Martial volgt Sterling op als winnaar Golden Boy Award

Zaterdag, 19 december 2015 om

Anthony Martial heeft als grootste talent op de Europese velden de Golden Boy Award in de wacht gesleept, zo maakt Manchester United zaterdagochtend bekend. De twintigjarige aanvaller is daarmee de opvolger van Raheem Sterling.

/

De club van manager Louis van Gaal meldt dat Martial het podium deelt met Kingsley Coman van Bayern München en Héctor Bellerín van Arsenal. Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna, Tonny Vilhena en Nathan Aké waren ook genomineerd, maar zijn dus niet in de prijzen gevallen.

Het Italiaanse Tuttosport richtte de prijs in 2003 op en journalisten van dertig grote kranten, waaronder L’Équipe, Marca en The Times, brengen hun stem uit. De meeste stemmen gingen dit jaar dus naar Martial, die na Wayne Rooney en Anderson de derde Mancunian is die de award heeft gewonnen.


Poll

Een terechte keuze?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door thebigshow)

Een mooie winnaar. Ook Coman had em mogen winnen van mij.

19 december 2015 om 12:57

Bellerin ook. Het is alleen zo dat een verdediger minder erkenning krijgt dan een aanvaller, helaas.

19 december 2015 om 17:54

Niet echt waar, ben je echt het grootste talent dan win je die prijs. Zelfde dat Cannavaro in 2006 de gouden bal won.

Lijkt me terecht, nu al een klasse boven de rest bij United in een mum van tijd. Bellerin, Coman, Tielemans, Shaw hadden het van mij ook allen mogen winnen.

19 december 2015 om 10:53

Klasse boven de rest bij United? Valt wel mee hoor. Scoort weinig meer en lijdt veel te veel balverlies de laatste tijd.

19 december 2015 om 10:58

Ja, maar dat heeft meer met constant zijn te maken. Op die leeftijd is geen enkele speler constant in topvorm.

19 december 2015 om 11:10

Dan steek hij er toch geen klasse bovenuit.

19 december 2015 om 11:13

Dan heeft hij de potentie om er klassen bovenuit te steken maar dat js dus nu nog niet zo

19 december 2015 om 12:02

Kijk naar United zou ik zeggen, is elke wedstrijd beter dan Rooney, Mata, Memphis.

19 december 2015 om 13:26

Memphis had je niet hoeven noemen, iedereen is elke wedstrijd beter dan memphis haha

19 december 2015 om 13:51

@ Thebigshow

Ik geef je deels gelijk. Hij steekt er geen klasse bovenuit. Maar wat Ajaxcunian volgens mij bedoelt, is dat Martial een zekere flair uitstraalt. Aannames zijn bijna steeds perfect, kan veel met een bal op de kleine ruimte, heeft die pure snelheid,... Die kwaliteiten maken van hem een heel mooie voetballer om naar te kijken en een potentiële topspits. Bij United is er geen speler die die klasse uitstraalt. Mata soms, maar ook te weinig. De flankspelers lijken loom. Rooney laat elke bal wegglippen. Het middenveld is niet creatief...

Hij scoort wel te weinig. Probeert nog iets te vaak te dribbelen (ook al komt dat omdat er niemand vrij loopt). Lijkt ook nog niet echt over veel power te beschikken. Maar dat zijn zaken voor de toekomst.

19 december 2015 om 14:11

Plek 3 was beter geweest voor die chagrijn. Shaw, Coleman beter in mijn ogen

19 december 2015 om 16:02

@ Rooney_10

Martial is zeker een talent, maar heeft vooral de laatste wedstrijden echt waardeloze statistieken. Niet alleen qua goals. En om hem dan klasse boven Rooney enz. te plaatsen op basis van een redelijk half seizoen gaat erg ver.

In de Champions League heeft hij bijvoorbeeld 38(!) mislukte dribbels tegenover 8 geslaagde. Dramatisch.

Om te vergelijken. Alexis Sanchez heeft 11 mislukte dribbels tegenover 32 geslaagde.

20 december 2015 om 05:13

Nee idd.. Haha mischien moet je maar is een naar united gaan kijken.. Dan zie je na 1 balaanname al genoeg. En dan krijg je ze snelheid, dribbel, actie, kracht en koelbloedigheid voor de goal nog. Oke united was weer nergens te vinden vandaag/gister maar Martial maakte een goal vandaag.. Zoals die dat vaker heeft gedaan 2 man uitspelen onderhand in de 5 meter, en vervolgens scoren.. Zoals die dit seizoen al 3 x ongeveer zo'n goal maakte. En dat op 19 jarige leeftijd ja i know hij is nu 20 maar bij die andere goals die die onder andere in z'n debuut tegen liverpool maakte, was die 19.. Voordat mensen weer gaan zeuren ehh ik weet niet hoor hij is 20, alsof dat ineens een heel verschil maakt of alsof mn hele verhaal dan ineens niet klopt, je kent het wel vreselijk irritant. Maar weer *On: als je bij martial nog niet heb gezien dat hij vreselijk veel talent heeft dan weet ik t ook niet meer

20 december 2015 om 15:57

Wat zit je nu allemaal te lullen? Misschien moet je eens lezen wat ik schrijf.

Heb je de aanname van Mata weleens gezien? Zit op een hoger niveau dan Martial.

Martial heeft inderdaad een paar mooie doelpunten gemaakt. Maar er kwam ook het nodige geluk bij kijken zoals ook gisteren weer. 2 man voorbij? Haha. Door de kluts ja.

Geweldig talent, maar steekt er nog niet bovenuit daar in Manchester. Mislukt veel te veel.

19 december 2015 om 17:56

Tielemans heeft zich alleen laten zien bij Anderlecht. Martial zou de terechte winnaar zijn aangezien hij bij Monaco, Man United én Frankrijk veel moois laat zien en belangrijk is.

Heel de top drie had hem mogen winnen, vooral Bellerin had ik het gegund.

Als ik iemand mag uitkiezen was het toch Bellerin geweest! Die kerel heeft echt een zieke opmars gemaakt binnen de club! Martial is van Monaco naar Man Utd gegaan, nounou! Daarbuiten is het ook niet bepaald dat Man Utd aan de hand van Martial vele potten breekt!

Had overduidelijk Bellerin moeten zijn. Maar oké, een aanvaller die eens per 4 wedstrijden een bal goed raakt is ook knap.

19 december 2015 om 10:52

Arsenal fans die hun speler weer eens loven.. Martial is gewoon een groter dan Bellerin, klaar.

19 december 2015 om 10:55

Gewoon een klasse beter, klaar. Dat zijn de argumenten die iedereen moeten overtuigen....

19 december 2015 om 11:24

Hoe ga je een rechtback vergelijken met een spits? En zoveel heeft Martial nog niet gepresteerd.

19 december 2015 om 11:38

Arsenal fans zijn het niet met je eens. Pas op!! Laten we lekker ophouden met elkaar overtuigen. Iedereen heeft zn voorkeur net als die kranten. Deal with it.

19 december 2015 om 12:08

Hermes

Bwah, het is gewoon dat een aanvaller sowieso meer waardering, erkenning en aandacht krijgt. Mensen leten meer op goals, dribbels en aanvallend spel in het algemeen. Martial vind ik een groot talent, lijkt erg op Henry qua stijl. Maar Bellerin speelt al meer dan één seizoen op topniveau, behoort nu al tot de beste rechtsbacks ter wereld en hij haalt in tegenstelling tot Martial wel een constant niveau. Verdedigers winnen echter nooit een individuele prijs, ga de laatste Golden Boy jaren en hun awards er maar op na, laatste verdedigend ingestelde speler die hem won was ... Euhm, niemand! Van Van der Vaart in 2003 tot Martial in 2015, allemaal aanvallers of aanvallend ingestelde middenvelders.

Alleen maar omdat hij zo duur was. Daaarvoor had zowat niemand het over hem, iig niet meer dan over andere talenten. Bij United heeft hij op zijn eerste wedstrijd na ook helemaal niets laten zien. Vorig seizoen bij Monaco was het ook niet alsof hij een absoluut super jaar achter de rug had. Bellerin heeft tot nu toe meer voor Arsenal gedaan dan Martial voor United. Met name in dit seizoen is het een zekerheid. Dergelijke hoogtes heeft Martial niet bij Monaco bereikt en ook niet bij United.

19 december 2015 om 10:54

Je zult het verwijt krijgen dat je door een rode bril kijkt, maar ik ben het met je eens. Martial had een goed begin, maar is daarna weg gezakt (wat absoluut geen schande is). Heb het idee dat het vanwege de hype komt dat hij nu gewonnen heeft, want qua statistieken is het nog niet al te best.

19 december 2015 om 11:12

Je hebt zeker een punt. Maar deze verkiezing is er, voor zover ik weet, één voor het beste talent. Niet voor de beste speler op die leeftijd. Wat Martial, ook in zijn slechte wedstrijden, laten zien heeft doet enorm veel beloven wat betreft zijn talent en zijn plafond. Dat hij dat nu nog (lang) niet heeft bereikt hoeft niet noodzakelijk een reden te zijn om die prijs niet te kunnen winnen.

19 december 2015 om 12:12

King Eric

Bellerin laat volop zien dat hij barst van het talent en koppelt dat aan goede reeksen van wedstrijden. Bellerin verdiende deze prijs gewoon meer. Die prijs is lachwekkend, er worden enkel aanvallers gekozen en er word puur naar de hype gekeken. Niet naar wie op dit moment zijn talent het meeste laat zien. Anders had bv Domenico Berardi boven Martial moeten eindigen, is nog steeds maar 21 maar heeft voor het kleine Sassuolo inmiddels al 34 goals en 20 assists in 74 wedstrijden geproduceerd, om maar te zeggen. Stats zeggen niet alles natuurlijk, maar Berardi verdiende zeker een hogere eindnotering dan Martial.

19 december 2015 om 13:56

@ Alexdelpiero

Ik moet je jammer genoeg gelijk geven. Martial laat soms echt zien dat die iets kan met een bal en zal ongetwijfeld een topspits worden. Maar als hij zijn dikke transfer naar United niet had gehad en op zijn debuut niet die wondermooie goal had gemaakt tegen Liverpool stond hij niet op het hoogste schavot. Hij heeft die prijs gewonnen op 2 weken tijd. Niet dat hij voor de rest niets heeft laten zien, maar ja. Het is een prijs wie er het meest in the picture loopt. Een speler van Sassuolo blijft jammer genoeg onder de radar.

19 december 2015 om 10:59

Verdedigers krijgen spijtig genoeg nooit de erkenning die ze verdienen. Daarom dat ik individuele prijzen zever vind. Voetbal is een teamsport en iedereen draagt bij op zijn eigen manier.

19 december 2015 om 11:17

Ze moet of per linie kiezen of niet. Al die uitverkiezingen zijn met deze opzet zeker onzin.

19 december 2015 om 13:24

Per linie zou beter zijn, maar iedere ploeg speelt anders. Een verdediger van Barca, moet heel anders spelen dan een verdediger van Man U of Spurs.

Een aanvaller als Pellè scoort niet enorm veel, maar is zo belangrijk voor het spel van zijn team en haalt eigenlijk wel bijna elke wedstrijd minstens een 6 ook al scoort hij niet enorm vaak.

zwaar onterecht, die gimenez van atletico had deze prijs meer dan verdiend. speelt al 2 jaar goed bij een spaanse topclub.

Volgens mij worden de kandidaten door de jury geselecteerd waarna het publiek kan stemmen. Dus het is meer een populariteitswedstrijd, wel mooi als je die wint natuurlijk.

19 december 2015 om 12:07

Als ik het me goed herinner is een panel van dertig (?) analisten/journalisten die het bepaalt.

19 december 2015 om 17:26

Ik heb vorig jaar op Milik gestemd, die zelfs een tijdje bovenaan stond. En ik zit echt niet in die jury van 30.

Jammer, had het Bellerín wel gegund. Heeft zoals hierboven al werd vernoemd een sterke opmars gemaakt en sinds dat hij een basisplek heeft gekregen die ook nooit meer verloren wat getuigt van grote klasse. Zeker 1 van de grootste talenten van de wereld op zijn positie en op dit moment de beste back van de Bpl.

Als het dan toch een aanvaller moet zijn, had ik eerder gekozen voor Coman. Is ook een supertalent en presteert ook nog naar behoren waar het bij Martial na zijn sterke start niet veel meer is. Ik denk ook dat het mede door zijn prijskaartje komt dat hij is gekozen tot Golden Boy. Maar goed, het zijn alle 3 grote talenten die het ver gaan schoppen.

Dit betekent dat Man Utd 10 miljoen euro moet betalen aan Monaco nietwaar?

19 december 2015 om 12:46

Pas als hij de Gouden Bal zou winnen. On topic: Terechte winnaar, maar ik had het Bellerin ook wel gegund.

Opzich wel, hij speelde zn eerste paar wedstrijden echt goed. Alleen staat hij een beetje droog nu

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

59 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren