‘Hyun-Jun Suk bezig met absolute toptransfer’

Dinsdag, 5 januari 2016 om

Het zou op z’n zachtst gezegd een zeer opvallende transfer zijn, maar het lijkt erop dat FC Porto serieuze interesse heeft in Hyun-Jun Suk. De 24-jarige aanvaller van Zuid-Koreaanse komaf doet het dit seizoen zeer goed in dienst van Vitória Setúbal en laat zien makkelijk te kunnen scoren. De man die zich ooit meldde aan de rand van het trainingsveld van Ajax lijkt nu op weg naar de 27-voudig kampioen van Portugal.

/

Suk speelt al sinds januari 2013 op de Portugese velden. Nadat hij twee seizoenen uitkwam voor Ajax, waar Martin Jol hem de kans gaf nadat hij zich had gemeld op De Toekomst, maakte Suk eerst de overstap naar FC Groningen en van daaruit naar Marítimo. Hij viel er niet speciaal op en koos daarna voor een kortstondig verblijf bij Al-Ahli in Saudi-Arabië, waarna Nacional hem terughaalde naar de Liga NOS.

Een jaar geleden besloot Vitória Setúbal het vierjarige verblijf van Suk bij Nacional voortijdig te beëindigen en nam men de Aziaat over. Suk maakte in zijn eerste maanden vier goals bij de club en ontpopt zich dit seizoen tot de grote man bij de subtopper. Met negen doelpunten in vijftien competitieduels doet hij het uitmuntend en nu is hij FC Porto klaarblijkelijk in het oog gesprongen.

/

Zowel Record als Mais Futebol melden dinsdagavond dat FC Porto plannen heeft om Suk los te weken bij Vitória Setúbal. De grootmacht heeft anderhalf miljoen euro over voor de Zuid-Koreaans international en zou graag op korte termijn zaken willen doen. De media denken dat Suk woensdagavond zijn laatste competitieduel voor Vitória Setúbal speelt, thuis tegen Sporting Portugal, en dat hij daarna de overstap maakt.

Quim Machado, die Suk onder zijn hoede heeft bij Vitória Setúbal, zegt verrast te zijn dat FC Porto het voorzien heeft op zijn makkelijk scorende spits. “Ik lees over interesse van Porto, Sporting en buitenlandse clubs. Het laat zien dat onze scouting dik in orde is. Of het Suk zelf ook afleidt? Haha, nee. Hij kan geen Portugees lezen en ik betwijfel of hij het allemaal bijhoudt wat er geschreven wordt. Hoe meer nieuws er komt, hoe meer hij zelf scoort.”

Als trainer Julen Lopetegui daadwerkelijk Suk naar FC Porto haalt, dan volgt de Koreaan waarschijnlijk Pablo Osvaldo op. Lopetegui bevestigde reeds dat Osvaldo op het punt staat weg te gaan bij de club. “Ik denk dat hij ons gaat verlaten en we gaan daarom naar een vervanger kijken. Dat zou iedere ploeg in onze positie doen. Clubs als FC Porto, Benfica en Sporting kijken altijd rond. Als we ons kunnen versterken, dan doen we dat”, zo sprak Lopetegui aan Record. Suk lijkt dus de man die Osvaldo (zeven wedstrijden, één doelpunt) moet komen aflossen.


Poll

Denk je dat Hyun-Jun Suk het kan maken bij FC Porto?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door sjakiewolfs)

Bij Ajax en Groningen kon hij geen potten breken, toch mooi dat hij stappen maakt in zijn carrière.

5 januari 2016 om 23:23

Ja vind ik ook maar wat ik ook vind is dat hij een klein stukje techniek mist maar ja hij is pas 24 kan nog ontwikkelen

5 januari 2016 om 23:28

Ik vind ook dat hij het verdient, gezien zijn goede mentaliteit. Zeurde nooit en deed altijd hard zijn best. Kwam destijds alleen kwaliteit tekort.

5 januari 2016 om 23:41

Hij heeft een balaanname die ik voor de rest alleen bij Zlatan heb gezien, hij heeft dus wel degelijk techniek

6 januari 2016 om 00:30

Precies dit dus, volgens mij had hij juist veel techniek. Vooral voor een Aziatische voetballer

6 januari 2016 om 14:51

Mensen vinden dat techniek met dribbel, trucjes etc hoort ipv de balaanname en het vasthouden vaak terzijde wordt gehouden.

5 januari 2016 om 23:45

3 wedstrijden bij Ajax..... En Groningen was niet zijn team, Ajax had hem langer een kans moeten geven.

Prachtig dan zie ik hem nog 30 april! Het is toch raar hoe een carrière kan lopen als hij de overstap maakt. Bij Ajax en Groningen niks en toen ineens naar FC Porto, zelfde als Zeegelaar. Nu bij Sporting Lissabon,

6 januari 2016 om 00:20

Mitchell Donald, sterspeler bij Rode Ster Belgrado. En als je sterspeler bent daar (kijkend naar hoe ze nu bezig zijn) dan ben je goed genoeg voor Ajax.

Bij Ajax (eigenlijk de hele Eredivisie) verwachten ze ook dat spelers jong al het niveau aan kunnen. Noem me gek, maar ik denk dat Van Rhijn uiteindelijk het niveau van Ajax licht zal ontgroeien.

Als je ziet dat Chery, Huntelaar, Suk, Donald, Zeegelaar totaal waren afgeschreven, dan maakt Van Rhijn met zijn redelijke optredens nog een kans.

Ook VD Wiel werd in zijn laatste jaar licht afgeschreven. Alderweireld nooit, maar van hem werd niet verwacht dat hij het niveau zal halen wat hij nu haalt.

6 januari 2016 om 01:00

Huntelaar ?

6 januari 2016 om 01:46

Wow Jeffreysch, wat veel onzin in een stukje zeg. Huntelaar afgeschreven? Donald goed genoeg voor Ajax omdat hij in Belgrado een keer goed voetbalt? Heb je hem niet bij Roda zien spelen? Daar kon hij al geen potten breken. Alderweireld verwachtte niemand dat ie het ging maken? Op wie doel je dan? Vreemde post van je.

6 januari 2016 om 01:57

Huntelaar werd afgeschreven bij PSV dat bedoelt hij denkt ik.

6 januari 2016 om 06:52

Alleen is dat ook onzin. Huntelaar vertrok zelf, omdat hij te weinig kansen zag. Hij wilde per se naar Heerenveen.

6 januari 2016 om 18:43

En dus ging ie naar AGOVV?

6 januari 2016 om 19:59

@boris
Hou op man om dat als onzin te verkondigen. Huntelaar ging naar De Graafschap vanwege zijn weinige kansen. Daar was hij niet echt wauw en werd hij afgeschreven en toen ging hij naar Agovv.

@sjakiewolfs
Mooi dat je stukjes van mij veranderd. Niemand had verwacht dat hij dit niveau wat hij nu bij Tottenham haalt, zou halen. Vele VZ-leden zeiden dat hij max. de subtop zou halen, maar als je de PL volgt dan zie je dat hij de absolute top ook kan halen.

Wat Donald betreft... jij bent zo ontiegelijk dom. Hij is daar de sterspeler. Rode Ster doet het ontzettend goed in eigen competitie en dan kan je zeker bij Ajax mee. Suk kon toch ook niet bij Groningen mee? Nu wil Porto hem.

Thiago Silva kon niet bij Porto mee, hij werd daarna een tijdje de beste CV ter wereld.

Kom op. Ik heb geen zin om hier te reageren op mensen die provoceren, terwijl ze zelf onzin schrijven. Man man man.

7 januari 2016 om 14:08

@ Nijogeth en jeffreysch

Euh, ja, dat is onzin. Hij werd 2x uitgeleend door PSV aan De Graafschap en Agovv. Toen hij terugkwam zag hij bij PSV niet de kansen om zich in het eerste te spelen en dus wilde hij per se naar Heerenveen. Hij hoefde van PSV niet weg, sterker nog ze wilden hem graag houden, maar zijn akkoord gegaan omdat Huntelaar graag weg wilden. En zo is het gegaan.

8 januari 2016 om 14:38

Hey Jeffreysch, ga je mij dom noemen ja? Zullen we een iq-testje doen? Als ik je spelfoutjes in je comment al zie denk ik dat dat geen eerlijke wedstrijd wordt.. Beetje flauw om hier mensen dom te gaan noemen en bovendien lijkt het dat jij vindt dat jouw mening de waarheid is en als iemand er tegenin gaat of er commentaar op heeft is diegene aan het provoceren.

Ik heb nooit gezegd dat Toby de top niet kan halen, ben altijd fan van hem geweest en als je Rode Ster vergelijkt met Ajax ben je zelf nogal dom. Wat een verschrikkelijk naar mannetje ben je zeg, als je je zo snel zo aangevallen voelt.

Leuk voor hem....mooi verhaal zo....misschien over enkele jaren door naar PSG of Man city

Absolute toptransfer vind ik een beetje overdreven. Vind FC Porto nou niet echt een absolute topclub. Wel leuk voor Suk. Zag niet aankomen dat deze speler nog ergens in de Champions League aan de bak zou komen.

5 januari 2016 om 23:37

In Portugal is het een absolute topclub, in europa is het een goede subtopper. Ligt eraan in wat voor context je topclub plaats. Op nationaal of internationaal niveau.

5 januari 2016 om 23:39

Zie het als een iets hoger niveau als Ajax op het moment, rijtje Milan en Valencia

5 januari 2016 om 23:47

Iets hoger? Porto is in vergelijking met Ajax qua niveau al een tijdje voorbij hoor. Doet het Europees altijd goed.

6 januari 2016 om 00:37

Ze zijn wel minder dan een paar jaar terug, de verhoudingen zijn verwaarloosbaar.

7 januari 2016 om 19:38

En dan kom je weer met de discussie:

"hoe kan een Portugese club minstens 20 miljoen euro voor een speler betalen terwijl Nederlandse clubs al blij zijn dat ze 7 miljoen voor een speler kunnen neertellen (uitzonderingen daar gelaten)."

Wat dat betreft vind ik Porto nou niet echt veel beter dan clubs als Ajax en Psv. Ook de poules van de afgelopen jaren zijn voor Porto lang niet allemaal slecht uitgepakt, terwijl de Nederlandse clubs toch meestal 3 grote clubs lootten.

5 januari 2016 om 23:57

Weet niet of je t voetbal volgt,maar Fc Porto is de nr 8 op de Uefa rank. Staat al jaren in de top 10 voor clubs als Arsenal en Manchester United,wint nog wel eens Europees wat,dus ja als dat geen topclub noemt weet ik niet wat je onder absolute topclub ziet.

7 januari 2016 om 19:44

Je vergeet dat clubs als Arsenal en Manchester United in Portugal 19 van de 20x makkelijk kampioen zouden worden. Dat FC Porto de finale van de Champions League won was best een wonder te noemen destijds.

Ook heeft FC Porto inmiddels ook al flink ingeleverd aan kwaliteit en kan ook niet meer concurreren met clubs uit grotere competities.

Dus ja, ik volg het voetbal. Uefa ranking stelt niet veel voor, omdat er in de Premier League alleen al minstens 12 clubs zijn die een hogere begroting en een betere selectie hebben.

Leuk voor hem, in Nederland was het niet veel. Draaide deze week wel een vrije trap de kruising in van van ongeveer 23 meter.

Legend! Gun hem echt het allerbeste en hij loopt niet te vergeten met wen flinke ajax tattoo op zijn onderarm! wanneer hij goed genoeg is zou ik hem graag terug willen zien in Amsterdam!

6 januari 2016 om 00:04

Als je naar porto kan dan ben je goed genoeg, hij is het niveau Ajax dus al voorbij gestreefd

6 januari 2016 om 00:50

Toch knap om dat nu al te concluderen. Volgens jouw redenatie was Sanogo toen hij naar Arsenal ging het niveau Ajax ook voorbij gestreefd en dat terwijl hij nu in jong Ajax geen potten kan breken.

6 januari 2016 om 02:59

[email protected] Sanogo kan geen potten breken bij jong Ajax, hij was namelijk een hele poos geblesseerd!

6 januari 2016 om 07:36

Eens, maar de wedstrijden die ik heb van hem heb gezien was hij echt dramatisch. Wint met zijn lengte amper een duel en komt flink wat basis techniek tekort. Het zegt eigenlijk al genoeg dat Ajax bezig is met een nieuwe spits en uiteraard heeft dat deels ook te maken met het feit dat Sanogo kwakkelt met blessures.

Het zou toch fantastisch zijn als deze jongen naar Porto gaat? Stond dag-in, dag-uit bij Ajax aan de poort met zijn sporttas in de hoop een x mee te kunnen trainen. Eindelijk mocht hij een x meedoen en verdient nog een contract ook. Uiteindelijk niey goed genoeg voor Ajax, bij Groningen ook niet goed genoeg maar, via omzwervingen zou hij in de top van Portugal terecht komen? Als zijn biografie geen bestseller wordt, dan weet ik het ook niet meer.

6 januari 2016 om 00:15

Klopt, alhoewel de biografie van Vardy, Lambert en Hasselbaink opmerkelijker zijn. Vooral de laatste. Te slecht voor een middenmotor uit de JL (toen Gouden Gids divisie) en groeide uit (via de amateurs in NL) tot de topscorer van de PD en de PL. Dat zal de komende 100 jaar niet meer weggelegd zijn voor iemand uit de JL, die door verstuurd wordt naar de amateurs.

6 januari 2016 om 00:15

Hij was afgetest door Crystal Palace, en op de terugweg naar Zuid Korea had hij een tussenstop op Schiphol, toen had hij net genoeg tijd om naar een training te gaan van Ajax om te vragen of hij mee mocht doen en toen werd hem een stage aangeboden en daarna een contract.
(zoiets stond op Ajax showtime) Jou verhaal ging over iemand anders geloof ik.

Jammer dat hij geen aanspeelpunt is anders had deze cultheld wel terug mogen keren naar Ajax. Tenminste zo herinner ik me hem niet. FC Porto is natuurlijk ook super voor hem, hoop dat het doorgaat!

Waarom noemt voetbalzone dit eerst een opvallende transfer terwijl men daarna superlatieven te kort komt. Als hij het zeer goed doet, de grote man is bij setubal en uitmuntend presteert is het juist heel logisch dat hij een stap hogerop maakt.

6 januari 2016 om 06:27

Precies mijn gedachte. Vrij normaal dat iemand die het goed doet een stap hogerop maakt

Vet om te lezen nu dat hij toch weer terug op de Europese velden is. Succes

Prachtig voor hem en ik gun hem het allerbeste. Wat hierboven staat (niet goed genoeg voor Groningen) ben ik het niet mee eens. Hij scoorde tegen Feyenoord en PSV als 'jong broekie' feit is wel dat we toen te maken hadden met coach Pieter Huistra.. Hij kende Suk vanwege zijn Ajax verleden, en dat is volgens mij ook het enige positieve wat ik over hem kan zeggen.

Naast dat hij 9 doelpunten heeft gemaakt, heeft hij ook gewoon 7 assists gegeven in 15 wedstrijden. Ik had wel verwacht dat hij ging vertrekken, maar wist niet dat het zo vroeg was. Normaal spelen ze altijd met 1 spits (aboubakar), dus ik denk dat hij wissel sta of rouleert. Het meest gunstige zal zijn als ze met spitsen gaan spelen, net als wat Sporting tegen Porto deed (ruiz en Slimani).

Casillas
Pereira
Maicon
Marcano/Indi
Layun
Corona
Imbula/Neves
Herrera/Andr
Brahimi
Suk
Aboubakar

Ik vond destijds dat hij bij Ajax al te makkelijk weg gedaan werd. Bij Jong Ajax schoot hij ze zo makkelijk binnen en ik zag wel een goede spits hem. Leuk dat het er nu ook echt uitgekomen is.

6 januari 2016 om 11:09

Helemaal mee eens, ze hadden meer tijd in hem moeten stopen, begrijp niet dat er dan niemand in de opleiding is die de potenties van spelers niet zien.

hij had meer speelt tijd moeten krijgen.

hij staat nu op 9 uit 15 dat is er 1 meer dan Milik 8 uit 15

Wat een held is dit! Bijna elke dag komen om te vragen of die een keer mee mag trainen, en als het dan mag meteen een contract! Vond het wel een redelijke spits. Had aardig wat techniek in huis en scoorde vrij gemakkelijk. Volgens mij heeft hij een Ajax tattoo op zijn arm. Als FC Porto hem wil, zou hij toch wel goed genoeg zijn voor Ajax? Volg hem niet echt maar het zou mij ontzettend leuk lijken, want deze man ga ik nooit meer vergeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Porto

Stand
Actuele wedstrijden

11 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Het was al bekend dat Ajax niet de enige gegadigde is voor Reinier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren