Basketbalicoon betaalt grof geld voor meerderheidsbelang in Real Mallorca

Dinsdag, 5 januari 2016 om

Real Mallorca heeft nieuwe eigenaren. De eilandclub laat via de officiële kanalen weten dat Robert Sarver, Andy Kohlberg en Steve Nash een meerderheidsbelang van twintig miljoen euro hebben gekocht. Real Mallorca is de huidige nummer achttien van de Segunda División.

Met name Sarver en Nash zijn geen onbekenden in de internationale sportwereld. Sarver is eigenaar van de Amerikaanse basketbalclub Phoenix Suns, terwijl Nash als speler naam maakte in de basketbalwereld. Nash speelde als prof bij de Dallas Mavericks, de Phoenix Suns en de Los Angeles Lakers. Hij werd twee keer verkozen tot beste speler van de NBA.

Real Mallorca wordt gezien als de financieel sterkste club van het tweede niveau, maar met de achttiende stek vecht de club tegen degradatie. Daar moet volgens de nieuwe eigenaren verandering in komen: Sarver wil binnen drie jaar terug naar de Primera División. Ex-eigenaar Utz Claassen blijft voorlopig wel voorzitter.Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door appelsapman)

Nash heeft vroeger zelf ook gevoetbald. Hij zegt dat hij mede daardoor zo goed was in het spel lezen. Ik hoop dat hij zijn voetbal verstand hem helpt om deze club erboven op te helpen.

5 januari 2016 om 16:38

Opvallend punt. Je merkt nu ook bij Steph Curry dat al die grote jongens niet tegen hem op kunnen. Lijkt wel een soort evolutie in de NBA net als in het voetbal met Fc Barcelona.
Mooi initiatief van Nash en co.

5 januari 2016 om 17:03

Neh, dat de points guards de afgelopen jaren zo goed zijn heeft te maken met zowel de veranderingen in de NBA (small ball wordt steeds meer gespeeld) en in feite beschermen de referee's de point guards steeds meer. Voor grotere sterkere (en over het algemeen ook betere) spelers wordt het daardoor steeds lastiger om kleinere en lichtere spelers af te stoppen. Maar Curry is wel een zeer goede speler hoor, daar zeg ik niks over!

OT: Wel lache van dat Nash dit doet, nu afwachten of het ook echt zin heeft!

5 januari 2016 om 17:09

Oke interessant.. Ik keek nooit naar de Nba, maar sinds Mei 2015 zit ik er helemaal in (vanwege The Gsw) - ben benieuwd hoe the playoffs dit jaar zullen lopen.

5 januari 2016 om 17:34

Wat ontzettend leuk dat er meer mensen rondlopen die de NBA volgen. Ik ben er als kind ooit ingerold via Space Jam en nu groot fan van het spelletje. Ook een erg interessant punt dat je maakt.

Om ook maar inhoudelijk te reageren (het blijft toch een voetbalforum): Ik ben benieuwd wat ze precies van plan zijn. In de tekst staat dat ze zo snel mogelijk terugwillen naar de Primera, maar ik weet niet of ze echt van plan zijn om er veel geld in te pompen. Zou zelf Mallorca graag terugzien in de Primera iig, erg mooie club!

5 januari 2016 om 18:30

Small ball heb je een punt, maar dat point guards meer bescherming krijgen is bs. Met small ball verplaatst het spel zich steeds meer van binnen naar buiten, waardoor betere schutters meer ruimte krijgen om te excelleren. En daardoor dus meer in de aandacht staan. Neemt niet weg dat wat Curry afgelopen jaren laat zien ridiculous is, die gast is belachelijk goed

5 januari 2016 om 20:44

Point guards krijgen bij contact op drives toch echt wel sneller de foul calls. Ook heb je die belachelijke regel dat je tegen iemand aan kunt springen die in de lucht hangt om een overtreding te krijgen

Dat is alleen maar goed nieuws , alleen jammer dat R.mallorca 2e div ,speelt en zelfs laag staat , nu kan het nog jaren duren voor je in de Primera div , terug bent!

Met genoeg geld , ook een Mallorca in de toekomst meedoen om de titel !
Met telkens dezelfde kampioenen is het ook niet echt leuk spannend!

Ik betwijfel dat Nash er veel aan heeft mee betaald. Ik denk dat hij er eerder bij zit omdat hij een goede voetbal kennis heeft en de Phoenix Suns zeer bekend maakte in de 7SOL tijd

5 januari 2016 om 15:51

waarom zou hij niet zelf mee betaald kunnen hebben?

Je weet dat die jongens veel meer verdienen per jaar dan voetballers??

Steve Nash heeft alleen aan salaris al 140 miljoen dollar ontvangen tijdens zn spelers carriere. En dan was hij nog niet eens een grootverdiener.

5 januari 2016 om 20:50

Nee ik zeg ook niet dat hij niet heeft mee betaald maar Robert Sarver alleen al heeft een veel groter vermogen en had dit op zichzelf kunnen doen , de helft van de NBA teams zijn 1 miljard waard waaronder de Suns (die het trouwens ontzettend slecht doen). Mijn punt is dat Steve Nash als voormalig pro-basketballer heel veel voetbal (en film-industrie) kennis heeft en het zelfs op amateur basis speelde tijdens de meest recente lockout.

5 januari 2016 om 20:54

Ik heb ook niet gezegd dat hij het niet kan betalen maar het is eerder dat Robert Sarver een veel groter vermogen heeft en dit op zichzelf had kunnen doen , overigens is zijn team meer dan 1 miljard waard ook al doen ze het dit seizoen verschrikkelijk slecht. Mijn punt is dat Steve hier waarschijnlijk bij betrokken is vanwege zijn grote kennis in de voetbal wereld (en film industrie trouwens) ondanks dat hij pro-basketballer was. Hij speelde zelfs amateur wedstrijden tijdens de meest recente lockout

als 1 van de weinige nederlandse real mallorcafans ben ik hier heel erg blij mee. vamos mallorca!

ps: iemand transfersuggesties?

5 januari 2016 om 15:57

In de Eredivisie lopen genoeg versterkingen voor Mallorca , echter blijft het jammer dat ze niet kunnen promoveren dit jaar, waardoor het nu toch heel onaantrekkelijk is om daar heen te gaan!

5 januari 2016 om 16:02

Puntenverschil tussen de clubs in de Liga adelante is vrij klein, voorbeeld is Alavès dat na twee keer op rij winnen 8 plekken steeg. In principe is de 6e plek mogelijk (nr. 3 t/m 6 spelen promotie play-offs) als ze de rest van het seizoen consequent goede resultaten neerzetten.

5 januari 2016 om 16:46

Mallorca staat op 10 punten van een playoff plek. Goed investeren in Januari en ze kunnen het nog halen ook.

5 januari 2016 om 17:00

13 punten van de 2e plek die rechtstreekse promotie betekent. Wat zou dat prachtig zijn om Mallorca eindelijk weer in de Liga BBVA terug te zien keren.

5 januari 2016 om 16:20

Ik ben ook Mallorca fan, maar kun jij mij misschien vertellen waarom ze Marco Asensio voor maar 4 miljoen hebben verkocht? Het lijkt mij dat ze hier echt veel meer aan hadden kunnen verdienen.

5 januari 2016 om 16:32

Real Madrid heeft daar volgens mij voor gezorgd. Zij wilden Asensio voor een zo klein mogelijk bedrag overnemen, het was zelfs maar 3,5mln (volgens transfermarkt.nl), zodat ze als ze hem doorverkopen zoveel mogelijk winst kunnen maken. Verder was Asensio wel de held in het seizoen 14-15, maar ondanks zijn vele goals en assists eindigde Mallorca toch op de 16e plek. Was Mallorca in de top 6 geëindigd, dan was Asensio misschien wel 5 à 6 miljoen waard geweest. Waarschijnlijk heeft Real Madrid zo'n lage transfersom kunnen afdwingen omdat ze met Mallorca hebben afgesproken dat Mallorca een hoog percentage ontvangt van een eventuele toekomstige transfersom.

5 januari 2016 om 16:22

Samuel Eto'o heeft in het verleden aangegeven dat hij misschien terug zou keren naar Mallorca.

5 januari 2016 om 16:26

@gt11 + miquel24 Mooi om te zien dat jullie voor Mallorca zijn. Hoe komen jullie eigenlijk bij die club als ik het vragen mag?

5 januari 2016 om 16:37

Mijn ouders hebben me al 13 keer meegenomen op vakantie naar Mallorca, zij zijn verliefd geworden op het eiland, ik dus ook. Eind oktober zat ik in het stadion bij Mallorca - Almeria (1-0 overwinning) en sindsdien ben ik fan van Mallorca. Na de wedstrijd op de foto met 5 spelers en een shirt gekocht, het was een geweldige ervaring.

5 januari 2016 om 16:37

Mijn opa heeft daar tot zijn 19e gewoont en is vervolgens naar Nederland gekomen, het is er dus met de paplepel ingegoten.

5 januari 2016 om 16:50

Samen met Bianchi en Brandon voorin, dat zou geweldig zijn

5 januari 2016 om 16:55

Dus jij kent ook het clublied uit je hoofd? 😅

5 januari 2016 om 17:06

Leuk clubje, heb je de oefenwedstrijd vs Heerenveen gezien? Zelf was ik erbij, treurig van beide kanten. Panenka was wel het enige hoogtepunt.

5 januari 2016 om 17:09

Nee die ken ik niet, zal ik toch is na vragen waarom hij mij daar nooit iets over gezegd heeft.

5 januari 2016 om 17:18

@miquel24 https://youtu.be/zsssq-X0SGw

5 januari 2016 om 17:28

@gt11 haha bedankt ik zal vast gaan oefenen.

Steve Nash, mooi dit, liet tijdens wedstrijden wel eens zien dat ie kan voetballen:
https://www.youtube.com/watch?v=py49mejuv3e

Steve nash is een goede gym

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Mallorca

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 17 juli
AC Milan lijkt naast de komst van Jean Michaël Seri te grijpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren