Sloveense club zorgt voor primeur met vastleggen Spaanse back via LinkedIn

Dinsdag, 2 februari 2016 om 19:10Matthijs van Laar

NK Domzale heeft zich versterkt met de Spaanse back Álvaro Brachi. Dat is op zich geen noemenswaardig nieuws, ware het niet dat de Sloveense club de ex-speler van onder meer Real Betis en Espanyol op een bijzondere manier op het spoor kwam. Een advertentie op het sociale netwerk LinkedIn bracht beide partijen met elkaar in contact.

De huidige nummer drie van Slovenië zocht een vervanger voor aanvoerder Nejc Skubic, die begin januari naar het Turkse Konyaspor verhuisde. Hoofdcoach Luka Elsner van Domzale besloot het erop te wagen. “We zijn op zoek naar een rechtsback, die in het bezit is van een EU-paspoort. Moet erg offensief ingesteld zijn voor het spelen in een 3-4-3-systeem”, zette hij in zijn advertentie.

Communicatiemanager Grega Krmavnar van Domzale legt in gesprek met de BBC de beweegredenen uit. “We beschikken over een klein budget en hebben niet het geld om grote spelers te halen. In Slovenië konden we zo snel geen vervangers voor Skubic vinden, dus besloten we het op een andere manier te proberen. Elsner heeft de advertentie uiteindelijk online uitgezet.”

De beste kandidaten werden uiteindelijk verzameld, waarna aan de hand van videobeelden een afweging werd gemaakt. “Brachi was de beste kandidaat, dus besloten we hem uit te nodigen”, aldus Krmavnar. “Hij heeft een week hier meegetraind, waarna we hem een contract hebben aangeboden. We waren op zoek naar iemand die transfervrij was en die openstond voor iets nieuws. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door demeeprater)
2 februari 2016 om 19:29

Want? Blijkbaar is het gelukt.

2 februari 2016 om 19:46

leg eens uit waarom het nergens op slaat?

de club (een bedrijf) stelt toch gewoon een positie open, en daar solliciteren toch gewoon mensen op? Eigenlijk is dit heel normaal want de gehele wereld doet dit - open een positie in het bedrijf, analyseerd cv's, nodigt wat mensen uit voor een interview en je selecteerd vervolgens de beste persoon.

in Finland hebben ze op die manier de huidige bondscoach aangenomen, precies dezelfde manier. Job opening online gezet (was zelfs open te zien in de TE office (finse Uwv)).

Misschien maar eens een keer m'n Linkedin updaten...

Redelijk omslachtig dit

Mooi toch? In 2016 kan dit gewoon.
Hoe weet je anders of spelers geinteresseerd zijn om te komen naar jouw relatief onbekende vereniging?

Toen ik een aantal jaren geleden mijn relatiestatus op face op ingewikkeld had gezet, kreeg ik ook allemaal aanbiedingen. Helaas vond mijn huidige werkgever dat niet leuk en zette mij op non-actief. Sindsdien ben ik transfervrij.

2 februari 2016 om 19:33

Hahah xD En je werkt op het moment zeker veel snuffelstages af bij verschillende clubs?

2 februari 2016 om 21:17

Mijn agent bood me aan in China maar ik heb de voorkeur aan de Japanse league als je begrijpt wat ik bedoel.

2 februari 2016 om 19:42

Haha, @forza ...je had toch een Chileense?? Of is er sprake van "karşılıklı fes"?

2 februari 2016 om 21:17

Nein broeder we hebben het hier over jaren geleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Slovenië

FIFA ranking: 62
6 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Slovenië.

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren