'FC Groningen lijkt kansloos na inmenging van Manchester City'

Woensdag, 30 december 2015 om 11:22Bart Kruyt

Jerome Sinclair werd in de Engelse tabloids in verband gebracht met FC Groningen, maar het is maar de vraag of de Trots van het Noorden echt belangstelling heeft en/of Groningen überhaupt een kans maakt op de komst van de aanvaller van Liverpool. Sinclair heeft weliswaar een aflopend contract op Anfield, maar hij wordt nu ook gelinkt aan Manchester City.

/

City haalde afgelopen zomer Raheem Sterling nog weg bij Liverpool en volgens de Daily Mirror kan de twintigjarige Sinclair zijn pad volgen. Scouts van City bekeken Sinclair in de laatste wedstrijden van de beloften van Liverpool en hebben een positief advies uitgebracht. Bijkomend voordeel is dat Sinclair een homegrown player is en die kan City goed gebruiken.

Sinclair mocht vorig seizoen nog in twee competitiewedstrijden meedoen bij Liverpool, maar daar bleef het voorlopig ook bij: dit seizoen kwam hij nog niet in actie voor het eerste elftal. De aanvaller voelt er dan ook weinig voor om zijn aflopende contract te verlengen.


Poll

Denk je dat Jerome Sinclair haalbaar is voor FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door ypuh)

Die gaat dus lekker de komende 5 jaar verhuurt worden. Bij Groningen verdien je misschien een keer 200.000 op jaarbasis en moet je gewoon werken voor je geld. Bij een Chelsea of City kom je in een poule van 20 leeftijds-/lotgenoten en mocht 1tje daarvan het eerste halen dan is het voor City al geslaagd.

Toch moet ik wel eerlijk zijn dat het onrealistisch is dat iemand van Liverpool naar Groningen gaat. De jongens die verhuurd worden vanuit de Engelse clubs zijn of te goed, of te slecht, of kiezen liever voor het geld. Van een goede match is zelden sprake (uitzonderingen zoals Rusnak, Rekik of Bruma daargelaten).

Helemaal de Engelse jeugd is de salarissen in Engeland gewend en ook al lijkt het ze sportief wel leuk, door het financiële zullen ze het nooit serieus overwegen. Bij een Championship club verdien je al een veelvoud van wat je bij Ajax verdiend, laat staan Groningen.

30 december 2015 om 17:09

Rusnak ging van City naar Cambuur, is ook een onrealistische stap, ook Bityqi ging van City naar Cambuur. Mijn punt is dat het onrealistisch is, maar niet onmogelijk.

Aflopend contract in Liverpool en Man City wilt hem halen. Dat kan echt alleen maar vanwege de homegrown regel. Kan me niet voorstellen dat je als jeugdige speler daarvoor bij Man City wilt gaan voetballen of althans niet spelen.

30 december 2015 om 14:20

Tja ze zullen hem zo'n goed contract geven dat hij niet kan weigeren. Overigens werden dit soort dingen ook over Delph gezegd (dat het geen slimme keuze was voor zijn carrière e.d.) maar hij maakt toch genoeg minuten.

30 december 2015 om 14:54

Delph is dan ook al wel een stuk verder dan Sinclair. Sinclair zal hoogstens sporadisch minuten krijgen bij City maar zoals anderen zeggen nog eerder verhuurd worden.

Ik ken deze jongen niet maar lijkt me niet zo moeilijk om te kiezen uit Groningen of Man City.
Als die slim is gaat ie natuurlijk voor groningen of en club als groningen waar ie elke week ten minste kan voetballen.
Aan de andere kant heeft Groningen hem nodig?
Hij is pas 19 jaar, statistieken zijn niet goed, waarom gewoon niet op zoek naar een ervaren goaltjes dief?
Dat ie van liverpool is hoeft niet meteen te betekenen dat ie goed is, volgens mij heeft Zwolle spelers van PSG en Juventus en dat is ook niet best.

30 december 2015 om 11:51

Een normale speler moet op zijn 19e nog een debuut maken, dus naar statistieken kijken lijkt me niet eerlijk.

De overweging voor mij om voor City te kiezen zou het geld zijn. Stel nou dat je naar Groningen gaat en je redt het niet, dan ben je straks 22 en wil niemand je meer hebben. In die 3 jaar kan hij zich bij City financieel onafhankelijk spelen en ook al redt hij het niet, dan is er altijd nog wel een club zo gek om hem een contract te geven.

30 december 2015 om 12:05

Daarom denk ik dat de meeste die telkens voor het geld kiezen ipv de carrière mentaal niet zo sterk zijn.
Een speler die echt geloofd dat hij het gaat redden kiest niet voor een Chelsea maar voor een club waar hij gaat spelen.
Daarom zie je ook al die spelers het niet redden na een club als Chelsea.
Zijn maar een paar die daarna nog doorgroeien.

30 december 2015 om 12:30

Je kan mentaal nog zo sterk zijn het spookt altijd door je hoofd zeker op je 19 stel je voor hij krijgt bij groningen een rotschop carierre voorbij als je dat bij city gebeurt heb je teminste nog een hoop poen.

30 december 2015 om 12:46

Een rotschop moet je nooit vanuit gaan, maar als je afvalt bij Liverpool (zonder ooit echt in 1e gespeeld te hebben) is absoluut geen garantie dat je het bij Groningen wel goed gaat doen. De Engelse jeugd staat helemaal niet bekend als 'top' en staat ook nog eens lijnrecht tegenover de Nederlandse speelstijl.

30 december 2015 om 14:04

Bij de meeste jongens gaat het inderdaad om geld, maar als je bij Groningen speelt verdien je ook lekker, natuurlijk niet zoveel als bij man.city maar daar ga je banken of nog erger bij de beloftes.

31 december 2015 om 05:36

Ik denk dat je bij City in het 2e elftal toch makkelijk een miljoen opstrijkt per jaar (20.000 p/w). Bij Groningen zal dat echt niet meer zijn dan 200.000 p/j, er vanuit gaande dat ze een basisplaats voor hem hebben. Zo lang een basisplaats niet zeker is (ik ken hem verder niet) zie ik een transfer niet doorgaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool1311
3.Chelsea1310
5.Everton135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller63
Mohamed SalahAanvaller64
AlissonKeeper60
Diogo JotaAanvaller62
D. OrigiAanvaller10
T. MinaminoAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

1 fan
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren