Adán boos: ‘De scheids zei niets, hij kon het zelf ook niet uitleggen’

Woensdag, 30 december 2015 om 23:07Erik van Dam

/

Real Betis sloot het kalenderjaar 2015 woensdagavond af met een 4-0 nederlaag tegen Barcelona. In de eerste helft kregen los Béticos een strafschop tegen, nadat José Luis González een situatie met Antonio Adán en Lionel Messi als zodanig had beoordeeld. Adán begreep daar maar weinig van.

De keeper van Real Betis kwam zijn doel uitgevlogen bij een voorzet en bokste de bal met twee vuisten weg, waarna hij Lionel Messi op de bovenarm en schouder raakte. De sterspeler van Barcelona ging naar de grond en arbiter González wees naar de stip. Een foutieve beslissing, want Messi’s kans om te scoren was al verkeken op het moment dat Adán de aanvaller raakte.

“De scheidsrechter heeft ons geen uitleg gegeven na wat er gebeurde, hij zei niets. Hij kon het natuurlijk zelf ook niet uitleggen”, schamperde Adán na afloop bij Canal Plus. “Je kunt er niet omheen: het was geen penalty. Hoe ik verder vond dat we het deden? We knokten, we waren moedig... maar we hadden ook te maken met blessures, we waren niet geconcentreerd genoeg en Barcelona is gewoon een wereldteam.”


Poll

De strafschop had niet gegeven mogen worden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door oliii4)

De keeper had de bal weg geboxt en Messi kwam tegen de keeper aan en niet andersom, ook als de penalty niet was gegeven had FC Barcelona wss wel gewonnen. Maar deze penalty had niet gegeven mogen worden

30 december 2015 om 23:36

Zo was het natuurlijk ook niet. Ze waren er tegelijk, maar van enige opzet was natuurlijk geen sprake. Dus strafschop was onterecht.

31 december 2015 om 00:01

Inderdaad. Keepers worden overdreven beschermd, maar hier was er helemaal geen sprake van.

30 december 2015 om 23:39

Hij staat met de rug naar de keeper,joh! Die komt onbenullig uit en maakt weliswaar geen zware overtreding, maar het is er wel één. In het strafschopgebied. Penalty volkomen terecht

30 december 2015 om 23:56

Kopers mogen uitkomen en hun handen gebruiken. Niks aan de hand dus

31 december 2015 om 00:32

Wat is er een overtredimg aan dan? Hij raakt de bal en komt daarna in botsing.

31 december 2015 om 06:02

Overtreding omdat hij enorm lomp uitkomt. Een keeper weet echt wel dattie nog wat raken kan, of is dit het brave jongetje van de klas wat dit niet weet?

31 december 2015 om 11:25

Keeper mag uitkomen en handen gebruiken. Hij had eerst de bal geraakt. Ging dus volkomen om de bal. Ik snap wel dat Messi pijn had en Barca had ook gewonnen als die penalty niet was gegeven. Dus deze discussie is zinloos. Barca had sowieso gewonnen.

31 december 2015 om 11:21

Het gaat om het principe.
Dat Barcelona weer een cadeautje krijgt om in de wedstrijd te komen.
De zoveelste alweer dit jaar.

31 december 2015 om 13:41

Ga jij je maar richten op jouw 'club van bedrog' die het Spaanse voetbal ter schande heeft gebracht in de CL dit jaar door eerst Gent uit te lachen en uiteindelijk zelf niet door te komen. Wel veel succes aankomende zondag ik gun het jullie!

Dat mensen nog oneens kunnen stemmen. Het was gewoon een ongelukkige boksing, niets meer niets minder. Het blijf een contact sport.

30 december 2015 om 23:20

*botsing

30 december 2015 om 23:34

Penalty. Keeper komt veel te hard/wild in. Dat hij de bal raakt, wil niet zeggen dat de aktie gerechtvaardigd is.Veel te gevaarlijke aktie. Kan tegenspeler ernstig blessure toebrengen

31 december 2015 om 03:40

Zeker zelf nooit op goal gestaan?

31 december 2015 om 16:27

Overdrijven is ook een vak

Natuurlijk was het geen strafschop, blunder van de scheids.

Het was dan wel het eerste doelpunt, ook zonder dit geschenk had Barcelona de wedstrijd gewonnen.

Ik vond het eigenlijk even onbegrijpelijk dat er slechts 2 minuten werden bijgeteld. De fase met Messi alleen al duurde ruim drie minuten en vooral de eerste vervanging bij Betis nam heel erg veel tijd in beslag. Ik had minstens 5 minuten in gedachten.

Heel erg veel doet het er trouwens ook weer niet toe wegens geen invloed op het resultaat, net hetzelfde dus als met die penal in geschenkverpakking.

Een penaltie was het niet, maar in zo'n snelle duel is het moeilijk om te zien, je weet niet juist wat de keeper 1st raakt, met zijn lichaam Messi, of de bal met zijn handen.

31 december 2015 om 09:10

Haha tipi tipi de muisq

31 december 2015 om 10:13

Tipi, vriend. Bij Real zat je te klagen over de volgens jou onterechte penalty's. Nu ga je serieus zeggen dat dit er 1 is waar je over kan twijfelen? Schaam je man.

31 december 2015 om 13:36

Ik zeg toch dat het geen penaltie was.
Voor de scheids was het moeilijk, daarop floot hij.

31 december 2015 om 15:11

toch niet moeilijk om te zien, je ziet tenslotte toch ook waar de bal heen gaat. en dat is weg van de goal dus raakt de keeper eerst de bal. zoveelste cadotje van barca

Barca werd als van ouds geholpen door de scheidsrechter.. Een keeper in zijn keepersgebied mag de bal normaliter de bal wegboksen MAAR als messi in de buurt is en hij word geraakt och och och PENALTY... Hele trieste wedstrijd. Ben zelf neutrale fan geen barca of real voor mij maar ik heb na 40 min weggezappt hier kon ik gewoon niet naar kijken, schande.

30 december 2015 om 23:37

Een keeper mag alleen zo wild doen en gek inkomen binnen zijn 5 meter gebied, daar is hij de baas. Daarbuiten mag dat niet en is dat gevaarlijk. Penalty kon gegeven worden, was een zeer snel moment en moeilijk te zien. Achteraf gezien onterecht en gewoon een ongelukkige botsing

30 december 2015 om 23:50

Dan heb je toch hoop mooie dingen gemist. Maar schijnbaar ook de eerste 15 minuten waar er enkel en alleen op de man werd verdedigd en niet op de bal. Strafschop was niet terecht en de goal had afgekeurd moeten worden. Maar verder weinig echt in voordeel van een ploeg.

31 december 2015 om 00:02

Maak je niet zo druk, ze hadden anders ook wel gewonnen en als neutrale toeschouwer zou ik toch blijven zitten want Barca speelde weer fantastisch, genot om naar te kijken.

Het verbaast me dat er nog mensen zijn die dit een penalty vinden. Beiden hebben elkaar niet gezien en is gewoon een ongelukkige botsing . Een keeper mag toch een bal wegstompen. Dat ze dan tegen elkaar aankomen, het is wel een contactsport. Onterechte pingel dus.

Jammer dat er nu groot uitgemeten word, terwijl dit in een duel tussen Granada en Levante ook had kunnen gebeuren bijvoirbeeld en dan lezen we er nier eens iets over... De blunderende scheidsrechters worden helaas steeds vaker van invloed in wedstrijden, dat merken we zelf in de eredivisie ook. En het us veel te simpel om de schuld alleen nig maar bij de scheids te leggen. De spelers worden zelf ook steeds gemener in de manier om kaarten te versieren, beste voorbeeld is denk ik Basacikoglu van Feyenoord een aantal weken terug... Bovendien wordt het spelletje ook steeds sneller. De enige oplossing is electronica gaan toelaten in de sport. Doellijntechnologie is stap 1, maar dat is niet zovaak bepalend als andere technologieën dat wel zouden kunnen zijn! Het wordt tijd voor deze omslag in het voetbal!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Betis

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Sevilla6120
8.Granada 39-14
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
G. RodríguezMiddenvelder271
N. FekirAanvaller273
William CarvalhoMiddenvelder232
TelloAanvaller225
Aitor RuibalAanvaller211
Borja IglesiasAanvaller207
Loren MorónAanvaller201
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Betis.

1 fan
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren