Verrassend uitverlies stopt goede vrijdagreeks Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is vrijdag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen, ruim anderhalve maand na de 5-1 verliespartij tegen Bayern München. De ploeg van trainer Thomas Tuchel moest in het Volksparkstadion zijn meerdere erkennen in Hamburger SV: 3-1. De aftrap van de krachtmeting werd met een kwartier uitgesteld, want in verband met de terreuraanslagen in Parijs werden extra beveiligingsmaatregelen getroffen en niet alle fans waren op tijd in het stadion.

/

Na 45 minuten stond er een verrassende doch niet onverdiende 2-0 tussenstand op het scorebord. Na nog geen twintig minuten spelen keken die Borussen reeds tegen een achterstand aan. Ivo Ilicevic werd door Roman Bürki onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Pierre-Michel Lasogga vanaf elf meter raak schoot: 1-0. Vier minuten voor rust leidde Matthias Ginter de 2-0 in. Nicolai Müller was de ontvanger van de fatale terugspeelbal en stelde vervolgens Lewis Holtby in staat om te scoren.

Mats Hummels gooide tien minuten na rust de wedstrijd in het slot. Hij kopte een corner van Holtby in zijn eigen doel en deed dat bovendien exact vijf jaar na zijn eerste, en tot vrijdag enige eigen doelpunt in de Bundesliga: 3-0. Een vierde tegendoelpunt bleef Dortmund bespaard; het was Pierre-Emerick Aubameyang die er op aangeven van Adnan Januzaj nog 3-1 van wist te maken. René Adler was vervolgens belangrijk door een aansluitingstreffer van Gonzalo Castro en Aubameyang te voorkomen.

BVB, dat tot vandaag negentien vrijdagduels op rij zonder nederlaag was, kan de achterstand op Bayern München zaterdag tot acht punten zien uitgroeien. De koploper gaat op bezoek bij Schalke 04. De voorsprong van Borussia op nummer drie VfL Wolfsburg, dat zaterdag thuis tegen Werder Bremen speelt, bedraagt acht punten.

Denk jij dat Borussia Dortmund dit seizoen minimaal tweede wordt?