Update: Voormalig Ajacied tekent voor tweeënhalf jaar bij oude liefde

Zondag, 3 januari 2016 om 09:08Erik van Dam • Laatste update: 09:06

Dejan Meleg en Ajax gaan per direct uiteen. De koploper van de Eredivisie laat maandag op de website weten dat het contract van Meleg ontbonden is. Oorspronkelijk stond het talent nog tot het eind van dit seizoen op de loonlijst in Amsterdam, maar er is geen perspectief voor hem bij de club.

/

Ajax nam Meleg begin 2013 over van Vojvodina uit zijn thuisland Servië, nadat Meleg bekend werd om zijn wurgcontract met zaakwaarnemer Mihael Stankovic. Een paar maanden later gaf Frank de Boer hem wat speeltijd tegen SDC Putten in de voorbereiding en daarbij scoorde Meleg direct. Vervolgens begon hij het seizoen 2013/14 bij Jong Ajax en daar deed hij het goed met 27 wedstrijden en 12 doelpunten. De doorbraak bleef nadien altijd uit.

Vorig seizoen stalde Ajax de Servische aanvallende middenvelder bij SC Cambuur, maar daar kwam Meleg totaal niet uit de verf. Voorafgaand aan dit seizoen haakte Meleg weer aan bij Jong Ajax, maar opnieuw zonder echt vooruitgang te boeken. Bijna drie jaar na zijn komst vertrekt het voormalig toptalent weer, zonder ooit een officiële wedstrijd in het eerste van Ajax te hebben gespeeld.

Update 3 januari 09.08 uur - Voormalig Ajacied tekent voor tweeënhalf jaar bij oude liefde
Dejan Meleg heeft zoals verwacht werd een contract getekend bij Vojvodina Novi Sad, de club waar hij zijn carrière begon. De middenvelder heeft voor tweeënhalf jaar getekend. De 21-jarige Serviër slaagde niet bij Ajax en SC Cambuur en liet zijn Amsterdamse contract eind december ontbinden. Vojvodina heeft overigens ook melding gemaakt van de komst van Milan Stepanov, een 32-jarige verdediger met een verleden bij onder meer FC Porto en Málaga.


Poll

Had Dejan Meleg kansen moeten krijgen in het eerste van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door e7cantona)

Zo he, dat had ik niet verwacht. Deze jongen stond volgens mij toch wel bekend als een groot talent bij Ajax?

21 december 2015 om 12:26

Wist volgensmij bij Cambuur al niet te overtuigen. Tevens zijn bijna alle spelers van Ajax grote talenten. Muric werd ook geroemd twee seizoenen terug.

21 december 2015 om 12:29

Muric doet het ook gewoon prima, heeft gewoon de pech dat Cerny verder is en dat is van nature ook een rechtsbuiten. Als je dan ook nog EL Ghazi als concurrent hebt die ondanks zijn slechte vorm gewoon topscorer is dan valt het te begrijpen dat hij nog niet gedebuteerd heeft.

21 december 2015 om 16:14

Sorry maar wat kan ik mij ergeren aan El Ghazi op de flanken (en ja ik ben Ajacied). Ik vind het echt een vreselijk gehypte gozer die somssss leuk speelt maar zo vaak slappe slechte acties heeft en werkelijk niets toevoegt. Laten we hopen dat ie doorgroeit maar ik heb een Kishna gevoelletje hiero.

21 december 2015 om 16:21

Misschien moeten wij Ajacieden jonge talenten is de kans geven in plaats van ze na twee matige wedstrijden af te schrijven. Ik ben juist erg blij met El Ghazi. Fit en in vorm een uitstekende rechtsbuiten met een actie, goede voorzet en een neusje voor doelpunten. Die jongen komt net terug van een blessure en heeft het voor die blessure echt prima gedaan!

21 december 2015 om 20:22

Sorry papillonn maar ik ben het er gewoon niet mee eens.
Ik vind dat hij absoluut geen goede voorzet in huis heeft, en over het algemeen slechte acties maakt die vaak mislukken!

Als hij zijn dag heeft loopt het lekker, maar 8 van de 10x is dat gewoon niet zo.

Ik geef hem met alle liefde een kans maar ik vind hem zeer gehyped.
Zoals ik al zei: ik heb echt exact hetzelfde gevoel als bij Kishna.
2 van de 10 wedstrijden scoort ie een 9. De rest rond een onvoldoende.

3 januari 2016 om 10:40

Misschien moeten wij wat minder verwachten van een speler die pas 20 is en nog geen 50 wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld...

Gewoon afwachten hoe hij zich ontwikkeld en als hij over 2 jaar nog geen stap verder is kan je hem pas afdoen als iemand die te kort schiet.

3 januari 2016 om 11:17

Maar El Ghazi is goed genoeg voor het nederlands elftal. Dan moet je toch wel wat kunnen lijkt mij. Het zal toch niet echt zo zijn dat Blind alleen maar Ajaxtalenten oproept?

21 december 2015 om 12:26

Met de nadruk op stond. Was een groot talent en begon nog redelijk bij Ajax. Maar door zijn eigen mentaliteit heeft hij gewoon sinds zijn komst stil gestaan in zijn ontwikkeling.

21 december 2015 om 12:27

Iedereen staat bekend als groot talent bij Ajax.. Ebicilio, de Sa, lukoki, castillion en zo kan je nog wel even doorgaan.

21 december 2015 om 12:31

Je noemt, op Castillion na, allemaal spelers die totaal niet bekend stonden als groot talent in de jeugdopleiding van Ajax. Castillion scoorde veel en leek in de jeugd inderdaad veelbelovend, de andere 3 zijn nooit als veelbelovende talenten bestempeld en gezien door de meeste supporters.

21 december 2015 om 12:32

Hou toch op man, die gasten hebben nooit bekend gestaan als grote talenten. Dit is gewoon weer leuk proberen te doen.

21 december 2015 om 13:37

Als je jarenlang bij een topclub als Ajax speelt in de jeugdopleidibg ben je inderdaad een toptalent. Jan Linkshalf vind je daar niet.

21 december 2015 om 13:59

Er zijn drie grote topclubs in Nederland: Psv, Feyenoord en Ajax. Daar spelen overwegend ook de grootste en bovengemiddeld getalenteerde jeugdspelers van ons land. Die clubs hebben ook de meeste aantrekkingskracht op die jongens.
Spelers als Ebicilio, De Sa, Lukoki, Castillion hadden in de jeugd ook bovengemiddelde talenten en mogelijkheden. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze door Ajax allemaal als hele grote toptalenten werden genoemd of als zodanig weder geroemd.
Niet bij elk talent komt er uiteindelijk uit wat er in zat. Er zijn er ook maar weinig die uiteindelijk daadwerkelijk doorbreken.

21 december 2015 om 15:25

haha jaa Castillion was de nieuwe Kluivert zeiden ze, de enigste die uit de jeugdopleiding die de absolute top kan halen is denk ik Bazoer maar of dat eigen jeugd is zullen we maar niet over beginnen. Eriksen heeft het ook een tijd uitstekend gedaan maar ik denk dat die ook wel aan zijn top zit maar dat weet je nog niet. De vorige generatie tel ik even niet mee ( de Jong, van der Vaart, Sneijder etc.)

21 december 2015 om 16:54

De Sa weldegelijk, die werd in het verleden altijd in 1 adem genoemd met Sporkslede, Klaassen en Bouy als de toptalenten van hun lichting.

3 januari 2016 om 10:26

vroeger ja maar tegenwoordig niet meer hoor de echte toptalenten gaan al lang niet meer na ajax toe die gaan gelijk naar chelsea man city en ga zo maar door.

3 januari 2016 om 13:19

Hahaha Jan Linkshalf

21 december 2015 om 12:27

Welk talent niet bij ajax? Ze worden gewoon overgewaardeerd door de media/club

21 december 2015 om 12:29

Zo'n groot dat hij ook bij Cambuur de bank warm hield.

21 december 2015 om 13:11

Elke speler bij jong Ajax staat zogenaamd bekend als groot talent. Weg ermee en tijd investeren in een Nederlandse jongens graag

21 december 2015 om 13:29

Hoorde in het begin ook erg veel goede verhalen over hem. Maar het middenveld bij Ajax is ook wel erg sterk. Dat is naast de flanken de enige linie waarbij de reservespelers in principe net zo goed zijn als de basis. En aan een nr 9/10 in de pikorde op het middenveld hebben we niet veel. Verstandig dat Ajax zijn contact heeft ontbonden.

21 december 2015 om 14:00

Hij is nog steeds jong is pas net 21 geworden. Hij maakte op zijn 17e zijn debuut bij Vojvodinka en scoorde voor Servie onder 17 erop los.

Ook bij Jong Ajax deed hij het in 1e instantie niet eens zo slecht, maar het liep helemaal verkeerd bij Cambuur. Volgens mij wou hij toen ook niet verhuurd worden en speelde hij er eigenlijk met tegenzin. Toen hij terug ging naar Ajax was hij te laat weer ingeschreven waardoor hij helemaal niet meer kon spelen.

Met zijn talent is waarschijnlijk niet zoveel mis, maar het was zijn instelling. Hij dacht dat hij direct naar het 1e kon omdat Ajax zoveel moeite voor hem deed, maar hij moest zich eerst nog bewijzen in Nederland.

Nu begint het eigenlijk ook al een beetje met Cerny die zich nu te goed voelt voor Jong Ajax.

Zonde... heeft een mooi linkerbeen. Subtop/middenmoot sla je slag

21 december 2015 om 12:27

Het lukte al niet bij Cambuur. Hij is van het niveau Jupiler League.

21 december 2015 om 13:26

Misschien iets voor n club als VVV van waarde, alhoewel deze niks meer zal aankopen

Komt te kort voor Ajax, hij kon niet eens uitblinken bij Cambuur. Dat zegt wel genoeg denk ik, toch denk ik dat hij een goede versterking voor de nummer 14 t'm 18 kan zijn vd Eredivisie. Hopelijk laat hij dan zijn echte talent zien.

21 december 2015 om 12:30

Hoe moet je dan uitblinken bij een niet draaiend elftal? Het spijt me zeer maar als je daar een topspeler hebt rondlopen zal die ook nauwelijks opvallen

21 december 2015 om 12:34

Volgens mij blinkt ziyech behoorlijk uit in een dramatisch twente..

21 december 2015 om 12:35

Cambuur deed vorig seizoen gewoon leuk mee. Meleg heeft echter niks laten zien en durfde het niet eens om een man uit te spelen.

21 december 2015 om 12:38

Cambuur speelde vorig jaar gewoon goed mee in de middenmoot, met oa Ogbeche en Rusnak als uitblinkers. Meleg kon de concurrentie gewoon niet aan.

21 december 2015 om 12:45

Ja, vergelijk meleg met ziyech... hij word niet voor piet snot weggestuurd..

21 december 2015 om 14:01

@hansworst
Misschien moet je eerst lezen voor je reageert. Rutgerrr vraagt zich af hoe je moet uitblinken bij een niet draaiend elftal. Globo reageer daarop dat Zyech uitblinkt bij een niet draaiende ploeg als Twente. Hij vergelijkt ze dus niet.

Ik ken hem niet, maar als je het bij cambuur niet laat zien, waarom verdien je dan een kans in het eerste? Zie ritzmaier die het eerste van psv niet eens haalde

Oh, dat had ik ook niet echt verwacht, nee. Zou misschien ook kunnen komen door de opkomst van Cherny. Volgens mij wordt daar nu wat meer van verwacht.

3 januari 2016 om 11:22

Cerny, Meleg, Muric, Bazoer, El Ghazi en nog 7-8 anderen werden allemaal in dezelfde periode gehaald. Het was toen al bekend dat niet iedereen het eerste zou halen, aangezien ze een aantal spelers voor dezelfde posities haalden. Daar komt nog bij dat ze ook nog een aantal talenten hadden rondlopen die ook de concurrentie aan moesten gaan. Je kon dus op je vingers natellen dat er veel spelers af zouden vallen. Ik weet niet of die jongens verteld is dat ze een kans zouden krijgen om ze over te halen, maar ik mag toch aannemen dat men bij Ajax eerlijk is geweest over hun kansen in het eerste. Het geld maakt natuurlijk voor deze jongens veel goed. Dus ze moeten niet zeuren.

Heerlijk dat ajax beleid..

En trouwens, wanneer breekt abdelhak nouri nou eens door? Ik hoor al 10 jaar dat dat de grootste is wat ajax ooit heeft voorgebracht en vervolgens zie ik van de beek en cerny doorbreken en nog niks van nouri?

21 december 2015 om 12:29

Hoezo is dit dan wanbeleid? Verder ben ik het compleet met je eens, die nouri wordt al gezien als het beste jeugdproduct sinds sneijder em vdvaart

21 december 2015 om 12:31

Nouri speelt nu goed bij Jong Ajax. Mochten er een veel schorsingen/blessures ontstaan bij het eerste elftal zal hij dit seizoen misschien nog bij de selectie gehaald worden, anders wordt dat volgend seizoen. Die is ook dit jaar pas 18 geworden, die komt heus nog wel.

21 december 2015 om 13:17

Hoezo is dit slecht beleid? Moeten ze een speler die niet presteert maar behouden? En je kan gewoon eens in de zoveel tijd een jeugdspeler kopen die het niet waarmaakt, dat blijft bij volwassen spelers al een gok, bij jeugdspelers helemaal.

Die Nouri is 18, speelt bij jong ajax en is inderdaad een groot talent maar fysiek nog niet op een eerste team niveau blijkbaar. Daarnaast is de aanvallende middenvelder positie in het eerste goed bezet met Sinkgraven/klaassen en eventueel Fischer of Schone. Voor de positie van Cerny en van de Beek zijn er momenteel meer gaten, vandaar.

21 december 2015 om 14:54

Je kan m ook niet halen Gewoon weer slecht gescout

21 december 2015 om 15:00

@ Daylee

Ja zo kun je net zo goed nooit spelers halen. Jeugdspelers kunnen goed uitpakken, maar het kan door honderden redenen ook niet goed uitpakken en blijven steken in hun ontwikkeling. Deze jongen was ongetwijfeld een groot talent toentertijd, dus 'slecht gescout' is wel erg makkelijk.

21 december 2015 om 16:13

Ze hebben destijds in 1 keer een stuk of 10 grote talenten overal weggeplukt. Naast Meleg zaten daar in die zelfde periode oa Bazoer, Cerny en El Ghazi bij. Het was echt niet de bedoeling dat ze alle 10 in het eerste terecht zouden komen hoor. Is het recht van de sterkste. Ajax betaald goed en had een mooi verhaal voor dee jongens.

Is bij Cambuur vroegtijdig weggegaan omdat hij de concurrentie niet aan kon

Toch opvallend, aangezien Ajax toen ze hem haalde echt veel moeite heeft gedaan om hem te verlossen van die zaakwaarnemer en hem echt graag wilde inlijven. Ik had daarom toen ook het idee dat deze jongen erg getalenteerd was en op termijn wel door zou gaan breken bij Ajax. Zo zie je maar dat de ontwikkeling van talenten erg onvoorspelbaar kan zijn.

Dit zou een grote worden toch?

21 december 2015 om 12:57

Inderdaad. MEt veel bombarie binnen gehaald en was een top talent die het wel even zou laten zien. Helaas voor ajax weg gegooid geld. Zo zie je dat weghalen van 17+ jongens ook niet altijd een succes blijkt te zijn.

21 december 2015 om 15:40

Je kan niet echt spreken over weggegooid geld bij het halen van 17 jarige spelers. Ze staan voor vrij weinig salaris in de boeken tegenover bijvoorbeeld een Mathijsen en Bouhlarouz toendertijd bij Feyenoord en nu Heitinga bij Ajax.

22 december 2015 om 08:08

Jij denkt dat een talent dat naar elke club in Europa kan voor een appel en ei komt spelen? Deze jongen heeft je 500 000 gekost aan transfersom. Dan komt zijn salaris en dergelijke er nog bij kijken. Reken maar gauw dat deze jongen je 2 miljoen heeft gekost.

Goede traptechniek, maar helaas op alle andere fronten zich totaal niet ontwikkeld. Verstandige keuze.

bij Ajax moeten ze eens stoppen met spelers van 18 te bombarderen als super talenten. Meer dan de helft eindigt in de hoofdklasse amateurs omdat ze niet met de druk om kunnen gaan of omdat ze blijkbaar toch niet zo talent vol waren.

21 december 2015 om 12:55

Ajax doet dit zelf niet, dit doen alle "kenners" hier en op TV.

3 januari 2016 om 10:34

dat van de media klopt maar ajax doet hier zelf ook aan mee.

21 december 2015 om 13:02

Als je onder druk niet kunt presteren heb je niets te zoeken in het topvoetbal. Door de druk die van buitenaf wordt opgelegd wordt het kaf van het koren gescheiden. Voor de ontwikkeling van een speler is dit juist goed. Als je onder deze druk kan presteren, kan je dit vaak ook in het buitenland. Dit is in mijn ogen een van de redenen dat een speler die van de top 3 naar het buitenland gaat vaak beter presteert dan een speler van bijvoorbeeld een FC Twente of FC Groningen.

Ajax is een grote verzameling van talenten, al jaren en dat zal waarschijnlijk altijd ook zo blijven. Maar ook niet meer dan dat.... Dat blijkt wel uit de Europese resultaten. En als er dan eentje bovenuit steekt, dan wordt die snel verkocht. Want dat is uiteindelijk Ajax, geen voetbalclub, maar een opleidingsbedrijf waar winst gemaakt moet worden....de aandeelhouders bepalen de koers en niemand anders.

3 januari 2016 om 12:47

Ajax was er afgelopen jaren telkens dichtbij en kwam bv. vorig jaar het verst van alle NL Ploegdn. Loting viel tegen en inderdaad er moeten nog stappen gezet worden.

Willem 2 krijgt hem heus wel weer aan de praat.

Dat krijg je als er zoveel supertalenten zijn. Dan blijkt de een het wel te zijn en de andere niet. Ze kunnen tenslotte niet allemaal doorbreken.

Ik begrijp Ajax soms niet echt, ze hebben toen Suk ook weg laten gaan naar Portugal (v.setubal) daar is hij topscoorder (13-8) ze staan 5e, en Sporting Portugal heeft interesse om hem over te nemen.

21 december 2015 om 14:21

Zet Cerny of v Beek bij cambuur komen ze ook niet uit de verf.. had meleg tussen Barca spelers gezet dan was t ineens een groot talent.. Zonde.. maargoed

21 december 2015 om 14:38

100%

3 januari 2016 om 12:56

Ze hebben Suk weg laten gaan naar FC Groningen. En ook daar deed hij het niet goed. Was toen volkomen logisch om hem te laten gaan.

4 januari 2016 om 10:28

ok dat begrijp ik wel, maar misschien moeten ze spelers iets langer de kans geven, want zo veel wendstrijden heeft hij bij Ajax niet gespeeld, 3 maar en dat was in 2010/2011 toen was hij 19 volgens mij.
ik ben Suk nu een tijdje aan het volgen (setubal is mij club in Portugal) en daar is hij echt heel goed bezig, dus ik heb er vertrouwen in dat hij dat ook wel was geweest bij Ajax.

Zoveel moeite gedaqn om hem aan te trekken en dqn eindigt het zo. Erg jammer.

Hij begon zo leuk bij de beloftes maar er komt meer kijken dan alleen techniek. Mentaal komt net dat stukje tekort om die volgende stap te kunnen maken en zag hem om die rede ook steeds verder wegglijden. Is dat erg, voor die jongen misschien wel maar bij Ajax vallen er jaarlijks 10tallen spelers af om die rede. Er gaat heel veel geld om in de voetballerij en om die rede is men vaak ook heel hard maar neemt niet weg dat ik hoop voor hem dat er zich clubs zullen melden want een Ajaxopleiding op je cv geeft altijd wel iets extra's.

Hoop zure reacties weer hier over de jeugdspelers en talenten van Ajax.Zelf waarschijnlijk niet verder gekomen dan hbok bal op het dak 14.Ik doorliep ook de jeugd van Ajax en hoorde ook bij de talenten.Echter de laatste stap is het moeilijkste.Gelukkig speelt nu het tweede in de Jupiler league en daar is het beter ontwikkelen.En natuurlijk moef je ook wat geluk hebben maar vooral is het zwaar de laatste stap ook door het tempo en krachtverschil.Ik vind el Ghazi nu ook minder maar hij is jong dus terugslag is mogelijk.Nu moet hij zich herpakken en dan mag je hem beoordelen.Ook bij Feijenoord redden een hoop talenten het niet.Dezefde redenen.

3 januari 2016 om 12:45

Inderdaad! Ajax doet het ongelooflijk goed met de opleiding, maar niet alles kan in goud veranderen, dan zou er ook 22 spelers per jaar moeten doorbreken.

was die meleg ook niet zo een groot talent die beter voor ajax kon kiezen ipv de top in europa waar hij veel geld kon verdienen maar toch niet aan spelen toekwam en bij ajax meer kansen zou krijgen.

Was dit niet de Servische Cruif? Er was geen betere volgens velen . En nu via de achterdeur terug. Zo zie je maar weer er komt meer bij kijken om de top te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6019
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

25 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren