Carrière Mathijsen eindigt stilletjes: ‘Tot oktober heb ik nog wel gekeken’

Donderdag, 17 december 2015 om

Joris Mathijsen is waarschijnlijk definitief gestopt als profvoetballer. De 35-jarige verdediger speelde in de voorgaande drie seizoenen voor Feyenoord, maar werd in zijn laatste jaar onder Fred Rutten al niet veel meer ingezet. Sinds de zomer is hij transfervrij en dus kon de routinier elders tekenen, maar het plaatje was nergens perfect. Mathijsen zegt dat het niet honderd procent zeker is, maar dat hij waarschijnlijk wel gestopt is.

/

“Tot oktober heb ik nog wel gekeken of ik een andere club kon vinden, maar ik was wel kritisch”, geeft Mathijsen donderdag te kennen in het Algemeen Dagblad. “Feyenoord is een mooie club om hier af te sluiten. Je ziet genoeg voorbeelden van spelers die dan nog naar hun oude club gaan. Meestal wordt dat dan een mislukking”, oordeelt Mathijsen. Buitenlandse opties waren er ook, maar de routinier zette zijn gezin voorop.

Hij vertelt dat zijn oudste zoon een paar jaar geleden in Málaga met tranen in de ogen thuiskwam uit school en terug wilde naar Hamburg, waar zijn vader jaren voor Hamburger SV had gespeeld. Dat hakte erin bij Mathijsen. Een club in de Verenigde Staten was nog een optie geweest, maar dat kwam niet van de grond en dus is het nu zo goed als zeker over en sluiten met de loopbaan van de verdediger.

Mathijsen kan terugkijken op een fraaie tijd in het betaald voetbal. Van 1998 tot 2004 kwam hij uit voor Willem II en vervolgens maakte hij de opstap naar AZ, waar hij twee jaar bleef: daar groeide hij uit tot Oranje-international. Vervolgens stond hij vijf seizoenen onder contract bij Hamburger SV, één jaar bij Málaga en nog eens drie bij Feyenoord. Mathijsen kwam tot 84 optredens voor Oranje en was actief op het WK 2006, EK 2008, WK 2010 en EK 2012. Hij acht de kans op een doorstart bij een andere club klein en zegt niet zelf een afscheidswedstrijd te zullen regelen.


Poll

Was Joris Mathijsen nog van waarde geweest voor een Eredivisieclub?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door berliner80)

Jammer dat zijn carriere zo moet eindigen. Was altijd een stabiele, en in mijn mening wat ondergewaardeerde kracht in het Nederlands elftal. Zeker naast de vaak wisselvallige Heitinga, maakte ik me altijd wat minder zorgen als hij er ook stond.

17 december 2015 om 09:04

Dat heb ik ook altijd met Mathijsen, hij heeft jarenlang Heitinga eruit doen zien als een stabiele verdediger, dat blijf ik prestatie van formaat vinden.

17 december 2015 om 11:19

Het was eerder andersom, John zorgde ervoor dat Joris niet door de mand viel. Beperkte speler die alles uit zijn carrière heeft gehaald, chapeau daarvoor.

17 december 2015 om 11:49

Nou, mij staan anders genoeg missers van Heitinga in Oranje voor de geest, van Mathijsen kan ik me er zo niet eentje bedenken. Maar misschien kan jij er een paar noemen?

17 december 2015 om 14:57

Jongens, waarom nou weer gelijk zuur doen? Mathijsen en Heitinga vormden gewoon een topduo in Oranje. De prestatie die zij samen neergezet hebben, verdient veel meer erkenning dan ze krijgen. Dat maak je direct weer allemaal stuk door te gaan muggeziften wie van de twee nou de ander de broek op hield. Ze hebben geen van beiden bij Barcelona, Real of Bayern de Champions League gewonnen, en hebben het samen gedaan in Oranje. Daarvoor verdienen ze onze dankbaarheid, zeker op het moment dat een van beiden ermee stopt.

Hmm dat is toch wel zonde, betrouwbare speler voor Nederland geweest, verdiend toch wel een afscheid

was leuk geweest voor AZ

17 december 2015 om 09:05

In plaats van wie? Vind gouweleeuw, lucassen en vlaar alle drie beter

17 december 2015 om 09:42

Mathijsen is meer een toevoeging voor Rkc in de jupiler. Lekker ballen, weinig druk, beetje met jeugd bezig...prima toch

Op zich toch een mooie leeftijd om te stoppen. Lekker naar de amateurs en van je gezin genieten. Afscheidwedstrijdje zou wel terecht zijn...

Toch een mooie carriere gehad. En dat afscheid tja ik denk dat ie gewoon moet genieten van wat hij allemaal wel heeft meegemaakt. Ik zou er voor tekenen.

17 december 2015 om 09:08

Ik denk dat hij met zijn ervaring een welkome toevoeging voor Twente is.

17 december 2015 om 09:33

De vraag is natuurlijk wel hoe fit hij is. Op die leeftijd een half jaar niet spelen is niet best, en bij Feyenoord oogde hij ook niet altijd even fit meer. Maar verder ben ik het met je eens, qua persoon en ervaring zou twente hem goed kunnen gebruiken.

17 december 2015 om 13:40

Daar dacht ik ook aan, alleen in de kleedkamer al een toevoeging voor dit veel te jonge Twente!

18 december 2015 om 01:00

Alleen als hij zelf niet zou presteren, dan nemen jonge gasten natuurlijk ook niet zo snel nog dingen aan. Ik denk dat het nu gewoon te laat is. Hij heeft lang niet gespeeld en zal daarom tijd nodig hebben om fit te worden. En dan is het seizoen bijna afgelopen en is hij 36. Maar goed je weet het nooit, ik zou het hem van harte gunnen dat hij nog belangrijk kan zijn voor een club als Twente.

17 december 2015 om 10:27

Toch een WK finale en bij prachtige clubs gespeeld HSV, Malaga Feyenoord. Prima carrière!

17 december 2015 om 12:12

En ook nog eens bij de mooiste club ter wereld AZ Alkmaar!

17 december 2015 om 13:05

Nou denk voor hem dat de mooiste club toch echt Willem II is! Hij heeft zn zaak tegen over het stadion en is ook sponsor van de club en niet van AZ.

17 december 2015 om 15:01

"toch een WK finale" vind ik een prachtig understatement. Als je spelers zoekt die alles uit hun carriere hebben gehaald wat er in zit, dan is Mathijsen een goede keuze. Zo'n WK-finale is dan een stuk meer dan 'prima' zoals jij het noemt, je wordt helemaal eng als je een lijstje maakt van topspelers die nooit zo'n finale hebben gehaald.

Zonde dat zijn carriere zo eindigt. Hij was zeker nog wel op zn plaats geweest bij een eredivisieclub die met weinig ruimte in de rug speelt. Zijn snelheid was hij wel kwijt, maar het was nog wel een zeer goede mandekker.

Mathijssen was ondergewaardeerd. Zeer degelijke vervanger van het koningskoppel de boer en stam. Helaas heeft hij in heitinga jarenlang een prutser naast zich gehad.

Hij kan toch nog tot waarde zijn voor een Cambuur of een De Graafschap?
Ook al speelt hij dan niet veel hij kan een waarde zijn voor de jonge jongens.

17 december 2015 om 10:03

En bij Fctwente?
Misschien voor de rest van dit seizoen.
Beroerder dan nu kan het haast niet bij ons.
Vrijdagavond weer een pak voor de billen,bij Vitesse vermoed ik.

Cambuur ,huur hem een half jaar ! Komop

17 december 2015 om 11:01

Huren? Van wie? Zijn vrouw?

Dit is voor een Cambuur of De Graafschap vast nog een welkome versterking. Zowel in 'de kleedkamer' als leider binnen de lijnen.

Was gewoon een erg nuttige speler voor Feyenoord. Heel aardig gespeeld ook nog, en een echte leider voor de jonge gasten.

17 december 2015 om 11:49

Was gewoon een goede speler. Had af en toe weleens een foutje het laatste jaar maar dat zie ik vd Heijden nu elke wedstrijd doen.

Willem II zal na dit seizoen wel een mooie afscheidswedstrijd voor hem regelen!

Mooie carrière gehad! Had het misschien nog wel kunnen afsluiten bij Willem II, dat is wel zonde. Toch zag je de aftakeling al wel bij Feyenoord, misschien is dit toch de verstandigste beslissing.

17 december 2015 om 13:09

Met Peeters en Dries Wuytens hebben we daar betere spelers. Denk wel dat Willem II geïnformeerd heeft maar meer als reserve/trainer en denk niet dat ie daar zin in heeft. Hij heeft nog geen beslissing genomen he maar denk dat we aan het einde van het seizoen een mooi afscheidswedstrijd voor Joris gaan regelen. Dat verdient ie zeker, mooie carrière heeft ie gehad en er zijn niet veel Nederlanders die kunnen zeggen dat ze hebben gespeeld in de finale van het WK.

Kom lekker in Australie ballen pik!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

Nederland
37 fans
Verdediger, 39 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren