Legendarisch duo valt tegen in Major League: ‘Het is ook best moeilijk’

Vrijdag, 20 november 2015 om 09:52Erik van Dam • Laatste update: 09:42

Frank Lampard en Steven Gerrard maakten jarenlang furore in de Premier League en Champions League en waren bovendien zeer lange tijd dragende krachten in het Engelse nationale team. Hun avontuur in de Verenigde Staten valt echter best tegen: waar spelers als David Beckham een instant hit waren, zijn Lampard en Gerrard wat geruisloos opgegaan in de Major League Soccer.

/

Lampard ging na dertien jaar Chelsea en een seizoen bij Manchester City aan de slag bij New York City FC en maakte drie doelpunten in tien wedstrijden. Geen slecht gemiddelde, maar Lamps had minder invloed op het spel van zijn team dan verwacht. De 37-jarige middenvelder beschikt nog over een contract voor dertien maanden. Gerrard keerde Liverpool na achttien jaar de rug toe voor Los Angeles Galaxy en is daar nog niet de beste speler.

In dertien competitieduels maakte hij twee doelpunten en zijn club eindigde ‘maar’ als vierde in de eindrangschikking, ook al kwam de 35-jarige Gerrard er pas later bij. Gerrard gaf zelf al hardop toe dat het aanpoten is in de Major League Soccer en dat het niet helemaal is zoals hij had gedacht. Landon Donovan snapt wel dat Lampard en Gerrard het moeilijk hebben: hij kent hun beide werelden goed en zegt dat het op termijn beter zal gaan met het duo.

/

“Ze zijn hier goed ontvangen, dat zeker, maar het is gewoon niet makkelijk. Soms hebben mensen de indruk dat ze naar Amerika kunnen komen en dat het dan eenvoudig zal zijn voor ze. Mensen die aan de buitenkant staan denken dat wellicht. Maar de spelers zullen je allemaal vertellen wat Steven al hardop zei: het is best lastig. Niet omdat de kwaliteit bij Liverpool hoger is, maar het reizen is vermoeiend en de handelingssnelheid ligt hoog.”

Donovan speelde jaren voor San Jose Earthquakes en Los Angeles Galaxy en verbleef ook een aantal keer in Europa: hij begon ooit bij Bayer Leverkusen, speelde later bij Bayern München en liet zich tweemaal verhuren aan Everton. Hij denkt dat Lampard en Gerrard de Major League onderschat hebben. “De Premier League is waarschijnlijk de snelste competitie van allemaal, maar het tempo ligt hier hoger dan je denkt. Volgend jaar komen ze weer terug, dan denk ik dat ze beter voorbereid zijn en veel meer impact zullen hebben.”


Poll

Frank Lampard en Steven Gerrard zijn op te late leeftijd naar de Verenigde Staten gegaan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door djordjevic)

Terug na Engeland dan maar weer? Lampard misschien weer iets voor WHU? En Klopp wilde Gerrard terug hebben bij Liverpool.

20 november 2015 om 12:09

Lampard naar West Ham? Dat zie ik zo snel niet gebeuren haha

20 november 2015 om 12:57

Voordat Lampard naar chelsea ging zat hij bij WHU. Dus zo gek is dat niet.

20 november 2015 om 14:33

Lampard heeft tot en met 2001 onder contract gestaan bij West Ham United. Zo goed is het dus niet wat @afca_babel zegt.

Je moet je toch wel weer op een bepaalde manier opnieuw opladen.
Overstappen naar een land, waar voetbal verre van op nummer 1 staat, is denk ik best lastig als je dan wat ouder bent.

In zo een groot land is reizen idd heel vermoeiend. Dan moet je elke week in de vliegtuig zitten.

20 november 2015 om 19:16

Tja, basketballers zitten bijna elke dag in het vliegtuig. Voor voetballers valt het dan nog mee.

Beckham was een hit omdat hij ongeveer de eerste was in deze generatie en dan val je al gauw op. Nu zijn er ongelofelijk veel sterren.

20 november 2015 om 10:51

Dat ten eerste inderdaad. Daarbij lag het niveau van de MLS een stukje lager toen Beckham erheen ging en bovendien was hij (meen ik) pas 31 jaar.

Vergeet niet dat beide heren inmiddels al aardig op leeftijd zijn en allang niet meer op hun best zijn. Zo sterk is de MLS niet. De competitie bestaat vooral uit oud-topspelers die nog even cashen en hun carriere afbouwen. Vond het al bijzonder dat Giovinco naar Toronto ging in plaats van een goede club in Europa.

20 november 2015 om 10:46

De MLS is zeker geen geweldige competitie, maar toch wordt het Amerikaanse voetbal vaak onderschat in het soort voetbal dat daar wordt gespeeld en de sportmentaliteit van de Amerikanen. Vanuit de Amerikaanse cultuur is die mentaliteit heel erg gegrond in onverzettelijkheid en doorzettingsvermogen. Cliché (hollywood) gezegd: never give up. Die Amerikanen gaan écht door tot het gaatje en fitheid staat daar enorm hoog in het vaandel. Er wordt enorm veel gelopen in de wedstrijden in de Mls. Technisch en tactisch is het allemaal wat minder, zodat een ploeg van een beetje kwaliteit uit Europa dat wel snel meester is, maar als je als voetballer vanuit Europa aan het eind van de carriere daar aan komt en in die competitie en in je team is alles gegrond op loopvermogen en conditie, terwijl jij het nog vooral van je inzicht en techniek moet hebben omdat je op die vlakken inmiddels hebt ingeboet, dan kun je het daar lastig hebben. Je ziet dat de VS het op de laatste Wk's toch vaak grote landen moeilijk kan maken, omdat ze gewoon fitter zijn dan ploegen met spelers uit Europese competities waar de pijp dan na een lang seizoen gewoon leeg is. Die selectie bestaat grotendeels uit spelers uit de Mls, waarbij overigens het deel dat toch zijn brood verdient in Europa en daarmee wat tactisch en technisch vernuft op doet ook steeds groter wordt. Die mix wordt steeds beter. Je zag dat de VS onlangs gewoon oefenwedstrijden van Duitsland en Nederland wist te winnen.

20 november 2015 om 14:37

Klopt, maar het punt dat ik wou maken is dat de oude garde wereldtoppers daar hun carrieres afbouwen. Dat ze dus op 35-40-jarige leeftijd geen indruk meer maken is totaal niet vreemd.

Beckham was voetballend ook niets waard meer in de Mls, maar door z'n traptechniek had hij af en toe nog mooie vrije trappen en goals. Dan lijkt het al snel meer dan dat het is. Daarnaast is de naam Beckham ook commercieel aantrekkelijk voor zulke clubs.

Het zijn ook meer nuttige spelers dan spectaculaire.
Niet voor je nou perse naar het stadium zou komen.

Niet alleen het tempo is een probleem. Het spelen op hoogte en op kunstgras maakt het ook anders dan beide spelers gewend waren.

Haha als ergens het tempo laag ligt is het wel in de mls

Zie wel eens live wedstrijden voorbij komen op Eurosport.. Zo geweldig is het niveau niet. Gerrard en Lampard zouden wekelijks uitblinker moeten zijn met hun kwaliteiten. Zal dan wel aan het reizen liggen of het boeit ze allemaal niet meer.

Spelers zijn op leeftijd. Beetje logisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Los Angeles Galaxy


47 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. BondKeeper
E. LópezKeeper
D. AcostaVerdediger
J. AraujoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Los Angeles Galaxy.

338 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
FC Utrecht wil clubtopscorer Bart Ramselaar niet kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren