FIFA helpt PSV en pakt financieel noodlijdend Elche aan

Dinsdag, 6 oktober 2015 om

De wereldvoetbalbond (FIFA) zit het Spaanse Elche flink achter de broek. De nummer vijf van de Segunda División heeft het verzoek gekregen om heel vlot op de proppen te komen met 95.000 euro voor PSV, als vergoeding voor Przemyslaw Tyton. Hij verliet PSV in de zomer van 2014 op huurbasis voor de Spaanse vereniging, maar geld zag men niet of nauwelijks in Brabant. In januari dit jaar had Elche het geld uiterlijk moeten voldoen aan de Nederlandse club, maar tot nu toe heeft men dat steeds nagelaten. Nu dreigt er puntenaftrek.

/

Diario Franjiverde meldt dinsdagavond dat het de FIFA nu menens is. Toen Elche in januari niet betaalde schakelde PSV meteen de KNVB in voor hulp en die trok weer aan de bel bij de FIFA. De zaak loopt nu al een tijdje en de FIFA heeft Elche verzocht om op zeer korte termijn 95.000 euro over te maken naar Eindhoven. Bovendien moeten de Spanjaarden een boete van 10.000 Zwitserse francs betalen voor hun nalatigheid.

De tuchtcommissie van de FIFA kan en zal een puntenstraft opleggen aan Elche wanneer men doof blijft voor de eisen vanuit Zwitserland. Eerder pakte men een andere Spaanse club al aan: Racing Santander . Dat deed niet hard genoeg zijn best om een schuld bij Panathinaikos in te lossen inzake verdediger Nasief Morris. De Cantabriërs stonden en staan er financieel gezien beroerd voor, net als Elche overigens.

Ramón Segarra, die nog niet zo lang directeur is bij Elche, zegt dat hij enigszins verrast is door de houding van de FIFA. “Ik wist wel dat er iets gaande was met Juventus, vanwege de tijd dat Richmond Boakye bij ons speelde, en dat er daaromtrent een claim op tafel lag. Maar van de zaak met PSV had ik geen weet, al verrast het mij niet”, geeft Segarra aan. “Ik weet niet of het resulteert in een straf”, aldus de directeur, die verder doorverwijst naar de huisadvocaat van Elche.


Poll

Denk je dat Elche nu gauw met het geld over de brug komt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door daviddaan)

Heel goed! Weet iemand hoe het met het geld van Betis is gegaan? Toen PSV Robert verkocht waren er wat problemen.

6 oktober 2015 om 21:55

Toen heeft PSV uiteindelijk maar de helft van het geld gekregen. Betis staat overigens nu 8e in La Liga en kunnen het salaris van spelers als Van der Vaart betalen. Dan mogen ze ook wel met het resterende bedrag over tafel komen. Fifa treedt veel te zwak op en clubs die hun geldzaken wel op orde hebben zijn daar de dupe van.

7 oktober 2015 om 00:33

Eens, ze moeten daar harder tegen optreden. Ik hoor in dit soort zaken relatief vaak de naam van PSV (tov andere NL clubs) iemand een idee of dat klopt en waarom dat is?

7 oktober 2015 om 07:11

@ Tipptopp

PSV heeft jarenlang op goed vertrouwen gehandeld en vroeg daarom geen bankgaranties. Dat heeft men een tijdje geleden verandert dus in de toekomst zul je de naam van PSV in dit soort zaken minder moeten horen.

Lekker geïnformeerd begin je dan aan je job als directeit zijnde.
Goed dat Fifa hier werk van maakt. PSV heeft recht op dat geld.

6 oktober 2015 om 21:55

Ach in die landen schud men aan een boom. De eerste Rottela, appel die valt is directeur. Lekker reactie vermogen van de FIFA, hadden zeker iets anders aan hun hoofd. Raar dat de UEFA dit soort zaken niet oppakt.

Hebben ze al eems geld van Betis Sevilla gekregen voor Robert?

6 oktober 2015 om 22:15

Zo ver ik weet is er een gedeelte van overgemaakt.

maar zoals Brainfart hier boven zegt., ze kunnen wel Vd Vaart aantrekken en die zal daar niet voor koek en ei voetballen.

Dus zou de Fifa inderdaad strenger moeten optreden, want deze zouden echt alsnog moeten betalen.

Mensen zullen zeggen, ach eht is maar 95.000, maar geld is geld en PSV heeft hier recht op.

6 oktober 2015 om 23:28

Appel en een ei bedoel je

7 oktober 2015 om 07:43

Beetje jammer dat je alleen aan t geld denkt. Elche heeft t zwaar en psv is gezond! Duidelijk dat geld voor gaat in t voetbal

7 oktober 2015 om 19:53

De 1 zijn brood is de ander zijn brood.
Geen medelijden hoor.
Het is Elche dat er een puinhoop van maakt.

Als jij al je geld op 1 bankt hebt staan en ze dreigen failliet te gaan, dan wil jij toch ook je geld of laat jij het als enigste achter om de bank te redden?

Verassende situatie. Ik dacht eerst dat elche een club in de bloei was, 2x gepromoveerd en een schitterend stadion die nog niet zo oud is.

7 oktober 2015 om 00:11

Elche is vorig seizoen terug gezet vanwege financiële problemen. Ot: goede actie van de fifa

7 oktober 2015 om 21:33

dat weet ik. waarschijnlijk hebben ze dan toch iets gedaan waardoor ze nu flink ik de schuldig zitten het is ook niet de enige spaanse club. vooral de mooie clubs. Alaves en Racing Santander waren ook schitterende clubs rodn de jaren 2000

En wanneer pakt de FIFA Genoa aan in Italië? Daar hebben ook 2 clubs in NL nog geld van tegoed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Elche

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Edgar BadíaKeeper180
NinoAanvaller184
Y. QasmiAanvaller176
Pere MillaAanvaller151
Claudio MedinaAanvaller110
TekioVerdediger40
Gonzalo VerdúVerdediger163
Voor de complete selectie: Clubpagina Elche.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Elche.

Polen
61 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Atlético Madrid schaart zich in het rijtje clubs met interesse in Timo Werner. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren