Update: Roda JC maakt komst zevende winterversterking officieel

Zondag, 24 januari 2016 om 15:12Matthijs van Laar • Laatste update: 15:22

/

Roda JC Kerkrade heeft zich voor de zevende keer deze maand versterkt. De Limburgers krijgen een half jaar lang de beschikking over Martin Milec, die overkomt van Standard Luik. De rechtsback sluit volgens 1Limburg dinsdag aan bij de spelersgroep van coach Darije Kalezic.

De drievoudig international van Slovenië is de tweede speler die Roda JC overhevelt vanuit Luik. Eerder versterkte de huidige nummer dertien van de Eredivisie zich al met Georgy Zhukov, die eveneens tot het eind van dit seizoen actief zal zijn in het Parkstad Limburg Stadion.

Daarvoor versterkte Roda JC zich ook al met Jordy Buijs, Rydell Poepon, Ugur Inceman, Marcos Gullón en Kristoffer Peterson. De zes nieuwelingen startten zaterdagavond allemaal in de basis tegen Excelsior, dat met 0-1 werd verslagen.

Update 24 januari 15.12 uur - Roda JC maakt komst zevende winterversterking officieel
Martin Milec maakt het seizoen af bij Roda JC Kerkrade. De Limburgers bevestigen zondagmiddag dat de rechtsback op huurbasis overkomt van Standard Luik. “Met Martin hebben we onze zevende versterking binnen gehaald deze winterperiode. We zijn al enige tijd met hem bezig en zijn dan ook blij dat hij bij de groep aansluit. Met hem erbij hebben we achterin meerdere opties”, licht technisch directeur Ton Caanen toe. Milec zal dinsdag aansluiten bij de selectie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door joost_z)

Ze hebben er zin in Kerkrade. Die spelers die ze al gehaald lijken mij niet verkeerd en een rechtsback was wel nodig voor roda want monteyne kan echt niet al is het maar als back up.

Dit beleid doet mij een beetje denken aan het beleid van NAC Breda vorig jaar rond deze tijd. Hoop voor Roda dat de afloop voor ze iets beter verloopt.

24 januari 2016 om 13:16

Het zijn wel ander kaliber spelers dan nac haalde, al moet dat nog blijken.

Milec beviel mij sowieso wel bij luik, nooit gedacht dat ze hem ooit zouden halen

24 januari 2016 om 13:40

Ik vin t meer op nec lijken toen ze allemaal buitenlandse spelers haalde

24 januari 2016 om 13:47

Want Poepen (nederlands) Buijs (nederlands) Inceman (net over de Duitse grens geboren) Peterson (al een aantal jaar in Utrecht) en Zhukov (woont al lang in België) zijn echte vreemdelingen ja. Veel van de spelers die gehaald zijn spreken Nederlands hoor, vergis je daar niet in.

24 januari 2016 om 14:38

Zegt hij dat hij het over deze transferperiode heeft? Leer lezen, dank u!

24 januari 2016 om 14:52

De spelers die er al waren zijn voornamelijk Nederlanders en Belgen en een paar Australiërs. Is toch ook niet zo'n vreemdelingen legioen he?

24 januari 2016 om 15:15

Ook iets van 3 of 4 huurlingen en spelers voor tot het eind van het seizoen. Wat denken ze nog te bereiken? Veilig spelen gaat vast wel lukken, Roda heeft nog wel twee of drie spelers die iets bijzonders kunnen brengen zoals Faik en Gyasi (wel heel wisselvallend maar toch). Die play offs halen ze echt nooit meer, en daar hebben ze het spelersmateriaal ook totaal niet voor. Ik had het geld een beetje opgespaard en wat meer investeren in komende zomer. Denk dat een 14de plek ongeveer de plek is waar ze gaan eindigen, natuurlijk uitstekend voor een promovendus.

Kan iemand mij uitleggen waar Roda het geld vandaan haalt voor al deze versterkingen? Al zijn het huurlingen of zijn ze transfervrij, ze kosten toch salaris.

24 januari 2016 om 12:56

Is al een paar keer gezegd door roda fans volgens mij. Ze hadden sowieso een smalle selectie plus er zijn spelers weg gegaan waar vervangers voor terug gekomen zijn. Waardoor 7 spelers veel lijkt maar in verhouding met de selectie die ze eerst hadden en de spelers die zijn weg gegaan is het vrij normaal wat ze aan aantal binnenhalen.

24 januari 2016 om 12:56

Roda is overgenomen door een man uit de regio.

24 januari 2016 om 12:56

Roda is volgens mij overgenomen door een miljonair uit de regio.

24 januari 2016 om 13:06

Die miljonair mag toch niet de salarissen betalen?
Aan de transferkosten gaan ze geen buil vallen, de meesten zijn gehuurd, transfervrij of te halen voor weinig.

24 januari 2016 om 13:10

dat gebeurt met juric toch ook ? maar tot nu toe valt alles binnen de begroting , ook zijn 2 grootverdieners weg .

24 januari 2016 om 13:11

Nee, maar de schulden zijn wel gesaneerd. Oftewel, Roda kan op blanco beginnen heeft weer ruimte. Deze spelers zijn natuurlijk ook geen extreem dure spelers.

24 januari 2016 om 13:14

Nee, maar hij zorgt er wel voor dat Roda nu schuldenvrij is en nu meer ruimte heeft bij het spelersbudget.

24 januari 2016 om 13:14

Niet direct, maar als hij investeert in Roda wordt het salarisbudget natuurlijk ook hoger. De spelers moeten op de loonlijst van Roda staan, maar waar het geld vandaan komt maakt niet uit.

24 januari 2016 om 12:59

Ze zijn enkele maanden geleden geheel overgenomen door Schrouff een fanatieke suporter van de club. Hierdoor zijn alle schulden komen te vervallen en heeft roda ruimte om spelers aan te trekken.
Bijna alle aangetrokken spelers hebben een half-jaar contract met optie tot verlenging.

24 januari 2016 om 13:00

Ze hadden een zeer smalle selectie dus er waren op de eerste plaats spelers nodig en ruimte over. Daarbij zijn er ook spelers vertrokken.

Maar belangrijker, is het nieuws over de overname door Schrouff. Oftewel het schuldenvrij worden. Dit betekent dat Roda haar inkomsten weer kan gebruiken voor voetbal ipv schulden af te betalen. Ook is er een nieuwe constructie voor stadionhuur van de gemeente (dat was een voorwaarde voor de overname van Schrouff). Gem. Kerkrade krijgt nu direct betaald uit tv-gelden en roda slechts het rest bedrag. Daarnaast zijn er nog altijd investeerders bij Roda.
Het huidige beleid is dan ook vooral toe te wijzen en de omstandigheden die zijn veranderd. Het is natuurlijk nog geen Hosanna, maar men moet de selectie zowel kwantitatief als kwalitatief terug brengen naar een eredivisie niveau. Het zegt genoeg dat alle nieuwe spelers in de basis kunnen starten.

24 januari 2016 om 13:00

Roda JC is gekocht door een of andere rijke Limburger. Denk dat hij ook wat geld investeert in het halen van spelers.

Kalezic heeft de touwtjes daar wel in handen hoop voor hem dat het goed afloopt. Bij de Graafschap wilden ze daar niet in mee en kon vertrekken.

24 januari 2016 om 13:02

Kalezic goed om een hecht team op het veld te zetten. Dat zag je gisteren ook wel met 4 nieuwelingen.

24 januari 2016 om 13:23

Dat was met alle respect tegen Excelsior, die presteren het nog om van een Jupiler club te verliezen vorig weekend.

Tja, zal wel voor wat zure blikken zorgen bij de concurrenten die iedere cent om moeten draaien. Een Cambuur, een de Graafschap.

24 januari 2016 om 13:02

Tsja, zoveel beter stond roda er niet voor. Verschil is de overname op de eerste plaats en daarnaast de grote van de club die überhaupt meer mogelijkheden biedt.

24 januari 2016 om 13:17

Het is toch op zinnigst opvallend te noemen. Los van het feit dat Roda jarenlang in het nieuws kwam door financiële problemen en nu ineens achter elkaar nieuwe spelers haalt. Ploegen als Twente en NAC hadden ook allemaal investeerders maar uiteindelijk bleek daar ook dat iets te mooi lijkt vaak biet kan.

Maar sowieso, in hoeverre heeft het zin om in de tweede seizoenshelft een compleet nieuwe ploeg te hebben. Is zo'n ploeg wel echt een team? Ik vind het maar vreemd allemaal.

24 januari 2016 om 13:28

wat heb je aan een team als meer dan de helft het niveau niet aankan ? dan wordt je ook nooit een fatsoenlijk team . dat alle 6 de aanwinsten meteen spelen , dat moet een teken aan de muur zijn .

Voel je je wel genaaid als je afgelopen zomer speciaal voor Roda bent gebleven om te bikkelen in de Eredivisie, en dan na een half jaar zomaar wordt vervangen door eerste de beste aankoop.

24 januari 2016 om 13:12

dan had je als speler beter moeten presteren , dan was dit niet nodig geweest .

Die Sankoh verdiende wel heel veel zo te zien. Al die nieuwelingen kunnen toch worden gehaald omdat Sankoh vertrokken is en dat salaris vrij zou zijn gekomen?

24 januari 2016 om 13:14

sankoh en boakey zijn vertrokken . tevens hoeft roda niet meer af te lossen door de overname , dus dat geld komt ook vrij . alles blijft binnen de begroting . tevens zou ook gyasi op het punt staan om verkocht te worden en gaan er waarschijnlijk nog 2 of 3 spelers in de verhuur komende week . het begint weer eens leuk te worden om fan van dat ploegje te zijn .

24 januari 2016 om 13:15

Nee, maar Roda is overgenomen en had sowieso nog ruimte over bij het salarisbudget. Sankoh verdiende geen tonnen.

24 januari 2016 om 13:29

dat dacht ik ook , maar hij verdiende dus duidelijk wel behoorlijk .

Pff, ik kan het als fan van Roda amper bijhouden...
Als het aan mij zou liggen is het nu ook goed geweest. Geen extra spits nodig! Geef de jongens die nieuw zijn aangetrokken voor deze positie het vertrouwen.
Ik zou trouwens 4-3-3 spelen met Peterson en Gyasi op de flanken en Juric in de punt.

24 januari 2016 om 13:30

er komen als het goed is toch nog 2 spitsen bij , in ieder geval 1 . gyasi zal wel weg zijn , als het goed is naar stuttgart

24 januari 2016 om 13:41

Als we daar geld voor kunnen vangen is dat natuurlijk prima. Vind Gyasi een speler die dreigend lijkt maar nooit echt is. Word keer op keer teleurgesteld als hij aan de bal komt. Maar 7 nieuwe spelers en zoals jij zegt mogelijk nog 2....?!
Hoop dat ze zsm gewend zijn!

24 januari 2016 om 14:06

er zou zelfs behoorlijk gevangen gaan worden . ik denk dat mocht zivkovic komen , hij de vervanger zal zijn van gyasi en ik ga er van uit dat van duinen ook komt , zover ik weet zou dat een koop betreffen . geef deze jongens eens 2 weken , juric dadelijk ook nog terug , ik zie dat helemaal goedkomen .

Wat k begrijp,
Is daar caanen heeft gezeggt volgende seizoen een hele andere selectie te willen.
Met ander woorden er gaan veel weg en wat blijft zal zich moeten bewijzen de laatste helft van dit seizoen

Wie zijn wr allemaal weggegaan?
Boakye was goeie aanvaller?
Nooit gehoord dat ze smalle selectie hadden.

24 januari 2016 om 13:43

als je nou pas op ik geloof 23 selectie spelers zit , dan was het toch vrij klein lijkt mij . en er gaan ook nog een stuk of 4 weg .

24 januari 2016 om 14:37

Boakye heeft bij Roda helaas helemaal niks laten zien, niet één goal gescoord. Daarbij zijn het natuurlijk allemaal geen topspelers, die verdienen geen belachelijke bedragen. Door de overname is Roda uit de schulden en is er dus meer ruimte om de salarissen te betalen, ongeacht de breedte van de selectie.

Ik kan niet ontevreden zijn als hij vertrekt. Op de RB hebben we alleen Dijkhuizen en Monteyne. Dijkhuizen speelt waardeloos en terecht gepasseerd. Met Monteyne win je de oorlog niet. Gullon deed het gisteren niet onaardig op de RB positie, maar een echte RB gaat toch mijn voorkeur uit.
Zivkovic heb ik mijn twijfels bij als hij komt. Niet echt een type spits die we nodig hebben. Zoeken meer een echte fysiek sterke spits, een verbeterde versie van Demouge.

Dit doet me denken aan het eerste seizoen van Jordania bij Vitesse met al die nieuwkomers. In de zomer is de helft weer weg, let maar op!

24 januari 2016 om 14:10

dat is ook de bedoeling . in de zomer wordt er een compleet nieuwe selectie gebouwd , daarna is het bedoeling dat er elk seizoen maar 2 of 3 spelers ingepast hoeven te worden , aldus onze td .

Boakey en sankoh

Boakey goed heb je een andere mening dan menig Roda supporter
Een wedstrijd tegen Feyenoord leuk daarna zwaar slecht

En sankoh heeft zichzelf vrijgekocht bij Roda

Daarbij heeft schrouf Roda gekocht en ik meen een kleine 3 miljoen meer betaald dan de schulden waren

Die nu dus ook vrij te besteden zijn

Roda staat alleen in de slechtste categorie omdat de meeting nog niet geweest is

24 januari 2016 om 21:36

Tegen Feyenoord was Boakye ook bagger. Hij heeft Roda twee punten gekost en werd ook nog eens terecht geschorst.

Toch allemaal geen bijzondere spelers.

24 januari 2016 om 14:14

nou , inceman heeft bij verschillende topploegen gespeeld , zhukov stond ook in de interesse van heerenveen en groningen , heeft cl gespeeld 6 wedstrijden , peterson van fc utrecht zat dicht tegen de basis aan , supporters snappen niet dat hij verhuurd werd , gullon heeft een berg aan ervaring opgedaan in spanje en Cyprus en buijs heeft zich ook al bewezen . het is maar wat je niet bijzonder noemt .....

Benieuwd hoe pvv limburg dit tolereert, al die buitenlanders die 'onze' banen inpikken! #sarcasm #rodazc

24 januari 2016 om 14:31

Enige jammere vind ik #sarcasm, had graag de reactie gezien

24 januari 2016 om 19:48

Lol onze banen? Alsof iedereen hier profvoetballer is.

Maar de huur van het stadion betalen kunnen ze niet. Wanbeleid.

24 januari 2016 om 14:46

Waarschijnlijk is de krant nog niet in de achterhoek bezorgt. Alle schulden zijn afbetaald en Roda is schuldenvrij ook de stadionhuur. Ook zijn ze overgenomen. update de rest van het land weet dat al een dikke maand.

24 januari 2016 om 14:49

en de gemeente ontvangt nu elke keer de tv-gelden waar de huur compleet van betaald wordt en het restant wordt naar roda overgemaakt .

24 januari 2016 om 15:47

Slaap jij maar lekker verder kerel ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Jong AZ191
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger120
G. JoppenVerdediger120
R. de BoerKeeper120
S. MarzoVerdediger122
B. BouchouariMiddenvelder121
R. KlaasenMiddenvelder120
A. AbsalemVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

2 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren