FC Emmen kan zich niet revancheren na blamage in KNVB Beker

FC Emmen heeft zich zondagmiddag op eigen veld tegen Sparta Rotterdam niet kunnen revancheren na de pijnlijke 3-1 bekernederlaag van afgelopen dinsdag in Katwijk tegen VVSB. De bezoekers uit Rotterdam-West, die zelf in het bekertoernooi door NEC werden geëlimineerd, vertrokken met een 1-3 overwinning. Sparta heeft nu 23 punten uit 11 duels en staat daarmee maar één punt onder koploper Go Ahead Eagles.

/

Na twaalf minuten nam Sparta de leiding via een doelpunt van Paco van Moorsel, maar vijf minuten later kwam FC Emmen al op gelijke hoogte. Na een diepe bal van Marnix Kolder schoot Erixon Danson de bal via doelman Roy Kortsmit tegen de touwen: 1-1. Emmen kreeg goede kansen via Kolder en Danso, maar het was Sparta dat het scorebord in beweging kreeg: Loris Brogno schoot de bal schitterend via de onderkant de lat achter Dennis Telgenkamp.

Vlak voor rust liet FC Emmen na om op 2-2 te komen. Na een charge op Danso schoot Kolder de toegekende strafschop tegen de paal. Een dure misser, daar Roland Bergkamp nog geen tien minuten na de onderbreking voor de 1-3 zorgde. Het duel ging daarna nog op en neer, met kansen voor beide ploegen, maar Telgenkamp en Kortsmit kregen niet meer doelpunten om de oren. FC Emmen blijft zevende, met zes punten minder dan Sparta.

Denk jij dat Sparta Rotterdam dit seizoen gaat promoveren?