'Als ik het niet had gered in voetbal, was ik misschien drugsdealer geworden'

Vrijdag, 30 oktober 2015 om

Gary Medel is naar eigen zeggen ontsnapt aan een leven in de criminaliteit. De Chileens international, sinds de zomer van 2014 in dienst van Internazionale, blikt in een uitgebreid interview met La Gazzetta dello Sport terug op zijn jongere jaren. De controleur annex centrale verdediger groeide op onder moeilijke omstandigheden en overwon heel wat weerstand.

/

Voetbal was voor Medel van jongs af aan zijn lust en zijn leven en dat bleek zijn redding. “Ik was gelukkig op het veld, voetbalde de hele dag. Mijn vrienden waren daar ook. Maar er waren ook mensen met drugs. Er waren genoeg verleidingen om het verkeerde pad te kiezen. Als ik het niet had gered in het voetbal, was ik misschien wel drugsdealer geworden”, vertelt de international honderduit.

In het vraaggesprek vertelt Medel ook over zijn auto-ongeluk, nu zes jaar geleden. Hij overleefde dat ternauwernood. “Het was zeven uur ’s ochtends, ik was in Chili en had weinig geslapen. De zon scheen in mijn ogen, al had ik geen gordel om. Ik viel in slaap, verloor de controle en crashte met 140 kilometer per uur. Ik vloog door de voorruit.”

Toen hij weer wakker werd, in het ziekenhuis, had hij geen gevoel meer in zijn been. “Ik was doodsbang. Toen gebeurde er iets magisch. Mijn zaakwaarnemer kwam naar me toe en gaf me een klopje op mij been. Ineens voelde ik weer! Het was een teken. Dat soort zaken maakt je sterker.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door interfan11)

Zulke verhalen hoor je wel vaker van Zuid-Amerikaanse voetballers. Geen verrassing natuurlijk, zoveel corruptie daar.. In ieder geval blij dat Medel een leven als profvoetballer heeft gekozen, is een van mijn favoriete spelers bij Inter. Zo onderschat, hij vecht voor elke bal en is gewoon een prima verdedigende middenvelder (en eventueel centraal in de verdediging).

30 oktober 2015 om 12:14

Mooi verhaal ook over die zaakwaarnemer!

Toen ik de titel las dacht ik dat het over Arturo Vidal ging, hij lijkt me wel een bad boy type.
Maar goed zo iemand als Medel is een voorbeeld voor andere spelers. Zijn strijdlust is ongekend. Een multifunctionele speler die ook in het centrum van de verdediging kan spelen. Soms overdrijft Mancini om zowel Medel, Melo en nog eens kondogbia op het middenveld te zetten. Allemaal brekers met paardenlongen. Iets meer creativiteit mag ook wel op het middenveld. Maar door zulke spelers is defensie,op de wedstrijd van Fiorentina na, heel solide. Nu nog aan de aanval werken.

30 oktober 2015 om 12:15

Dus badboy types zijn criminelen?

30 oktober 2015 om 12:58

Niet persé maar criminelen zijn wel ''badboy'' types

Die zaakwaarnemers toch!! Magische krachten hebben ze Precies Mr. Miagi uit the karate kid.

Gary Medel stond vaak als jongetje tussen de Universidad Catolica barra brava. Toch mooi om als fan speler te worden van de club van je dromen. Hij heeft ook een tattoo van die club op zijn borst en bezoekt nog regelmatig wedstrijden van UC. Als je vrienden bij een barra brava zitten, dan weet je gewoon dat het geen jongens zijn van de plaatselijke supermarkt of kiosk. Zelf ben ik dan van Colo Colo, maar als je ziet hoe deze Medel elke wedstrijd voor la Roja tot het uiterste gaat, kan je daar alleen maar respect voor hebben. Weet ook nog dat hij (in zijn Boca periode) 2x scoorde tegen Medel en vervolgens ruzie kreeg met River's huidige trainer, Gallardo. Een wedstrijd beslissen en er met rood af moeten, ja dat is Medel!

30 oktober 2015 om 15:41

Is toch heerlijk om te zien hoe die Zuid-Amerikaanse voetballers passie tonen? Dan heb ik het niet over voetballers uit Brazilie of Argentinie, maar voetballers uit landen als Chili, Peru of Uruguay.

30 oktober 2015 om 19:05

Dat is de reden waarom ik elke competitie daar volg. Ik heb zelfs tussen de Colo Colo fans gestaan in het stadion. Ik raad iedereen zo een ervaring aan. Het is gewoon een compleet andere wereld en de spelers zijn daar gewoon net als jij en ik.

Gelukkig doorgebroken als voetballer anders was hij zijn leven niet zeker!

Ik ken genoeg nederlandse talenten van vroeger die nu ook dealen ... gebeurt overal

2 november 2015 om 01:12

Zelden Nlse voetballers dealen met drugs hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chili

FIFA ranking: 17
21 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Peru261
6.Chili26-1
7.Paraguay24-6
8.Ecuador20-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chili.

9 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren