Barcelona bevestigt: Cruijff lijdt aan longkanker

Donderdag, 22 oktober 2015 om

Johan Cruijff is gediagnosticeerd met longkanker, zo laat Barcelona weten via de officiële kanalen. De 68-jarige Cruijff wordt gezien als een van de beste spelers aller tijden. Het is vooralsnog onduidelijk hoe ernstig de ziekte bij de legendarische nummer 14 is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

84 reacties (laatste reactie door roodgroen)

Omg wat vreselijk nieuws veel sterkte held!!!!!! _o_

22 oktober 2015 om 11:42

Heel veel sterkte en beterschap cruijfie

22 oktober 2015 om 12:04

vreselijk nieuw, vooral voor hem zelf en de familie.

22 oktober 2015 om 12:08

verschrikkelijk dit nieuws

22 oktober 2015 om 12:19

wat is dit vreselijk voor die man. sterkte. ook sterkte naar ieder ander op de wereld met deze ziekte

Erg veel sterkte toegewenst, desondanks ik het in de meeste gevallen niet met hem eens ben heb ik altijd veel respect voor dit icoon van de Nederlandsche School

Zo.. dat komt wel even binnen zeg.. kippenvel over heel m'n lijf. Dit gun je uiteraard niemand en zeker niet deze legende! Hopelijk krijgt hij alle zorg die hij nodig heeft om er bovenop te komen! Cruijff WE Support You!

Nu ook Barcelona het bevestig, moet het wel waar zijn,
Helden horen onsterfelijk te zijn, veel sterkte.

Bah wat een verschrikkelijk nieuws! Ik wens Johan veel sterkte toe en dat hij geneest!

Wat een vreselijk nieuws voor deze legende. Ik wens hem en zijn familie heel veel sterkte toe komende tijd. Keep strong you legend!!!

Gemiddeld gezien is de overlevingskans 20%.. gezien dhr cruijff uit allerlei particulieren doktoren kan kiezen omdat hij geld genoeg heeft zal de overlevingskansen aanzienlijk doen stijgen, desalniettemin hoop ik dat hij het overleefd een groter icoon dan Cruyff krijgen wij niet.

22 oktober 2015 om 12:18

Als ik me niet vergis was het overlevingskans van het 1e jaar 20%. Longk*** is een ziekte dat moeilijk overkombaar is. Jammer dat hij nu met deze ziekte te maken heeft gehad, echt jammer. Hopen dat het hem lukt.

22 oktober 2015 om 12:46

http://www.avl.nl/topmenu/over-avl/kwaliteit-longk***/ Het is de loop der jaren erg toegenomen het aantal %. Bij het AVL zitten ze al bijna op 50%. Het ligt natuurlijk aan wel stadium hij zit maar de kansen zijn groter dan ooit.

Ik kan alleen het officiële nieuwsbericht niet vinden. Het enige wat ik kan vinden is dat FC Barcelona dit zou hebben bevestigd tegenover een voetbal-nieuwswebsite

Evenwel lijkt dit een trieste dag in het mondiale voetbal te worden. Sterkte aan Cruijff, zijn vrouw,, kinderen en naaste familie.

22 oktober 2015 om 12:43

Van het officiële twitterkanaal van FC Barcelona: FC Barcelona ‏@fcbarcelona 1 u1 uur geleden

Before beginning her presentation, VP Susana Monje sent a message of support to Johan Cruyff, who just announced that he has lung cancer.

Tragisch nieuws. Hopelijk zijn ze er snel hij en is het operabel.

Inderdaad vreselijk nieuws. Ik hoop dat het tijdig ontdekt is en dat hij er bovenop komt. En ik hoop dat dit niet tot schaamteloze reacties lijdt onder niet Ajax liefhebbers..

22 oktober 2015 om 13:23

Ik hoop met je mee, maar vrees het ergste, vaak bij deze vorm van de ziekte is het zo dat als je de symptomen krijgt die aanleiding geven om je te laten onderzoeken, het al te ver gevorderd is. Ze kunnen het tegenwoordig wel lang rekken.

super erg voor deze legende. Sterkte johan!!

Verschrikkelijk nieuws natuurlijk. Hopelijk komt hij er weer bovenop, maar met deze ziekte is die kans gewoon niet heel groot.

Verschrikkelijk nieuws, ook nog 1 van de ergste K....soorten die er is. Hoop dat hij hier bovenop komt maar ik vrees dat we binnen n paar jaar deze grote voetballer/trainer en visionair gaan verliezen. Sterkte voor zijn familie en vrienden.

22 oktober 2015 om 12:07

Ik wens hem alle sterkte toe. Heb van dicbtbij meegemaakt waar dit tot kan leiden.

Vind Cruijf laatste jaren toch wel irritant in zijn doen en laten. Maar wat erg dit. Zou zo zonde zijn als hij zou komen te overlijden. De beste Nederlandse voetballer ooit. Hoop dat het meevalt en dat die geen pijn heeft! Ga je goed Johan, held.

22 oktober 2015 om 12:07

Arme johan Komtgoed pikk

Beste voetballer ooit. Heel veel sterkte mijn idool.

22 oktober 2015 om 12:56

Ooit valt over te discussieren... Laten we hopen dat hij deze rot ziekte kan verslaan, succes Johan! Vanuit eindhoven.

Heel veel sterkte en beterschap toegewenst aan deze legende!

Hoop dat het nog wat meevalt. Die k...ziekte. Heel veel sterkte toegewenst voor Cruijff en al die anderen die deze verschrikkelijke ziekte hebben.

22 oktober 2015 om 12:21

Wat een tragedie dit.
Toen ik het vanmorgen las vreesde ik al het ergste, maar nu het bevestigd is is het wel schrikken.
Heel veel sterkte toegewenst.

Vreselijk nieuws dit ..
Toch blijf ik het respectloos vinden dat kranten, radiozenders en de club Barcelona de eersten zijn die dit naar buiten brengen, dit hoort Cruyff zelf te doen / beslissen. Bah.

Pff vreselijk nieuws.. Heel veel sterkte Johan!

Vreselijk nieuws. Heel veel sterkte.

Heel veel Sterkte Johan,en voor zijn kinderen en vrouw Danny.

Verschrikkelijk. Deze man is een legende en is zo een groot uithangbord voor het Nederlandse voetbal geweest en nog steeds is. Sterkte.

Vreselijk nieuws dit. Hopelijk komt hij er overheen, al is dit wel een erge vorm van die ziekte.

Het is nu dus officieel, wat een ellende. Cruijff is een vechter en ik hoop dat onze maestro nog een keer kan aanzetten voor dit zware gevecht en daarbij nog eens zegevierd, your in my prayers.

22 oktober 2015 om 12:27

Het is in mijn ogen pas officieel als Cruijff of de foundation het bevestigd.
Tot die tijd blijf ik ijdele hoop houden dat het toch iets anders is.

22 oktober 2015 om 12:35

Cruijff zal Barcelona wel hebben ingeschakeld om het officieel te maken. Dat is toch het kanaal waarmee hij wereldwijd de meeste mensen bereikt. Ik wil je hoop niet in rook doen opgaan maar het lijkt er toch echt op dat het zo is.

22 oktober 2015 om 12:38

@ Fraxz

Ik kan me voorstellen dat het nog onwerkelijk klinkt, maar sinds hij 1 van de Catalaanse volkshelden is kan ik het mij niet voorstellen dat het radio station, die hiermee als eerset vanochtend mee naar buiten trad dit zou verzinnen. Volgens mij stond het ook al bij Nu.nl en is er al door zijn management een pers conferentie aangekondigd.

En nu dus Barcalona, waar nog genoeg mensen zitten die goed contact met Cruijff hebben. Aangezien hij in Spanje woont, denk ik dat hij en zijn familie juist aan Barcalona hebben gevraagd om het nieuws officieel te maken.

22 oktober 2015 om 12:55

Aangezien de persoonlijke Nederlandse spreekbuis van Cruijff, de Telegraaf, het woord 'k***' vakkundig vermijdt, en deze berichten dus ook niet ontkent, vermoed ik dat het wel zal kloppen.

Déja vu ... Mijn vader overleed in 2005 aan longk***. Hij was 67 en was gestopt met roken in 1984.

Cruijff... De grootste aller tijden wat het Nederlands voetbal betreft. Hopen voor Johan dat er bij hem wel nog iets kan aan verholpen worden maar in de longen, daar is kans op uitzaaiing ongeveer het grootst.

Cruijff en het Nederlands elftal van 1974, het is ongeveer mijn allereerste herinnering ....

Pff.......

22 oktober 2015 om 13:25

Dat komt hard binnen. Dit is dan zeer confronterend. Sterkte. Ook jou wens ik al het goede toe.

Dit is erg heftig nieuws. En hoop voor het beste, net als zoveel mensen denken we meteen aan de dood. Laat onze hoop schijnen op de beste artsen ter wereld. 14 forever!

Wat een afschuwelijk nieuws. Ik wens hem en zijn familie veel sterkte.

ik wens cruijff en zijn familie heel veel sterkte in het gevecht met deze vreselijke ziekte,wat is dit verschrikkelijk

Wat een grote schok! Super sterren hebben niet het euwige leven maar 68 is gewoon nog te jong.. Hopelijk kan hij er nog van herstellen.
Vreselijke ziekte! Sterkte EL Salvador!!

Erg dit nieuws. Dit betekend dat we waarschijnlijk binnen afzienbare tijd van onze legende afscheid moeten nemen.

Laten we hopen dat hij zijn resterende tijd mooi kan invullen en genieten wat er nog te genieten valt.

Ik verloor mijn vader op 45 jarige leeftijd aan deze ziekte, dat wens je niemand toe. Sterkte Johan en familie!

Treurig nieuws, hoop dat hij het overwint.

Anderzijds moeten we nog wel even een kanttekening maken want dit is alleen op twitter gezet door Barca, weet niet of je dat echt moet zien als 'officiële kanalen'. Hoe dan ook, zal waarschijnlijk wel kloppen, helaas.

Brrr Wens je niemand toe.
De afgelopen jaren diverse familieleden en kennissen zien gaan door diverse vormen van k*** ,een slopend gevecht.

Ik hoop van harte voor Johan Cruijff en zijn familie dat hij dit slopende gevecht wint

Vreselijk nieuws, krijg het er koud van.
Veel sterkte voor hem en zijn familie en vrienden!

Roken doet niemand goed... Sterkte legende #14

Vervelend nieuws. Medische wereld in Spanje is wel heel erg goed, veel beter dan in Nederland dus dat geeft het misschien nog hoop.

Helaas lijkt longk*** steeds meer deel van het leven te worden. Op zich niet verwonderlijk met al die schadelijke stoffen die we met zijn allen binnenkrijgen. En toch is het iedere keer weer een tik als je hoort dat iemand longk*** heeft. Een ziekte die zelden wordt overleefd. Ik vraag mij wel af in welk stadium Johan nu zit in zijn ziekte, want dat bepaald nogal hoe lang hij nog heeft. Het enige wat iemand met longk*** kan doen is zoveel mogelijk nog van het leven te genieten. Je kan niet doodgaan zonder geleefd te hebben. Ik hoop dat wij van de tijd die Johan nog heeft veel van hem kunnen genieten. Toch vandaag even de tijd nemen om het op mij in te laten werken dit nieuws. En ik hoop vanavond op dat die jongens zeggen : Voor Johan!

Pfff...heel veel sterkte Johan!

Helemaal beduusd door dit nieuws. Ook al is er weinig bekend gemaakt over de ins en out, longk*** heeft sowieso een zeer lage genezingskans. Ik ben behoorlijk in shock, wat een vreselijk nieuws voor hem en zijn familie. Heel veel sterkte voor de beste voetballer die we ooit hebben gehad en zijn familie, hopelijk is er nog een manier om deze rotziekte te overwinnen.

Verschrikkelijk nieuws. Fuerza salvador. Veel sterkte en hoop dat je dit gevecht zult winnen, zoals je de meeste tegenslagen in je leven hebt overwonnen. Seny i pit!

Gewoon hopen op een goede afloop! Een kaarsje opsteken en wachten, meer kun je toch niet doen. Sterke voor Cruijff en de hele familie!

Mijn grootste voetbalheld!! Wat erg om jou eventueel kwijt te raken.... Wens hem veel sterkte en hoop op een wonder!!

Heftig zeg dit nieuws. Heel veel sterkte Johan en familie!

Veel sterkte.

Je zou maar tot je 67ste hebben gewerkt en dan op je 68ste te horen krijgen dat je longk*** hebt. Hij heeft het geluk gehad om veel eerder te stoppen met werken en genieten van het leven.

Probeer voor iedereen goed te zijn en ook met iedereen goed te zijn. Het kan allemaal zo voorbij zijn.

Dit komt hard binnen zeg..... ben hier behoorlijk van ondersteboven

22 oktober 2015 om 13:24

JC14 klotenieuws. Mijn held. Geef niet op! Veel sterkte!

Zoals je laatst zei op tv met sterren op het doek. Ik leef in blessuretijd. Ik hoop dat dit nog jaren mag duren in goede gezondheid. Jij bent voor mij een eeuwige held. Zag je als kind bij ons in het Zuiderpark met Ajax. Hendrik Johannes:. Het ga je goed vriend.

In de eerste plaats sterkte aan zijn familie en vrienden. Kan me geen Ajax zonder Cruijff voorstellen. Hoop dat ie voor zijn familie en vrienden maar ook voor Ajax, Barcelona en voetbal in het algemeen nog jaren bij ons blijft.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Nederland

FIFA ranking: 14
2196 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
482 fans
Overleden
Laatste voetbalnieuws

‘Aanvoerder van Liverpool zijn is de beste leerschool die je kan hebben’

Steven Gerrard staat sinds dit seizoen aan het roer bij Rangers FC en presteert uitstekend met de Schotse topclub. The Gers zijn momenteel koploper van de Schotse competitie, al heeft het...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 18 december
Adrien Rabiot heeft een akkoord bereikt met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren