Excuses na doodschop met nare gevolgen: 'Situatie verkeerd ingeschat'

Zondag, 25 oktober 2015 om 23:30Bart Kruyt

Voor André Hahn zit de eerste seizoenshelft erop. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach werd zondag tegen Schalke 04 de wedstrijd uit geschopt door Johannes Geis, die voor zijn harde overtreding een directe rode kaart kreeg. Geis kan een flinke schorsing tegemoet zien, maar Hahn zal nog langer moeten toekijken: maandag wordt hij geopereerd.

/

Gladbach maakt via de officiële kanalen bekend dat Hahn een deeltje van zijn scheenbeen heeft gebroken en dat de meniscus in zijn linkerknie beschadigd is. De middenvelder werd na een behandeling op het veld met een brancard naar de kleedkamer gebracht en ging vervolgens direct naar het ziekenhuis. Maandag zal hij geopereerd worden; in 2015 komt Hahn niet meer in actie.

Op Facebook bood Geis reeds zijn excuses aan: “Ik kan niet met woorden vatten wat vandaag is gebeurd. Ik heb veel spijt van de ernstige overtreding die ik op André heb gemaakt. Ik verontschuldig me bij hem, zijn familie, zijn club en zijn fans. Ik heb hem niet gezien en de situatie verkeerd ingeschat. Wie mij kent, weet dat ik een eerlijke sportman ben en dat zoiets in mijn carrière nooit eerder gebeurd is. De gezondheid van alle spelers vind ik erg belangrijk!”Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door soccerates)

"Ik heb hem niet gezien". Dat leek toch anders. Zag eruit alsof hij eerst keek en toen bewust zijn noppen plaatste.

26 oktober 2015 om 00:25

Nee geloof ik niks van. Je ziet dat hij tot een fractie voordat hij Hahn raakte puur en alleen naar de bal keek. Je ziet ook aan zijn reactie daarna dat hij schrikt en uit een soort reflex een duikeling maakt. Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit een bewuste was al lijkt het er wel op, je moet vergeten hoe hoog het tempo is, als je 1/10 seconde te laat bent of 1 seconde niet weten wat er om je heen gebeurd kunnen dit soort overtredingen tot gevolg hebben.

26 oktober 2015 om 00:38

Ik sluit me bij jou aan. Je bent je als speler nu eenmaal niet iedere seconde bewust van de situatie (positie tegenstander) rondom je. Een keer bewust op iemand voet staan oke, maar ik geloof nooit dat je iemand bewust op deze manier wilt raken.

Netjes dat hij zijn excuses aanbiedt natuurlijk maar wat een gestoorde tackle was dat. Met wat pech kan Herrmann dit seizoen niet meer spelen en Hahn valt nu dus ook tot minstens de winterstop uit. Daarbij zijn momenteel ook nog eens Dominquez, Stranzl en Nico Schulz geblesseerd. Gaat niet echt lekker zo..

26 oktober 2015 om 07:59

Dat van Hermann heb ik gemist, wat heeft hij opgelopen? Toch 1 van de betere spelers aan de zijde van BMG vind ik.

On: Ik zal niet geheel objectief kijken, maar ik geloof Geis wel. Als je dit echt bewust doet ben je gestoord en dat is me bij hem nooit opgevallen.

26 oktober 2015 om 08:42

Herrmann sukkelt met zijn knie (banden). Die zijn dusdanig beschadigd dat het het hele seizoen mist.. Nu gebeurt dit bij Hahn.. Zijn toch 2 buitenspelers. Ik verwacht dat er in de winterstop nog een buitenspeler bijkomt.
On: hele smerige overtreding.. Of hij hem wel/ niet gezien heeft weet ik niet, wel weet ik dat dit flink bestraft mag worden.

26 oktober 2015 om 15:38

5 wedstrijden is het geworden. Toch een milde straf, ik had ook begrip gehad voor een schorsing die dubbel zo hoog was.

Ik zie de tackle net en wat voor 1 ook. Je ziet ook gewoon dat hij hem niet zag. Je kan je excuses aanbieden maar het is wel heel erg smerig

Wat een schandalige overtreding zeg, en dan ook nog zo verongelijkt doen nadat hij rood heeft gekregen.
Absurd, gruwelovertreding, aanklagen voor letselschade, wat een idioot..
Uit het filmpje valt af te leiden dat de spelers in kwestie elkaar zien aankomen, helemaal de agressor had goed zicht op zijn slachtoffer..
Ik lees hier reacties als: je kunt niet continu op alles om je heen letten als je op de bal let.. Nou sorry hoor, dit is topsport en dan wordt er juist verwacht dat je dat wel kunt.. die gasten doen dit dan ook heel doelbewust. In de auto op de snelweg moet je toch ook overal op kunnen letten terwijl het heel snel gaat allemaal.. Kom op zeg.. De agressor ziet zijn slachtoffer aankomen besluit vervolgens zijn actie door te zetten, plant zijn noppen op absurde wijze in het been van zijn slachtoffer, schrikt idd van zijn eigen gruweldaad, steekt handje op alsof hij schuldbewust is maar doet vervolgens verongelijkt als hij rood krijgt.. gevalletje ich habe es nicht gewust..

Hele nare overtreding, maar twas volgens mij niet bewust - zuur voor Hahn

Ik vind die dooddoener :"iedereen die mij kent...enz" ook zo'n laffe toevoeging. Iedereen die wel zn bedenkingen heeft bij de sportiviteit van de dader wordt de mond gesnoerd, want die kennen hem dus niet.
Je kan lomp en onvoorzichtig zijn, maar een gestrekt been met de noppen vooruit is een dusdanig risico dat opzet veronderstelt kan worden. Als je dat risico neemt is er heus wel ruimte om aan dhr. Geis' sportiviteit te twijfelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

4 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren