een bal neer te leggen. leg je voor nog 3 ballen aan weerszijdes aan de achterlijn. Op deze manier is het thuis voordeel van grensrechters ook weg.

4 februari 2016 om 14:57

Ja en jij denkt dat die ballen keurig op hun plek blijven liggen? Er hoeft maar 1x een bal tegen de ander te kaatsen of een speler tegen aan te lopen en je hebt weer extra tijd.

5 februari 2016 om 07:56

Opdracht voor de ballenjongens om de bal op de juiste plaats te leggen. Desnoods maak je met verf of een plastic ronde schijf waar de bal op moet liggen.

Doen ze hun werk niet goed, dan heeft de club iets fout gedaan. Doet de club het vaak, dan desnoods werken met een boete. Lijkt mij niet zo moeilijk als dat het nu is.

Indd terecht. ballenjongens- of meisjes worden vaak aangeleerd om in t voordeel van de thuispartij de ballen terug te geven. Weten donders goed dat het niet helemaal fair is. Maar zoals iemand hier al zei snap k niet waarom het in voetbal nog steeds zo makkelijk is om tijd re rekken. Ik zie het vaak elke wedstrijd. Keepers die opzettelijk treuzelen, inworpen die lang duren, wissels die expres - voordat ze gewisseld worden - naar de andere kant van het veld gaan om vervolgens rustig t veld uit te lopen en alle zogenaamde blessures die opeens optreden nadat t spannend begint te worden. ik zou het ook eerlijker vinden als er harder wordt opgetreden tegen onnodig treuzelen (direct geel, geen waarschuwing) en dat elke seconde dat er niet gevoetbald wordt, wordt getimed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Ajaccio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Toulouse2819
2.Sochaux277
Voor de complete stand: Ligue 2
SpelersPositieW
Y. CimignaniMiddenvelder131
R. NouriAanvaller134
G. CourtetAanvaller123
Q. LaçiMiddenvelder112
B. LeroyKeeper110
M. CoutadeurMiddenvelder100
C. AvinelVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Ajaccio.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren