Sparta haalt uit met zesklapper; pijnlijke avond voor Go Ahead

Sparta Rotterdam heeft geen fout gemaakt in de achttiende speelronde van de Jupiler League. De winnaar van de tweede periode was op eigen veld met 6-0 te sterk voor MVV Maastricht en doordat VVV-Venlo ook won (1-4), blijft het verschil tussen de nummer één en twee vijf punten bedragen. De stadsstrijd tussen FC Eindhoven en de beloften van PSV werd met 2-0 gewonnen door Eindhoven.

/

Sparta Rotterdam - MVV Maastricht 6-0
Sparta kende een droomstart op Het Kasteel, want Paco van Moorsel profiteerde binnen de minuut van slecht uitverdedigen en tekende voor de 1-0. MVV bood wel tegenstand, maar werd nauwelijks gevaarlijk en ontsnapte na 25 minuten aan een tweede treffer van Van Moorsel. In het slot van het eerste bedrijf liet Thomas Verhaar ook nog de 2-0 liggen. In de tweede helft werd de score wel opgevoerd: Van Moorsel knalde op fantastische wijze in de kruising en completeerde na 71 minuten zijn hattrick door raak te koppen. Loris Brogno, Verhaar en Ryan Sanusi maakten er 4-0, 5-0 en 6-0 van. Het duel moest overigens nog even worden stilgelegd omdat de supporters van MVV met fakkels voor een flinke rookontwikkeling zorgden in Het Kasteel.

/

FC Emmen - VVV-Venlo 1-4
Ralf Seuntjens opende met een kopbal op aangeven van Leandro Resida al na twee minuten de score in de JENS Vesting van Emmen. De bezoekers uit Venlo hoopten die marge uit te bouwen, maar enkele minuten voor rust werd het via een rebound van Marnix Kolder gelijk. Gianluca Nijholt en Kolder mikten hierna naast. In de tweede helft moest Emmen door een rode kaart voor Tim Siekman na 57 minuten met tien man verder en VVV profiteerde vervolgens van de overtalsituatie. Jonathan Opoku scoorde na een hoekschop en Torino Hunte en wederom Seuntjens (strafschop) bepaalden in de slotfase de eindstand op 1-4.

/

Almere City FC - NAC Breda 0-1
Almere en NAC leken de rust in te gaan met een doelpuntloos gelijkspel, maar vier minuten voor de thee schoot Luis Pedro hard raak. Daarvoor waren de beste kansen ook al voor het bezoek geweest: een van richting veranderd schot en een poging van Sjoerd Ars teisterden het aluminium en de spits mikte na de 0-1 over. In het eerste kwartier na rust drong Almere aan en zo moest Jelle ten Rouwelaar handelend optreden op een schot van Pelle van Amersfoort. In het vervolg raakten beide partijen nog een keer de paal, maar er werd niet meer gescoord. Michael Dingsdag en Kaj Ramsteijn troffen het houtwerk.

/

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard 0-2
Go Ahead was in het eerste kwart duidelijk de bovenliggende partij en kreeg via Jeffrey Rijsdijk een goede kans, maar hij schoot naast. Fortuna plooide terug, maar wist via een inzet van Joeri Schroijen vanuit een moeilijke hoek toch te scoren. Kenny Teijsse kopte hierna in het zijnet en verder kwam de Deventer ploeg voor rust niet meer. Na rust probeerden Elvio van Overbeek, Bart Vriends en Leon de Kogel de achterstand weg te poetsen, maar in plaats daarvan verdubbelde Fortuna na 84 minuten via Lars Hutten de score. Doordat De Kogel en Lekesiz hierna mogelijkheden lieten liggen, bleef het bij 0-2 in het voordeel van de Limburgers.

/

FC Eindhoven - Jong PSV 2-0
Tom Boere stichtte in de eerste twintig minuten het meeste gevaar, maar zijn pogingen gingen over en naast en één inzet werd gepakt door doelman Jesse Bertrams. Hierna zakte het spelpeil in het Jan Louwers Stadion en er viel in het vervolg van de eerste helft dan ook weinig meer te genieten. PSV kreeg nog wel een kans toen Jinty Caenepeel naast kopte. In de tweede helft was Anthony van den Hurk dicht bij een treffer, maar het was uiteindelijk Caenepeel die de score opende. Van den Hurk maakte er vervolgens 2-0 van en stelde de drie punten voor Eindhoven veilig.

FC Oss - Helmond Sport 2-2
Het ging vrijdagavond heen en weer in het Frans Heesen Stadion. Twintig minuten stonden er op de klok toen huurling Yannick Cortie er 0-1 van maakte na een hoekschop, maar Helmond Sport kon amper vijf minuten genieten van de voorsprong. Toen maakte Felitciano Zschusschen namelijk alweer de gelijkmaker door op aangeven van Dennis Janssen binnen te tikken. FC Oss drukte door en kwam via Fatih Kamaci zelfs op 2-1, maar dat pikte Helmond weer niet. Een kwartier na rust kopte Mounir El Allouchi de teams weer op gelijke hoogte en nadien kwamen er nog kansen over en weer, vooral voor El Allouchi en Kamaci. Het bleef echter bij 2-2.

/

RKC Waalwijk - FC Den Bosch 1-1
Onder het toeziend oog van tweeduizend man sloot hekkensluiter RKC Waalwijk het voetbaljaar 2015 af met een punt tegen FC Den Bosch. Kansen waren er wel voor beide partijen, maar Furhgill Zeldenrust kopte over en aan de overkant had Richinio Cicilia aan drie mogelijkheden nog niet voldoende om RKC op voorsprong te helpen. In de tweede helft liet keeper Ralph Vos een schot van Anthony Boddaert los, maar was hij in tweede instantie wel alert. Vlak voor tijd barstten de fans uit Den Bosch in juichen uit toen Denis Pozder zomaar koppend de 0-1 maakte, maar Vincent van Hoof schoof met de laatste aanval van de wedstrijd de 1-1 binnen. Hij speelde pas zijn tweede wedstrijd in het betaald voetbal.

Wie vind jij de beste spits uit dit rijtje?