‘Of ik de enige scorende middenvelder ben? Vilhena scoort toch ook?’

Donderdag, 7 januari 2016 om

De Eredivisie wordt over anderhalve week weer hervat en dan staat er direct een kraker op het programma: Feyenoord neemt het op 17 januari in eigen huis op tegen PSV. De Rotterdammers kunnen dan weer beschikken over middenvelder Simon Gustafson, die terug is van een schorsing.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Simon Gustafson nog veel gaat scoren voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door br-7)

Zweedse spelers en Feyenoord zijn bijna altijd een goede match. Wat een verademing in tegenstelling tot Immers op de nummer 10, je ziet aan alles dat deze jongen nog veel meer in zijn mars heeft! Goede techniek, een goed schot, geweldig inzicht en een puike passing. Ik ben van mening dat dit een hele grote speler gaat worden!

7 januari 2016 om 09:19

Goede techniek: Check ! Goed Schot: Check ! Inzicht en passing: Check !

7 januari 2016 om 12:00

Nou immers is echt wel goed. Niet met zijn techniek of behendigheid maar toch echt wel een speler met de meeste doorzettingsvermogen van heel de eredivisie. Hij gaat door tot hij niet meer lopen kan al staan ze met 3 nul achter. Je krijgt gwn zelf energie van die jongen.

7 januari 2016 om 15:09

Immers faalde altijd in de belangrijke wedstrijden, die moesten ze wel doorselecteren. Gustafsson is een absolute verbetering.

7 januari 2016 om 16:31

dat kan maar de goals blijven een feit en daar win je dus punten mee, een kampioenschap win je niet alleen in de wedstrijden tegen de top wedstrijden, overigens staat Feyenoord net hoger zonder Immers dan voorgaande jaren terwijl de concurrentie zwakker is geworden in de top 5 na wegvallen Twente en een AZ

7 januari 2016 om 09:35

Dat is toch niet altijd het geval geweest. Ik kan me inderdaad, Kindvall, Guidetti en Larsson herinneren als successen maar ik kan me ook een Ostlund, Armenteros en een Elmander herinneren. Die waren toch een iets minder groot succes .

7 januari 2016 om 10:11

Ja.. vandaar dat er ook 'bijna' staat. Die andere 3 scoorde er wel op los. Misschien maar eens zoeken in de Zweedse competitie voor een spits?

7 januari 2016 om 11:03

de best scorende middenvelder van de afgelopen 15 jaar van Feyenoord zit op de tribune, zijn naam is Immers

seizoen 1 12 goals in de competitie , 3 goals in de beker 40 wedstrijden inclusief invalbeurten
seizoen 2 12 goals in de competitie, 0 in de beker 37 wedstrijden inclusief invalbeurten
seizoen 3 7 goals in de competitie, 1 in de beker 40 wedstrijden inclusief invalbeurten

7 januari 2016 om 19:38

en ook de slechtste nr 10 van de eredivisie.
Had je toen een goede 10 was fey kampioen geweest.
12 goals scoren uit 100+ kansen?
Een nr 10 met geen assists en geen steekballen,nooit een leuke pass, zijn naam is Immers

7 januari 2016 om 19:45

hij creert kansen en is in staat spitsen voor hem te laten scoren omdat hij het vuile werk opknapt, lees het onderstaande is wat in een voorgaand seizoen werd gegeschreven en zijn statistieken feitelijk werden beoordeeld., ps ik heb liever een middenvelder die 100 kansen mist en 12 goals maakt en andere laat scoren dan een middenvelder die 7 goals maakt uit 25 kansen, want goals tellen in het voetbal niet hoeveel je er mist...

ls je Feyenoord-speler Lex Immers als voetballer wilt beoordelen, is er één ding wat je beter niet kunt doen: naar hem kijken als hij speelt.

Het is geen mooi gezicht, Immers op een voetbalveld. Er is simpelweg te veel dat je kan afleiden: zijn hoekige loop, de wapperende ledematen, klungelige tackles uitgevoerd door magere witte benen, en soms een opgestoken middelvinger. Verder: agressieve grimassen, ballen die van zijn voeten springen, en waarschijnlijk het goedkoopste kapsel van de Eredivisie.

Hij steekt slecht af tegen zijn elegante ploeggenoten. Het contrast is vooral groot met topscorer Graziano Pellè, die helaas voor Immers vlak voor hem op het veld staat, waardoor de televisiecamera’s hen vaak samen in beeld brengen. Waar Pellè lijkt weggelopen uit een schilderij van Michelangelo, ziet Immers eruit als een groente- en zonlichtmijdende gameverslaafde.

Maar wat misschien het meest in het oog springt: de ballen die Immers naast, over, hoog over, en ontzettend hoog over schiet. Elke wedstrijd lijkt het wel een keer te gebeuren. Ook in de recente thuiswedstrijd tegen Ajax was het weer raak (of mis, zo men wil): op zeven meter van de goal belandde de bal bij Immers, die met links uithaalde, maar de bal verkeerd raakte. Typisch Lex Immers.

Lex Immers, de incompetente kansenmisser

Geen wonder dat Immers’ reputatie bij publiek en pers ongeveer neerkomt op ‘incompetente kansenmisser.’ Een column    Lees hier de column over Lex Immers. op de site Nusport van afgelopen september vatte dit goed samen: ‘lex verkeert in permanente staat van oorlog met de bal (dat rotding luistert nooit naar hem), Lex mist iedere wedstrijd vier kansen uit de categorie Die Had Mijn Schoonmoeder Nog Wel Gemaakt, Lex trapt in zijn eigen schijnbewegingen en Lex z’n haar ziet er (zeker naast dat van Pellè) uit alsof het geknipt is met een grasmaaier. Hoe hij ooit als nummer 10 in De Kuip terecht is gekomen is een raadsel.’

Het negatieve frame is zo sterk, dat zelfs goede acties in een slecht daglicht worden gesteld

Het negatieve frame is zo sterk, dat zelfs goede acties in een negatief daglicht worden gesteld. Drie weken geleden promoveerde Immers tegen Roda JC een moeilijke kans tot een doelpunt, wat door de tv-commentator als volgt werd becommentarieerd:    Bekijk hier de goal terug. ‘En dan zit hij toch alweer aan een respectabel aantal doelpunten.’ Vrij vertaald: best goed voor iemand die niet kan voetballen.

Het heeft er, kortom, alle schijn van dat Lex Immers (27) nooit meer van zijn naam als zwakbegaafde voetballer af komt. En dat is volledig onterecht.

Lex Immers, de bedrieglijke voetballer

Het probleem is dat Lex Immers een bedrieglijke voetballer is. Zijn zwakke of vermeende zwakke punten zijn veel beter te zien dan zijn sterke punten. Dus als je hem wilt beoordelen, kun je beter niet naar zijn spel kijken. Je moet naar zijn statistieken kijken.

Tot voor kort was dit een weinig zinvolle onderneming. Er waren wel data – passes, schoten, kopballen –, maar het was moeilijk ze te interpreteren. Neem passes: als een verdediger de bal tientallen keren risicoloos terugspeelt op zijn keeper, genereert hij geweldige pass-statistieken: veel zuivere passes. Maar heeft de verdediger zijn team geholpen? Amper.

Inmiddels is het beter mogelijk de data te interpreteren. De internationale gemeenschap van dataminnende voetbalbloggers    Bekijk hier bijvoorbeeld Soccer by the Numbers. heeft een aantal analysemethoden van Amerikaanse sporten geleend en ze op het voetbal toegesneden.

Zo is het nu mogelijk om het geluk van ploegen te kwantificeren (met een ijshockeystatistiek die om weinig relevante redenen ‘pdo’ heet); om de kwaliteit van een speler te visualiseren (met radar plots, van het basketbal geleend); en om het vermogen van een ploeg om de bal vooruit te spelen te meten (met yardage, een methode afkomstig uit het American Football).

Met de nieuwe methoden zijn allerlei vragen kwantitatief te beantwoorden. Hoeveel pech heeft PSV dit seizoen? Hoeveel doelpunten gaat AZ minder scoren na het vertrek van spelverdeler Maarten Martens? Met welk middenveld speelt Ajax het gevaarlijkst?

En: is Lex Immers inderdaad zo slecht als zijn reputatie doet vermoeden?

Lex Immers en het statistische niets

Als aanvallende middenvelder heeft Immers als hoofdtaak kansen te scheppen voor zijn medespelers. Het vermogen kansen te scheppen wordt geassocieerd met fijnzinnige spelers die niet sterk maar slim zijn – spelers als Wesley Sneijder. De traditionele statistiek om dit ‘creatieve’ vermogen te meten, is de assist – de pass die direct voorafgaat aan een doelpunt. Zo bezien is Immers inderdaad een matige speler, want hij gaf dit seizoen slechts drie assists, goed voor de 46ste plek op de assistlijst.

Maar gelukkig voor Immers geeft de statistiek ‘assists’ een misleidend beeld van zijn prestaties – en die van alle andere voetballers.

De statistiek ‘assists’ geeft een misleidend beeld van Immers' prestaties – en die van alle andere voetballers

Een simpel voorbeeld maakt dit duidelijk. Stel, Wesley Sneijder geeft op veertig meter afstand van de goal een passje over twee meter naar Robin van Persie. Het is vrijwel onmogelijk om vanaf veertig meter te scoren, maar Van Persie besluit toch te schieten. En warempel, hij scoort ook nog.

Statistisch resultaat: Sneijder krijgt een assist op zijn conto, hoewel hij niks van betekenis heeft bijgedragen. Nu het tegenovergestelde: Sneijder geeft een briljante pass op Van Persie, die daardoor vrij voor de keeper een kans krijgt. Maar Van Persie schiet over. Resultaat: geen assist. Sneijders briljante pass verdwijnt in het statistische niets.

Een pass wordt, kortom, alleen een ‘assist’ als er een doelpunt uit volgt, ongeacht de kwaliteit van de pass. Eerlijker zou het zijn als een pass een waarde krijgt die onafhankelijk is van het resultaat van de pass. Dus of Van Persie scoort of niet scoort uit Sneijders pass, de pass krijgt dezelfde statistische waarde toegekend. Dit is precies wat de nieuwe voetbalstatistiek Expected Assists (expa) doet.

Lex Immers, kansenmachine

De methode is simpel. De Expected Assist-waarde van een pass hangt af van de grootte van de kans die uit die pass volgt. De grootte van de kans hangt van een aantal aspecten af: afstand (hoe dichter bij de goal, hoe beter), hoek (hoe rechter voor de goal, hoe beter), en of het een kopbal of schot is (koppend heb je minder controle). De ‘omgeving’ telt ook mee: het is makkelijker scoren uit een één-tegen-één-situatie met de keeper, dan in een druk strafschopgebied.

Hij heeft de pech dat zijn ploeggenoten slordig omgaan met wat hij hen opdient

De cijfermatige waarde van elke kans is af te leiden uit de voetbalgeschiedenis. Neem een kopbal vanaf elf meter, recht voor de goal – zo’n kopbal is duizenden keren eerder gedaan, en door te kijken wat er gemiddeld gebeurde na zo’n kopbal, volgt de waarde van de pass. De pass waaruit    Bekijk hier de pass van Pellè terug. Graziano Pellè de 1-0 scoorde tijdens Feyenoord-Ajax, is bijvoorbeeld 0.095 Expa waard, want in slechts 9,5 procent van de gevallen werd zo’n kopbal een doelpunt. Logisch ook: koppend scoren is lastiger, Pellè stond vrij ver van het doel, de hoek was scherp en de voorzet was lang onderweg.

‘0,095 assist’ is veel preciezer dan simpelweg zeggen assist of geen assist, zoals de gewoonte is. En als je de ExpA-waarde van alle passes van een speler in een wedstrijd optelt, kom je tot zijn aantal verwachte assists. In de grafiek hieronder zijn de spelers in de Eredivisie te zien die volgens deze meetmethode de meeste kansen per wedstrijd scheppen:Immers is dus verre van middelmatig in het scheppen van kansen. Er zijn maar zes spelers in de Eredivisie die hun ploeggenoten meer kansen bieden om te scoren. Hij heeft alleen de pech dat zijn ploeggenoten slordig omgaan met wat hij hen opdient. Ze hadden acht keer moeten scoren, maar scoorden slechts drie keer: vandaar Immers’ schamele drie assists. Fijnzinnig of niet, Lex Immers is een machine in het creëren van kansen.

Lex Immers, kansenverprutser?

Het beeld kantelt nog meer als we kijken naar zijn doelpunten, de tweede taak van aanvallende middenvelders. Immers scoorde dit seizoen negen goals. Maar net als de statistiek ‘assists’ is de statistiek ‘goals’ misleidend.

Neem de speler die dertien strafschoppen benut en één ‘gewoon’ doelpunt maakt. Hij zal met veertien goals hoog eindigen in het topscorerslijstje, maar of hij als aanvaller van veel waarde is? Waarschijnlijk niet.

Hoe dan wel het ‘scorend vermogen’ van een speler bepalen?

Met ‘expected Goals’ natuurlijk, de tweelingbroer van Expected Assists. Waar Expected Assists de waarde bepaalt van de kansen die een speler geeft, kijkt Expected Goals (expg) naar de waarde van de kansen die een speler krijgt. Het totaal Expg is het aantal doelpunten dat we van een speler zouden mogen verwachten gezien de kansen die hij kreeg.    Bekijk hier de werkelijk gemaakte goalsDe speler met het hoogste Expg van de Eredivisie is dus Graziano Pellè, mede door de hoge kwaliteit van de passes die hij kreeg van… Lex Immers. Immers zelf krijgt per wedstrijd kansen ter waarde van 0,37 doelpunt.

Wat zegt dit nu over hem?

In elk geval dat hij relatief veel kansen krijgt. Dat is zeker ook een prestatie van zijn ploeggenoten, maar ook die van Immers: blijkbaar spelen zijn ploeggenoten hem graag aan, staat hij op de goede plek, of heeft hij zichzelf door slim te lopen aanspeelbaar gemaakt. Dit laatste is een onderschatte, maar waardevolle eigenschap. Kijk hier    Bekijk hier Immers’ loopactie. naar een prachtige loopactie van Immers, die vervolgens de kans mist die hij voor zichzelf creëert.

Met de kansen die hij kreeg, had Immers dit seizoen 8,94 doelpunten moeten maken. Hij maakte er 9. Immers is dus verre van een kansenmisser – een verwijt dat behalve pers en publiek ook zijn eigen trainer hem maakt. ‘zijn rendement kan en moet hoger,’ zei Ronald Koeman in het Algemeen Dagblad. Dat is dus de man die wordt betaald om Immers te beoordelen. Wie je wel een gebrek aan rendement zou kunnen verwijten, is de gelauwerde topscorer Pellè. Pellè kreeg kansen ter waarde van 21,8 goals, maar maakte ‘slechts’ 20 goals.

Het is alleen zeer de vraag of dit veel zegt over Pellè. Ook de twee beste spitsen ter wereld, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic, hebben dit seizoen minder goals gemaakt dan je op basis van hun Expected Goals zou verwachten. Het verschil tussen goede en slechte spelers is niet dat goede spelers hun kansen beter benutten. Op de iets langere termijn benutten alle spelers, in alle competities, ongeveer één op de negen kansen.

Wat dan wel het verschil is? Goede spelers scheppen meer en betere kansen voor zichzelf. Lionel Messi en Zlatan Ibrahimović doen dit fantastisch. En Lex Immers doet dit ver bovengemiddeld.

Lex Immers, onspectaculair spectaculair

De statistieken zeggen dat Immers tot de beste spelers van Nederland behoort. Zijn hoofdtaken – passen en scoren – voert hij bovengemiddeld uit. Zijn neventaken ook: Immers loopt veel, tackelt veel, en onderschept veel ballen. Bovendien doet hij dat het hele seizoen door, want hij is zelden geblesseerd. En toch geldt Immers als ‘niet goed genoeg voor Feyenoord.’

Hoe kan dit?

Een gedeelte van het antwoord is dat Immers’ sterke punten niet opvallen. Soms vermommen ze zich zelfs als zwaktes. Zo scoort Immers zelden spectaculaire goals. Maar dat wijst juist op een kwaliteit: het betekent dat hij zelden schiet vanuit kansloze posities. Marco van Bastens 2-0 tegen de Sovjet-Unie in de EK-finale van 1988 is een onvergetelijk doelpunt,    Bekijk het doelpunt hier nog eens terug maar de Expg was nagenoeg nul. Een rationele speler had de bal aangenomen en gepasst. Van Basten verklaarde later dat hij te moe was voor een pass, en dat hij daarom schoot. Immers is zo’n speler die dan tóch passt – vandaar ook zijn hoge score op de ‘verwachte assist.’

Uit honkbal is bekend dat lelijke spelers worden ondergewaardeerd

Een ander, waarschijnlijk groter gedeelte van het antwoord is Immers’ stijl: hij ziet er niet uit als een goede speler. Te lang, te hoekig, te hardwerkend, te weinig souplesse. Dit is irrelevant, maar uit het honkbal is bekend dat ‘lelijke’ spelers ondergewaardeerd worden. De Oakland A’s en hun manager Billy Beane profiteerden daarvan door zulke spelers met statistische analyse op te sporen en voor weinig geld te contracteren. Dik, dun, of gebocheld – het deerde Beane niet, zolang ze punten binnensloegen.

Het voetbal kan hiervan leren. Immers is een extreem voorbeeld van een ondergewaardeerde speler. Maar nu spelers miljoenen waard zijn, kan een flintertje beter begrip van de werkelijke waarde van een speler een club veel geld schelen. Voor de spelers zelf kan statistische analyse hun leven veranderen.

De spelers die Oakland met statistieken opspoorde waren voorbestemd tot anonieme carrières, en waren inmiddels zelf ook in hun middelmatigheid gaan geloven, totdat Beane hen dan eindelijk op waarde wist te schatten.

Hoe Lex Immers over zijn spel denkt, kunnen we hem niet vragen. Feyenoord staat aan online media geen interviews toe. Maar aan Spits vertelde hij    Lees hier het interview in Spits. de kritiek zat te zijn: ‘Ik kan niet eens meer normaal met mijn kinderen naar de supermarkt.’

Spelers zoals Lex Immers moeten wachten op de Billy Beanes van het voetbal, die begrijpen dat harde werkers ook briljante steekpasses kunnen geven en dat zoiets onopvallends als een slim sprintje opmerkelijke resultaten kan opleveren.

Zoals kortgeleden nog, FC Twente-Feyenoord, derde minuut: Twente-keeper Marsman ontvangt de bal, en Immers trekt een sprint – ogenschijnlijk kansloos, maar precies goed getimed. Marsman raakt in paniek, Immers ontfutselt hem de bal, lijkt te gaan scoren, maar wordt dan ten val gebracht. Gevolg: rode kaart voor Marsman, strafschop voor Feyenoord. Tenminste, als scheidsrechter Serdar Gözübüyük het had gezien.

Maar zoals veel anderen kon hij een actie van Immers niet op waarde schatten. Wel zag hij vermoedelijk wat we daarna allemaal vrij scherp konden zien: een boze Lex Immers, scheldend, tierend, wild en hoekig gebarend, als de slechte voetballer die hij niet is.

3 goals gemaakt en dan staat er dat hij "relatief makkelijk het net weet te vinden" ?

7 januari 2016 om 09:23

Pogba heeft er bij juventus ook "slechts 3" gemaakt.. En toch enorm goed presterend.

7 januari 2016 om 09:24

Je moet lezen wat Harrie zegt...

7 januari 2016 om 09:37

Lmfao kijk je wel is naar juve? Pogba speelt als een krant dit seizoen.

7 januari 2016 om 11:01

Leg eens uit wat je bedoeld dan.

7 januari 2016 om 11:03

@lucasandersen: Of ik kijk naar juve ? ik zit bij iedere thuiswedstrijd, en ik heb het idee dat jij dan een verkeerd beeld hebt van de competitie. De kwaliteiten van pogba staan buiten iedere discussie, ondanks dat het spelbeeld soms een waardeloze wedstrijd laat zien, voor een aanvallende middenvelder is de italiaanse competitie enorm zwaar.

dwz: Als een krant spelen is niet de juiste omschrijving vind ik.

7 januari 2016 om 11:04

ps interessant stuk over hoe goed Immers feitelijk is

https://decorrespondent.nl/810/Waarom-schlemiel-Le...

7 januari 2016 om 11:43

Dat artikel zegt idd precies wat ik al jaren over Immers denk.

7 januari 2016 om 09:23

Hij speelde in het begin niet he

7 januari 2016 om 09:27

Eens! Maar hij heeft volgens mij maar 7 wedstrijden gespeeld! Dusd dan valt het nog wel mee.
Tevens was hij bij erg veel doelpunten betrokken, dus die positie ligt hem wel. Op mij iig een erg goede indruk achtergelaten

7 januari 2016 om 09:31

Nja 3 goals in 9 duels is voor een middenvelder toch best aardig.

1 op 3 kan je aanstippen als relatief gemakkelijk...

Het staat alleen beetje knullig, daar we op de helft van het zijn... Maar vergelijk het met een Klaassen. Die heeft 7 uit 17. Dat is vergelijkbaar en van een goed niveau.

7 januari 2016 om 09:33

'in tegenstelling tot diverse andere Feyenoord-middenvelders weet de Zweed relatief eenvoudig het net te vinden.' Relatief eenvoudig in vergelijking met de andere middenvelders bij Feyenoord denk ik.

7 januari 2016 om 09:42

El Ahmadi scoort er 3 in 40 wedstrijden. Dus inderdaad in tegenstelling van El Ahmadi scoort Gustafson een stuk makkelijker .

7 januari 2016 om 16:32

En Immers 12 in 30 wedstrijden....

7 januari 2016 om 10:00

Heeft ook in de beker gescoord en heeft zeker niet alles gespeeld natuurlijk.

Ga gewoon spelen met Vejinovic, Gustafson en Vilhena! Ik weet dat el Ahmadi belangrijk is, maar heeft 0,0 rendement. Voorin Kramer als pinchhitter gaan gebruiken, Kuijt naar de punt en Toornstra rechts, Elia links. Of je laat Kazim gaan en haalt Santos, dan kan die concurreren met Achabar voor de punt en houdt je Kuijt wel rechts voorin. Achterin staat het wel met Kongolo, Botteghin, v. Beek en Karsdorp.

7 januari 2016 om 10:09

Ik zie jou altijd de meest rare opstellingen maken en de meest gehypte spelers moeten altijd naar Feyenoord komen. El Ahmadi, onze belangrijkste speler, op de bank? Moet niet gekker worden. Christian Santos is één van die gehypte spelers waar ik het over heb. Santos heeft nooit iets laten zien en heeft nu een degelijk seizoen bij Nec. Wederom zou dat gewoon een breedte aankoop zijn die vrijwel niets toe zou voegen. Als Feyenoord zijnde zou je gewoon is de portemonnee moeten trekken voor een spits die het al bewezen heeft, ipv al die 4 miljoentjes voor spelers als Toornstra, Vejinovic en Bilal.

7 januari 2016 om 11:16

ik snap niet waarom kuyt niet gewoon in de spits staat ik denk dat die daar het beste tot zijn recht komt ik zou als ik trainer was van feyenoord voorin zo zetten Links Elia spits Kuyt Rechts die bilas basacikoglu of hoe die heet dan heb je op de flanken snelheid en een goede afmaker

7 januari 2016 om 11:56

Daarom geef ik aan doe Kazim weg en haal Santos, die eist geen basisplaats, scoort redelijk gemakkelijk, kost niet veel en kan ook op de flank!

7 januari 2016 om 12:33

Karim is heel belangrijk, dat geef ik ook aan, maar het rendement moet omhoog! Vejinovic, Vilhena en Gustafson scoren makkelijker, dus moet je die overweging toch gaan maken. Toornstra op rechts is misschien wel de beste oplossing, Kramer voegt, als hij niet scoort, veel te weinig toe en heeft alle kwaliteiten voor een goede pinchhitter. Daarnaast geef ik op een reactie hieronder al aan dat je een jongen als Santos relatief goedkoop kan halen, hij kan op meerdere plekken voorin uit de voeten en ik denk niet dat hij zeurt als hik geen basisplaats heeft in de top. Dat laatste wel pas als je Kazim kan verkopen. Dan zou je bezetting als volgt zijn: Links: Elia, Santos, Bilal Centraal: Kuijt, Kramer, Achabar, Santos Rechts: Toornstra, Bilal, Kuijt Dan heb je een goede bezetting lijkt mij? Daarnaast kan je met 2 spitsen gaan spelen, want zowel Santos als Achabar lijkt mij heerlijk spelen om Kramer of Kuijt heen. Dan kan je met de rechterkant open spelen en Elia of Bilal op links, Karsdorp loopt dat toch wel dicht op rechts!

7 januari 2016 om 16:34

Karim zijn rendement is al jaren hetzelfde waarom zou dat opeens veranderen, zit zeker aan zijn top van zijn kunnen

er zijn amper middenvelders bij Feyenoord die er 10 of meer maken, ja Immers 2 seizoenen 12 en 1 seizoen Bakkal voor de rest zitten de middenvelders tussen de 2 en 9 goals gemiddeld per seizoen van de afgelopen 15 jaar, en hoeveel middenvelders hebben die 15 seizoenen gespeeld?

7 januari 2016 om 13:26

Ondanks dat ik El Ahmadi ook vreselijk irritant vind zodra hij in de buurt van de 16 van de tegenpartij komt vind ik dat je hem wel echt onderschat. Hij is door zijn felheid wel ontzettend belangrijk. Ook zijn verdedigende kwaliteiten zijn erg belangrijk. Dat kan Vilhena niet oplossen, We gaan het middenveld wat jij voor ogen ziet wel zien tegen PSV door de schorsing van El Ahmadi, kan je het gelijk beoordelen tegen de sterkste tegenstander in de Eredivisie.

7 januari 2016 om 18:18

Toornstra op rechts, ja en dat word natuurlijk wat! Toornstra is totaal geen rechtsbuiten. Hem hoef ik dus helemaal niet te zien op rb.

is geen rechtsbuiten net als Kuyt niet maar kan er net als Kuyt behoorlijk uit de voeten echter Bilal is een rechtsbuiten zet dus die er neer

Toornstra op het middenveld waar hij bij ADO en Utrecht heeft bewezen wat ie kon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren