NEC verscheurt per direct contract van ex-aanvaller van Liverpool

Dinsdag, 5 januari 2016 om

Kristján Gauti Emilsson is niet langer speler van NEC. Het tot de zomer van 2017 doorlopende contract van de in Zweden geboren IJslander is per direct ontbonden, zo laat de club uit Nijmegen weten via de officiële kanalen.

/

“Eind oktober gaf Emilsson aan vanwege persoonlijke redenen te willen stoppen met betaald voetbal. Hij werd toen teruggezet naar het beloftenteam. In de tijd daarna hebben de club en Emilsson gezocht naar een passende oplossing voor beide kanten, wat heeft geresulteerd in een directe ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst. We willen Emilsson bedanken voor zijn inzet voor de club en wensen hem het beste voor de toekomst!”, valt er in een statement te lezen.

De 22-jarige Emilsson begon zijn carrière bij FH Hafnarfjördur en maakte in januari 2010 de overstap naar Liverpool. Anderhalf jaar later keerde hij terug naar IJsland en in juli 2014 tekende hij een contract voor drie jaar bij NEC, met een optie op een vierde seizoen. De linkspoot kwam in De Goffert niet verder dan twee doelpunten en één assist in veertien officiële wedstrijden.


Poll

Was NEC te hoog gegrepen voor Kristján Emilsson?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door nijmegen_nec)

Wat is de exacte reden waarom hij wil stoppen?

5 januari 2016 om 19:15

Ik weet van niks, staat ook niet op de website. Enige wat er staat is dat de situatie 'van zeer persoonlijke aard' is.

5 januari 2016 om 19:16

Stopt met betaald voetbal staat in de tekst.

5 januari 2016 om 19:18

Joh... Hij wil toch de reden weten.

5 januari 2016 om 19:54

Haha :D Soms...

Heel jammer vond het toch wel een speler met mogelijkheden .

Jammer. In potentie een prima speler, maar als je blijkbaar niet de motivatie hebt om vol voor het profvoetballerschap te gaan heb je het lastig.

5 januari 2016 om 20:18

Ik moet zeggen dat er vele Ijslandse voetballers zijn die geen interesse hebben om betaald speler of international te worden - vraag me af of dat te maken heeft met de maatschappelijke opvoeding in het land zelf.

Emilsson stopt, maar ook Sigurdarson heeft geen interesse in voetbal en bedankt voor international zijn en ook Kjartansson heeft zich uitgesproken dat hij liever wat anders doet dan voetballen en het alleen maar doet omdat het zo goed verdient. (alle ijslanders)

Hij zou er zijn redenen wel voor hebben. Je stopt niet zo maar met voetbal, zeker niet aangezien het gewoon een baan is waar je je geld mee verdient. Was een aardige speler maar heeft mede door blessures nooit kunnen aantonen echt van NEC niveau te zijn. Het gaat je goed Kristian!

5 januari 2016 om 19:24

De wedstrijden dat ik hem gezien heb vond ik hem bijv al 2 klasse beter dan Sjoerd Ars

5 januari 2016 om 19:35

Sterker nog ik denk dat Emilsson op praktisch elk vlak een betere speler (in potentie) was dan Ars. Voetballend beter, balvaster, betere kopper, beweeglijker en sneller. Ars was door zijn ervaring(volgens mij 8 jaar ouder) wel iets slimmer, maar dat zit m vooral in de leeftijd. Was Emilsson fit gebleven en had ie het vertrouwen gekregen dat Ars en ook Santos hebben gekregen was het denk ik echt een goede speler voor NEC geworden. Maar helaas, het mocht niet zo zijn. Oorzaak hiervan zal wel in het fysieke en mentale liggen, want aan zijn voetbalkwaliteiten twijfel ik persoonlijk niet.

5 januari 2016 om 19:37

Die kans dat hij beter is zit er dik in. Vond hem alleen wel te traag, iets te onhandig en er mocht wat meer gif in. Maar heb natuurlijk niet genoeg gezien omdat hij niet echt vaak lang speelde. Kon wel heerlijk uithalen en was sterk in de lucht, daar zag je wel echt zijn kwaliteit in. Enige wedstrijden dat ik hem echt minimaal een helft zag voetballen was tegen Levante en Ajax, daarin imponeerde hij dan weer niet.

Erg zonde. Zat veel potentie in die jongen. Voetballend goed en had een prima schot in zijn linker. Heeft vorig jaar net iets te veel blessures geweest, want anders had ik hem vorig jaar wel een basisplek zien bemachtigen. Moet zeggen dat het ook niet motiverend werkt als je als Emilsson zijnde afgelopen voorbereiding goed speelt en je toch een Ars voor je moet dulden die gedurende de zomer geen knikker raakte, overduidelijk tekort kwam en nu weer terug is met het schrik aanjagen van de defensies in de Juup....

Toevalig weet ik de reden. Hij had bij iemand aan nec laten weten dat hij verder wilde gaan met zn studie.

Het echte verhaal is dat NEC niet het contract verscheurd heeft maar dat Christian zelf zijn contract heeft afgekocht. Hij heeft aangegeven te willen stoppen met voetballen en zich te willen richten op zijn studie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.NEC250
12.SC Cambuur25-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren