Voetbalmachine Vitesse hapert in duel met Excelsior

Zaterdag, 30 januari 2016 om 20:24Thijs Post

PSV en Ajax zijn dit seizoen een klasse apart in de Eredivisie, maar achter de titelkandidaten is het uitermate spannend. Het verschil tussen nummer drie Feyenoord en nummer zeven FC Utrecht is slechts vier punten en iedere overwinning kan een wereld van verschil betekenen. In dat opzicht deed Vitesse zaterdagavond geen goede zaken: Excelsior verliet stadion GelreDome met een punt.

/

Vitesse krijgt dit seizoen veel lof voor de uitstekende en frivole speelwijze, maar in de eerste helft tegen Excelsior draaide de voetbalmachine van trainer Rob Maas niet op volle toeren. Vitesse was weliswaar de betere ploeg en had veel meer balbezit dan Excelsior, maar het tempo was veel te laag om een bres te slaan in de Kralingse defensie. De beste kansen waren voor Renato Ibarra en Maikel van der Werff. De eerste schoof de bal rakelings voorlangs, de tweede zag zijn vrije trap met moeite gekeerd worden door keeper Filip Kurto.

Excelsior verstopte zich, hield de rijen goed gesloten en loerde op een spaarzame counter. In de eerste helft kregen de mannen van trainer Alfons Groenendijk een kans: Brandley Kuwas zag zijn inzet gekeerd worden door Kosuke Ota. Op slag van rust werd Vitesse weer wat gevaarlijker en trainer Maas zal zijn ploeg opgedragen hebben om na rust het tempo op te schroeven.

/

In de praktijk bleek dat makkelijker gezegd dan gedaan. Vitesse was net als in de eerste helft de bovenliggende partij, maar Excelsior verdedigde het punt met verve. De Rotterdammers hadden ook geluk: Ibarra schoot de bal vlak na rust over en niet veel later raakte hij ook nog eens het aluminium.

Naarmate de wedstrijd vorderde begon Excelsior steeds meer te geloven in een stunt. De grootste kans was zelfs voor de ploeg van Groenendijk: Tom van Weert ging voor eigen succes en hij stuitte op doelman Eloy Room. Afgeven op Adil Auassar was wellicht een betere optie geweest. Wegens een blessure bij keeper Kurto kwamen er liefst zeven minuten blessuretijd bij, maar ook in die toegevoegde tijd wisten de ploegen het net niet te vinden.


Poll

Denk je dat Vitesse in de top vier eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door dimitri payet)

Puur op de kop reagerend vind ik dat vitesse al wel wat langer hapert

31 januari 2016 om 23:51

Zegt een PSV'er. Mijn mening is dat PSV het toch ook niet al te best doet. Elke keer doelpunten tegen krijgen en meestal in de laatste 10 minuten de wedstrijd definitef beslissen. Toch eerste staan, ongelooflijk.

Mensen van Vitesse. Kan iemand mij verklaren waarom Kashia buiten beeld is geraakt bij Vitesse ? Wat mij betreft niet alleen een kei van een verdediger, maar ook een sympathiek mens en boegbeeld van Vitesse. Ik snap er werkelijk niets van, maar sta er iets te ver van af om een echt oordeel te vellen. Zeg het maar !

30 januari 2016 om 20:39

Niemand snapt er iets van alleen maas ,hoop dat ze die kerel snel lozen slechte trainer ooit van vitesse

30 januari 2016 om 21:30

Nou dat blijft Ferrer, toch?

30 januari 2016 om 23:31

Hahaha Ferrer was toch wel de grootste clown die ooit bij Vitesse heeft rondgelopen.

30 januari 2016 om 20:42

Met jou 20 000 anderen. Vandaag niet alleen in de 37e minuut (rugnummer), maar zo n beetje de hele 2e helft (en zelfs nog na de wedstrijd) scandeerden zij zijn naam. Na dit resultaat en vooral vertoning herft maas iig alle reden om het elftal op meerdere plekken te wijzigen, dus hopelijk ook achterin.

30 januari 2016 om 20:52

Hij was een wedstrijd geschorst, waarna Kruiswijk zijn plek prima overnam. Omdat deze ene wedstrijd blijkbaar zwaarder geldt dan meerdere goede seizoenen, moet Kashia nu afwachten op een schorsing of blessure voordat hij de kans weer krijgt. Het moet daarnaast wel gezegd worden dat het duo vd Werff/ Kruiswijk ook weinig fouten maakt, maar ik had op meer krediet voor Kashia gehoopt...

Kashia wordt er buiten gehouden omdat blijkbaar bosz en Maas vonden dart vd werff en kruiswijk het erg goed doen. Maar kashia brengt naast zijn verdedigende taken meer spirit in het elftal. Dat ontbreekt de duidelijke wil om te winnen. Hoop dat dit het breekpunt is en nu kashia er wel weer in staat. Anders zal de supporters schare zich afwenden van Maas

30 januari 2016 om 20:40

Dat is na vanavond en de opmerking van vorige week omtrent de steun al wel gebeurd. Vitesse heeft gegokt met Maas en verloren. Heel snel vervangen die vent. Tegen een ploeg als Excelsior met 2 verdedigende middenvelders spelen is gewoon achterlijk. Daarnaast is in beide periodes dat Kashia eruit ging gebleken dat de resultaten eronder lijden. Een keer een wedstrijd wissel is prima als hij slecht presteert maar verder moet Kashia gewoon basis staan.

Wat een verschrikkelijk zielige vertoning, opnieuw. Vitesse heeft nu in 3 wedstrijden geen 1 grote kans kunnen creëren. Waarom Maas continue vasthouden aan vdwerff en Yeini is mij een compleet raadsel. Werff ging in de 2e helft wéér verschrikkelijk in de fout waardoor het eigenlijk 0-1 had moeten zijn als Excelsior het beter had uitgespeeld. Daarnaast brengt Yeini mijn inziens helemaal niks extra's, met Baker is er veel meer creativiteit op het middenveld, zeker tegen Excelsior waar je sowieso een overwicht qua balbezit hebt snap ik er niets van om 2 verdedigende middenvelders op te stellen. Daarnaast onbegrijpelijk dat hij de meest gevaarlijke speler aan de kant van Vitesse, Ibarra, wisselt na 60 minuten en de opnieuw slecht spelende Brown laat staan. Maas moet iets veranderen anders zakt Vitesse binnen no-time uit het linkerrijtje.

30 januari 2016 om 21:53

Wat mij opviel is dat er een groot gat lag op het middenveld van Vitesse Hierdoor was er weinig voetbal op het middenveld, te veel grote gaten. Het was allemaal laks en ze deden maar wat, zonder enig idee. Daarbij was de aanval ook nog is zwak. Niet eens een speler die iemand kan passeren. Geen beweeglijkheid voorin.

Ik denk niet dat Maas lang trainer van Vitesse zal zijn. Gewoon niet goed genoeg.

30 januari 2016 om 20:40

mag toch hopen dat ze hem wegtrappen wan waardeloze zak is dat!!!

30 januari 2016 om 20:43

Maar eerlijk, die Brown, bakt er toch ook helemaal niks van. Dat is denk ik eenvan de slechtste spelers in de eredivisie. Waarom speelt die constant? En Kashia? Wat doet die op de bank. Kan toch niet waar zijn?

30 januari 2016 om 21:54

Brown is een fantastische speler en doet het gewoon goed. Alleen een beetje pech in de afronding

30 januari 2016 om 21:58

Brown een fantastische speler? Welke wedstrijden kijk jij dan?

31 januari 2016 om 00:17

Ja ik weet niet welke hij kijkt. Maar ik heb nu zo'n 6 wedstrijden van hem gezien. En hij kan er helemaal niks van. Continu balverlies. Werkt niet hard. Echt waardeloos. Snap niet dat die Nathan daar dan niet speelt.

31 januari 2016 om 00:25

Nathan is net pas terug van een blessure, dus snap wel dat hij niet in de basis stond. Daarvoor stond Olinyk erin, ook niet de meest begenadigde linksbuiten die er bij Vitesse rondloopt. Ibarra is de enige die zijn niveau heeft gehaald de laatste 2 wedstrijden, daarom hoop ik dat Rashica linksbuiten komt te staan als hij terug komt van zijn blessure.

31 januari 2016 om 10:43

Brown een fantastische speler HAHAHA

Dat de machine hapert mag je Maas voor een groot deel aanrekenen. Als hij zijn ego voorop blijft stellen en zichzelf als de baas blijft zien en geen gehoor heeft voor de geluiden van de supporters dan blijven de resultaten weg.
Als je tegen een verdedigend blok geen gat kan slaan, dan moet je op andere momenten (corners, vrije trappen) zorgen voor gevaar en dus is het onbegrijpelijk dat hij Kashia niet inbrengt die hierbij altijd voor gevaar zorgt en al 4x heeft gescoord en volgens mij ook nog paal en/of lat heeft geraakt.
Ook de wissel die hij vandaag toepaste toen Solanke eraf ging sloeg nergens op. Een spits voor een spits, zeker als je later Dauda wel inbrengt. Maar nee hij haalt de man eraf die voor het meeste gevaar zorgt.
Volgens mij heeft Vitesse nadat Ibarra eraf is gegaan geen fatsoenlijke kans meer gehad.
Ik had verwacht dat Maas onder Bosz wel wat had opgestoken en vond het wel een verstandige keus om hem het seizoen te laten afmaken. Ik heb nu al flinke twijfels, want het is gewoon een eigengereide hurk.
Dus gewoon Kashia in de basis en Rashica links buiten en Renato op rechts.

30 januari 2016 om 23:19

Ik ben ook een voorstander van kashia on het centrum, en een hart onder de riem steken vind ik ook geweldig, maar het moet nu wel klaar zijn. Kashia had veel meer krediet moeten hebben. Een grote misvatting van bosz om m na 1 wedstrijd schorsing er ineens naast te zetten. Als het dan even minder loopt krijg je natuurlijk dit soort dingen, want laten we eerlijk zijn, kruiswijk en van de werf deden het prima. Maas staat in ieder geval al met 1-0 achter en dat is deels zijn eigen schuld. hij zal nu moeten zien dat het weer gaat lopen anders is het snel afgelopen voor hem ben ik bang.

30 januari 2016 om 23:28

Ibarra had blijkbaar hamstringklachten dus dat was geen vrije keuze voor maas

Maas speelt waarschijnlijk teveel osm of Fifa. Deze opstelling kun je niet menen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. LetschUnknown
E. SturingUnknown
J. HouwenKeeper
E. CornelisseVerdediger
E. DasaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

30 jaar
22 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren