Jong Ajax slachtoffert ook NAC, Achilles boekt derde zege op Fortuna

Maandag, 25 januari 2016 om

Jong Ajax heeft maandagavond de vierde opeenvolgende competitiezege, en de vijfde driepunter in zes duels, geboekt. Het team van trainer Andries Ulderink zegevierde met nipt verschil over NAC Breda, dat eigenlijk een punt verdiende. De Bredanaars, die de laatste drie wedstrijden in winst hadden omgezet, profiteren zodoende niet van de nederlaag van VVV-Venlo tegen Jong PSV. Achilles’29 was tegelijkertijd te sterk voor Fortuna Sittard, voor de derde keer dit seizoen: tweemaal in competitieverband en één keer in het toernooi om de KNVB Beker.

/

Jong Ajax - NAC Breda 2-1
In de eerste helft waren de kansen op een hand te tellen. De thuisploeg startte goed, maar het balbezit en goede spel van de Amsterdammers verdween naarmate NAC zich steeds meer liet gelden. Toch hield Jong Ajax redelijk stand. De enige noemenswaardige poging van het bezoek uit Breda was een inzet van de bedrijvige Mats Seuntjens, die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman door André Onana. Zodoende kwam het scorebord voor rust niet in beweging.

Jong Ajax begon ook aan de tweede helft, met twee treffers als resultaat. Vaclav Cerny combineerde met Frenkie de Jong en schoot het leer in de korte hoek, achter Jelle ten Rouwelaar: 1-0. Daarna nam De Jong zelf de 2-0 voor zijn rekening, na voorbereidend werk van Abdelhak Nouri. Het duel ging daarna op en neer, met kansen voor beide teams. Een rake strafschop van Kevin Brands, na een charge van Damil Dankerlui op Seuntjens, betekende twintig minuten voor tijd de 2-1. Hoewel NAC diverse kansen had op de gelijkmaker, gingen de drie punten dankzij enkele goede reddingen van Onana toch naar Jong Ajax.

/

Achilles’29 - Fortuna Sittard 3-0
De bezoekers uit Limburg maakten in de eerste helft een inspiratieloze indruk. De betere mogelijkheden waren voor Achilles, al had Leon ter Wielen op slag van rust een goede redding op een inzet van Youri Loen. Na de onderbreking trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Freek Thone benutte een strafschop na nog geen uur spelen, 1-0, en Thijs Hendriks was het eindstation van een counter: 2-0. Fortuna leverde veel strijd, maar creëerde weinig en was bovendien ongelukkig in de afwerking. Invaller Brian Boogers bepaalde de eindstand: 3-0.


Poll

Welk beloftenelftal gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door maikel1980)

Wat een heerlijke talenten zijn Nouri, Frenkie De Jong en Cerny zeg! Ik ben echt zeer tevreden dat Ajax Jong Ajax laat voetballen in de jupiler league. Hierdoor stromen talenten op een hoger niveau in bij het eerste. Kijk maar naar Bazoer, Tete, Van de Beek, Cerny en binnenkort ook Nouri, Frenkie De Jong enz, enz. Ze haken (of zullen binnenkort aanhaken) allemaal moeiteloos aan bij het eerste.

25 januari 2016 om 22:04

Blij met je eerste reactie? Eerst "wat een talent" neerzetten om daarna je verhaal te tikken. Deze reactie zal verwijderd worden maar wat triest zeg!

Buiten dat heb je wel helemaal gelijk, dat dan weer wel.

25 januari 2016 om 22:15

Beter dan iemand die hem vervolgens niet aanpast. Hij wilt gewoon dat zijn uiteindelijk beargumenteerde reactie als start van een discussie lijdt. Is alleen maar goed, toch?

25 januari 2016 om 22:19

Jij vat hem Pimpelman

25 januari 2016 om 22:34

Maak je er toch niet zo druk om. Ieder zijn ding.

on; Jong Ajax helpt Sparta. Zag NAC toch als voornaamste concurrent voor Sparta maar als Sparta de inhaalwedstrijd wint groeit het gat naar 9 punten! Zou het dan toch dit jaar??

25 januari 2016 om 23:51

Deze persoon past vaker naderhand zijn reacties aan zodat de discussie ineens veranderd. Heel irritant allemaal.

26 januari 2016 om 01:36

Ik hoop het! Sparta, schitterende club. Als Feyenoorder geen enkele afgunst voor Sparta. De naam Sparta is al bijzonder speciaal

26 januari 2016 om 07:48

Het is een discussie forum en blijkbaar doet hij iets waar deze site bedoeld voor is. Ik vind het just triester dat jij je er zo druk over kunt maken...

25 januari 2016 om 22:07

Toch blijft het competitie vervalsing...

25 januari 2016 om 22:12

Hoezo vervalsing?

25 januari 2016 om 22:19

Vervalsing is het inderdaad niet. Maar waarom in gods naam moet de Eerste Divisie perse twintig teams tellen? Maak er gewoon 18 van, met de kampioen van de beloften erbij. Nu komen er drie jeugdteams in te spelen wie alle drie niet kunnen promoveren en de resultaten dus alleen maar voor de statistieken zijn. Kan voor sommige teams, zoals NAC dus, alleen maar tegen zich werken. Daarnaast zie ik op elk artikel na een avond Jupiler league voetbal alleen maar reacties van Ajax en PSV-supporters.

25 januari 2016 om 22:21

Kunstgras denk ik...

25 januari 2016 om 22:23

Als NAC vandaag nou makkelijk had gewonnen had je daar van kunnen spreken. Maar je reactie slaat nu nu nergens op. Geen enkele speler van ajax 1 in het elftal gemiddelde leeftijd van 18 volgens mij.

25 januari 2016 om 22:30

Ga weg met je competitie vervalsing, als je al niet van de beloften van Ajax en PSV heb je niks te zoeken in de eredivisie. In Duitsland, Spanje en Italië nemen 2de teams al jaren deel de normale competitie. Hierdoor krijgen talenten meer weerstand en wordt het Nederlands voetbal beter.

25 januari 2016 om 22:32

Toch blijft het apart dat de jong elftallen 40+ verschillende spelers in een jaar kunnen opstellen.

25 januari 2016 om 22:40

Huh hoe zie je dat voor je, Pimpelman? Komt dan elk jaar de kampioen van de beloften erbij? En gaan de degradanten dan in de beloftencompetitie spelen?

25 januari 2016 om 23:04

Er zijn in Duitsland nou eenmaal meer betaalde competities, daarom is het daar mogelijk. In Nederland gaat dat nooit werken

25 januari 2016 om 23:05

Ja ik heb het verder ook niet goed onderzocht en een goede degradatie regeling zal nog steeds ontbreken. Maar ik vind alles beter dan de huidige en toekomstige opzet. Momenteel spelen er 19 teams. 16 volwaardige profclubs, 2 beloftenteam en 1 amateurclub. Als je de twee belofteteams eruit haald en je aanneemt dat Achilles in de Eerste Divisie blijft spelen, heb je zeventien teams. Als je dan de kampioen van de Topklasse laat promoveren, maar niet wilt, dan kun je de kampioen van de beloften laten instromen. Een seizoen later wordt die dan door de nieuwe kampioen vervangen. Helaas is het laat op de avond en ga ik geen verder onderzoek doen, anders had ik het misschien anders bedacht.

25 januari 2016 om 23:16

Natuurlijk is dit competitievervalsing. Jong Ajax speelt de ene week met 11 18jarige en de andere week met een half 1e elftal.geld ook voor die andere 2 overigens.

Ze mogen 40 spelers gebruiken. Heeft ook weinig met betaald voetbal te maken, al die troosteloze wedstrijden voor 350 fans, waarvan 300 van de uitclub

Dit is alleen gedaan om te topclubs te pleasen.

25 januari 2016 om 23:44

@pimpelman

Ik denk dat de Knvb het aantal reacties op VZ na een avond Jupiler League niet zal laten meewegen in het wel/niet laten deelnemen van belofte elftallen.

Er zitten elementen in die zorgen van een scheve competitie. Basisspelers van het eerste elftal die terugkeren van een blessure en plots als international meedoen tegen FC Emmen, dat soort taferelen zijn niet heel erg wenselijk. Maar dat kan ook best opgelost worden met nieuwe regelgeving.

Overigens was dat vanavond totaal niet het geval. Alleen Hendriks (1), De Jong (3) en Cerny (6) hebben beperkte ervaring opgedaan op het hoogste niveau. Waarbij voor de laatste twee geld dat ze gezien hun leeftijd ook nog met de A junioren mogen meedoen.

Ik zie er toch wel meerwaarde van in dat de talenten van profclubs op een bepaald moment gaan spelen op een hoger niveau. Als ik zie hoe spelers als Tete, Riedewald en Bazoer zich hebben ontwikkeld dan zie ik toch een positieve ontwikkeling. Die zijn fysiek veel sterker dan de meeste jeugdspelers die in de Eredivisie debuteren. Dat lijkt me nou net wel een goede zaak voor het Nederlands voetbal.

26 januari 2016 om 00:10

Fout. in Duitsland mogen 2e elftallen niet in de 2. Bundesliga spelen, ook in Italië is dit niet het geval. Overigens mag een speler daar niet continu geswitcht worden tussen het eerste en het tweede elftal wat in Nederland dus wel gebeurt, slechte vergelijking dus.

26 januari 2016 om 00:14

Volgens mij speelt er niet 1 2e team in de 2. Bundesliga.

En dat laatste is slechts een aanname. Daar is geen enkel bewijs voor. Het gaat namelijk niet erg briljant met de nederlandse opleiding. Terwijl die beloftenploegen al een tijdje meedoen.

Je zou je grootste talenten gewoon kunnen verhuren aan een degradatiekandidaat eredivisie. Dan krijgt ie pas echt weerstand. En met druk te maken.

Nu speelt ie nergens voor.

26 januari 2016 om 07:53

Maikel1980..

Je bent niet op de hoogte van de nieuwe regels. Want het is niet zo dat Ajax met een half eerste elftal mag spelen.

De nieuwe regels vind je hieronder:

https://www.ajaxlife.nl/updates/knvb-scherpt-...

26 januari 2016 om 09:43

Zelfs mocht dat zo zijn maakt het niet uit. Het hele NL voetbal is afhankelijk van de topclubs. Moet maar eens kijken hoeveel ex spelers van mn Ajax bij andere clubs terechtkomen. Bivendien zijn die drie clubs het uithangbord van NL. Jammer dat jong Fnoord niet in de JL speelt.

26 januari 2016 om 15:49

Dat is natuurlijk een wasse neus. Spelers die elke keer invallen, maar minder dan 45 minuten spelen, kunnen gewoon bij jong meedoen.

Bovendien hebben ze daar nog steeds geen vaste selectie. Dus het grote verschil in sterkte van het team blijft.

Bovendien zie ik het belang van de andere clubs niet, om mee te werken aan de jeugdopleiding van topclubs.

Immers zij doen ook niks voor de rest van de competitie. Houden al het geld zelf. En de tv gelden blijven ook zwaar oneerlijk verdeeld.

Mij intresseert het geen bal of de topclubs nu in ronde 1 of 4 uit europa vliegen.

25 januari 2016 om 22:31

De oudste speler bij Ajax was jonger dan de jongste speler bij Nac!!

Nouri, frenkie de jong en cerny. Op momenten maakte ze de ervaren ploeg van Nac gewoon belachelijk. Heerlijke wedstrijd waar Onana Ajax op de been houdt want Nac had natuurlijk meer verdiend.

25 januari 2016 om 22:01

Onana overgekomen van Barcelona. Is het echt zo'n goede keeper? Ik volg hem nooit.

25 januari 2016 om 22:05

Ja, hij heeft enorme reflexen. Soms kan hij geweldige reddingen afwisselen met foutjes en onrustige momenten. Lijkt soms wat op Vermeer in z'n Ajax tijd.

25 januari 2016 om 22:34

Katachtige reflexen heeft hij soms, vergelijkbaar met die van Vermeer alleen is Onana iets atletischer lijkt het. Zijn trap is echt geweldig, zelden een keeper met zo een zuivere trap gezien. Wel moet hij leren de verdediging aan te sturen en hij moet af van die droommomentjes, maar begint zich goed door te ontwikkelen.

25 januari 2016 om 22:02

Zeker geweldige talenten. Het viel me wel op dat Cherny z'n verdedigende taak verwaarloosde, zeker in de laatste fase van de wedstrijd.

25 januari 2016 om 22:04

Ik vond Cerny vanavond niet goed. Ik vond Nourie en Frenky beter.

25 januari 2016 om 23:34

Akkoord. Viel me ook op dat cerny er doorheen zat oftewel de verdedigende taken bij jong minder serieus neemt.

25 januari 2016 om 22:03

Inderdaad, De vernederende manier waarop Nouri daar aan die zijkant 2, 3 van NAC helemaal kapot draait is fantastisch om te zien. Dit mis je nou in 1, al mogen we zeker niet klagen met Younes en El Ghazi die dat zeker ook kunnen!

25 januari 2016 om 22:05

Volgens mij kan El Ghazi niet half zo goed dribbelen als Nouri

25 januari 2016 om 22:14

Dat ben ik met je eens, maar El-Ghazi kan wel op spectaculaire wijze een man passeren net als Nouri. Maar Nouri is ook lekker klein en bewegelijk en snel. Hij wordt zeker groter als El-ghazi! en dan niet qua lengte maar qua spel!

25 januari 2016 om 23:44

@Arwinos Inderdaad. Langs de lijn later 2e helft was echt geweldig. Ik wist dat hij goed was, maar onder die omstandigheden de bal weten te houden tussen 3 spelers op creatieve wijze? Briljant!

Onana was in het begin toen hij pas kwam vooral onrustig in de goal.
Hij is inmiddels stukje rustiger, pakte vandaag een paar aardige ballen.

25 januari 2016 om 22:08

Wel een irritant ventje. Heb liever een stabiele rustige kerel in de goal.

25 januari 2016 om 22:24

Dan staat die in de goal, is het weer te soft en niet genoeg uitstraling zoals bij ajax 1 het geval is. Hij moet ballen tegen houden, daar gaat het om uiteindelijk.

Als Ajax wat goede ervaren spelers zou hebben zou het binnen 3 jaar zo'n ongelooflijk goed team hebben

Nac verliest gewoon van Ajax A1, op een paar spelers na misschien. Hele goede prestatie, hopelijk winnen de jongens de periodetitel. Nouri heerlijke speler. Onana keepte geweldig.. Leuk voor Sparta dit.

25 januari 2016 om 22:15

Kan Jong Ajax wel de periodetitel winnen, of gaat deze dan door naar de eerstvolgende club?

25 januari 2016 om 22:37

Ja dat kunnen ze, de plek in de Play-offs schuift wel door meen ik, ze pakken dus alleen dat geldbedrag en die "titel" meen ik, Jong PSV heeft er volgensmij al een gewonnen een aantal periodes terug.

25 januari 2016 om 23:01

Klopt Jong PSV heeft hem al eens gewonnen, maar zij hadden toen in die periode wedstrijden die beslist werden door Wijnaldum (2 goals in 2 wedstrijden) en Narsingh (3 goals in 3 wedstrijden) die meededen omdat ze terugkwamen van blessure en hadden ook nog eens vaak onder de lat staan Tyton.

Dit Jong Ajax doet het echt met allemaal jonkies.

25 januari 2016 om 22:16

Weet niet onder welke rots jij vandaan komt, maar jong ajax kan reglementair niet promoveren en dus ook geen periodekampioen worden.

25 januari 2016 om 22:53

Je kan nog steeds kampioen worden, alleen de promotie zit er niet bij. Als Jong Ajax/psv eerste wordt van de eerste divisie worden ze prima gehuldigd als kampioen hoor.

Mooi dat NAC verloren heeft. Zo blijft het grote gat die de Spartanen geslagen hebben. Was dat puntje bij Eindhoven achteraf dus een winstpunt😀

Schandalig van NAC. Dit was hun kans om in te lopen!

25 januari 2016 om 22:19

Als roda supporter kan ik wel meeleven met NAC. Wat een hel gaat het voor hun nog worden dit jaar. Kampioenschap is nu wel ver weg en via de nacompetitie zoals wij dat gedaan hadden wens ik helemaal niemand toe. In 1 avondje 10 jaar ouder geworden. Maar het was weer een "leuke fuck you supporters competitie vervalsings avondje"

Poehh dat kan een mooi team worden zeg bij Ajax binnen een paar jaar:

------------Onana
Tete Veltman Riedewald Dijks
Vd. Beek Bazoer Nouri
Cerny Huntelaar Andersen

Bank:

Van Bladeren
Sanniez De Ligt Owusu Savastano
Frenkie De Jong Eiting Gudelj
Muric Dolberg Dekker

Trainer: Louis van Gaal!!

Misschien hier en daar nog wat aanvullen met ervaring. Met Stekelenburg, Vermaelen, Sneijder bijvoorbeeld.
Tegenstanders in de eredivisie worden helemaal gek getikt dan.

25 januari 2016 om 22:22

Dijks krijgt het druk zo te zien..

25 januari 2016 om 22:22

Ah, je hebt hem al aangepast..

25 januari 2016 om 22:27

Ja, ik wou eerst Maxwell basis zetten en Dijks bank maar Maxwell zal wel niet komen helaas

25 januari 2016 om 23:22

Zucht......... ooit gehoord van transfers ??

26 januari 2016 om 02:45

Ben je Fifa aan het spelen ? Onana mag trouwens jullie eerste keeper worden haha wat een drama is dat. Nouri en Bazoer Prima talenten .. Huntelaar ? waneer heeft hij aangegeven terug te willen ? 😅

26 januari 2016 om 07:29

Een 20 (?) jarige keeper een drama noemen omdat hij vooral in het begin fouten maakte gaat mij iets te ver, dit seizoen vind ik hem sterk spelen voor hoever dat mogelijk is met zo een verdediging ervoor. Als hij aan zijn coaching gaat werken en die droommomentjes eruit kan krijgen heb je een hele goede keeper, katachtige reflexen, pakt soms punten voor je ( gisteren nog) en heeft een formidabele trap in de benen, als hij iets rustiger kan worden zie ik hem uitgroeien tot eerste keeper.

Nouri vandaag weer met enkele acties. Passeer bewegingen die je weinig tot niet ziet. Hij laat het wekelijks zien. Natuurlijk is voetbal meer dan een actie maken. Maar ik mis het wel een beetje bij het eerste. Ben benieuwd wanneer Frank hem erbij haalt kan nooit lang meer duren.

25 januari 2016 om 23:11

Nee hoor helemaal niet. Kijk maar naar de namen, zelfs Cerny is pas 18 en mag zelfs nog meedoen met de A jeugd.

Bij Jong PSV deden afgelopen vrijdag spelers van in de 30 mee zoals Pasveer en Poulsen. En deden er ook nog eens 6 anderen mee die ook al officieel bij het 1e zitten zoals Vloet, Koch, Leemans, Bergwijn, Paal en Boljevic.

25 januari 2016 om 23:34

Zoals wie?
Als je de spelers bekijkt die hebben gespeeld, zijn alleen Cerny en Hendriks spelers die in Ajax 1 wat minuten hebben gemaakt en Nouri alleen tegen HSV.

Leuk! Genoten van fantastische acties. De jong en nouri waren erg sterk vandaag! Mooie goals ook! Uiteindelijk toch goed weggekomen al had Hendriks 3-0 moeten maken na wederom een mooie pass van de jong! Heerlijk om naar te kijken heb echt genoten!

Nu drie x gewonnen op rij? Hoe kan de eerste seizoenshelft van Jong Ajax zo slecht zijn geweest?

26 januari 2016 om 11:31

4x

Ik denk dat het vooral te maken heeft met het team zelf. Ze spelen nu al een aantal weken op rij met dezelfde jongens in de basis. Dat zorgt ervoor dat je op elkaar ingespeeld raakt en dat is duidelijk te zien. Die jongens kunnen elkaar blind vinden nu. In de eerste seizoenshelft waren er veel verschuivingen in de basis 11, dus elke keer aanpassen op elkaar. Dat gaat niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


93 fans
Actuele wedstrijden

29 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren