Toptalent krijgt publiek stil en bezorgt Marseille zege; Rekik blinkt uit

Olympique Marseille heeft zijn tweede competitiezege op rij te pakken. L’OM had zondagavond aan een doelpunt van Georges-Kevin N’Koudou voldoende om Nantes van zich af te schudden: 0-1. AS Monaco boekte eerder op de avond tegen Angers SCO (1-0) voor het eerst dit seizoen zijn tweede overwinning in de Ligue 1 op rij en staat nu op de zesde plaats.

/

Nantes - Olympique Marseille 0-1
N’Koudou maakte afgelopen zomer voor zo’n anderhalf miljoen euro de overstap van Nantes naar Marseille en werd in La Beaujoire-Louis Fonteneau steevast uitgefloten. Hij kreeg de thuisfans echter stil toen hij van gepruts van een verdediger profiteerde en met zijn linker droog uithaalde: 0-1. Marseille had het in de eerste helft niet makkelijk en moest kansen voor Yacine Bammou en Adrien Thomasson toestaan, maar na rust haalde men een hoger niveau. Na de openingstreffer had Abdelaziz Barrada er al gauw 0-2 van kunnen maken, maar zijn van richting veranderde schot ging over. Marseille sleepte de minimale voorsprong over de streep en deed dat met basisspeler Karim Rekik, die een uitstekende wedstrijd speelde.

/

AS Monaco - Angers SCO 1-0
Monaco boekte zondag zijn tweede competitiezege op rij en is nu zes speelronden ongeslagen. De basis voor de driepunter werd gelegd door Mario Pasalic, die na 35 minuten van dichtbij binnentikte nadat Lacina Traoré de bal had klaargelegd na een vrije trap van João Moutinho. Angers maakte het de thuisploeg bij vlagen erg lastig en was tweemaal gevaarlijk via Billy Ketkeophomphone, maar scoorde niet. De gasten uit Maine-et-Loire kwamen twee minuten voor tijd nog één keer dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal van aanvoerder Cheikh N’Doye vond het doel niet en daardoor boekte Monaco een minimale overwinning.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de competitie, denk je?