Stevens loopt in wit Berlijn tegen eerste nederlaag met Hoffenheim aan

/

Huub Stevens is tegen zijn eerste nederlaag als coach van TSG Hoffenheim aangelopen. Na twee achtereenvolgende remises, ging zijn elftal zondagmiddag onderuit bij Hertha BSC. De wedstrijd in Berlijn werd beslist door een onfortuinlijk eigen doelpunt van Eugen Polanski. Hertha bleeft daardoor bovenin meedraaien, terwijl Hoffenheim laatste blijft.

Veel viel er niet te genieten in de ontmoeting tussen de verrassende nummer vier van Duitsland en de hekkensluiter. Dat kwam grotendeels door de sneeuwval, die het veld – met name voor de pauze – onbespeelbaar maakte. Illustratief voor de kwaliteitsarme pot voetbal was de wijze waarop de 1-0 van Hertha tot stand kwam. Marvin Plattenhardt slingerde de bal voor uit een vrije trap en zag tot zijn genoegen dat Polanski de bal met zijn hoofd in eigen doel kopte. Doelman Oliver Baumann sloeg het leer nog wel weg, maar deed dat achter de doellijn.

Ondanks het sneeuwvrij maken van het veld in de rust werd het spelpeil er in de tweede helft niet hoger op. Hoffenheim zocht de aanval, maar was lange tijd nauwelijks in staat om een kans te creëren. De thuisploeg stelde daar echter helemaal niks tegenover, wat de spelers van Hertha op boegeroep van de eigen fans kwam te staan.

De bezoekers kregen in de slotfase van de wedstrijd nog wel wel een aantal goede goede kansen op een gelijkmaker. Kevin Volland kreeg de bal uit het niets voor zijn voeten, maar hij schoot van zo’n elf meter hopeloos over. In blessuretijd leek de 1-1 alsnog te vallen. Hertha-stopper John Anthony Brooks had echter het geluk dat zijn inzet net niet in eigen doel viel en rakelings langs de paal vloog.