Rafael redt punt voor Lyon met eerste competitiegoal in bijna drie jaar

AS Monaco en Olympique Lyon hebben de punten vrijdag gedeeld. Les Rouges et Blancs leken lange tijd op weg naar een overwinning, maar Rafael da Silva bezorgde de bezoekers met zijn eerste competitiedoelpunt sinds februari 2013 een 1-1 gelijkspel in het Stade Louis II. Monaco staat na tien speelronden met veertien punten in de middenmoot, terwijl Lyon twee punten meer heeft en vijfde staat.

/

Monaco won slechts twee van de twaalf voorgaande competitiewedstrijden tegen Lyon en de late tegentreffer kwam dan ook hard aan. De thuisploeg zette in de eerste helft vroeg druk, had meer balbezit en ging verdiend aan de leiding, door een kopdoelpunt van Mario Pasalic na 38 minuten spelen. De middenvelder kopte bij een hoekschop van Thomas raak en doelman Anthony Lopes ging niet vrijuit. De bezoekers konden de voorwaartsen Alexandre Lacazette en Claudio Beauvue nauwelijks bereiken.

Trainer Hubert Fournier deed in de rust wat omzettingen en Lyon ging plots beter spelen, maar grote kansen creëerde men niet. Na ruim een uur spelen had Pasalic het duel voortijdig op slot kunnen gooien, maar hij stuitte op Lopes. De thuisploeg moest door een rode kaart voor Wallace even later met tien man verder en slaagde er niet in de voorsprong in de ondertalsituatie vast te houden. Rafael schoot na 81 minuten van dichtbij raak, nadat een eerder schot was gesmoord.

Wie eindigt dit seizoen hoger in de Ligue 1, denk je?