Suárez ettert en staat op voet tegenstander: 'Het ging per ongeluk'

Zondag, 6 december 2015 om 09:33Bart Kruyt • Laatste update: 11:48

Luis Suárez zal wel altijd een speler blijven die de grens opzoekt. De aanvaller van Barcelona had het zaterdagavond veelvuldig aan de stok met Aymen Abdennour van Valencia en ging in de tweede helft op de voet van zijn bewaker staan. Dit leek met opzet te gebeuren, maar dat ontkent Suárez.

/

De maker van de openingstreffer (het duel eindigde uiteindelijk in 1-1) was zich na afloop van geen kwaad bewust. “Het ging per ongeluk", zei Suárez tegen Marca. “Ik draaide me om en stapte op zijn voet. Daarom bood ik mijn verontschuldigingen aan. Ik werd ook geschopt. Dat is voetbal." Abdennour plaatste na de wedstrijd een foto op Instagram van zijn gekwetste voet. Ook liet de verdediger enkele schrammen op zijn arm zien.

Voor Barcelona betekende de remise in het Mestalla pas het eerste gelijkspel van dit seizoen, maar opvallend genoeg wordt er in de Spaanse media direct gesproken over een ‘minicrisis’. Barcelona speelt midweeks in de Champions League tegen Bayer Leverkusen en neemt het volgende week in de competitie op tegen Deportivo la Coruna.

Luis Suárez gaf zijn bewaker Aymen Abdennour zaterdagavond een paar souvenirtjes. #barcelona #valencia #battle

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el
Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door buitenspelval)

Een oude vos verliest zijn streken niet...

6 december 2015 om 10:03

Er is helemaal niets aan de hand. Heb je het filmpje wel gezien?

6 december 2015 om 10:14

Weer een nare actie.... Toevallig altijd als hij niet aan het winnen is

6 december 2015 om 10:56

@Jan 1980 ...of zou het alleen nieuws zijn als het de media goed uitkomt? Als ze winnen of als anderen dat doen (wat zeer zeker het geval is) hoor je er niets van. Suggestieve journalistiek is in het voetbal wereldje nog normaler dan in de rest van de journalistieke wereld!

6 december 2015 om 12:11

Nee hoor, alleen heeft Suarez een paar extra streepjes achter zijn naam staan. Logisch dat er dan kritischer naar dit soort dingen wordt gekeken.

6 december 2015 om 12:19

en ronaldo

6 december 2015 om 12:20

Laatste tijd alleen Ramos.

6 december 2015 om 13:17

Jij bent echt kapot in je leven

6 december 2015 om 10:24

Veel harde verdedigers doen niet anders dan constant knijpen in de edele delen, even op de tenen staan, een keekie hier en daar, etc. Jaap Stam deed daar bijvoorbeeld laatst nog een boekje over open. Het hoort schijnbaar bij het hedendaagse professionele voetbal, dat soort geniepigheden.

Als Suarez iets doet, dan wordt er blijkbaar anders tegenaan gekeken. Erg kinderachtig en hypocriet van Abdennour om zijn schrammetje te posten op Instagram.

6 december 2015 om 11:03

Man staat hij nou aandacht te trekken door zijn paar schrammetjes aan de hele wereld te tonen met foto's?? Haha wat een jankbal, wat een aandachttrekkerij, wat een wijf!!!

Sorry als ik ongenuanceerd ben maar voetbal is toch geen wijvensport, dit gebeurd continue gedurende een wedstrijd. Ik wil eigenlijk korfbal voorstellen om als sport te gaan beoefenen maar zelfs dat zal wel te heftig zijn dan, curling misschien?

6 december 2015 om 12:52

Het hedendaagse voetbal? Als je terugkijkt naar het voetbal in de jaren 60 en 70, toen werd nog veel smeriger gespeeld. De botte tackles, smerige schoppen en ellebogen achter de rug van de scheidsrechter van toen zouden met de camerabeelden van nu voor levenslange schorsingen zorgen.

6 december 2015 om 13:04

Oh, dus de voetbalbonden hebben regels opgesteld maar onderaan dat document staat: de regels gelden toch maar niet, want het is geen wijvensport.....?

En ook worden de scheidsrechters niet geïnstrueerd met: "constant knijpen in de edele delen hoort bij het hedendaagse professionele voetbal".

6 december 2015 om 13:23

@hangover

Als ik zeg dat het schijnbaar hoort bij het hedendaagse voetbal, dan ontken ik daar toch niet mee dat er vroeger in de jaren 60 en 70 smerige truukjes werden uitgehaald? Het één sluit het ander toch niet uit met wat ik zeg? Ik heb het hier toch niet over het voetbal uit het verleden maar enkel over het hedendaagse voetbal...

6 december 2015 om 13:40

@geertvs

Wat loop jij mij nu weer allemaal voor woorden in de mond te leggen...
Waar schrijf of insinueer ik, dat er zoiets onder in de regels zou staan of heb ik het überhaupt over strafregelgeving en scheidsrechters?

Vertel me eens even waar ik beweer, dat het wordt gedoogd in het hedendaagse voetbal, dat stiekeme knijpen in de edele delen etc...

Als je een conclusie wilt trekken op wat ik schrijf, dan mag dat wel ergens op gebaseerd zijn.

6 december 2015 om 14:29

Als Suarez het doet wordt er niet anders naar gekeken. Niemand mag dit doen. Nu niet en toen niet. Stelletje smeerlappen in de jaren 60 en 70 dus.

6 december 2015 om 14:46

@geertvs

Wie zegt er in godsnaam dat iemand een uitzonderingspositie heeft en dat je er bij Suarez niet anders naar moet kijken? De opmerkingen in je laatste reactie (op wie eigenlijk?) ontgaan me voledig.

6 december 2015 om 19:29

Ik quote jou:

" Als Suarez iets doet, dan wordt er blijkbaar anders tegenaan gekeken. "

En verder haak ik in op de post van Hangover69.

7 december 2015 om 09:01

@geertvs

Mijn quote als reactie op geezy, Isconaldo, Dutchfavorite:

'als Suarez iets doet, dan wordt er blijkbaar anders tegenaan gekeken.'

Jouw quote als reactie daarop:

'als Suarez het doet wordt er niet anders naar gekeken.'

Ik raad je toch aan even beter het gehele draadje te volgen voordat je wilt reageren en zegt dat er niet anders tegen Suarez wordt aangekeken.

geezy: 'een oude vos verliest zijn streken niet...'

Isconaldo: 'weer een nare actie.... Toevallig altijd als hij niet aan het winnen is'

Isconaldo: 'als hij aan het verliezen is of gaat punten morsen gaan de stoppen los bij hem.. Wij hebben ook zo 1 of 2 bij Real. ( Pepe en Ramos)'

Dutchfavoritite: 'nee hoor, alleen heeft Suarez een paar extra streepjes achter zijn naam staan. Logisch dat er dan kritischer naar dit soort dingen wordt gekeken.'

Verder zijn er hieronder nog ettelijke reacties te lezen, die onderschrijven dat er wel degelijk anders tegen Suarez wordt aangekeken. Geniepigheden als op de tenen staan, knijpen, stompen, gebeuren tig keer in een wedstrijd, maar halen over het algemeen niet de headlines.

Een nieuwe alinea tussen twee een reactie op mij en Hangover is ook geen overbodige luxe om het iets duidelijker te maken.

7 december 2015 om 11:26

Wat is je punt dan? Je verdedigt Suarez toch? Omdat verdedigers ook gemeen zouden zijn? Stel dat verdedigers inderdaad gemeen zijn. Dan nog mag hij de regels niet overtreden. En uiteraard moeten gemene verdedigers ook aangepakt worden.

7 december 2015 om 12:00

Wat mijn punt is? Dat er naar mijn idee niet anders naar tenenstaan door Suarez moet worden gekeken, dan bij de gemiddelde voetballer die dat doet. Is dat een vreemd punt dan?

Het geniepig doen achter de rug van de scheids gebeurt alom op het veld. Maar als Suarez op iemands voet staat is het volgens velen smeriger, per definitie expres en het voor velen in de lijn der verwachting als recividist Ik vind dat kortzichtig en hokjesdenken.

Mijn reactie is niet zozeer ter verdediging van Suarez, maar om aan te geven dat een vooroordeel snel bevestigend is bij sommigen schrijvers. De schijn tegen hebben is geen geldig argument als bewijs van schuld lijkt mij.

Ook heb ik het nergens over hoe scheidsrechters op dat soort situaties moeten anticiperen of de mate van gemeenheid.

En uiteraard vind ik zelf ook dat smerig gedrag buiten de regels bestraft moet worden, maar wel indien er bewezen sprake is van bewust gemeen of onverantwoord gevaarlijk spel. Maar zoals eerder gezegd heb ik het hier niet over strafvervolging.

De conclusie waar jij in eerste instantie mee kwam, met bonden die dus de regels opstellen, maar waar onderaan zou staan dat het geen wijvensport is dus dat de regels toch maar niet gelden en scheidsrechters geinstrueerd worden dat 'het knijpen in de edele delen in het hedendaagse voetbal' is gedoogd, slaat daarom totaal nergens op.

Ik heb die fotos opgezocht en er leek me niet zoveel aan de hand. Paar schrammetjes hoort er toch soms wel bij, heb het moment zelf alleen niet gezien.

6 december 2015 om 09:46

http://gfycat.com/FrighteningThoroughHuemul Hij zet zn nop er lekker in hoor.

6 december 2015 om 09:58

Ik kan dit jammer genoeg niet openen op de app

6 december 2015 om 10:09

Als je het zo in die link ziet is er weinig per ongeluk aan. Het blijft een grote smeerlap die eens een keer stevig aangepakt moet worden door een tegenspeler zodat ie zelf weet hoe het voelt.
En hij moet een goede elektricien op gaan zoeken om die kortsluiting in zijn hoofd te laten fixen.

6 december 2015 om 11:36

@kohaku

Een spits als Suarez wordt door elke verdediger al jaren aangepakt en uitgedaagd en geprovoceerd om zijn geduld te verliezen. Misschien eens verder kijken dan die link om te zien wat Suarez al allemaal te verduren krijgt?

6 december 2015 om 12:21

Dus omdat Suarez getreiterd wordt, moeten we hem maar alles laten doen en het door de vingers zien? Want de zielige man overkomt het zelf ook?

6 december 2015 om 13:30

@ gloriyunited

Wat is dat nou weer voor conclusietrekking? Ik zeg toch niet dat we alles van Suarez moeten accepteren en door de vingers moeten zien, omdat hij wordt getreiterd?
Ik reageer op de opmerking van Kohaku die zegt dat Suarez een smeerlap is die zelf een keer stevig moet worden aangepakt om te ervaren hoe het voelt.
Ik reageer er op dat het aanpakken al jaren gebeurt. Begrijpend lezen is echt niet zo moeilijk.

6 december 2015 om 14:57

Buitenspelval, doe je klote barcabrill af man jaap

6 december 2015 om 15:31

@a.lacazette

Haha, klote barcabril, grapjas.. Ik heb helemaal niks met Barcelona of breng die club ook maar ergens ter sprake.
Sterker nog, ik vind dat 'saaie' tiki taka voetbal helemaal niet aantrekkelijk om naar te kijken.
Wat een rare en ongefundeerde opmerking van jou. Hoe kom je erop. Wie is die Jaap overigens?

6 december 2015 om 09:54

Ja wat ook kinderachtig om het op Instagram te zetten..

Goh, wordt het weer uit gebuid, is toch niet normaal meer, maar dat heb je als je zo in het nieuws gestaan hebt en dan gebruiken ze alles tegen je.

6 december 2015 om 10:11

Ik praat het niet goed want Abdenour overdrijft en dat posten is ook gewoon kinderachtig, maar Suarez heeft dit toch echt aan zichzelf te danken, je weet dat wanneer je zulke fouten maakt je er voor altijd op zult worden aangekeken, zeker als het om recidivisme gaat. Eigen schuld.

6 december 2015 om 12:06

Verdedigers doen dit constant. Constant aanvallers irriteren, maar wanneer er iets teruggedaan wordt, wordt het weer uitvergroot. Ik praat het niet goed, maar dit is ontzettend hypocriet.

6 december 2015 om 12:26

Wat voor wedstrijden kijk jij waar er elke keer door verdedigers op hun poten worden gestampt? Want bij 99 van de wedstrijden die ik kijk zie ik het niet hoor.

Het was natuurlijk ook gewoon rood. Het zou Suarez sieren als hij zich ook zou gedragen als Barca niet 3-0 voorstaat.

6 december 2015 om 20:22

Jij voetbalt zelf niet. Rood hahahah Suarez is een etter maar hier gebeurde helemaal niks. Niet eens geel.

Moet ut eerlijk toegeven, het blijft toch een zuiger, ut is maar hoe je ut bekijkt, maar geniaal is het toch wel, hij heeft het niet nodig imo, dit soort acties, want het was wel bewust, dit soort 'dingen' doet een spits om zn tegenstander uit de tent te lokken, om dan (als verdediger) je revanche te pakken een vrijetrap randje 16m of erger een penaltie tegen krijgen. Want duiken kan Luis als een dolfijn. Nogmaals, dit heeft een speler als Suarez niet nodig, hij bezit echt goeie kwaliteiten voor een spits, maar zoals hierboven al aangegeven wordt, een sluwe vos verliest zn streken niet

6 december 2015 om 10:10

Ik noem dit niet sluw maar onsportief. Wordt tijd dat ze hem ook eens stevig aanpakken zodat ie echt pijn voelt als ie weer eens ligt te rollen.

6 december 2015 om 10:18

En dat mag ook beste kerel....fijne Zondag.

6 december 2015 om 10:51

Kohaku, maar als verdedigers dat doen, dan mag het wel? Costa is van een andere orde met zijn ellebogen en trappende bewegingen, die gaat de grens echt over. Maar op tenen staan en iemand stiekem bij zijn arm pakken, dat zijn dezelfde trucs die verdedigers zo vaak uithalen.

6 december 2015 om 10:28

Wie of wat is 'ut'?

6 december 2015 om 12:24

Dag joost, begrijp jij ut nie?

Net zoals op het WK toen Suarez zich omdraaide en zijn tanden tegen de schouder van Chiellini kwamen... Really?!

Blijft een absolute malloot. Normaliter zou je hem op basis van zijn gedrag nooit moeten aantrekken bij een grote club als Barcelona. Gaat straks in de toekomst zichzelf toch weer onmogelijk maken.

Aan de foto's te zien valt het wel mee. Een paar schrammen hoort er bij in het voetbal, zeker als verdediger. Dit is een overtreding zoals er tientallen worden gemaakt in het voetbal. Had Abdennour dit bij Suarez gedaan was het niet eens een artikel geweest
Hij wordt trouwens wel lekker afgemaakt op instagram.

6 december 2015 om 10:47

Hij gaat wel doelbewust op zn voet een pirouetje staan draaien hoor, wat mij betreft toch zeer gemeen spel en, als het gezien wordt, rood. Dat Abdennour zich als een klein kind aanstelt is ook misselijk, maar een andere discussie.

6 december 2015 om 11:20

Ach, af en toe een beetje op de voet staan, een klein duwtje geven, beetje tegen die hakjes aan zitten, een beetje vasthouden, dat hoort er nu eenmaal bij. Wie daar niet tegen kan, kan beter gaan zaalvoetballen.

Jip een ongelukje kan gebeuren kerel... zand er over...

Dikke bullshit Suarez... Eerst kijken waar hij staat, contact zoeken om vervolgens eens goed zijn voet op de andere voet te zetten. Zoals je een sigaret uitduwt, eens goed duwen en draaien... En scharten hoort erbij? Euh... Mss eens nageltjes knippen dan volgende keer. Als Barca het eens drie matchen aanvallend moeilijk zou hebben (wat niet zal gebeuren), gaat Suarez terug flippen en bijten! Ben ik zeker van...

Wat een sneuneus om deze foto's te delen. Tranen staan nog in z'n ogen zo te zien. Pak hem dan gewoon op het veld aan.

Abdennour mag graag de harde verdediger uithangen en de hele wedstrijd uitdelen, maar dan moet je ook incasseren en niet zo janken.

Wel heel overdreven van Abdennour om gelijk foto's op internet te zetten, hij is zelf ook niet vies van een beuk of een trap.

Die Suarez blijft gewoon een smeerlap :P

Dit lijkt dus echt bewust. Als je op iemands voet gaat staan dan voel je dat. Suarez lijkt de voet van de verdediger nog als opstapje te gebruiken op het moment dat hij erop gaat staan.

Ik kan zeggen dat je als spits het een en ander te verduren krijgt in een wedstrijd. Maar dat je als spits niet zo handig ben in geniepige overtredingen. Meestal valt het altijd erg op, bij Suárez is dat ook zo. De enige overtreding die niet door de beugel kan, dat is dat gebijt. Maar verder hoort alles erbij, is van alle tijden.

Wel een beetje hypocriet van Abdennour. Hij staat bekend als een bikkelharde (goede) verdediger, die graag uitdeelt en een reputatie heeft om fel te verdedigen. Dus dan moet je ook kunnen incasseren en niet achteraf zielig doen op Instagram. Suárez maakte wel degelijk een overtreding, of het perongeluk ging of niet, bij hem neig je te zeggen dat het stom was. Gelukkig kwam ie er mee weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7447
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3228
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper280
Jordi AlbaVerdediger313
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1015 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Atlético Madrid 28 19 5 0
2019/2020 Barcelona 28 16 4 0
2018/2019 Barcelona 33 21 5 0
2017/2018 Barcelona 33 25 9 0
2016/2017 Barcelona 35 29 8 0
Laatste voetbalnieuws

Atlético Madrid ontsnapt na gemiste penalty in minuut 91

Atlético Madrid blijft voorlopig koploper van LaLiga. Het team van trainer Diego Simeone had zaterdag aan een enkel doelpunt voldoende om Elche de baas te zijn, al had de zege in...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren