‘Roda JC wil na vijf winterse aanwinsten ook voormalig ADO-topscorer’

Woensdag, 13 januari 2016 om 08:49Peter Nusselder

Het is mogelijk dat Mike van Duinen terugkeert in de Eredivisie. De 24-jarige aanvaller verruilde ADO Den Haag afgelopen zomer voor Fortuna Düsseldorf, maar zit daar vaak op de bank. Roda JC Kerkrade, dat zich al flink versterkte, zou overwegen Van Duinen naar Limburg te halen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Mike van Duinen naar Roda JC Kerkrade gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door superroda)

Nou als het ook nog eens lukt om hem te halen, dan is Roda JC toch wel de winnaar van de winterstop-transferperiode.

13 januari 2016 om 09:04

En volgend jaar staan ze weer te bedelen bij de gemeente

13 januari 2016 om 09:15

Ik denk eerder bij eigenaar Schrouff dan bij de gemeente, maar ook dat zie ik niet snel gebeuren nu we zijn overgenomen.

13 januari 2016 om 10:58

En roda betaald dit nog steeds uit eigen zak , schrouff hoeft nog niet bij te springen , en er is sprake van een 2e investeerder op de achtergrond .

Hoop het, als er dan nog een rechtsback komt is de selectie redelijk in orde en niet meer zo smal als voorheen.

13 januari 2016 om 09:29

Met de eventuele komst van Mike van Duinen zou de positie van de langdurig geblesseerde Tomi Juric goed zijn ingevuld.

Verder verwacht ik dat Kalezic met deze aanwinsten gaat overstappen naar een 4231 formatie. Jordy Buijs is de logische opvolger van Gibril Sankoh achterin en ik verwacht dat er een blok gevormd zal worden van Faik en een van de nieuwelingen Inceman of Gullon.

Voorin hebben we, in tegenstelling tot de eerste seizoenshelft, opeens veel meer mogelijkheden om uit te kiezen. Ik verwacht dat Peterson zich direct in het elftal speelt.

Van Leer
Dijkhuizen
Buijs
Swinkels
Van Peppen
Inceman
Faik
Gyasi
Van Hyfte
Peterson
Van Duinen
13 januari 2016 om 09:40

Juric ligt er maar 4-5 weken uit...... Langdurig geblesseerd is zoiets als bij Willems... 6-9 maanden.

On topic:
Komt dit geld van die nieuwe eigenaar? Dat Roda ineens helemaal losgaat op de transfermarkt?

13 januari 2016 om 10:10

Ja nieuwe eigenaar zou de schulden hebben afbetaald en Roda zou circa 3 miljoen hebben om aan transferbedragen/salaris uit te geven, bovendien had Sankoh een behoorlijk salaris, daarvoor kun je ook 3 transfervrije spelers halen...

13 januari 2016 om 11:00

zover ik begrijp wordt dat niet daar van betaald . de geruchten wijzen er op dat er een 2e investeerder op de achtergrond bezig is , maar roda zou tot nu toe geen extern geld nodig gehad hebben en dit uit eigen zak betalen .

Waar komt dat geld allemaal vandaan als ik vragen mag?

13 januari 2016 om 08:59

Roda heeft een nieuwe inversteerder gekregen een maand geleden.

13 januari 2016 om 09:58

Volgens mij is hij geen investeerder als Frans van Seumeren of Marcel Boekhoorn.

13 januari 2016 om 10:02

Volgens mij wel. Ook een man met een hart voor de club en eigenaar.

13 januari 2016 om 10:26

En hoe structureel komt dat geld van deze investeerder binnen dan? En heeft Roda niet nog schulden? Dan lijkt het me niet zo'n verstandig beleid. En frustrerend voor de inwoners van kerkrade.

13 januari 2016 om 11:01

Roda heeft geen schulden meer sinds de overname.

13 januari 2016 om 11:01

roda is vanaf december jl schuldenvrij .

13 januari 2016 om 11:07

O daar was ik niet van op de hoogte

13 januari 2016 om 09:15

De vrijgekomen salarissen van Boakye en Sankoh zijn ook reden voor het kunnen binnenhalen van vijf goedkopere alternatieven.

13 januari 2016 om 18:37

Zoveel gemd heeft roda dit noet gekost. Alle spelers zijn transfervrij gehaald en door het vertrek van sankoh en boakye kwam er geld vrij in het salarisbudget.

Ik betwijfel of deze 'aanwinsten' wat zullen toevoegen aan lijfsbehoud. Ugur Inceman ken ik van de Turkse competitie en is echt bijna klaar met voetballen. Bij Konya stond die regelmatig wissel terwijl het een hele bruikbare speler was hiervoor. Conditioneel/fysiek niet meer in goede staat. Poepon en Buijs wordt ik niet warm van. Zijn spelers die ik liever niet zou aantrekken omdat ze niet iets extra's kunnen brengen. Pakken onnodige kaarten etc waardoor ze de team in de steek kunnen laten tijdens de wedstrijden. Mike van Duinen zou wel een toevoeging kunnen zijn. Zou ik eerder voor van Duinen kiezen dan voor Poepon.

Als van Duinen komt en met de aanwinsten die ze al hadden, zie ik ze in de Eredivisie blijven. Ze moeten nog wel een centrale verdediger aantrekken, en wellicht een middenvelder en ik zie ze in de Mickey Mouse League blijven.

13 januari 2016 om 09:08

Oftewel, een bijna nieuw elftal.

13 januari 2016 om 09:08

wat is het nou? de eerste of de 2de zin?

hij zou in ieder geval een hele goede aanwinst zijn voor roda

Hup nieuwe investeerder en gelijk alles weer uitgeven.. Wat een beleid maken zulke clubs zeg..

13 januari 2016 om 09:09

En als ze toch degraderen zitten ze weer in de problemen door te hoge salariskosten.

13 januari 2016 om 09:12

Lees eens het artikel, beste nrvier.

Jordy Buijs: halfjaar contract.
Marcos Gullon: halfjaar contract.
Ugur Inceman: anderhalf jaar contract.
Rydell Poepon: halfjaar contract.
Krisotffer Peterson: halfjaar huurcontract.
Mike van Duinen: halfjaar huurcontract.

13 januari 2016 om 09:53

Ok, dan zitten ze met een halve selectie. Plus dat de contractduur niet in het artikel terug te vinden is.

13 januari 2016 om 09:14

Blackwhitearmy, mag ik je eraan herinneren dat Richmond Boakye en Gibril Sankoh zijn vertrokken? De salarissen van deze grootverdieners zijn uitgegeven aan het binnenhalen van bovenstaande vijf spelers. Stuk voor stuk goedkopere alternatieven om de smalle selectie te verbreden en hopelijk ook te versterken.

Mike van Duinen zou de ideale vervanger zijn van de langdurig geblesseerde Tomi Juric.

Waar halen ze ineens al dat geld vandaan dat ze zo veel nieuwe spelers kunnen halen? Ze klagen daar altijd dat ze geen geld hebben, de gemeente heeft al eens bij moeten springen en nu ineens allemaal spelers halen.

Los van het feit of het helpt om zo veel nieuwe jongens te halen. Allemaal nieuwe gezichten die je moet inpassen. Beetje ad-hoc beleid.

13 januari 2016 om 09:39

Deze vraag is al 10x gesteld onder dit topic, maar speciaal voor jou nog eens een uitleg:
- We zijn overgenomen door Frits Schrouff. Dit is voor de goede orde geen Chinees of Arabier, maar een man met hart voor Roda JC. Een geboren en getogen Zuid-Limburger.
- Door het wegvallen van grootverdieners Sankoh en Boakye is er zodanig veel geld vrijgekomen dat deze vijf goedkopere spelers konden worden binnengehaald.

13 januari 2016 om 13:49

van duinen zou rond zijn en morgen gekeurd worden .

Als Van Duinen terug naar Nederland wil, dan kan hij zijn lat wel wat hoger leggen dan Roda. Hij kan makkelijk mee bij middenmoters of zelfs subtoppers. Ik hoop niet dat hij zijn talent bij een club als Roda gaat verspelen...

13 januari 2016 om 09:57

Waarom niet? Misschien is Roda wel de enige club met interesse. En als je op de bank zit bij Fortuna Dusseldorf betwijfel ik of je daadwerkelijk beter kan vinden.

Even ter navulling voor iedereen.

Sankoh (grootverdiener) en boakye zijn weggegaan. Daardoor is er veel ruimte gekomen op de sallarisposten van Roda. De eerste 5 spelers hebben dat gat gedicht en zijn ook transfervrij overgekomen. Het buiten eu salaris van Juric wordt bijvoorbeeld door investeerder nummer 1 betaald (dhr Hendriks) en naar verluidt is er nu een tweede investeerder ingestapt die zeer daadkrachtig blijkt te zijn. Komt erbij dat er concrete interesse is voor drie Roda spelers, respectievelijk gyasi, Van leer en Paulissen.
Let op mijn woorden, Roda is ook na deze speler nog niet uitgeschopt, men zoekt nog naar een keeper (miyahlov is al benadert)

13 januari 2016 om 09:58

Die is veel te duur, volgens mij vroeg hij een salaris dat je alleen bij de top 3 hier kan verdienen.

13 januari 2016 om 12:10

Ik hoorde dat hij een salaris van 1 miljoen eiste. Koekkoek!

Die gaan degraderen. Clubs die in de winterstop een sloot nieuwe spelers halen, worden er meestal niet direct beter van.

13 januari 2016 om 10:04

Met een te smalle selectie degradeer je ook. Roda had maar 17 spelers na het vertrek van Sankoh en Boakye. En met spelers die te kort komen degradeer je ook.

Geld teveel daar? Straks niet zeuren als er geldtekort is. 6 nieuwe spelers...

13 januari 2016 om 10:21

En 2 weg... Momenteel 22 selectiespelers, dat is toch niet vreemd?

13 januari 2016 om 11:01

Ik vind dat voor een club als Roda vrij veel. Ik hoor en lees idd nieuwe geldschieter met Roda hart etc. Dat is dan heel mooi! Ik wil over een jaar of 2 jaar ook wel es zien hoe de vlag er financieel bij hangt. Het gaat namelijk wel erg vaak mis bij clubs in dat opzicht.

13 januari 2016 om 11:52

alleen in denhaag gaat het volgens mij mis , bij utrecht en Vitesse gaat het prima volgens mij , het is trouwens geen geldschieter meer maar de eigenaar van roda .

Van Duinen zou voor heel veel eredivisie clubs een versterking zijn.

@vele hier boven

Reacties over de financiën zijn echt lachwekkend. Men komt even naar een artikel om er over te zeuren, immers weten ze dat roda moeite had met betalen, dat zijn de enige berichten die ze daadwerkelijk lezen. Ik heb VZ onlangs ook nog een bericht een nieuws artikel doorgestuurd, vlak voor de overname. Dat ging over een de reactie van een gemeenteraadslid, maar dat artikel was schijnbaar te positief nieuws en net als die vele lezers hierboven is het dan niet interessant.

Maar diegene die onder een steen hebben geleefd, Roda is dus overgenomen door Schrouff en Roda heeft dus geen schulden meer bij de gemeente, ze zijn alleen wel nog altijd het stadion kwijt dat ze moesten afgeven in ruil voor een lening, maar dat is waarschijnlijk ook niet interessant... Voor de huur is er ook een goede afspraak. Die wordt, direct, betaald vanuit de inkomsten aan t.v. gelden. Roda ziet daarvan dus slechts het restant.

Wat betreft de contracten, allen zijn kort 0.5-1.5 jaar met opties tot verlenging. De spelers zijn transfervrij en er zijn spelers vertrokken.

Hoe Roda er financieel precies voor staat is pas te zeggen in januari 2017 als de jaarcijfers van 16-17 bekend worden. De hele overname zorgt daarin voor een vertekend balans, want er is geld bijgekomen dat niet structureel is en er vallen kosten weg waarvan de exacte invloed lastig te voorspellen is.

Fijn voor Roda dat ze momenteel zoveel aankopen doen, maar vorig seizoen was er ook een club in het geel zwart die zoveel aankopen in de winter deed en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Ik zeg niet dat het bij Roda ook zo zal gaan maar zoveel nieuwe spelers is niet echt goed voor je selectie denk ik.

13 januari 2016 om 13:54

Klopt, al is bij Roda het probleem dat de selectie te smal is. Een goede brede selectie is ook broodnodig. Ik verwacht niet dat er zo veel drastische veranderingen zullen plaatsvinden. De kern zal wel hetzelfde blijven. Zo'n Poepon is natuurlijk gewoon als back-up voor Juric nu Boakye weg is, en laat Juric nu net weer geblesseerd zijn.

5 nieuwe spelers halen in de winterstop!
Paniek in Kerkrade, die vliegen eruit.

13 januari 2016 om 19:46

Mwa, dat valt reuze mee hoor. Met het vertrek van Sankoh en Boakye is er een aardig bedrag aan salaris vrijgekomen en als je daarbij optelt dat Roda sowieso al de smalste selectie van de Eredivisie had is het logisch dat er nieuwe spelers bijkomen. Inceman en Gullon ken ik niet, Poepon zal vooral back-up zijn voor Juric, en Peterson en Buijs lijken mij zeer bruikbare spelers voor dit Roda.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Jong AZ191
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
D. VenteAanvaller122
J. VijgenAanvaller20
R. de BoerKeeper120
L. HamersKeeper00
D. VrankenKeeper00
A. AbsalemVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

30 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren