Verplichte Spaanse degradant eist schadevergoeding van 61 miljoen euro

Dinsdag, 22 december 2015 om

Elche eindigde vorig seizoen op de dertiende plaats in de Primera División, maar komt dit voetbaljaar toch uit op het tweede niveau. De club uit Oost-Spanje werd vanwege een belastingschuld namelijk teruggezet en moest tevens een boete van 180.000 euro betalen. Elche sleept de competitieorganisatie LFP (Liga Nacional de Fútbol Profesional) nu voor de rechter.

Onda Cero meldt dat de club een schadevergoeding van 61 miljoen euro eist, onder meer omdat men veel televisiegelden is misgelopen en omdat de verkochte spelers door de verplichte degradatie veel minder geld opleverden dan zij in de ogen van de directie waard waren. Elche verkocht onder anderen aanvaller Jonathas, die een verleden heeft bij AZ.

Los Franjiverdes staan momenteel op de tiende plaats in de Segunda División en worden getraind door voormalig Valencia-middenvelder Rubén Baraja.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door ricardinho)

Wow van dertiende op het hoogste niveau maar tiende op het tweede niveau. Wat een val heeft de club gemaakt

22 december 2015 om 21:56

Niet zo raar als je beste spelers verkocht worden. Dan houd je de mindere over, dus een compleet nieuw elftal.
Dat zal zich eerst op elkaar in moeten spelen. Dus valt wel mee.

Ben benieuwd als ze dit ook kunnen winnen.

22 december 2015 om 22:16

Ja maar ik schat de kans zeer klein dat ze dit zullen winnen.

22 december 2015 om 22:28

Afgelopen vrijdag hebben ze nog van Cordoba, de koploper gewonnen. Die zijn deze zomer ook gedegradeerd, vrij kansloos zelfs, en staan nu gewoon weer bovenaan. Wonderlijk. Elche speelt overigens wel aardig combinatievoetbal. Da's lastig in een divisie waar veel op kracht gespeeld wordt.

22 december 2015 om 22:17

Almeria vorig jaar ook gedegradeerd uit de La Liga. staan nu laatste in de Segunda met slechts 2 overwinningen. t kan raar lopen.

22 december 2015 om 22:26

Inderdaad, maar ik moet 2 kanttekeningen toevoegen:

1. De Spaanse lagere divisie is niet zoals de Nederlandse. Er is ontzettend veel concurrentie en potentie (voor een lage divisie, zie Soriano, Guardado en Nolito) daar.

2. De beste spelers zijn verkocht tegen liquidatiewaarde. Ze konden amper redelijke vervangers kopen. Je ziet nu ook bij Twente dat wanneer de betere speler weg zijn (en alsnog Mokotjo en Ziyech overblijven) ze voor de rest JL niveau zijn.

Het tweede team van Ajax of PSV (niet het jongteam) zal ook niet verassen in de Eredivisie.

23 december 2015 om 00:11

De Liga Adelante is een van de spannendste competities van Europa. Het verschil tussen subtop en degradatievoetbal is vaak niet meer dan 6-7 punten. Veel roemruchte clubs zoals Oviedo, Osasuna, Tenerife, Mallorca, Valladolid, Almería etc.

23 december 2015 om 14:53

Precies, ik volg deze competitie al jaren. het is elk jaar leuk. even als de koploper 6 punten voorstaat is dat lang geen garantie voor een kampioen. de nr laats kan na 3 speeldagen alweer 5e staan. bovendien is het niveau erg goed. er wordt enorm veel gelijk gespeeld.

Waarom nu en wat is hun reden om de LPF voor de rechter te dagen? Onterechte verplichte degradatie?

22 december 2015 om 22:07

Ala je goed leest zie je de reden... De reden is nl dat door verplichte degradatie ze veek televisiegelden misgelopen zijn en door de degradatie hun beste spelers moest verkopen.

22 december 2015 om 22:22

Maar dat zijn ze toch zelf schuld. Hadden ze de belasting maar moeten betalen. Het ging maar om 180.000 euro. Dat moet toch te doen zijn voor een profclub.

22 december 2015 om 22:32

Als ze met die reden gaan procederen kunnen ze beter direct stoppen.

22 december 2015 om 22:36

Uh nee dat was de boete. De schuld lag rond de 25 miljoen volgens mij.

22 december 2015 om 22:47

Dan is het nog steeds je eigen schuld. Dat is hetzelfde als je bijvoorbeeld iemand mishandelt en dan de staat aanklaagt dat je door de gevangenisstraf geen geld kan verdienen. Naieve poging

23 december 2015 om 00:08

Glasgow en Portsmouth hebben hetzelfde gehad volgens mij. Die verloren ook helemaal hun waarde. Denk niet dat Elche deze rechtszaak wint

24 december 2015 om 01:55

Ook al was de schuld 25 miljoen, dan nog hadden ze die gewoon moeten betalen. Beter 25 miljoen betalen dan 61 miljoen aan inkomsten mislopen.

Leuk inhoudelijk feitje van die speler van az

22 december 2015 om 22:07

Dus niet

Waarom dan? Is er bewezen dat zij niet schuldig zijn of??

Op grond waarvan? Ze zijn teruggezet naar het tweede niveau vanwege het overtreden van hele duidelijke regels die de Spaanse bond heeft opgesteld voor elke deelnemende club. Met welke claim verwachten ze hun gelijk te krijgen van de rechter?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Elche

Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Elche.

Spanje
0 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Het was al bekend dat Ajax niet de enige gegadigde is voor Reinier. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren