'Kok' van Fenerbahçe: 'Naar zo'n speelwijze van Ajax wil ik ook toe'

Donderdag, 22 oktober 2015 om 07:27Daniel Cabot Kerkdijk

Met Fenerbahçe treft Ajax donderdagavond niet bepaald een ploeg in absolute topvorm. Van de laatste vier wedstrijden werd alleen het laatste competitieduel met Kayserispor (0-1) gewonnen. De ploeg van Vitor Pereira kwam bovendien nog niet tot winst in de Europa League, net als Ajax: Molde FK won met 1-3 en tegen Celtic werd het 2-2.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie gaat hoger eindigen in de groepsfase?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door -world-)

Die poll bewijst maar eens weer dat een groot deel in nederland ajax supporter is.

22 oktober 2015 om 08:04

Of bij schat fenerbace wat te hoog in! ?

22 oktober 2015 om 08:28

Tja weet niet hoor, was laatst in een turkse theehuis en daar waren sommige gasten erg negatief over het spel van Fener. En en waren ook Fener fans bij.

22 oktober 2015 om 08:34

Nee dat zegt meer over Fener, die bakken er namelijk nog minder van dan Ajax

22 oktober 2015 om 10:18

Tja die verliezen thuis van molde fk. Dat is natuurlijk ook geen goed resultaat. Verder spelen vanavond nani en bruno alves niet om ze te sparen en dat zijn wel 2 van de betere en iedereen zegt dat ze zich gaan sparen voor gala. Er zit best een resultaat voor Ajax in.

22 oktober 2015 om 16:12

Aan de andere kant mist Ajax Milik en speelt Tete niet.

Volgens mij heeft hij de laatste tijd niet naar Ajax gekeken want ik neem aan dat je die speelstijl toch echt niet ambieert mag ik hopen

22 oktober 2015 om 08:47

Hij heeft het over druk zetten en domineren. En dan kan je lullen wat je wilt, maar dat doet Ajax het hele seizoen al. Kan je wel zeiken over dat het niet attractief is, en weinig aan, maar meer dan 50 balbezit en bijna alles speelt zich af op helft tegenstander.

22 oktober 2015 om 10:10

Ha daar is die weer. De balbezit grap, klassieker!
Wanneer zien sommige mensen nou eens in dat je met balbezit geen wedstrijden wint?

22 oktober 2015 om 10:24

Jeetje, daar heb ik het toch helemaal niet over man! Lees gewoon even goed, ik heb het niet over wedstrijden winnen, want dat staat inderdaad niet gelijk aan balbezit en dominantie. Maar daar heeft die trainer het ook niet over. Die wil druk zetten en domineren, dus rot anders maar op met je zinloze argumenten, want je reageert namelijk niet echt inhoudelijk.

22 oktober 2015 om 10:44

Balbazit =/= domineren en van hoge druk is ook al lang geen sprake meer.

22 oktober 2015 om 11:35

Haha opgefokt?
Ik heb in al die wedstrijden van Ajax onder de Boer maar weinige keren gezien dat ze druk zetten. Kijk tegen Psv. Eerste tegenstander van gelijk niveau en meteen is van dat 'druk zetten en domineren' geen sprake meer. Integendeel zelfs, dan is de tegenstander beter en gevaarlijker

22 oktober 2015 om 14:35

Ook dat is niet dominantie. ajax tikt in veel te laag tempo waardoor de wil niet wordt opgelegd. De tegemstanders weten dit allemaal en laten de bal aan Ajax. Die wachten dan lekker af voor een fout en een snelle omschakeling want daarin zijn ze heel kwetsbaar. Ik hoor altijd maar: 'wij hebben de wedstrijd in handen' etc terwijl de tegenstander ze gewoon de bal laat hebben tot 30/40 meter van het doel. Beetje het waanbeeld van het hedendaags voetbal. We hebben altijd gedomineerd, maar winnen zit er bijna niet in!

Laat hem maar wat ervaring opdoen bij Ajax, vervanger Frank de Boer volgend jaar? Is in ieder geval gemotiveerd, en naar mijn inziens ook in staat om teams naar een hoger niveau te tillen.

Kok,wil zo spelen als Ajax?
Eigenaardig,zelfs de Ajax Fans zijn er al 2 jaar klaar mee hoe Ajax speelt.

22 oktober 2015 om 09:13

Hij heeft het specifiek over druk zetten en domineren. En ja, dat is precies hoe Ajax is gaan spelen sinds de komst van de Boer. Of je het wat aan vindt of niet is een mening, maar feit is dat ze veel balbezit hebben en wedstrijden onder controle hebben.

22 oktober 2015 om 09:56

@ Afca_proud

Sinds de Boer er is zijn er maar weinig wedstrijden geweest waar Ajax echt druk zette, het was en is meestal toch echt bal bezit om het balbezit waarbij de spelers niet vooruit te branden waren. Waarbij ik het gebrek aan creativiteit maar even achterwege laat.

Pas dit seizoen zit er wat verbetering in, maar het houd nog alles behalve over. Dat domineren vind ik ook wel meevallen, nationaal kan ik daar tot op zekere hoogte nog wel iets in meegaan, alleen is dat volgens mij vaak ook omdat andere Nederlandse ploegen nog slechter zijn/waren of Nederlandse tegenstanders toch nog angst hadden voor Ajax.

Alleen met name internationaal is het meer schijn domineren omdat vele tegenstanders het wel prima vinden dat Ajax de bal in een slakken tempo blijft rond spelen, om vervolgens er heel snel uit te komen als Ajax een fout maakt. We hebben de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal ook vaak genoeg gezien dat wanneer een tegenstander even aanzette Ajax compleet overlopen werd, vandaar dat ik het in veel gevallen meer een schijn dominantie vond.

De Boer claimt wel altijd wel van alles, maar vaak wisselde hij defensief of was er iets mis met zijn basis opstelling waarbij je van ten voren al kon weten dat er van voorwaarts druk zetten weinig van terecht zou komen. Het zijn slechts fases van twintig tot dertig minuten (als we geluk hebben) dat Ajax daartoe in staat is (met uitzondering van een aantal internationale wedstrijden). Persoonlijk vraag ik het mij dus ook af of hij Ajax de laatste jaren ook maar een klein beetje serieus gevolgd heeft. Buitenlandse trainers reageren vaak vanuit de reputatie die Ajax heeft.

22 oktober 2015 om 10:07

Tegen zgn.kleine clubjes ja dan zijn ze dominerend.
Kom op zeg,wil jij zeggen dat Ajax de laatste 2 jaar goed is.
Tegen PSV onlangs was PSV duidelijk de betere,en ik zag Ajax niet domineren,of druk zetten.
O nee sorry ze hadden een Off Day,die ze Zondag tegen Vitesse ook wel weer zullen hebben.
De helft van de Ajax Supporters zijn al uitgescheten van Frank.
En jij prijs hem in de hoogte,hij speelt namelijk terughoudend.
Niks mis mee natuurlijk,maar geef nu niet aan dat Ajax iedere wedstrijd iedereen van de mat speelt.
Tegen PSV en Zondag tegen Vitesse zal en had Ajax niet de controle.
Dat kan ik je nu al zeggen.

22 oktober 2015 om 10:21

@AFCA_LEEDS Dat jij dat zegt, kan ik niet helemaal plaatsen. Elke wedstrijd zie je toch dat Ajax' verdeding hoog staat, dus dat betekent dat het hele elftal ver naar voren staat. En volgensmij komt dat op hetzelfde neer als drukzetten.

@vahtheo Hoezo begin jij meteen weer over goed? Denk voortaan eerst even rustig na voor je een reactie plaatst. Nee, de wedstrijd tegen PSV was een incident. Kan je het niet mee eens zijn, maar Ajax zakte die wedstrijd frontaal door de ondergrens. Hoe het zondag tegen Vitesse gaat, gaan we zondag zien. Niemand weet dat van tevoren, en jij al helemaal niet natuurlijk...

Daar komt bij dat ik Frank niet de hoogte in prijs, maar ik zeg waar het op staat. Pak de cijfers er maar bij, Ajax zet veel druk, domineert wedstrijden en heeft ze onder controle. Aanvallend kan het nog beter, maar positioneel staat het allemaal goed bij Ajax.

22 oktober 2015 om 10:39

De laatste Paar regels ben ik gedeeltelijk mee eens.
Tegen met alle respect,tegen mindere clubs,het Ajax de controle.
Maar het valt op als Ajax punten verspeelt hebben ze een Off Day.
Kom op zeg,frank mag best wel is een keer toegeven,dat de Ajax niet op gewassen was tegen de tegenstander,wat is daar zo erg aan.
En over de cijfers nakijken,dan zal ik maar is opnieuw doen.
Want Vitesse staat echt nog boven Ajax.tot nu toe.
En voor Zondag uitslag kan niemand voorspellen,ja met geluk.
Maar hoe het spel eruit gaat zien Zondag,dat kan ik je nu al voorspellen.
Niet Ajax zet de druk en Domineerd,maar Vitesse.
En ik kan je nu al zeggen,wat Frank ze antwoord op is als Ajax punten verspeelt
OFF Day.
Dat hoef je geen voetballer kenner voor te zijn,dat is realiteit.

22 oktober 2015 om 11:38

Je verdediging hoog staan staat niet gelijk aan druk zetten. Met mijn eigen team staat de verdediging ook altijd hoog, maar toch wachten wij af. Iets wat je overal ziet. Zoiets heet de linies dicht op elkaar houden.

22 oktober 2015 om 11:40

@ Afca_proud

Het spel bestaat natuurlijk meer uit hoe hoog de verdediging staat, men spreekt altijd wel de intentie uit om druk te zetten en naar voren te spelen wanneer dat kan/moet. Alleen is daar de laatste jaren bar weinig van terecht gekomen, intenties zijn leuk, alleen dan moet je er weleens naar handelen. Wanneer er amper tot niet naar voren word gespeeld, er een baltempo is van lik me vestje en iedereen veelal stilstaat, vind ik dat niet serieus naar voren druk zetten en echt domineren.

Bovendien wisselde de Boer vaak defensief of misbruikt hij spelers positioneel, waarvan je eigenlijk al weet dat het moeilijk gaat worden om dan echt te domineren en gedegen druk te zetten zoals velen buitenlandse trainers dat bedoelen wanneer ze over Ajax spreken. Goed, nu is het ook niet altijd helemaal de Boer zijn schuld wanneer hij spelers positioneel misbruikt, soms kan hij ook niet veel anders aangezien Ajax altijd een vrije smalle selectie heeft. En de Boer veelal alleen nog een jongere onervarener speler het veld in kan sturen, al vertikt hij het ook vaak omdat kleine beetje ervaring wat we hebben niet te benutten.

Er is over het algemeen weinig tot geen initiatief, ontbreekt het aan creativiteit, spelen we te vaak zonder een echte spits (veelal uit armoede en het luie en beroerde scouting oog van Overmars), is er een structureel tergend langzaam baltempo, is er een slechte wedstrijd concentratie/beleving, en is het te vaak maar een statisch geheel op het veld. Met zoveel slechte ingrediënten kun je toch niet serieus zeggen dat Ajax vaak serieus naar voren druk zet en domineert zoals Peireira en andere buitenlandse trainers bedoelen ?

Geloof me, ik zou het graag anders zien, want ik beleef er totaal geen plezier aan om ons aller Ajax zo te bekritiseren. Alleen kan ik het niet mooier maken dan het is. Al die zogenaamde "goede intenties" van de spelers ken ik zo langzamerhand ook wel, vooraf en achteraf weten ze het vaak mooi te vertellen en beseffen ze alles; alleen is er van dat "besef" tijdens wedstrijden vaak niet veel van terug te zien. Eerlijk gezegd vind ik schandalig dat Ajax verworden is tot een ploeg die niet meer in staat is om een paar fases per wedstrijd goed tot degelijk voor de dag te komen. Om vervolgens dan maar te bidden dat het genoeg is om drie punten over te houden aan een wedstrijd.

22 oktober 2015 om 14:16

Je kan druk zetten door ruimte te beperken van de tegenstander ( linies hoogop) of op de bal druk geven. (Doordekken)

22 oktober 2015 om 15:35

Pffffff. Afca Proud, Druk zetten doet Ajax soms, lang niet altijd. En domineren vind ik zo'n overschat woord. Wat is dominieren? De bal 26x van middenveld naar achterhoede en weer terugspelen noem ik geen domineren. Dat is irriteren. En mij in slaap sussen terwijl ik een wedstrijd wil zien. Schieten, acties, tegenstanders passeren. En dan met 3-0 winnnen. Dat is domineren. Niet dat eeuwige balbezit van Frank de Boer en consorten.

Wat een misselijkmakende teksten van de trainer van Fenerbahce. Dit is gewoon een open sollicitatie. Beetje Ajax de hemel inprijzen en ook nog eens flirten hehe wat een trainer!

22 oktober 2015 om 10:07

@ Rustcohle

Als je dit al misselijkmakende teksten vind dan ben jij wel heel snel op jouw teentjes getrapt, kom op hey; hij zegt hier toch niet iets denigrerend over zijn eigen club. Waarom zou hij niet mogen zeggen dat het hem wellicht weleens wat lijkt om in Nederland te werken ? Je hoort zo vaak trainers zeggen dat graag nog eens in een bepaalde competitie actief zouden willen zijn om een of andere reden. Je kunt ook van een mug een olifant maken.

22 oktober 2015 om 10:22

Inderdaad, hij geeft aan wat voor voetbal hij wil spelen, en geeft aan waar hij graag nog eens zou willen werken. Volgensmij zie ik van jou ook geen reacties als een speler zegt dat hij ooit nog eens in de PL wil spelen oid...

@afca_leeds.

Beter als jij kon ik het niet verwoorden,goeie uitleg.
Kijk dat Ajax wat terughoudend voetbal speelt is niks mis mee.
Ik weet de Supporters zijn daar niet blij mee.
Of Frank is wat terughoudend,met het spel druk zetten en volledige controle.
Wat Ajax vroeger als geen ander kon.
Of Ajax hebt er geen Spelers voor ja misschien 3a4, maar om Druk te zetten heb je de hele Elftal voor nodig.
Als de 1 verzaakt,gaat de Feest niet op.

22 oktober 2015 om 12:18

@ vahtheo

Thanks voor het compliment, kijk persoonlijk verwacht ik echt niet dat Ajax iedereen met een x aantal nulletjes wel even op rolt. Alleen ik vind wel dat je van een Ajacied mag verwachten dat hij:

- Scherp aan een wedstrijd begint, ik vind het zo verschrikkelijk onprofessioneel om zo vaak te moeten horen dat ze niet scherp aan de aftrap verschenen, dat ze het niet graag genoeg wilde etc etc. En niet denken dat je een wedstrijd wel even op veertig procent af te kunnen doen of je zo mak als een lammetje van de bal laat af zetten.

- Een wedstrijd ook serieus nemen door over een fatsoenlijke wedstrijd concentratie te beschikken, zodat men in staat is om een fatsoenlijke pass over twee meter te kunnen geven en gewoon om alert te zijn. Ook verwacht ik eigenlijk van Ajax wel dat ze tot meer in staat moeten zijn dan bij "gods gratie" het kunnen opbrengen om 1 of 2 fases per wedstrijd degelijk tot goed te spelen.

- Door na drie keer dezelfde fout te hebben gemaakt er eens serieus nagedacht word, niemand ter wereld kan het zich in principe veroorloven om zoveel dezelfde soort fouten in een seizoen te maken. Daarbij vind ik ook dat men zich te vaak en te gemakkelijk zich achter de "jonge leeftijd" verschuilt, wanneer ik naar andere jonge professionals kijk in andere sport takken of sectoren; zie ik vaak wel jonge professionals die beseffen dat je gewoon altijd 100 procent moet geven. Die wel weten wat professionalisme is op het moment dat ze er moeten staan, wanneer dat niet zo is een goed zelfbeeld hebben waar het fout ging.

- Stoppen met vooraf en achteraf die praatjes dat ze van alles weten en beseffen, maar dan toch weer in een tergend langzaam baltempo spelen, niet vooruit willen/durven spelen, stilstaan niet steeds een (directe) tegenstander gewoon laten weglopen en zodoende de rode loper voor de tegenstander uitrolt.

Natuurlijk is er een kwaliteit probleem wat deels door het geld komt, alleen te vaak worden we afgetroefd op inzet en concentratie van de tegenstander. Dat vind ik gewoon onacceptabel, je kunt gerust een keer je dag niet hebben, maar in Nederland loopt het de spuigaten uit. Persoonlijk ben ik blij dat Fischer weer terug is, die jongen speelt het liefst zoveel mogelijk naar voren en houdt het liefst ook nog eens de vaart in het spel. In mijn ogen beschikt hij ook over de Amsterdamse branie waardoor hij een in mijn ogen gezonde agressie/daden drang heeft, en ook niet te beroerd is om mee te verdedigen wanneer dat gevraagd word. Wat mij ook aan hem bevalt is ook dat hij gewoon durft te zeggen waar het op staat, zowel op het veld als voor de camera's (ook wanneer het hemzelf betreft).

Inzet en concentratie is het minste wat je mag verwachten van goed betaalde full time profs, helaas is dit niet alleen een Ajax probleem. We zien het al jaren door het hele Nederlandse voetbal heen, ik weet het. Het is steeds hetzelfde wat ik vertel, maar dat is helaas het Nederlandse voetbal ook. Persoonlijk geloof ik er echt nog in dat het Nederlandse voetbal nog wat stappen vooruit kan maken, alleen dan moeten er wel een aantal zaken nu eens echt aangepakt worden. Goed, ik laat het erbij want anders ga ik te veel off-topic.

Veel succes vriend zoveel tijd zal je niet krijgen denk ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


728 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Attila SzalaiVerdediger80
Luiz GustavoMiddenvelder81
B. Osayi-SamuelMiddenvelder81
M. GümüşkayaMiddenvelder70
F. KadıoğluMiddenvelder72
E. ValenciaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2020-2021 Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Malen: ‘Ik dacht: hij is ook emotioneel, omdat we uit het EK zijn gekegeld’

Donyell Malen blikt in een interview met De Telegraaf terug op een veelbesproken uitspraak van Frank de Boer. Volgens de inmiddels vertrokken bondscoach kon de Oranje-international niet langer dan een uur...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren