‘Het kan ook zijn dat hij een andere uitdaging wil en naar Ajax kan komen’

Woensdag, 18 november 2015 om 13:28Peter Nusselder

Het kan niet helemaal worden uitgesloten dat Ajax-trainer Frank de Boer de ervaren spits krijgt die hij zoekt. De Amsterdamse club werd al eens in verband gebracht met Óscar Cardozo en de international van Paraguay zou overwegen om zijn verbintenis met Trabzonspor in te leveren.

/

De 32-jarige spits ligt nog tot medio 2017 vast in Turkije, maar het is allesbehalve rustig bij Trabzonspor. Oud-Ajacied Shota Arveladze is er ontslagen als trainer, er is sprake van financieel wanbeleid en de clubleiding in Trabzon ligt overhoop met de Turkse voetbalbond. Na zijn voormalig ploeggenoten José Bosingwa en Kévin Constant zou nu ook Cardozo van zijn om zijn contract te laten ontbinden.

De kans dat de Paraguayaans international vervolgens naar Amsterdam verkast, blijft overigens klein, zeker omdat ook een overgang naar de Turkse top tot de mogelijkheden schijnt te behoren voor Cardozo. “Als Galatasaray in de strijd komt, denk ik dat Ajax financieel gezien niet zo veel kans maakt”, vertelt zaakwaarnemer Aykut Dogan aan Ajax Showtime. “Maar het kan ook zo zijn dat hij een andere uitdaging wil en naar Ajax kan komen.”


Poll

Hoop je dat Óscar Cardozo in de Eredivisie komt voetballen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door louis el pisto)

Ik zie het niet gebeuren, is wel een spits van een niveau dat er lang niet heeft gestaan bij Ajax.
Wat een neusje voor de goal heeft deze man.

18 november 2015 om 13:55

Geweldig linkerbeen, goede afmaker. Klinkt een beetje als een omschrijving van Milik.

Ajax spits? Meevoetballen? Teamspeler? Laat maar lekker in Turkije voetballen.

18 november 2015 om 14:08

Milik afmaker? Hoeveel heeft hij er nu al inliggen dan?

18 november 2015 om 14:36

Nee Ajax speelt prachtig voetbal en creërt geweldig veel kansen... Milik wordt verweten geen aanspeelpunt te zijn, maar geen afmaker?

Ik raad je aan om zelf eens op te zoeken hoeveel officiele goals Milik per aantal wedstrijden heeft gemaakt. (zonder penalty's te nemen)

En dan weer verder te komen praten.

18 november 2015 om 15:05

De positie van spits in het huidige Ajax systeem is gewoon niet makkelijk. Milik, maar ook Sigthorsson scoren toch makkelijk voor hun land. Maar stukken minder bij Ajax. Toch ben ik wel blij met Milik, scoort geregeld en geeft ook redelijk wat assists. En is nog jong. Ik was in z'n eerste jaar bij Ajax ook niet bepaald onder de indruk van Zlatan, maar we weten allemaal hoe die zich ontwikkeld heeft. Milik komt er wel, daar ben ik van overtuigd.

18 november 2015 om 15:20

Das ook niet eerlijk om hem dit jaar over hem te oordelen, dit jaar hebbrn ze niet tegen JOS gespeeld anders had die er al 6 meer gemaakt

18 november 2015 om 15:21

Precies, ik ben er ook gewoon van overtuigd dat Milik een goede spits is. Frank de Boer moet niet steeds de spitspositie de schuld geven en eens aan het veldspel daaromheen gaan werken.

19 november 2015 om 11:33

2015/2016 ajax 10 5 eredivisie
2014/2015 ajax 21 11 eredivisie

Is in mijn ogen voor een Ajax spits te weinig.

Sigthorsson zijn statistieken in zijn eerste 2 seizoenen waren:

2012/2013 ajax 15 7 eredivisie
2011/2012 ajax 14 7 eredivisie

Noem dit nou niet een fantastische spits, want een Ajax spits die er bij wijze van spreken 13 in heeft liggen aan het eind van het jaar is gewoon te weinig!

19 november 2015 om 13:35

- Zoals je aan je eigen statistieken al ziet, heeft hij lang niet alles gespeeld door blessures.
- Ajax creërt nou eenmaal heel weinig kansen, en El Ghazi, Fischer en de rest gaan allemaal naar binnen de trechter in, halen zelden de achterlijn voor een voorzet. Kijk eens hoeveel goals Luuk de Jong vorig seizoen uit voorzetten van Willems en Narsingh gemaakt heeft.
- Zijn percentage goals in verhouding met de kansen die hij nodig heeft is enorm hoog.
- Bij Polen maakt hij er ook veel

Alleen is hij in tegenstelling van wat de boer wil wel iemand die toevoer nodig heeft. Het is niet een man met een eigen actie. Weer slecht gescout van Overmars dus.

Maar een slechte spits is hij zeker niet.

Man, probeer dan Huntelaar te laten. Deze beste man is al 32 jaar. Huntelaar zal wel duurder zijn, maar zal ook veel meer met zich meebrengen en het is een jongen van de club.

18 november 2015 om 13:45

Ik Denk dus dat Cardozo veel meer aan het Ajax spel zou toevoegen. Huntelaar is een pracht afmaker maar voor de rest is hij in weze een redelijk dezelfde speler als Milik (maar dan wat beter). Met Cardozo zou Frankie 2 keuzes hebben. Of aanspeelpunt Cardozo of de iets beweeglijkere Milik.

Denk sowieso dat het voor Ajax goed zou zijn om een aanspeelpunt als spits te halen. Met de vleugelspelers en aanvallende middenvelders in Singraven, Bazoer, schone en Klaassen is het fijn om een spelmakende grote spits te hebben. Kijk maar naar de jong bij PSV

18 november 2015 om 13:56

Cardozo is helemaal geen aanspeelpunt volgens mij..

18 november 2015 om 13:49

Huntelaar is ook al 32 jaar. En is niet bepaald een jongen van de club, heeft er wel paar jaar gespeeld maar ook bij bv. Psv, Agovv en Heerenveen

18 november 2015 om 14:18

Huntelaar vindt Ajax zijn hele leven lang al zijn droomclub, dit was eerder dit jaar in De Telegraaf:

vr 09 jan 2015, 05:59
Huntelaar zet Ajax in de wacht

Mike Verweij
Doha -
Klaas-Jan Huntelaar (31) sluit een terugkeer naar Ajax nog steeds niet uit. Alleen zullen de Amsterdammers geduld moeten hebben. "ajax heeft een paar maanden geleden via Marc Overmars geïnformeerd", aldus de spits.

"ik heb gezegd dat ik op dit moment nog graag in het buitenland speel, want ik vind de Bundesliga een fantastische competitie. Over twee jaar zien we wel weer verder. Je kunt in het voetbal niet alles plannen”, zegt de aanvaller van Schalke 04.

"ik ben nog wel fit, dus zie wel hoelang ik nog kan en wil doorvoetballen. Ik heb gelukkig nooit echt grote blessures gehad. Ajax is altijd de club geweest waar ik gek van was. Als jonge jongen was ik al fan. Mijn gevoel richting Ajax is altijd positief gebleven.”

18 november 2015 om 13:49

BellaPartita
Huntelaar is ook 'al' 32.
Huntelaar zijn salaris is 5mil per jaar.
Die gaat echt niet nu al voor 1mil per jaar bij Ajax voetballen. Juist om het argument dat jij aanhaalt dat 32 oud is zullen wij het slecht blijven doen met onze clubs in Europa.

18 november 2015 om 13:53

Nee 22 jaar of jonger dan van mij ook niet, maar kijk maar bijvoorbeeld naar Zimling of nog recenter Heitinga. Die jongens hebben helemaal geen toegevoegde waarde meer, mede door hun leeftijd. Je kan ook spelers rond de 25-30 jaar halen, die hebben ervaring en zijn niet 'oud'. Bijvoorbeeld Guardado of een Moreno.

Met het salaris ben ik wel mee eens, maar volgens mij voetbal Cardozo ook niet voor een honger loontje.

18 november 2015 om 13:51

Haha Huntelaar. De beste man heeft nog een contract lopen van 1,5 jaar en verdient 5 miljoen per jaar(volgens mij zijn de belastingen voor topsporters ook voordeliger in duitsland). Probeer maar eens dat gat van 6 miljoen in salaris te overbruggen en dan ook nog het contract van een belangrijke speler af te kopen bij Schalke. Zal je bij elkaar wel een miljoentje of 15 kosten. Dure grap hoor voor een speler van 32 jaar.
Overigens is Huntelaar net zo oud als Cardozo, dus dat zou niets uit moeten maken.

18 november 2015 om 14:18

Huntelaar is toch ook 32, en super statisch. Geloof niet dat ze dat willen in A'dam..

Dit is echt een geweldige spits, en wat is hij belangrijk geweest voor Benfica. Zou geweldig zijn zo'n speler in Nederland te kunnen bewonderen.

18 november 2015 om 14:52

Hoe goed Cardozo ook kan schieten en afmaken, ook hij wordt waarschijnlijk verkracht door het systeem van Frank de Boer omdat hij niet 'allround' is..

Ik weet het niet of hij nog wel goed genoeg is. Veel spelers (niet alle) gaan naar Turkije om hun carrière af te bouwen en te cashen.

Inderdaad, want met een 'Ajax' spits hebben jullie echt successen geboekt in Europa de laatste jaren.
Alleen al de ervaring en slimmigheid van Cardozo kunnen jullie op dit moment van dromen.
De kans is inderdaad ook zeer groot dat hij in Turkije blijft aangezien het een betere competitie is.
Maar achja, jullie hebben 100mil op de bank he

18 november 2015 om 14:44

Wie zegt dat alle fans op zoek zijn naar die 'Ajax-spits'? Frank de Boer heeft gewoon een systeem wat belachelijk moeilijk is voor elke spits behalve Zlatan Ibrahimovic. Huntelaar en Cardozo zullen het hierin ook niet 'goed' doen. Berbatov was meer wat ze zochten, maar die hebben ze afgelopen zomer niet opgemerkt.

Ik denk dat een hoop fans blij zouden zijn als het 4-3-3 een wat vrijere invulling krijgt, waarbij spelers niet alleen maar als robots de bal heen en weer schuiven.

Milik is helemaal geen slechte spits.

Laten we hopen dat Ajax niet doof is voor de uitlatingen van deze zaakwaarnemer. Geweldige kans om Cardozo te halen. Millik is wat wisselvallig (in potentie gewoon een goede spits, stukken beter dan Zivkovic), en kan daarom een goede concurrent gebruiken!

Klaassen, El Ghazi of Ficher in de spits zie ik niet zitten en in de jeugd zit er denk ik ook geen echte kwaliteitsspitsen.

Ik denk dat Ajax nog alle zeilen moet aanzetten om kampioen te worden en niet weer de championsleague te moeten missen, met de miljoenen die dat met zich meebrengt. Want als je championsleague haalt kan je die Cardozo 5 miljoen per jaar betalen, al wil je dat niet.

18 november 2015 om 14:55

Wel pijnlijk dat Ajax showtime dit ontdekt en dat de zaakwaarnemer van Eto'o zich ook zelf moest melden bij Ajax. Laat weer zien dat Overmars niet bepaald pro-actief te werk gaat. Als je dan ziet dat Berbatov deze zomer transfervrij naar Paok gegaan is..

Overmars is doof voor interne kritiek, voor zijn eigen scouting, voor alles eigenlijk. Wat een amateur.

20 november 2015 om 10:53

Dolberg speelt in de jeugd, prima talent, ook onder Overmars gehaald.

20 november 2015 om 14:37

Supersterk argument man.

Als je goed opgelet had dan is er een groot verschil te zien:

- Jeugdaankopen zijn uitgebreid gescout, gevolgd en op basis daarvan gekocht.
- Aankopen van het eerste zijn op basis van persoonlijke inschattingen van Overmars en de Boer gehaald. Op basis van een enkele tip, een enkele wedstrijd. Vaak tegen negatieve scoutingrapporten in..

Dusja, doet de scouting zijn werk niet goed? Of doet de scouting eigenlijk wel goed werk, maar wordt daar in de helft van de gevallen (bewust) geen gebruik van gemaakt?

Als Overmars technisch directeur spelersbeleid jeugd was geweest had ik misschien gezegd: "goed gedaan".

Nu zeg ik: Bewust zitten gokken met geld van een beursgenoteerd bedrijf. Bij een bank ga je daarvoor tegenwoordig de cel in.

Doe gewoon je best om deze jongen naar Nederland te halen a.u.b.

Tja toch schattig dit, die Ajax Showtime gasten trekken wel vaker de stoute schoenen aan en bellen dan gewoon zo'n zaakwaarnemer. Dit is blijkbaar een heel beleefde man die ze netjes te woord staat en dan ook nog eens uit respect voor Ajax de deur op een kiertje houdt.

Maar die Cardozo gaat natuurlijk nooit naar Ajax komen. Dat lijkt me duidelijk.

18 november 2015 om 14:45

Leg uit?

18 november 2015 om 14:47

Die gasten durven in ieder geval te bellen. Marc Overmars staat te bibberen als hij zoiets moet doen.

Cardozo wat een geweldige spits is dat ondanks dat ik niet voor Ajax ben zou ik het wel leuk vinden als hij na Adam gaat deze man legt heel veel goals in het net echt een beast.

Als ik Ajax was zou ik in de winter Haller of Traoré proberen te halen. Kunnen allebei meevoetballen en scoren.

18 november 2015 om 15:31

Mits haalbaar zou ik dat ook goede spitsen vinden voor Ajax ja. En anders Soriano of Siem de Jong huren met optie tot koop.

Hoe laat kan hem ophalen?

Je moet ook ballen krijgen om ze af te kunnen maken! Ajax zou eigenlijk naar een 4-4-2 moeten gaan met Milik en el Ghazi samen voorin totdat er een echte linksbuiten is! Dan een blok met Bazoer en Gudelj voor de verdediging en Fisscher of Sinkgraven met Klaassen achter de spitsen. Kishna had wat meer vertrouwen mogen hebben! Dan had je Kishna, Milik en el Ghazi gehad voorin met bijv. Bazoer, Klaassen en Fisscher op het middenrif.

20 november 2015 om 08:30

Waarom zou Ajax over moeten schakelen naar 4-4-2? Ajax staat bovenaan, heeft het beste doelsaldo en heeft eerder dan welke ploeg dan ook een comfortabele voorsprong in de wedstrijd. Ik denk eerder dat de Boer Milik gewoon een echte kans moet geven. Hij scoort toch vrij gemakkelijk. Zeker met Klaassen in de rug wordt er hoog druk gezet, en zijn er veel spelers in de 16. Als el ghazi er weer is komt er meer toevoer vanaf de vleugel. Ik zie dus geen enkele reden om nu te schuiven.

We hebben de nieuwe cardozo al maar dan pools... Extreem sterk linker been

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

28 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren