Roda JC slaat opnieuw toe en haalt bekende naam voor spitspositie

Zaterdag, 9 januari 2016 om

Roda JC Kerkrade is druk bezig met het versterken van de selectie. Eerder deze week werden middenvelder Ugur Inceman (van Konyaspor) en aanvaller Kristoffer Peterson (gehuurd van FC Utrecht) al binnengehaald en ook Rydell Poepon zal zich bij de selectie van Darije Kalezic gaan voegen. De spits tekent tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een extra jaar.

/

Roda heeft het nieuws bevestigd op de officiële website van de club. "Poepon is een sluwe spits die bekend is met het spelen in de Eredivisie", zegt technisch directeur Ton Caanen. "Hij heeft overal bewezen dat hij doelpunten kan maken. Wij zijn tevreden dat we snel de spitspositie hebben opgevuld." Poepon kon transfervrij worden binnengehaald, omdat zijn contract bij FK Qarabag in Azerbeidzjan was ontbonden.

De 28-jarige Poepon is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde in Nederland eerder voor Willem II, Sparta Rotterdam, De Graafschap, ADO Den Haag en NAC Breda. In de zomer vertrok hij naar Azerbeidzjan, maar na een halfjaar keert de voormalig jeugdinternational dus terug op de Nederlandse velden.Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door zoutepinda)

Niet echt een doelpunten machine, maar zeker wel een stevig aanspeelpunt. Lijkt me een redelijk aanwinst voor Roda.

9 januari 2016 om 12:29

In iedergeval sterk aan de bal. Lijkt me toch wel een vooruitgang om Djuric die er in mijn ogen maar weinig van kan. De combinatie Poepon en Gyasi zou wel eens goed kunnen werken. Kracht en veel snelheid

9 januari 2016 om 12:47

jij hebt ze niet allemaal . juric is een top spits die momenteel 8 x gescoord heeft in 12 wedstrijden mocht je het niet weten . die jongen krijgt alleen geen aanvoer door het laffe spelletje dat kalezic wil spelen , anders had hij minimaal gelijk gestaan met haller .

9 januari 2016 om 13:04

Onzin. Juric heeft bijna alleen maar ballen gescoord uit rebounds of intikkers op een enkele goal na... Zonder Haller was Utrecht ook niet zo goed als waar ze nu staan, verschil is dat Haller een echt talent is en Juric wat minder, maar niet erg natuurlijk want het is een bruikbare speler voor Roda.

9 januari 2016 om 13:10

dan trek eens het aantal pingels van haller er af . juric staat toch maar mooi elke keer op de goede plaats . let maar eens op na de winterstop .

9 januari 2016 om 13:16

Hahaha Juric is een hele goede spits. Die zal echt niet uit de basis verdwijnen. Helemaal niet voor Poepon. Juric is wel een klasse beter.

9 januari 2016 om 13:18

En NEC, wat moet een spits dan doen? Malki deed niets anders bij Roda en ook hem vond iedereen een goeie spits in de Eredivisie.

9 januari 2016 om 13:31

Nee Miln, dat is niet wat ik bedoel, met rebounds en intikkers is helemaal niks mis, maar hij doet net alsof hij net zo goed is als Haller die alleen in zijn grote teen al meer talent heeft. En dat hij geen aanvoer krijgt wat natuurlijk onzin is, want Juric is geen spits die iets voor zichzelf kan creëeren. Dat hij beter is dan Poepon is niet zo lastig, dat is gewoon een bruikbare spits voor het rechterrijtje. Maar echt verder kom je er niet mee.

9 januari 2016 om 13:34

Ja maar diekertjedap, ik snap dat dat zijn ding is, telkens op de juiste plek staan om een bal er nog in te schieten of koppen. Maar het is gewoon geen groot talent en ik denk ook niet dat je voor hem een aardige transfersom kan krijgen als je naar zijn contract kijkt die afloopt, wel met optie tot nog een jaar maar het blijft weinig. Ik vind hem zijn salaris van meer dan 4 ton nog niet waard, daar kun je namelijk 2 of 3 goede spelers halen voor de eredivisie.

9 januari 2016 om 14:08

Helemaal niet waar. Juric is helemaal niet zo gehyped als Haller. Dat kan juist goed werken! De druk is minder, kan beter presteren dus. Juric heeft meerdere goals gemaakt waarbij hij de kans zelf gecreerd heeft, het is geen Demouge!? Met poepon, peterson, juric en gyasi oogt de aanval sterk en goed bezet.

9 januari 2016 om 15:14

Pfff kom op, doe je Roda bril af... Haller is minstens drie klassen beter dan Juric. Juric heeft een kortlopend contract dus daar ga je amper wat voor beuren. Juric heeft de techniek van een tuinhek en kan me niet echt iets herinneren waarin hij even een mannetje voorbij ging en in het doel schoot, hij is vrijwel afhankelijk van voorzetten, rebounds en klutsgoals. Daarbij zeg ik niet dat het een slechte spits is, want dat is hij zeker niet. Maar ik denk alleen wel dat je voor zijn salaris wat beters had kunnen halen.

9 januari 2016 om 16:02

Ik vergelijk ze alleen, ik zeg niet dat Haller slechter is of gelijk aan Juric, Haller is wel een stuk beter ja, goed lezen! Denk alleen dat Juric qua speelstijl gewoon gelijk is aan Haller, die rent zijn mannetje ook niet voorbij!

9 januari 2016 om 19:21

Op dit moment schat ik Haller beter in dan Juric, maar ik denk ook dat we de 'echte' Juric nog niet gezien hebben. Roda heeft het afgelopen halfjaar gewoon niet de spelers gehad om Juric van fatsoenlijke aanvoer te voorzien, en zelfs met de povere aanvoer die hij heeft gehad heeft hij in 12 wedstrijden 7 keer gescoord. Ook technisch kan hij zeker wat, maar in de eerste seizoenshelft was er bij Roda helaas weinig gelegenheid om uit te blinken.

Hopelijk kan hij het komende halfjaar, als Roda een bredere selectie heeft, wel laten zien wat hij kan.

Prima spits voor een club uit het rechterrijtje, scoort toch nog redelijk vaak.

Mooi zo. Daar zijn we van af. Wat is hij slecht zeg. Dat Eredivisie clubs hem als versterking zien zeg.

9 januari 2016 om 12:41

We?

9 januari 2016 om 12:52

Dat zal hij ook wel denken over Azerbeidzjan..

9 januari 2016 om 14:19

Verklaar je nader

Wat is Roda ineens aan het roeren op de markt of het versterkingen zijn moet nog blijken, maar ze halen veel nieuwe spelers.
Is die nieuwe man of Hendriks nu toch de knip aan het trekken?

9 januari 2016 om 12:51

alleen al voor het loon van sankoh kan roda al 2 nieuwe spelers aantrekken , boakey is ook weg en daar is meteen een nieuwe voor gekomen . ik verwacht eigenlijk ook nog meer , lachman hadden ze ook interesse in bijv , maar ze zouden te laat zijn geweest .

Ik hoop dat ie zoals Pele zn doorbraak nu maakt en in de zomer een mooie transfer kan maken. Zou leuk zijn toch, een mooie verassing.

Bij welke club heeft Poepon het nou naar behoren gedaan? Nou niet echt statistieken waar je blij van wordt, Lijkt me stug dat hij nu bij Roda wel de sterren van de hemel speelt

9 januari 2016 om 13:07

Gewoon een bruikbare spits maar niet meer. Heeft volgens mij ook nog nooit 15 doelpunten of meer gemaakt in al die jaren dat hij hier speelt. Een club uit het rechterrijtje is denk ik ook gewoon zijn niveau. Daar kan hij renderen en heeft hij meer ruimte dan bij een club dat meer op de helft van de tegenstander speelt.

9 januari 2016 om 15:14

Je kunt beter vragen bij welke Nederlandse club niet. Heeft alleen bij drama clubs gezeten en kwam steeds met zijn goals in de dubbele cijfers.

Verstandig om die jongens voor een half jaar vast te leggen.
Weliswaar met een optie op nog een jaar, maar toch.
Een club als Roda kan zomaar een slechte tweede seizoenshelft draaien en dan zijn de play-offs onvermijdelijk.

Wel raar dat Inceman, een 34-jarige middenvelder die een niet al te best cv heeft, voor 1,5 jaar is vastgelegd.
Ik neem aan dat hij als breedteversterking is gehaald, gezien het feit dat Roda al genoeg mensen heeft die centraal op het middenveld kunnen spelen (van Hyfte, Faik, Paulissen, Rutjes, Van Son, Da Silva)

Ik verwacht echter wel dat er met Jordy Buijs wat meer stabiliteit achterin komt.
Peterson vergroot weer de opties aan de buitenkant, en ik denk dat Poepon een spitsenkoppel moet vormen met Juric.

Hopelijk kunnen ze ook nog een back vastleggen. Ik heb begrepen dat Kyle Walker-Peters bezig is aan een proefperiode. Volgens Transfermarkt kan hij aan beide kanten spelen.

9 januari 2016 om 14:13

Walker-Peters is al teruggestuurd, te slecht bevonden door Kalezic. Inceman daarentegen heeft echt een goede cv, weet niet waarop jij jouw mening basseert. Heeft oa bij besiktas gespeeld, eerste helft van dit seizoen bij de nummer 7 van Turkije aanvoerder geweest, prima speler.

9 januari 2016 om 14:41

Inceman is 34, heeft buiten Beşiktaş niet echt op niveau gespeeld (een 34-jarige middenvelder van de nummer 7 van Turkije lijkt me niet beter dan Van Hyfte, Faik etc.). Ik laat me echter positief verrassen.

Kan me best voorstellen dat ze een of meerdere ervaren jongens willen vastleggen omdat Sankoh is vertrokken, maar je gaat me niet zeggen dat hij beter is dan die 6 spelers die ik eerder heb opgenoemd. (ok, waarschijnlijk wel beter dan Van Son en Da Silva, maar dan nog. Zo'n jongen moet wel een versterking op het veld zijn, en niet alleen ernaast).

Dan zal Roda dus wel nu nog op zoek moeten gaan naar een nieuwe back.

Roda Jc slaat toe, etc....
Geplaatst om 11.56, verder las ik nog niet, want ik vestigde mijn aandacht onmiddellijk op de foto eronder, waar ik een shirt zag met een Roda gerelateerde kleur.
En ik dacht: ,,het zal toch niet".
Ik keek dus meer met m'n neus dan met de ogen.
Dat zou inderdaad wat geweest zijn.
Rydell Poepon, een net niet spits, die op het niveau middenmoot eredivisie, best nog wel een steentje kan bijdragen.
Is het niet voor de basis, danwel voor de bank.
Hoe dan ook de selectie breedte van Roda gaat er in kwalitatief opzicht beslist niet op achteruit.
Slecht nieuws dus voor de clubs die aan Roda een angstgegner hebben!

Darije haalt deze 2 spelers op waarmee hij in het verleden succesvol heeft samengewerkt in Doetinchem.

Wat een flutspeler! Poepon was nergens top, liep er altijd een beetje bij. Roda is de weg kwijt geloof ik.

9 januari 2016 om 22:58

Blijkbaar denk je er dan anders over dan ik. Ik heb hem dan niet zien spelen het afgelopen jaar, maar hij heeft het altijd naar behoren gedaan in de Eredivisie. Hij is voor een half jaar vastgelegd met een optie voor nog een seizoen, dus heel veel kan er niet misgaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Actuele wedstrijden

10 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 januari
Richairo Zivkovic gaat opnieuw van werkgever veranderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren