Topscorer Aubameyang kan het zich veroorloven om penalty te missen

Borussia Dortmund is zondagavond niet in paniek geraakt na een vroege achterstand tegen Eintracht Frankfurt. Alexander Meier zorgde al in de zesde minuut voor de 0-1, maar Dortmund bleek simpelweg meer kwaliteit in huis te hebben dan de tegenstander en wist zich te herstellen. Topscorer Pierre-Emerick Aubameyang miste kort voor rust een strafschop, maar scoorde in de tweede helft alsnog en had daarmee een aandeel in de uiteindelijke 4-1 overwinning van zijn ploeg.

/

Luc Castaignos ontbrak vanwege een blessure aan de kant bij Frankfurt, maar zonder de Nederlander kende de ploeg van Armin Veh dus nog wel een droomstart in het Signal Iduna Park. De wedstrijd was nog maar net onderweg toen Meier ruimte vond voor een schot en vanuit de tweede lijn voor de 0-1 wist te zorgen. Dortmund moest zodoende in de achtervolging en was duidelijk sterker dan zijn tegenstander. De gelijkmaker hing dan ook al snel in de lucht en de 1-1 viel twintig minuten voor tijd, toen Aubameyang Henrikh Mkhitaryan een niet te missen kans bood.

Dortmund ging op zoek naar meer en kreeg kans na kans, voordat het kort voor rust een strafschop mocht nemen. De beslissing van scheidsrechter Christian Dingert om de bal op de stip te leggen was terecht, maar de tweede gele kaart voor Slobodan Medojevic was een wel erg zware straf. Frankfurt moest dus met een man minder verder en Aubameyang kon Dortmund kort voor rust op voorsprong schieten, maar hij miste vanaf elf meter. Dit was de eerste penalty die Aubameyang in de Bundesliga om zeep hielp: de eerdere vijf strafschoppen schoot hij allemaal binnen.

Na de gemiste strafschop kreeg ook Mkhitaryan nog een grote kans om Dortmund voor rust op 2-1 te zetten, maar hij schoot van dichtbij over, waardoor beide ploegen in evenwicht aan de thee gingen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: Dortmund was heer en meester en de overwinning was dan ook meer dan verdiend. Aubameyang maakte na een prachtige aanval zijn achttiende competitietreffer van het seizoen, Mats Hummels schoot met links de 3-1 binnen en het slotakkoord kwam op naam van Adrián Ramos. Dortmund heeft nu al meer goals gemaakt (81) dan in het gehele vorige seizoen (79).

Denk je dat Borussia Dortmund Bayern München kan achterhalen?