Update: ‘Zieke’ Pluim dreigt met stap naar FIFA: ‘Zo werkt het niet'

Woensdag, 24 februari 2016 om 18:34Matthijs van Laar • Laatste update: 18:19

Na een veelbelovende start raakte de loopbaan van Wiljan Pluim de laatste jaren in het slop. Nadat zowel Roda JC als Willem II zijn contract liet ontbinden, besloot de middenvelder het avontuur te zoeken. Woensdag tekende hij voor één jaar bij Binh Duong FC uit de Vietnamese miljoenenstad Ho Chi Minhstad. Naar eigen zeggen niet om vakantie te vieren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door xajacfa)

Sowieso krijgt hij goede verhalen voor in het bejaardentehuis en dat is wat je doel moet zijn tijdens je leven.

10 december 2015 om 08:31

Dan hebben we toch een ander doel in het leven en ik vind niet dat dat mijn doel moet zijn. Ik wil graag alles uit mijn leven halen en zoveel mogelijk plezier maken. Een beetje opscheppen in het bejaardentehuis hoort daar voor mij niet bij, dat hoop ik in elk geval niet mee te maken. Kwaliteit gaat bij mij gewoon boven kwantiteit.

10 december 2015 om 15:51

Als je nadenkt is dat de strekking van mijn verhaal. Niemand is geïnteresseerd in mensen die zeggen dat het 'zijn gangetje gaat'. Je moet juist alles uit je leven halen om uiteindelijk aan het leukste tafeltje in het bejaardentehuis terecht te komen. En dingen meemaken. Echte dingen. Geen bizarre Fifa-goal, maar de wereld zien bijvoorbeeld.

23 februari 2016 om 15:42

Eigenlijk is het mijn doel om het bejaardenhuis te ontlopen. Of mag dat ook al niet van jou?

Ot: Vietnam

23 februari 2016 om 17:53

@Metternich, ben jij dan zo iemand die door iedereen leuk gevonden wilt worden? Aan het leukste tafeltje zitten moet een doel zijn... hou toch op, man!haha.. ik zit aan mijn eigen tafel en wie erbij wilt zitten, komt erbij of je veel of niks te vertellen hebt. Je strekking slaat ook nergens op.

24 februari 2016 om 19:48

En toen waren we nog geen drie maanden verder...

24 februari 2016 om 20:48

eten is heerlijk zegt hij ..... vervolgens darminfectie.. doe mij die stampot maar

Had niet veel van hem verwacht bij Willem II en veel liet hij ook niet echt zien. Te weinig snelheid en vaak onopvallend. Helaas niks geworden, gek dat zo'n speler aan de bak komt zo ver weg

Stamppot is juist hartstikke lekker.

9 december 2015 om 21:08

daar zijn de meningen over verdeeld

10 december 2015 om 05:31

Het is daar een stuk warmer. Ik heb in de zomer ook minder trek in stamppot

10 december 2015 om 08:34

Ik weet niet meer wie ik het ooit heb horen zeggen, maar die zei dat stamppot helemaal niks was. Het smaakte totaal nergens naar en hij was blij dat ie t zo door kon slikken en niet hoefde te kauwen. Was geloof ik Romario, maar ik kan me vergissen.

24 februari 2016 om 19:11

Stamppot is wel een breed begrip. Mijn moeder kan totaal niet koken dus ik heb altijd van hutspot, stamppot, en al die andere Nederlandse groententroep gewalgt. Totdat ik het een keer te eten kreeg van iemand die wel kon koken.

Het kan heel lekker zijn maar in Nederland hebben ze in de jaren 50, 60 het koken versimpeld voor alle meisjes die naar de huishoudschool gingen.

Gelukkig is lekker koken weer helemaal in en wordt je aan de schandpaal genageld als je heel goor kookt.

Prima eten lekker tempratuurtje, verder weet 99.9 % procent van de voetbalzone leden niets inhoudelijks over het voetbal van Vietnam te vertellen zonder het opgezocht te hebben. Horen we waarschijnlijk nooit meer iets van.

9 december 2015 om 21:20

Ik heb mij er even in verdiept. Ze spelen op groen gras. 11 tegen 11. En twee keer 45 minuten.

9 december 2015 om 21:50

Je vergeet nog dat er een scheidsrechter is met 3 assistenten.

9 december 2015 om 23:03

Nadat ik zag dat je "en" had gechreven na de punt met een hoofdletter nam ik je al niet meer serieus laat staan je reactie

10 december 2015 om 00:57

Jij gebruikt helemaal geen interpunctie, terwijl je daarnaast ook nog eens 'gechreven' hebt geplaatst. Vraag me af of jij dan wel een serieus te nemen persoon bent.

10 december 2015 om 16:46

Nu je er toch in verdiept hebt. Wat is de reden dat ze niet met lijnscheidsrechters achter beide goals werken ?

10 december 2015 om 02:13

Heel toevallig heb ik een wedstrijd in Hue gezien, toen ik door Vietnam aan het reizen was. Niet heel spannend naar mijn idee. Ik verwacht dat menig Jupiler team daar kampioen kan worden.

Ik geef hem geen ongelijk. Als je in Nederland niet meer aan de bak komt zul je wat anders moeten zoeken. Zo gek is voetballen in Vietnam ook nog niet. Een goed salaris en volle stadions. Het niveau moet Pluim zeker aankunnen. Als Danny van Bakel die hier niet goed genoeg was voor de Jupiler League daar uit kan groeien tot superster zou Pluim het niveau zeker aan moeten kunnen.

9 december 2015 om 23:03

Helemaal mee eens

Over het voetbal in Vietnam kunnen wij ons misschien niets voorstellen maar over het voetballeven daar kunnen we ons voorstellen dat hij in een abnormaal luxe penthouse of villa woont voor weinig. Hij zal daarnaast ook in een peperdure auto rijden en waarschijnlijk een cabriolet met dat tropenweer...hij laat regelmatig vriend en familie overvliegen en die worden waarschijnlijk opgehaald door een privé-chauffeur die maximaal 300 euro per maand verdiend en fulltime in loondienst is...pfff die jongen heeft het gewoon goed gedaan. Hij verdiend nu een veelvoud van wat hij maximaal in de Eredivisie had kunnen verdienen en hij leeft als een echte vedette want hij voetbalt bij het Ajax van een land dat tig keer zo groot is als Nederland en dus ook tig keer zoveel fans heeft...goed gedaan Pluim ! Hierbij nog een pluim van mij erbij !

9 december 2015 om 21:52

Pluim verdient daar niet veel hoor, de begroting is van Topklasse niveau, die gaat daar echt geen eredivisie salaris verdienen. Het gemiddelde maandsalaris in Vietnam ligt tussen de 40 en 100 euro. Afhankelijk van opleiding en of ze een buitenlandse werkgever hebben.

Bij Vitesse een groot talent, maar daarna heeft hij het eigenlijk nergens waar kunnen maken. Op huurbasis bij PEC draaide hij een leuk seizoen, maar bij Roda heeft hij eigenlijk nooit echt kunnen overtuigen. Bij Willem II werd hij ook al zo snel weggestuurd, en nu moet hij zelfs in Viëtnam weg (alhoewel de reden onbekend is). Ik kan me herinneren dat hij bij Roda nog meerdere keren overhoop lag met de trainer.

Kwalitatief was het niet eens zo'n slechte voetballer, vooral technisch was hij erg begaafd, maar als je in zo'n korte tijd bij drie clubs wordt weggestuurd (alhoewel we nu de reden niet weten) lijkt het er toch op dat er qua mentaliteit iets niet helemaal goed zit. Ik ben benieuwd of hij ooit nog eens bij een profclub in Nederland opduikt.

24 februari 2016 om 10:16

Als ie slim is zoekt ie een leuke club in Engeland en blijft ie daar lekker voetballen. Kan echt wel een balletje trappen en op meerdere plekken inzetbaar. Barnsley of zo geen verkeerde competitie en volgens mij nog een prima salaris daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vietnam

FIFA ranking: 93
0 fans
Actuele wedstrijden

Nederland
7 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren