'Ajax moet rekening houden met vertrek Bergkamp; baan in Engeland lonkt'

Vrijdag, 4 december 2015 om

Of hij eventueel belangstelling zou hebben voor de baan is nog maar de vraag, maar mogelijk neemt Ajax na Wim Jonk ook afscheid van Dennis Bergkamp. De Daily Mirror claimt dat de huidige assistent van Frank de Boer namelijk in beeld is om hoofdtrainer te worden bij Reading.

/

Reading staat momenteel negende in de Championship en heeft onlangs afscheid genomen van manager Steve Clarke. The Royals willen een grote, buitenlandse naam als opvolger aanstellen en Bergkamp zou een kandidaat zijn. Reading werd vorig jaar ook al aan de Nederlander gelinkt, toen de club op zoek was naar een opvolger voor Nigel Adkins, maar toen viel de keuze dus op Clarke.

De 46-jarige Bergkamp kende zijn beste tijd als voetballer in Engeland en speelde jarenlang in het shirt van Arsenal, waar hij zijn loopbaan in 2006 afsloot. Twee jaar na zijn afscheid als professioneel voetballer werd hij coach; Bergkamp werkte eerst in de opleiding van Ajax en is tegenwoordig werkzaam als assistent-trainer van het eerste elftal.


Poll

Denk jij dat Dennis Bergkamp een goede hoofdtrainer zou zijn?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door hootch30)

Bergkamp is niet echt manager materiaal vind ik en ja ik werk elke dag met hem en heb 6 glazen bollen -zonder uitleens- en als krant is de mirror het papier waarop het geprint wordt niet waard.

Wat is dat toch met Ajax? Het begint een gigantische puinhoop te worden. cruyff weg, Jonk weg en nu binnenkort ook Bergkamp. De eerste de beste die ze eruit moeten gooien is raad van commissarissen en Overmars, de grootste profiteurs binnen Ajax. Dit gaat gewoon niet goed komen met die beleid. Het lijkt wel of de gifbeker helemaal leeg moet. Ik vrees voor na de winterstop zowel organisatorisch als op sportief vlak!

4 december 2015 om 21:26

Het is een grote blamage, jonk heeft gewoon iemand nodig die goed is in vergaderen,want op het veld gaat alles goed. En die overmars heeft geen recht van spreken

4 december 2015 om 21:28

"mogelijk" en "gelinkt door" geeft jou het idee dat Bergkamp morgen weg is?
Of is het weer een mogelijkheid om negatief te praten over Ajax?
Stop toch eens met de trol uit te hangen , neem een logo van je eigen club ipv dat je net doet alsof je Ajacied ben.

4 december 2015 om 21:32

Heb je tegen mij? Ik heb namelijks niks over bergkamp gezegd

4 december 2015 om 21:58

Als je het lijntje goed bekijkt zie je tegen wie ik het heb, wij hebben rond dezelfde tijd getypt en gepost, dus heb jouw bijdrage niet eens gezien.

Plus voer jij het logo van Ajax? Dus kan je jezelf bedenken dat ik het niet tegen jou had?

4 december 2015 om 22:41

@araman. Butthurt? Je kan ook normaal reageren. Een simpele 'nee' zou meer dan voldoende geweest zijn... En ja, zeker niet de meest snuggere vraag.

5 december 2015 om 07:52

Er zijn mensen die op de telefoon reageren, van na uw generatie waarschijnlijk. Wat een frusti zeg.

4 december 2015 om 22:00

Bergkamp gaat helemaal niet weg om ergens hoofdcoach te worden.

En je hoeft nergens voor te vrezen, het gaat gewoon geweldig bij Ajax. Er is helemaal geen gifbeker. Meeste goals voor, minste goals tegen, meeste overwinningen en gewoon op plek 1. Op de bank staat 120 miljoen en het ene na het andere talent breekt door.

4 december 2015 om 22:11

5 slechte aankopen

4 december 2015 om 22:11

Plus

4 december 2015 om 22:12

Vorig jaar geen kampioen, uitgeschakeld in de europa league, de boer waarschijnlijk weg aan het einde van het seizoen, cruyff revolutie op de schop, de ene na de andere miskoop (Sanogo, bd Hoorn, Viergever etc). Je hebt gelijk, alles gaat geweldig.

4 december 2015 om 22:37

Hahaha, vier titels op rij en een keertje tweede. In de geschiedenis van het betaald voetbal heeft alleen PSV het een keertje beter gedaan.

Man, als jouw club een keertje kampioen wordt, vier je drie weken feest.

4 december 2015 om 22:38

@elliotoski

Wat boeit mij nou de goedkope mislukte aankopen, El Ghazi, Bazoer, Milik, Gudelj en Sinkgraven zijn prima aankopen.

4 december 2015 om 22:38

Sverige4u,
Zo zo, wat zijn we weer negatief..
Ja het rolt allemaal niet super, maar de manier waarop ajax de laatste jaren bezig is is een stuk beter dan de 7 jaar waar er geen kampioenschap was en de ene na de andere miskoop voor 10 mil gekocht werd... nu zijn het iig de spelers die de gok waard waren die tegenvalle

4 december 2015 om 23:29

Singraven gelukt hij staat wissel, milik is een twijfel geval want hij speelt dit seizoen zeer matig.

5 december 2015 om 00:13

Milik verpats je easily voor 15mio, alleen al op basis van het nat. Elftal, dus prima koop daar ie ook nog jong is en maar 2-3 mio kosste.

5 december 2015 om 00:35

Als Ajax 15 mil krijgt voor milik trakteer ik jou op een biertje

5 december 2015 om 01:24

Misschien niet om hoofdcoach te worden, maar ik zie Bergkamp niet blijven. Net als de Boer en Overmars. Jonk zag ik het langst blijven..

Waarom gaat het nu goed? Heeft dat te maken met de aankopen van Overmars (bazoer is dat niet), de spelers die onder Frank beter zijn geworden of het spel waarmee hij speelt, of zijn het de talenten die in hun debuutjaar spelers die Frank al jaren traint moeiteloos uit de basis spelen?

Als je denkt dat het dat laatste is, moet je je afvragen of het inderdaad verstandig was om Jonk weg te sturen.. Het is bekend dat Bergkamp de bovenbouw bij de proftak wilt betrekken, ipv Jong Ajax bij de toekomst, zoals Cruijff dat wilde. Ik weet niet of je het spel van de A1 wel eens vergeleken hebt met die van het eerste? Dat doet pijn aan de ogen, de reden dat ze bovenaan staan is omdat Jonk zo'n goed werk verricht heeft op de toekomst.

De toekomst ziet er de komende jaren met de doorbrekende talenten goed uit, maar hoe is dat als ze los gaan van de plannen van Cruijff, wordt het dan niet gewoon weer hoe het was? Ik vrees het..

5 december 2015 om 06:40

@paulurs

Welke plannen van Cruyff heb je het hier nou weer over? Je bent de zoveelste die maar wat roept.

De doorstroming van talent naar het eerste is altijd al de verantwoordelijkheid van Bergkamp geweest. Aangezien de ene naar de andere speler doorbreekt, mag je toch wel zeggen dat Bergkamp dat geweldig doet, of niet soms?

De A1 heeft de grootste talenten van Nederland en speelt wekelijks tegen spelers die even oud zijn maar minder talent hebben. Raar he, dat ze dan het mooiste voetbal kunnen spelen. Maar een jaartje later, in jong Ajax, spelen ze dan ook de hele JL van de mat? Of hebben ze dan veel meer weerstand waardoor het ineens niet meer zo makkelijk gaat.

Als het eerste in de CL zou spelen tegen alleen maar teams die even oud zijn en minder talentvol, zou ook het eerste het mooiste voetbal spelen. Echter het eerste krijgt te maken met tegenstanders die fysiek veel verder ontwikkeld zijn. Die krijgen te maken met tegenstanders die gewoon beter zijn. Dan speel je niet eventjes zomaar het mooiste voetbal.


Reading ligt niet ver ten noorden van Londen. Misschien trekt hem dat wel. Maar als ze in de Premier League gaan spelen dan zullen ze niet aanvallend voetbal kunnen spelen terwijl ik denk dat Bergkamp een aanvallend team zou moeten coachen. In de Championship kan Reading natuurlijk wel aanvallen en proberen te domineren.

Saaie man, mist veel karakter voor hoofdtrainerschap. Als veldtrainer prima maar geen boegbeeld voor een club.

4 december 2015 om 21:46

Bergkamp saai? Een voetbalgenie lijkt mij. Als hij zijn inzichten kan overdragen op zijn team dan komt het wel goed lijkt mij.

Maar je bedoelt misschien dat hij zijn spelers niet zal kunnen opzwepen om het maximale uit zichzelf te halen. Een "projecttrainer" zal hij dan ook beter niet kunnen worden, maar iemand die iets op de lange termijn kan bouwen. Echter krijg je die tijd vaak niet meer tegenwoordig.

4 december 2015 om 21:50

Eens grote voetballer, goeie veld trainer top gozer geen hoofd trainer niks mis mee toch?

En alle uitwedstrijden met de trein????
Die man durft geen meter te vliegen.vergeet het maar.

4 december 2015 om 21:36

Ik denk sowieso niet dat Reading veel vliegt. Over het algemeen gaan teams uit de tweede divisie altijd met de trein.

Van mij mag er wel een grote schoonmaak beurt komen bij Ajax. Schoon schip maken en betrouwbare ervaren vakmensen aanstellen.

4 december 2015 om 21:58

Wie had je in gedachten?

4 december 2015 om 23:03

Bijvoorbeeld Bielsa trainer, Jordi Cruijff TD, Adriaanse hoofd jeugdopleidingen, enz.

4 december 2015 om 23:33

Adriaanse dat is vragen om saai voetbal,
Dan mogen talenten als nouri geen risico meer nemen, dan krijgen we hetzelfde als voor de revolutie.

Hoe eerder hij weg is hoe beter. Fantastische voetballer- in mijn top 5 ever - maar waardeloze assistent, zwakke persoonlijkheid en rugsteker van de man die hem heeft ontdekt. Doe-wie.

Mooi! Hoop dat ie heel snel weg is.
Misschien kan hij overmars en Vd Sar meenemen, zou fijn zijn!

Hoop van niet! Als Bergkamp niets toe zou voegen had hij die positie naast de Boer al die tijd niet gehouden. Er zijn verbeterpunten maar de technische staf presteert gewoon prima, als je vind dat iemand weg moet, noem dan meteen iemand die de rol beter uitvoert.

Een hele hoop mensen denken blijkbaar precies te weten hoe Bergkamp in elkaar zit en lijken precies te weten wat zijn rol is in de staf. Maar op basis van welke argumenten? Ik lees alleen maar kreten.

Tijdens zijn carrière was het ook geen extravert persoon, toch was hij geniaal. In de lijn der verwachting dat hij ook zo is als (assistenttrainer).

Bergkamp wil geen hoofdtrainer zijn, staat liever in de luwte. Dat heeft hij meerdere keren aangegeven.

Kan ie uberhaupt praten? Zit altijd als een zoutzak op de bank. Straalt niet echt uit alsof ie het naar z'n zin heeft. (geeft het spel ook niet altijd reden toe, maar dat terzijde)

5 december 2015 om 12:58

Heb jij wel eens aan gedacht dat Bergkamp gewoon geconcentreerd naar het spel en de spelers kijkt?

Bergkamp is altijd al een rustige persoonlijkheid geweest en heeft op de bank nooit zo'n zin in een theekransje met zijn collega's. Hij bekijkt de wedstrijden gewoon de volle minuten.

Schijnt dat Wim Jonk weer vrij is... Misschien ideaal als 2e man.... Nee zonder dollen, Bergkamp.....ik weet niet of hij een gemis is voor Ajax...Misschien dat hij veel achter de schermen betekent, maar op de bank zie ik niks van hem

5 december 2015 om 00:38

Hij is blijkbaar een goede speciaallisten trainer eriksen,kishna, Fischer, el ghazie en milik zeggen dat als ze individueel trainen dat bergkamp veel doet

5 december 2015 om 12:17

@jeron

Bergkamp is verantwoordelijk voor de overgang van jong talent naar het eerste. Gezien de vele jongen spelers die doorbreken en de lovende woorden van veel van die gasten, doet hij dat uuitstekend.

Na het slechte nieuws van Jonk, zou dit weer goed nieuws zijn !! Frank de Boer aast ook op een vertrek in de zomer. En Overmars zal ook wel eieren voor zijn geld kiezen. Kortom het Technisch Hart valt in duigen. ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Reading

Stand
Actuele wedstrijden

636 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Valentin Rongier is in beeld om de opvolger te worden van Nabil Fékir bij Olympique Lyon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren