Cillessen: 'Dat hebben de media gedaan, maar dit is wel lekker'

Zaterdag, 14 november 2015 om
/

Jasper Cillessen stopte vrijdag in de oefeninterland tegen Wales voor de eerste keer in zijn loopbaan een strafschop, maar de doelman kon daar amper van genieten. In de rebound moest hij alsnog een doelpunt van Joe Ledley incasseren. "Dat maakt het extra zuur'', erkende Cillessen na afloop van de krachtmeting van het Nederlands elftal.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door porque)

Vreemde reactie toch. Als je er zo weinig om gaf, waarom ga je dan zo uit je plaat in Jablonec? Verder leek mij de rebound wel te pakken.

14 november 2015 om 00:48

Omdat de penalty gemist werd in een cruciale fase van de wedstrijd? Verder ben je natuurlijk gewoon ontzettend aan het azijnzeiken, of je hebt zelf nooit gekeept. In dat laatste geval heb je geen enkel recht van spreken want je kent de hele situatie niet. Cillessen komt namelijk net van de grond af en de bal wordt tegendraads ingeschoten, gewoon ontzettend lastig dus. Maar he, je moet altijd wat te zeuren hebben he?

14 november 2015 om 01:22

Dit is gewoon een mis

14 november 2015 om 02:10

Zeuren? Ik constateer alleen zaken. Ik vond die rebound niet onhoudbaar, daar mag jij het oneens over zijn prima.

14 november 2015 om 02:30

Zag er inderdaad wat knullig uit.

14 november 2015 om 07:29

Die rebound was idd prima te pakken voor bruma en janmaat

14 november 2015 om 08:38

Lol, als je zelf niet hebt gekeept heb je geen recht van spreken? Zullen we VZ maar opdoeken dan? Zijn hier niet heel veel professionele voetballers denk ik...

Overigens is het een keeper wel moeilijk kwalijk te nemen als hij een rebound van penalty niet pakt. Hij is volledig uit positie en ik vind het de verantwoordelijkheid van de verdedigers om eerder bij de bal te zijn.

14 november 2015 om 09:27

Was geen gestopte penalty maar een goede assist!

14 november 2015 om 11:56

Ik ga er toch van uit dat je zelf wel weet dat een rebound bij een penalty ALTIJD voor de verdediger hoort te zijn. Dus de rebound kun je een keeper niet kwalijk nemen. Vond dat hij er nog aardig bij kwam.

Jammer voor hem dat de rebound er toch inging.

Hehe, eindelijk hoef ik die bullshit niet meer te lezen van de haters. Lekker dat die een penalty pakt, zal hem wel een boost geven.

14 november 2015 om 00:37

Hoezo haters. Wij noemen gewoon de feiten op. Als iemand een fout maakt, mag je dat benoemen zonder te haten.

14 november 2015 om 00:45

Sinds wanneer is een penalty niet pakken een fout..? Is in dit geval een verbeterpunt.. Maar volgens mij is het eerder een fout als je een penalty mist..

14 november 2015 om 00:52

Het is wat mij betreft maar een klein onderdeel vh keepersvak, maar hij is/was er wel heel slecht in. Het zijn niet alleen de statistieken, maar met regelmaat de wanhopige pogingen om ze eruit te houden. Het os trainbaar, maar hij heeft/had geen idee wat hij ah doen is/was

14 november 2015 om 01:17

Een penalty is een 100% kans waarbij de speler hem er altijd in moet schieten, het pakken is een combinatie van het schot en de keeper. Als een speler hem er goed in schiet is die niet houdbaar. Het is geen fout als je geen penalty's pakt, het is iets dat je moet verbeteren en dat heeft die gedaan. Op trainingen pakt die er veel. Maar ik doel op de haters die zeggen dat Cillessen een slechte keeper is doordat die geen penalty's hield en "geen uitstraling heeft". Dat vind ik bullshit. Hij heeft veel ballen klem, kan goed meevoetballen, blijft altijd rustig in drukke situaties, heeft laten zien dat die over een goede reflex bezit en nu komt het punt waardoor het een goede keeper is: zijn positionering. In dat opzicht is hij zeer goed, hoeft daardoor vaak geen spectaculaire reddingen te maken. Goed voorbeeld is tegen Feyenoord waar hij 2x snel uitkomt, zich goed breed maakt en zijn doel zeer goed verkleind. Hij dwingt Elia en Kazim om snel te schieten.

14 november 2015 om 04:36

Dat eindeloos excuses verzinnen is best zielig. Een goed genomen strafschop hoeft een keeper inderdaad niet te stoppen, dat is enkel een winst als de keeper dat wel doet.

Maar waar het om gaat is dat er ontzettend veel strafschoppen heel slecht genomen worden, en daar moet je als keeper profijt van pakken. Dat doet Cillessen vrijwel nooit, vandaar de kritiek. Dan kan je je ogen wel sluiten en doen alsof een strafschop gewoon een 100% goal is en de keeper een loterij speelt, maar dat is je reinste onzin.

14 november 2015 om 07:58

Objectief en onderbouwd. Keurige post, helemaal mee eens

14 november 2015 om 10:44

Een penalty niet pakken is geen fout, 26 penalties niet pakken is echter wel een gebrek aan kwaliteit. Geen keeper voor een KO fase van een toernooi....

14 november 2015 om 00:38

Hij pakt een penalty en vervolgens gaat de rebound erin. Dat is nog grappiger hahaha.

14 november 2015 om 02:14

@haze

Hahaha ja klopt. Hij heeft echt geen geluk met pengels.

14 november 2015 om 00:40

Gaaf .. In heel je leven 1 penalty stoppen.

14 november 2015 om 00:56

Je moet ergens beginnen..

14 november 2015 om 00:59

Moet je er niet eerst 1 stoppen voor je de tweede tegen kan houden? Die jongen is geen 35 hoor.

14 november 2015 om 01:39

Mwaa, ik weet niet hoor. Ik vind eigenlijk dat er weinig rede tot wijziging van mening is. Het is nog steeds een goal uit een pingel.

Alleen heeft de voetbalgod nu een nog grappigere manier gevonden om het te laten gebeuren. Al vond ik zijn eerdere 'hete bitterbal'-techniek ook hilarisch.

14 november 2015 om 03:12

Maar hij heeft em niet echt gehouden. In de rebound ging de bal er nog steeds in. Slecht verwerkt dus die bal.

14 november 2015 om 05:14

@ikhouvanajax

Bedoeling van een penalty stoppen is dat de tegenpartij geen goal maakt dus ook niet in de rebound. Hij heeft dus gewoon weer gefaald maar nu extra zuur. Alsof je een kindje een snoepje voorhoud en dan weer wegtrekt. Dat is t eigenlijk.

14 november 2015 om 07:37

Hij heeft niet gefaald bombastic. Het is de bedoeling dat de medespelers de bal verwerken mocht er een rebound komen of heb jij nooit gevoetbald? De keeper moet de bal proberen te stoppen en de veldspelers moeten de afvallende bal winnen. Dus helemaal geen faal of fout van Cillessen, maar van de veldspelers.

14 november 2015 om 07:45

Links om of rechts om hij zit er nog steeds in. Kan je wel wijzen naar de verdediging maar dan heb je hem al keeper niet goed weggewerkt. Blijft toch een ding bij hem. En hij kan de media wel zeggen dat die er iets van maken, maar aan zijn reacties te zien. Zit dat ondertussen ook bij hem tussen de oren.

14 november 2015 om 13:51

Ik heb echt nog nooit zoveel onzin gehoord. Een rebound is voor de verdedigers en niet de keeper. Als je echt denkt dat je deze de keeper aan kan rekenen dan heb jij een ander doel dan cillessen te beoordelen. En daar zijn er hier op vz al teveel van. Hij laat gewoon zien beter te worden en hij pakte deze penalty gewoon prima.

14 november 2015 om 16:00

Alsnog een doelpunt in de rebound dus het is geen gepakte strafschop vind ik.

Zuur dat die rebound nog erin ging..

Weet niet wat mij meer verbaast. Dat Cillessen de bal tegenhield of dat hij weet dat media het meervoud is van medium.

14 november 2015 om 00:52

Haha waar slaat dit nu weer op? Dat weet toch iedereen..

15 november 2015 om 15:49

Misschien onderschat ik voetballers gewoon te veel.

Hij heeft em gehouden, maar toch een doelpunt tegen. Niet goed verwerkt die bal. Cillessen moet het nog steeds bewijzen.

14 november 2015 om 09:01

Het is de taak van de veldspelers om, mocht er een rebound komen, de bal weg te werken en dat is dus niet de fout van Cillessen.

1 zwaluw maakt geen zomer. Of de volgende keer moet de rebound er niet in gaan, of dit moet tijdens een shoot out gebeuren (voorlopig niet het geval).

Die bal was trouwens wel verschrikkelijk slecht ingeschoten. Wel pech voor Cilessen dat de rebound er dan als nog ingaat. Hij had hem misschien kunnen hebben, achja. Who cares? Het is een oefenpot. Ik lig er in ieder geval niet wakker van.

Ik lees hier allemaal reacties over Cilessen en dat hij die penalty stopt of niet stopt. Voetballen doe je als een team en daarin heeft iedere speler zijn taak. Die rebound kan de keeper niet veel aan doen. Maar wie veroorzaakt die penalty? Wie schiet die rebound niet weg? En zo kun je teruggaan tot aan het eerste fluitsignaal. Iedereen maakt fouten, spelers, trainers en scheidsrechters. Dat heb je nou eenmaal met mensen, en degenen die de minste fouten maakt doet dus de meeste dingen goed. En een combinatie van zulke spelers maakt het beste team. Enz.

Ja nee natuurlijk jongens, als hij die pingel had geklemd of netjes corner had getikt had dat wel ideaal geweest ja. Maar hallo, we hebben hier over een pingel, een vrij schot op doel vanaf 11 meter. Dat een keeper dan een bal tegenhoud is al heel wat. Als de rebound niet door de penalty nemer zelf wordt binnengeschoten, dan is het gewoon falen van de veldspelers om de goal te voorkomen. Nee, al die 'Zoetjes', waarbij de keeper allerlei schoten netjes voor de voeten van de tegenstander tikt, dat is wel falen van de keeper.

14 november 2015 om 12:02

Idd, om nog maar niet te spreken over de korte hoek die een beetje keeper altijd afdekt, behalve zoet..

Cilissen en penalties....never ending storie.

Jammer dat de penalty er in ging. Ik kon wel lachen elke keer als er weer een pingel in ging, zeker na die van ziyech. Leuk dat de rebound er wel in gaat.

Ik pakte die bal zegt ie hij was gewoon slecht ingeschoten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

283 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren