Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oppermachtig Paris SG maakt er vier; Marseille wint zonder Rekik

Paris Saint-Germain blijft ongenaakbaar in eigen land. De titelverdediger liet pas vier punten liggen en boekte zondagavond een overtuigende 4-1 overwinning op Saint-Étienne, de nummer vijf van het klassement. Olympique Marseille won zonder Karim Rekik met 1-2 van Lille en Bernardo Silva kroonde zich tot de matchwinner van AS Monaco (Stade Reims, 0-1).

/

Paris Saint-Germain - Saint-Étienne 4-1
Zlatan Ibrahimovic maakte al elf officiële doelpunten tegen Saint-Étienne en scoorde zondagavond opnieuw tegen zijn lievelingstegenstander, maar de ban werd gebroken door Layvin Kurzawa. De linkerverdediger scoorde na een kwart wedstrijd door de bal na een mooie aanval onder Stéphane Ruffier door te schuiven. Die voorsprong was volledig verdiend, want verder dan twee schietkansen van Valentin Eysseric kwamen de bezoekers voor rust niet en hoewel PSG niet groots speelde, stapelde men vanaf het begin van de wedstrijd al kans op kans. Ibrahimovic schoot op de voeten van Ruffier, een volley en een kopbal van Kurzawa werden bij de doellijn opgeruimd, Edinson Cavani gleed de bal tegen Ruffier aan en Ángel Di María volleerde op slag van rust rakelings over de kruising.

PSG, met Gregory van der Wiel in de basis, was het niet van plan om het na rust rustiger aan te doen. Di María liet al gauw een grote kans liggen door het leer voorlangs te schuiven, maar na 48 minuten was het alsnog raak. Cavani rondde na een counter een strakke voorzet van Ibrahimovic af en even later vergat hij bij een vrijwel identieke situatie de 3-0 te maken. Het team van Laurent Blanc was heer en meester en schroefde halverwege de tweede helft de score op: Ibrahimovic tikte op aangeven van Cavani binnen. Lucas Moura pikte in de slotfase met een kopbal ook nog zijn doelpunt mee en de eretreffer voor Saint-Étienne werd gemaakt door Verratti, die de bal op een wel erg kolderieke wijze in zijn eigen doel plaatste.

/

Lille - Olympique Marseille 1-2
Michy Batshuayi is in absolute bloedvorm. De aanvaller opende na 37 minuten de score in het Grand Stade Lille Métropole, nam daarmee de laatste vijf competitiegoals voor l’OM voor zijn rekening en staat nu op acht goals in elf wedstrijden in de Ligue 1. De Belg benutte een rebound en in de tweede helft maakte Romain Alessandrini er op prachtige wijze 0-2 van. De middenvelder krulde het leer op aangeven van Batshuayi in de verre kruising. Sébastien Corchia verzorgde de eretreffer voor Lille en bracht de spanning helemaal terug, maar Marseille trok de minimale voorsprong over de streep. Het team van Míchel staat nu met twaalf punten op de veertiende plaats.

/

Stade Reims - AS Monaco 0-1
Monaco staat door de zege op Reims op de achtste plaats in de Ligue 1 en is nu over alle competities al tien wedstrijden op rij ongeslagen. Bernardo Silva maakte na elf minuten het enige doelpunt door na een voorzet van Nabil Dirar raak te koppen: 0-1. Guido Carrillo raakte hierna nog de lat en Mario Pasalic trof de paal. Reims werd ook een paar keer gevaarlijk, maar Danijel Subasic hield onder anderen Nicolas De Préville van scoren af. Halverwege de tweede helft moest de thuisploeg door een tweede gele kaart voor Antoine Devaux met tien man verder en Monaco hield de voorsprong met de overtalsituatie dan ook vast. De laatste keer dat Reims een thuiszege op Monaco wist te boeken, was in mei 1974.